Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ja mam to samo ( czerwony krzyżyk i krzaczki ). Czy jest jeszcze jakaś szansa na odblokowanie tego bootloadera?

Posted (edited)

pozostaje odesłać Banggood telefon i zażądać zwrotu kosztów zakupu

Edited by Jacobi
Posted

A to kupowales od Xiaomi bezpośrednio i oni Ci powiedzeli ze bedziesz mogl flashowac nieautoryzowane romy?

Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka

Posted

zakup od Banggood, i mogę zwrócić... przy zablokowanym BL telefon jest niepełnowartościowy

Xiaomi nie ma nic do gadania w temacie zwrotu telefonu, mam prawo zwrócić i kropka

Posted

Z tego co wiem to oznacza że za mało korzystasz z usługi Xiaomi (MiCloud). Dajcie mi na pw swoje id. Babka z Xiaomi pisała nam, że jak komuś odmówiono to można jej napisać id i ona pomoże. No to pomyślałem żeby pisać jej po jednym mailu z id do odblokowania ;-)

Wysłano z Mi4c

• Like 7
Posted
21 minut temu, Acid napisał:

Z tego co wiem to oznacza że za mało korzystasz z usługi Xiaomi (MiCloud)

Acid, mozesz ieć rację, ja korzystam dość aktywnie, może dlatego nie miałem problemu z odblokowaniem a na dodatek dostałem drugiego do odblokwania. 

Posted

ja mam włączoną synchronizację wszystkiego poza apkami. Ale fakt, dużo zdjęć to nie mam w telefonie. Ale co mnie zastanawia - smsy, historia połączeń, zdjęcia - są w chmurze; kontakty - nie ma, jest napisane, żeby sprawdzić czy używam najnowszą wersję MIUI i żeby to włączyć z poziomu telefonu.

Druga dziwna rzecz - na forumce Xiaomi, w ustawieniach konta widać, że korzystam z MIUI 7.0.22, a nie MIUI PL czy chociażby wersji DEV.

Posted
30 minutes ago, Acid said:

Z tego co wiem to oznacza że za mało korzystasz z usługi Xiaomi (MiCloud). Dajcie mi na pw swoje id. Babka z Xiaomi pisała nam, że jak komuś odmówiono to można jej napisać id i ona pomoże. No to pomyślałem żeby pisać jej po jednym mailu z id do odblokowania ;-)

Wysłano z Mi4c

A jak można korzystać bardziej? Mam włączona synchronizację wszystkiego co się da, konto Diamond a i tak nic to nie daje. Zaraz wyślę nr konta z którym mam problemy jeśli też mogę. 

Posted
zakup od Banggood, i mogę zwrócić... przy zablokowanym BL telefon jest niepełnowartościowy

Xiaomi nie ma nic do gadania w temacie zwrotu telefonu, mam prawo zwrócić i kropka

Wypadaloby chociaz napisac ze edytowales poprzedni post zmieniając Xiaomi na banggood

Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka

Posted

Jest możliwość ponownego złożenia prośby o odblokowanie bootloadera? Obecnie mam tą samą sytuację co poprzednicy - odmowa i czerwony krzyżyk.

Posted

qr**... odmowa - nie mogę odblokować telefonu. 7 dni czekania. Czy jest jakaś szansa że jeszcze się to uda? 

Posted

Mój ID - 4255247

Z góry dzięki za pomoc!

1 hour ago, Acid said:

Wysłano z Mi4c

Mój id - 4255247

Posted (edited)
3 godziny temu, robcio89s napisał:

na ogólnej dyskusji każdy poleca ten telefon itp... ale jak widzę jakie są z nim problemy to chyba podziękuję.

czy ten telefon można zaktualizować tylko poprzez ściągnięcie tego bootloadera ??

Oczywiście że można inaczej, choćby wgrywając rom z xiaomi.eu z polskim tłumaczeniem, lub pracować na oryginalnym sofcie w języku angielskim. Zablokowany bootloader nie pozwala w łatwy sposób instalować nieautoryzowanych softów np naszego polskiego tłumaczenia.

