kavillock Posted January 24, 2016 Posted January 24, 2016 (edited) kurczę, 11 stycznia dostałem możliwość odblokowania bootloadera, jako że telefon był u siostry, dziś próbowałem to zrobić, niestety chyba znowu coś zepsuli. jakbym nie miał możliwości (zostały zabrane?), a przez aplikacje komunikat prowadzący mnie na tą stronę Edited January 24, 2016 by kavillock
Smigoll Posted January 24, 2016 Posted January 24, 2016 Swego czasu ludzie pisali o ucegleniu rn3 przy flashowaniu 1532 wersji z 32Gb - ten z paczki z xiaomi.eu jest ok? I przy okazji - mogę z śmieciowego romu 77.0.11.0 wskoczyć od razu na ten 6.1.21? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Faktycznie była dyskusja, że wersja sp flashtool 1532 może uceglić wersję RN3 32GB. Podejrzewam, że na początku ludzie nie odznaczali preloader i to powodowało uceglenie słuchawki. Ja instalowałem na wersji RN3 16GB z użyciem flahtoola w wersji z paczki xiaomi.eu czyli 1532. Tak można flashowac od razu z wersji 77.0.11.0 na xiaomi.eu 6.1.21 za pomocą sp flahtoola. Mam ten sam komunikat co kolega, założyłem już drugie konto i właśnie coś takiego wyskakuje. Nie można złożyć wniosku, wie ktoś co to może oznaczać? Od 22.01.2016 nie ma możliwości wysłania prośby o odblokowanie bootloadera. Xiaomi zablokowalo tą funkcjonalność dla ludzi spoza Chin. Ja na szczęście zdążyłem Zainstalowałem ten rom i wszystko ładnie śmiga. tylko mam jeden problem, laptop nie wykrywa mi plików na telefonie. Tzn. wykrywa urządzenie, ale jak je otwieram to nie ma na nim żadnego folderu przez co nic nie mogę wgrać. Wie ktoś może czym to jest spowodowane? I jak to naprawić? Odblokuj telefon (ekran) Wyklepane z mojego Xiaomi Redmi Note 3 3/32
jacek666b Posted January 24, 2016 Posted January 24, 2016 Panowie tez macie coś takiego jak ja? -brak opcji: pobrane-> ustawienia-> wielkość pobranych danych -brak możliwości zainstalowania motywu. Rom z Xiaomi Eu Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
wojtekvtec Posted January 24, 2016 Posted January 24, 2016 Hej potrzebuję pomocy. Wysłałem parę dni temu podanie o BL. Z ciekawości dzisiaj wchodzę na stronę z podaniem czyli http://www.miui.com/unlock/apply.php I teraz mam taki status jak na obrazku A tutaj tekst : 申请解锁权限 抱歉,您的审核暂未通过 可以通过使用云服务、浏览器、小米生活等MIUI服务 提高小米账号活跃,增加审核通过几率哦! Wiecie co poszło nie tak ?
pull1990 Posted January 24, 2016 Posted January 24, 2016 Kolego dyskusja o komunikacie toczy się od kilku stron. Tragedia... 1
Stravi Posted January 24, 2016 Posted January 24, 2016 Witam, czy jeżeli ta procedura(http://xiaomi.com.pl/aktualizacja-xiaomi-redmi-note-3/) działa, to jestem też w stanie zainstalować MIUI Polska?
Stravi Posted January 24, 2016 Posted January 24, 2016 (edited) Ok, czyli pewnie taki mam, bo od nich kupiłem ten telefon. Wkurza mnie mieszanka polsko-chińska. Da się wgrać coś innego? [Edit] Ok, znalazłem chyba odpowiedź w tym wątku: Edited January 24, 2016 by Stravi
jacek666b Posted January 24, 2016 Posted January 24, 2016 Jest tu moderator? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 1
stackerob Posted January 24, 2016 Posted January 24, 2016 7 godzin temu, jacek666b napisał: Panowie tez macie coś takiego jak ja? -brak opcji: pobrane-> ustawienia-> wielkość pobranych danych -brak możliwości zainstalowania motywu. Rom z Xiaomi Eu Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Jacek, ja nie mam takiego problemu, w ustawieniach widnieje opcja DOWNLOAD SIZE LIMIT Wersja downloader 5.12.23.700003 a soft 6.1.21 DEV
jacek666b Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 Panowie tez macie coś takiego jak ja? -brak opcji: pobrane-> ustawienia-> wielkość pobranych danych -brak możliwości zainstalowania motywu. Rom z Xiaomi Eu Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Jacek, ja nie mam takiego problemu, w ustawieniach widnieje opcja DOWNLOAD SIZE LIMIT Wersja downloader 5.12.23.700003 a soft 6.1.21 DEV Dzięki. To teraz zglupialem.. U mojej Pani na Miui pl i red rice 1s jest to samo.. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
klotz Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 Widze ze temat przycichl brak nowych news-ow od chinoli zostaje przyzwyczaic sie do ulomnego fona na chinskim sofcie Jedno jest pewne po tym co zrobili nastepny napewno nie bedzie tej firmy
krzycz Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 A ja się cały czas zastanawiam - czego brakuje oryginalnemu softowi, że uważacie telefon za ułomny?
