Jacobi Posted January 21, 2016 Posted January 21, 2016 @leonov Dokładnie spotkało mnie to, co prezentujesz na zdjęciu
arturp Posted January 21, 2016 Posted January 21, 2016 U mnie też czerwony krzyżyk i krzaczki na dwóch kontach ...... ogarnia mnie wielki wkur.......
longer Posted January 21, 2016 Posted January 21, 2016 Ja mam to samo ( czerwony krzyżyk i krzaczki ). Czy jest jeszcze jakaś szansa na odblokowanie tego bootloadera?
Jacobi Posted January 21, 2016 Posted January 21, 2016 (edited) pozostaje odesłać Banggood telefon i zażądać zwrotu kosztów zakupu Edited January 21, 2016 by Jacobi
tpawel Posted January 21, 2016 Posted January 21, 2016 A to kupowales od Xiaomi bezpośrednio i oni Ci powiedzeli ze bedziesz mogl flashowac nieautoryzowane romy? Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka
Jacobi Posted January 21, 2016 Posted January 21, 2016 zakup od Banggood, i mogę zwrócić... przy zablokowanym BL telefon jest niepełnowartościowy Xiaomi nie ma nic do gadania w temacie zwrotu telefonu, mam prawo zwrócić i kropka
Acid Posted January 21, 2016 Posted January 21, 2016 Z tego co wiem to oznacza że za mało korzystasz z usługi Xiaomi (MiCloud). Dajcie mi na pw swoje id. Babka z Xiaomi pisała nam, że jak komuś odmówiono to można jej napisać id i ona pomoże. No to pomyślałem żeby pisać jej po jednym mailu z id do odblokowania Wysłano z Mi4c 7
krzycz Posted January 21, 2016 Posted January 21, 2016 niepełnowartościowy, bo? Nie dzwoni, smsy nie działają, aparat, internet, GPS? Gry się tną może?
leonov Posted January 21, 2016 Posted January 21, 2016 21 minut temu, Acid napisał: Z tego co wiem to oznacza że za mało korzystasz z usługi Xiaomi (MiCloud) Acid, mozesz ieć rację, ja korzystam dość aktywnie, może dlatego nie miałem problemu z odblokowaniem a na dodatek dostałem drugiego do odblokwania.
krzycz Posted January 21, 2016 Posted January 21, 2016 ja mam włączoną synchronizację wszystkiego poza apkami. Ale fakt, dużo zdjęć to nie mam w telefonie. Ale co mnie zastanawia - smsy, historia połączeń, zdjęcia - są w chmurze; kontakty - nie ma, jest napisane, żeby sprawdzić czy używam najnowszą wersję MIUI i żeby to włączyć z poziomu telefonu. Druga dziwna rzecz - na forumce Xiaomi, w ustawieniach konta widać, że korzystam z MIUI 7.0.22, a nie MIUI PL czy chociażby wersji DEV.
pull1990 Posted January 21, 2016 Posted January 21, 2016 30 minutes ago, Acid said: Z tego co wiem to oznacza że za mało korzystasz z usługi Xiaomi (MiCloud). Dajcie mi na pw swoje id. Babka z Xiaomi pisała nam, że jak komuś odmówiono to można jej napisać id i ona pomoże. No to pomyślałem żeby pisać jej po jednym mailu z id do odblokowania Wysłano z Mi4c A jak można korzystać bardziej? Mam włączona synchronizację wszystkiego co się da, konto Diamond a i tak nic to nie daje. Zaraz wyślę nr konta z którym mam problemy jeśli też mogę.
tpawel Posted January 21, 2016 Posted January 21, 2016 zakup od Banggood, i mogę zwrócić... przy zablokowanym BL telefon jest niepełnowartościowy Xiaomi nie ma nic do gadania w temacie zwrotu telefonu, mam prawo zwrócić i kropka Wypadaloby chociaz napisac ze edytowales poprzedni post zmieniając Xiaomi na banggood Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka
michciu Posted January 21, 2016 Posted January 21, 2016 Jest możliwość ponownego złożenia prośby o odblokowanie bootloadera? Obecnie mam tą samą sytuację co poprzednicy - odmowa i czerwony krzyżyk.