Edited by isaak
Posted
4 minutes ago, mpivo said:

qr**... odmowa - nie mogę odblokować telefonu. 7 dni czekania. Czy jest jakaś szansa że jeszcze się to uda? 

Tego nie wie nikt 

Posted

Wysłano z Mi4c

Moj ID 1595553547

Acid pomocy 😢

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Posted
7 minut temu, isaak napisał:

Oczywiście że można inaczej, choćby wgrywając rom z xiaomi.eu z polskim tłumaczeniem, lub pracować na oryginalnym sofcie w języku angielskim. Zablokowany bootloader nie pozwala w łatwy sposób instalować nieautoryzowanych softów np naszego polskiego tłumaczenia.

czy mógłbyś proszę przybliżyć nieco temat wgrania romu z xiaomi.eu z polskim tłumaczeniem które można wgrać bez odblokwania bootloadera? 

Posted (edited)

Przechwytywanief180b.pngW weryfikacji QR mam wpisać kod 6 cyfr a mam dużo więcej

Które 6 cyfr?

Już ogarnąłem

4 hours ago, Acid said:

Wysłano z Mi4c

Kolego @Acid

Jeżeli możesz to pomóż z angielskiego jestem słaby wychowany na rosyjskim :)

Numer ID

1599361186

Edited by dark695
Posted
9 minut temu, Acid napisał:

Wszystkie ID otrzymane na PW do godz. 0:00 wysłałem do Xiaomi. Jak będą następne to wyślę potem.

Nie gwarantuję jednak, że coś się ruszy. 

Jak coś to jeszcze tu jest wątek gdzie można narzekać: http://en.miui.com/thread-202290-1-1.html

Witam.

Jeśli masz możliwośc pomocy przy odblokowaniu bootloadera to podaję ID: 

1599035327

Posted
Dnia 20.01.2016o20:32, mtz napisał:

Czegoś tutaj nie rozumiem.

W poniedziałek dostałem potwierdzenie ze odblokowane. Po przepychankach z 50% i kilkukrotnym restarowaniem telefonu udało się - w zakładce root akces mam programy do odhaczenia.  Wszytko pięknie czasu nie miałem na reszte - dzisiaj nadszedł następny punkt. Jako że mam juz DEV to przechodze do punktu  Flashify. Oczywiście nie widzi on pliku img. Dobrze w takim razie kolejny sposób - "TWRP for Redmi Note 3 for newbies"

Idzie wszystko jak z płatka, już ma się odpalać TWRP aż tu nagle na wyświetlaczu maluję się telefon z ubs/bez usb.

Czy ktoś mający dużą cierpliwośc może mi wytłumaczyć o co chodzi ? Ja już pomysłu nie mam

*oczywiscie jak wchodze na stronę odblokowania to mam czerwono ^^

Siemka, chyba jeden z pierwszych moich postów na tym superowym forum! :D 

Miałem również ogromne przeboje ze ściągnięciem BL i wgl samym uzyskaniem ROOTa i potem wgraniem recovery, ale jakoś wszystko robiłem po kolei i na spokojnie czasem kilka razy i pomogło. Miałem taki problem że pokazał mi się telefon na czarnym tle, wskazujący by podpiąć go pod USB, zamiast recovery - ściągnąłem aplikację Rashr stąd i po restarcie telefonu wgrałem pomyślnie recovery z 1 postu :) 

A jeśli ktoś ma problem na zatrzymaniu się na 50% pasku postępu w MiFlash Unlock Tool to niech spróbuje najpierw połączyć telefon z kontem na które się zalogowaliśmy do programu, u mnie to było przyczyną, po podłączeniu bootloader odblokował się natychmiastowo.