baku1991 Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 Widze ze temat przycichl brak nowych news-ow od chinoli zostaje przyzwyczaic sie do ulomnego fona na chinskim sofcie Jedno jest pewne po tym co zrobili nastepny napewno nie bedzie tej firmy Dokładnie! Elephone lub Mlais, albo Meizu
Charvel Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 Na Xiaomi.eu są najnowsze devy z językiem polskim "zapozyczonym" od miuipolska. Robione specjalnie pod zablokowany bl. Skoro póki co nie można mieć miuipolska, to tamten rom i tak jest o wiele lepszy od tych preinstalowanych które docierają do nas. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
fyme Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 To nie są zapożyczone tłumaczenia tylko Acid tłumaczy również dla xiaomi.eu
wojtekvtec Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 A czy nie można zrobić nowych miuipolska tak jak ten ROM na zablokowanym BL ? bo przecież następne telefony będą również poblokowane, a Xiaomi nie chce rozdawać odblokowani, ciekaw jestem jak się z tym wszystki sprawa potoczy
ChudyCFC Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 (edited) Wspaniale... polityka jeszcze gorsza niż Jabłecznik :-/ Jak na razie WON Xiaomi Redmi Note 2 i Note 3 a witaj MEIZU MX5 Było mi miło... Spindolili mi cały system i całe plany... nigdy więcej XIAOMI :-/ 39 minut temu, Charvel napisał: Na Xiaomi.eu są najnowsze devy z językiem polskim "zapozyczonym" od miuipolska. Robione specjalnie pod zablokowany bl. Skoro póki co nie można mieć miuipolska, to tamten rom i tak jest o wiele lepszy od tych preinstalowanych które docierają do nas. Witam. W ostateczności... jakiś link do najnowszego i instrukcji instalacji dla Redmi Note 2 i 3? Na koniec mogę jeszcze spróbować... ale chyba to już spalone przez taką blokowaną politykę Chodzi mi głównie o RN3... bo droższy... Edited January 25, 2016 by ChudyCFC
BlackC Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 No to z deszczu pod rynnę, MX5 też ma zablokowany bootloader.
ChudyCFC Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 ... ale ma ROM Global który niebawem bez zabawy będzie miał pełny język polski Ma lepszy aparat, również ten sam procesor, metalową obudowę itd. Da się radę... chyba że na Allegro dostanę mało to poczekam
miczkins Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 Cóż, mimo tego że użyłem VPN przez Hong-Kong to nadal wyskakuje błąd o IP...
Mexx Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 Kolego miczkins zapraszam do przejrzenia wątku: https://miuipolska.pl/forum/topic/9085-odblokowanie-bootloadera-po-22012016-r-nowe-rozwi%C4%85zanie/
krzycz Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 Dnia 22.01.2016o22:25, krzycz napisał: a to nie, wyskakuje "Sorry! Root access is not properly installed on this device" ciekawa sprawa - Root Checker pokazywał, że roota niet, a w Allegro po pierwszym odpaleniu pokazał mi sie komunikat, że "moje dane nie są bezpieczne, bo posiadam odblokowane konto administratora (root)" czy coś w ten deseń. No ale nieważne. Działa co ma działać, MIUI PL jest, aktualizuje się, root mi do szczęścia nie jest potrzebny. P.S. Zauważyliście, że wskazówki na ikonce zegara przedstawiają rzeczywistą godzinę?
miczkins Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 3 godziny temu, wojtekvtec napisał: A czy nie można zrobić nowych miuipolska tak jak ten ROM na zablokowanym BL ? bo przecież następne telefony będą również poblokowane, a Xiaomi nie chce rozdawać odblokowani, ciekaw jestem jak się z tym wszystki sprawa potoczy Podłączam się do tego pytania - czy jest to bardzo duży problem, żeby stworzyć polski rom z opcją wgrania przez SP Flash Tool?