pull1990 Posted January 21, 2016 Posted January 21, 2016 Gdzieś mniej więcej na 15-20 stronie tego tematu jest mój post który wszystko opisuje. Jest to pierwszy post na jednej z tych stron.
longer Posted January 21, 2016 Posted January 21, 2016 Mam pytanie. Czy po odblokowaniu bootloadera tracę gwarancję producenta?
pull1990 Posted January 21, 2016 Posted January 21, 2016 Wcześniej niż było o tym że tak ale jak to jest w praktyce to nie wiadomo. Oby nikt nie musiał tego sprawdzać
mpivo Posted January 21, 2016 Posted January 21, 2016 qr**... odmowa - nie mogę odblokować telefonu. 7 dni czekania. Czy jest jakaś szansa że jeszcze się to uda?
LuHash Posted January 21, 2016 Posted January 21, 2016 Mój ID - 4255247 Z góry dzięki za pomoc! 1 hour ago, Acid said: Z tego co wiem to oznacza że za mało korzystasz z usługi Xiaomi (MiCloud). Dajcie mi na pw swoje id. Babka z Xiaomi pisała nam, że jak komuś odmówiono to można jej napisać id i ona pomoże. No to pomyślałem żeby pisać jej po jednym mailu z id do odblokowania Wysłano z Mi4c Mój id - 4255247
isaak Posted January 21, 2016 Posted January 21, 2016 (edited) 3 godziny temu, robcio89s napisał: na ogólnej dyskusji każdy poleca ten telefon itp... ale jak widzę jakie są z nim problemy to chyba podziękuję. czy ten telefon można zaktualizować tylko poprzez ściągnięcie tego bootloadera ?? Oczywiście że można inaczej, choćby wgrywając rom z xiaomi.eu z polskim tłumaczeniem, lub pracować na oryginalnym sofcie w języku angielskim. Zablokowany bootloader nie pozwala w łatwy sposób instalować nieautoryzowanych softów np naszego polskiego tłumaczenia. Edited January 21, 2016 by isaak
pull1990 Posted January 21, 2016 Posted January 21, 2016 4 minutes ago, mpivo said: qr**... odmowa - nie mogę odblokować telefonu. 7 dni czekania. Czy jest jakaś szansa że jeszcze się to uda? Tego nie wie nikt
mihaszek Posted January 21, 2016 Posted January 21, 2016 Z tego co wiem to oznacza że za mało korzystasz z usługi Xiaomi (MiCloud). Dajcie mi na pw swoje id. Babka z Xiaomi pisała nam, że jak komuś odmówiono to można jej napisać id i ona pomoże. No to pomyślałem żeby pisać jej po jednym mailu z id do odblokowania Wysłano z Mi4c Moj ID 1595553547 Acid pomocy 😢 Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
mpivo Posted January 21, 2016 Posted January 21, 2016 7 minut temu, isaak napisał: Oczywiście że można inaczej, choćby wgrywając rom z xiaomi.eu z polskim tłumaczeniem, lub pracować na oryginalnym sofcie w języku angielskim. Zablokowany bootloader nie pozwala w łatwy sposób instalować nieautoryzowanych softów np naszego polskiego tłumaczenia. czy mógłbyś proszę przybliżyć nieco temat wgrania romu z xiaomi.eu z polskim tłumaczeniem które można wgrać bez odblokwania bootloadera?