Co do spekulacji na temat kto ma jakie przywileje i czy jest szansa na szybsze otrzymanie kodu, to podpowiem że mam konto Xiaomi już 2 lata i nie wysyłałem żadnej prośby o udostępnienie Unlocka i jak się okazało miałem od strzała opcję odblokowania jednego telefonu, którą wykorzystałem na nową zabawkę kolegi (po czym się wylogowałem i na romie Miuipolska zalogowałem na jego konto na którym on ciągle oczekuje na SMSa, bez żadnego problemu - więc "pożyczcie" konto jak macie możliwość) 
:) Także jak ktoś ma długo konto i aktywnie korzysta z jego przywilejów, prawdopodobnie ma również taką opcję "w standardzie" :)

Pozdrawiam ze Śląska!

• Like 2
Posted
4 godziny temu, rubson napisał:

kolejny sposób - "TWRP for Redmi Note 3 for newbies"

Idzie wszystko jak z płatka, już ma się odpalać TWRP aż tu nagle na wyświetlaczu maluję się telefon z ubs/bez usb.

Jak zrobisz root tym sposobem, to na koniec nie rób reboot tylko od razu Vol+ i Power trzymaj do loga miui. 

• Like 1
Posted
Czegoś tutaj nie rozumiem.

W poniedziałek dostałem potwierdzenie ze odblokowane. Po przepychankach z 50% i kilkukrotnym restarowaniem telefonu udało się - w zakładce root akces mam programy do odhaczenia.  Wszytko pięknie czasu nie miałem na reszte - dzisiaj nadszedł następny punkt. Jako że mam juz DEV to przechodze do punktu  Flashify. Oczywiście nie widzi on pliku img. Dobrze w takim razie kolejny sposób - "TWRP for Redmi Note 3 for newbies"

Czy ktoś mający dużą cierpliwośc może mi wytłumaczyć o co chodzi ? Ja już pomysłu nie mam

*oczywiscie jak wchodze na stronę odblokowania to mam czerwono ^^

Siemka, chyba jeden z pierwszych moich postów na tym superowym forum!  

Miałem również ogromne przeboje ze ściągnięciem BL i wgl samym uzyskaniem ROOTa i potem wgraniem recovery, ale jakoś wszystko robiłem po kolei i na spokojnie czasem kilka razy i pomogło. Miałem taki problem że pokazał mi się telefon na czarnym tle, wskazujący by podpiąć go pod USB, zamiast recovery - ściągnąłem aplikację Rashr stąd i po restarcie telefonu wgrałem pomyślnie recovery z 1 postu  

A jeśli ktoś ma problem na zatrzymaniu się na 50% pasku postępu w MiFlash Unlock Tool to niech spróbuje najpierw połączyć telefon z kontem na które się zalogowaliśmy do programu, u mnie to było przyczyną, po podłączeniu bootloader odblokował się natychmiastowo.

Co do spekulacji na temat kto ma jakie przywileje i czy jest szansa na szybsze otrzymanie kodu, to podpowiem że mam konto Xiaomi już 2 lata i nie wysyłałem żadnej prośby o udostępnienie Unlocka i jak się okazało miałem od strzała opcję odblokowania jednego telefonu, którą wykorzystałem na nową zabawkę kolegi (po czym się wylogowałem i na romie Miuipolska zalogowałem na jego konto na którym on ciągle oczekuje na SMSa, bez żadnego problemu - więc "pożyczcie" konto jak macie możliwość) 

Także jak ktoś ma długo konto i aktywnie korzysta z jego przywilejów, prawdopodobnie ma również taką opcję "w standardzie"

Pozdrawiam ze Śląska!

Chetnie pozycze od kogos konto ☺

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Posted

Nie żeby coś, ale sądzę że na tym forum są uczciwi ludzie nie licząc sprzedawców, więc jakby ktoś kto jest na white liste " udostępnił swoje konto to obyło by się bez ceregieli. Polegało by to tylko na zmianie hasła na jeden dzień albo dwa i każdy by mógł sobie chyba odblokować by.

Wyklepane z mojego Xiaomi Redmi Note 3 3/32