Piotr.ben Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 Jest jeszcze taka metoda, ale nie próbowałem Nią wgrywalem ROM na g4 i meizu na zablokowanym bootladerze Powinna działać na wszystkich telefonac . Sciągamy ROM - rozpakowujemy go (7zip)2. Kopiujemy system.img do pamieci telefonu (nie karte SD)3. Używamy poniższych komend dla ADB lub TerminalaInstalacja za pomocą poleceń ADB: adb shell su Teraz na ekranie telefonu SuperSU powinien poprosić nas o pozwolenie na działanie SU - oczywiście je dajemy. dd if=/sdcard/system.img of=/dev/block/platform/mtk-msdc.0/by-name/system
rubson Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 20 godzin temu, miczkins napisał: Cóż, mimo tego że użyłem VPN przez Hong-Kong to nadal wyskakuje błąd o IP... Jestem już po odblokowaniu jednego BL, ale pomyślałem że spróbuje jeszcze raz złożyć wniosek, będzie zawsze opcja na przyszłość. Do wczoraj regularnie klikałem sobie zielony przycisk, i cały czas był błąd z IP. Teraz spróbowałem - przeszło bez problemów - wniosek złożony ponownie. Także spróbujcie, jak ktoś nie radzi sobie z VPN czy zmianą IP.
miaziol Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 Wydaje mi sie ze problemem nie jest przygotowanie tego romu tylko to ze wgrywajac go przez spflash czyszczone jest wszystko więc nie ma opcji aktualizacji. Przy wgrywaniu miui polska do tej pory byla to aktualizacja bez wipe. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
raven66 Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 23 godziny temu, krzycz napisał: A ja się cały czas zastanawiam - czego brakuje oryginalnemu softowi, że uważacie telefon za ułomny? Wypowiem się za siebie, tak na szybko, z głowy to na przykład: problemy z mikrofonem przy rozmowach telefonicznych problemy z "ubijaniem" aplikacji, które powinny być trzymane w pamięci, mimo tego, że w systemie wszędzie są zaznaczone jako "stałe" problematyczne/dublujące się ustawienia dotyczące zezwoleń+ubijania aplikacji problemy z automatyczną synchronizacją To tak na szybko. Tak więc: TAK, ja osobiście coraz mocniej zaczynam uważać tandem MIUI + Xiaomi za ułomny co do zasady. Sorry, ale jeżeli są/istnieją/bardzo często występują problemy z absolutnie podstawowymi funkcjonalnościami smartfonu/telefonu, to coś tutaj jest nie tak.
Acid Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 Hehe kolejny mail: We've checked these Mi accounts and found sth very strange. 1) Their names are all in Chinese and English. For example: 1600140941 埃爾茲貝塔Kuwalek This doesn't look like a normal name. 2) The unlocking reasons they input are exactly the same: 我想根我的设备和闪存的自定义ROM Can you please explain why? Thanks.
rubson Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 (edited) 1 minutę temu, Acid napisał: Hehe kolejny mail: We've checked these Mi accounts and found sth very strange. 1) Their names are all in Chinese and English. For example: 1600140941 埃爾茲貝塔Kuwalek This doesn't look like a normal name. 2) The unlocking reasons they input are exactly the same: 我想根我的设备和闪存的自定义ROM Can you please explain why? Thanks. Czyli jednak sami sobie zgotowaliśmy ten los Jak to teraz wyjaśnić? Myślę że poradniki powinny zostać zmodyfikowane. Edited January 26, 2016 by rubson 1
JDStar Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 21 minut temu, Acid napisał: We've checked these Mi accounts and found sth very strange. 1) Their names are all in Chinese and English. For example: 1600140941 埃爾茲貝塔Kuwalek This doesn't look like a normal name. 2) The unlocking reasons they input are exactly the same: 我想根我的设备和闪存的自定义ROM Can you please explain why? Thanks. Shit, kto by pomyślał że to jakiś Chińczyk czyta......
fyme Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 Jakby powody odblokowania można było podawać choćby po angielsku to nie byłoby takich cyrków.
downtown69 Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 Ja w powodzie napisałem f*ck off i przeszło, więc chyba nie wszystko czytają 2
badgerman Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 a co tu wyjasniać ? Chcemy wgrać porządny soft do telefonu
ChudyCFC Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 A jak wgrać MIUI Europe? Znajdę gdzieś jakiś poradnik PL do RN3? Bo jak nie to do żyda lub na Allegro oba Xiaomi... RN2 również a mam oba nowe, świeżo odebrane z Poczty i bez VATy
Recommended Posts