isaak Posted January 21, 2016 Posted January 21, 2016 (edited) Daleko nie trzeba szukać oryginalny temat na forum Xiaomi http://en.miui.com/thread-214146-1-1.html lub na naszym forum Edited January 21, 2016 by isaak
kamil23 Posted January 21, 2016 Posted January 21, 2016 account.xiaomi.com/pass/auth/s…XXXXXXXX#service=setToken link działa. dzięki
dark695 Posted January 21, 2016 Posted January 21, 2016 (edited) W weryfikacji QR mam wpisać kod 6 cyfr a mam dużo więcej Które 6 cyfr? Już ogarnąłem 4 hours ago, Acid said: Z tego co wiem to oznacza że za mało korzystasz z usługi Xiaomi (MiCloud). Dajcie mi na pw swoje id. Babka z Xiaomi pisała nam, że jak komuś odmówiono to można jej napisać id i ona pomoże. No to pomyślałem żeby pisać jej po jednym mailu z id do odblokowania Wysłano z Mi4c Kolego @Acid Jeżeli możesz to pomóż z angielskiego jestem słaby wychowany na rosyjskim Numer ID 1599361186 Edited January 22, 2016 by dark695
Acid Posted January 21, 2016 Posted January 21, 2016 Wszystkie ID otrzymane na PW do godz. 0:00 wysłałem do Xiaomi. Jak będą następne to wyślę potem. Nie gwarantuję jednak, że coś się ruszy. Jak coś to jeszcze tu jest wątek gdzie można narzekać: http://en.miui.com/thread-202290-1-1.html 1
arturp Posted January 21, 2016 Posted January 21, 2016 9 minut temu, Acid napisał: Wszystkie ID otrzymane na PW do godz. 0:00 wysłałem do Xiaomi. Jak będą następne to wyślę potem. Nie gwarantuję jednak, że coś się ruszy. Jak coś to jeszcze tu jest wątek gdzie można narzekać: http://en.miui.com/thread-202290-1-1.html Witam. Jeśli masz możliwośc pomocy przy odblokowaniu bootloadera to podaję ID: 1599035327
Acid Posted January 21, 2016 Posted January 21, 2016 Ludzie... na PW. Nie będę zbierał ID z tego tematu. 2
rubson Posted January 22, 2016 Posted January 22, 2016 Dnia 20.01.2016o20:32, mtz napisał: Czegoś tutaj nie rozumiem. W poniedziałek dostałem potwierdzenie ze odblokowane. Po przepychankach z 50% i kilkukrotnym restarowaniem telefonu udało się - w zakładce root akces mam programy do odhaczenia. Wszytko pięknie czasu nie miałem na reszte - dzisiaj nadszedł następny punkt. Jako że mam juz DEV to przechodze do punktu Flashify. Oczywiście nie widzi on pliku img. Dobrze w takim razie kolejny sposób - "TWRP for Redmi Note 3 for newbies" Idzie wszystko jak z płatka, już ma się odpalać TWRP aż tu nagle na wyświetlaczu maluję się telefon z ubs/bez usb. Czy ktoś mający dużą cierpliwośc może mi wytłumaczyć o co chodzi ? Ja już pomysłu nie mam *oczywiscie jak wchodze na stronę odblokowania to mam czerwono ^^ Siemka, chyba jeden z pierwszych moich postów na tym superowym forum! Miałem również ogromne przeboje ze ściągnięciem BL i wgl samym uzyskaniem ROOTa i potem wgraniem recovery, ale jakoś wszystko robiłem po kolei i na spokojnie czasem kilka razy i pomogło. Miałem taki problem że pokazał mi się telefon na czarnym tle, wskazujący by podpiąć go pod USB, zamiast recovery - ściągnąłem aplikację Rashr stąd i po restarcie telefonu wgrałem pomyślnie recovery z 1 postu A jeśli ktoś ma problem na zatrzymaniu się na 50% pasku postępu w MiFlash Unlock Tool to niech spróbuje najpierw połączyć telefon z kontem na które się zalogowaliśmy do programu, u mnie to było przyczyną, po podłączeniu bootloader odblokował się natychmiastowo. Co do spekulacji na temat kto ma jakie przywileje i czy jest szansa na szybsze otrzymanie kodu, to podpowiem że mam konto Xiaomi już 2 lata i nie wysyłałem żadnej prośby o udostępnienie Unlocka i jak się okazało miałem od strzała opcję odblokowania jednego telefonu, którą wykorzystałem na nową zabawkę kolegi (po czym się wylogowałem i na romie Miuipolska zalogowałem na jego konto na którym on ciągle oczekuje na SMSa, bez żadnego problemu - więc "pożyczcie" konto jak macie możliwość) Także jak ktoś ma długo konto i aktywnie korzysta z jego przywilejów, prawdopodobnie ma również taką opcję "w standardzie" Pozdrawiam ze Śląska! 2
leonov Posted January 22, 2016 Posted January 22, 2016 4 godziny temu, rubson napisał: kolejny sposób - "TWRP for Redmi Note 3 for newbies" Idzie wszystko jak z płatka, już ma się odpalać TWRP aż tu nagle na wyświetlaczu maluję się telefon z ubs/bez usb. Jak zrobisz root tym sposobem, to na koniec nie rób reboot tylko od razu Vol+ i Power trzymaj do loga miui. 1
mihaszek Posted January 22, 2016 Posted January 22, 2016 Czegoś tutaj nie rozumiem. W poniedziałek dostałem potwierdzenie ze odblokowane. Po przepychankach z 50% i kilkukrotnym restarowaniem telefonu udało się - w zakładce root akces mam programy do odhaczenia. Wszytko pięknie czasu nie miałem na reszte - dzisiaj nadszedł następny punkt. Jako że mam juz DEV to przechodze do punktu Flashify. Oczywiście nie widzi on pliku img. Dobrze w takim razie kolejny sposób - "TWRP for Redmi Note 3 for newbies" Idzie wszystko jak z płatka, już ma się odpalać TWRP aż tu nagle na wyświetlaczu maluję się telefon z ubs/bez usb. Czy ktoś mający dużą cierpliwośc może mi wytłumaczyć o co chodzi ? Ja już pomysłu nie mam *oczywiscie jak wchodze na stronę odblokowania to mam czerwono ^^ Siemka, chyba jeden z pierwszych moich postów na tym superowym forum! Miałem również ogromne przeboje ze ściągnięciem BL i wgl samym uzyskaniem ROOTa i potem wgraniem recovery, ale jakoś wszystko robiłem po kolei i na spokojnie czasem kilka razy i pomogło. Miałem taki problem że pokazał mi się telefon na czarnym tle, wskazujący by podpiąć go pod USB, zamiast recovery - ściągnąłem aplikację Rashr stąd i po restarcie telefonu wgrałem pomyślnie recovery z 1 postu A jeśli ktoś ma problem na zatrzymaniu się na 50% pasku postępu w MiFlash Unlock Tool to niech spróbuje najpierw połączyć telefon z kontem na które się zalogowaliśmy do programu, u mnie to było przyczyną, po podłączeniu bootloader odblokował się natychmiastowo. Co do spekulacji na temat kto ma jakie przywileje i czy jest szansa na szybsze otrzymanie kodu, to podpowiem że mam konto Xiaomi już 2 lata i nie wysyłałem żadnej prośby o udostępnienie Unlocka i jak się okazało miałem od strzała opcję odblokowania jednego telefonu, którą wykorzystałem na nową zabawkę kolegi (po czym się wylogowałem i na romie Miuipolska zalogowałem na jego konto na którym on ciągle oczekuje na SMSa, bez żadnego problemu - więc "pożyczcie" konto jak macie możliwość) Także jak ktoś ma długo konto i aktywnie korzysta z jego przywilejów, prawdopodobnie ma również taką opcję "w standardzie" Pozdrawiam ze Śląska! Chetnie pozycze od kogos konto ☺ Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Smigoll Posted January 22, 2016 Posted January 22, 2016 Nie żeby coś, ale sądzę że na tym forum są uczciwi ludzie nie licząc sprzedawców, więc jakby ktoś kto jest na white liste " udostępnił swoje konto to obyło by się bez ceregieli. Polegało by to tylko na zmianie hasła na jeden dzień albo dwa i każdy by mógł sobie chyba odblokować by. Wyklepane z mojego Xiaomi Redmi Note 3 3/32
Recommended Posts