Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)
Dnia 19.01.2016o18:39, Jacobi napisał:

wygląda na to, że samo założenie konta nie wystarczy.... trzeba zdobyć odpowiednią rangę na forum Xiaomi, aby dostać uprawnienia do odblokowania

Żadna ranga nie jest potrzebna ja jestem totalnym nowicjuszem zarówno jeśli chodzi o konto jak i na forum, a smsa dostałem i BL odblokowałem bez problemu

3 godziny temu, pull1990 napisał:

Przeczytaj pierwszy post. 

Teraz pytanie do ludzi którzy mają już odblokowany bl. Możecie sprawdzić na swoich kontach czy też macie czerwony komunikat? Ja z ciekawości wszedłem na konto z którego odblokowalem pierwszy telefon i mam niestety czerwono. Co to oznacza dla nas w praktyce? 

Też mam czerwony Komunikat

Bez tytułu.png

Edited by Kuban
Posted
8 minut temu, pull1990 napisał:

Kiedy odblokowales? 

W poniedziałek wieczorem czyli dzień przed problemami z czerwonym komunikatem

Posted (edited)

No właśnie też mam czerwony komunikat. Czekając na SMS założyłem drugie konto na norweski numer z którego też wysłałem wniosek i jeśli czas oczekiwania byłby taki sam jak w przypadku pierwszego konta to dziś w nocy powinien przyjść SMS na to drugie, ale z tym może być różnie.

Edited by Kuban
Posted
4 godziny temu, pull1990 napisał:

Teraz pytanie do ludzi którzy mają już odblokowany bl. Możecie sprawdzić na swoich kontach czy też macie czerwony komunikat? Ja z ciekawości wszedłem na konto z którego odblokowalem pierwszy telefon i mam niestety czerwono. Co to oznacza dla nas w praktyce? 

Na obu kontach mam na zielono, tzn. aktywny link do MiFlashUnlock_latest.zip Oba konta świeże, założone w grudniu. Żadnej aktywności na ichnim forum. Telefony odblokowane - pierwszy tydzień temu, drugi wczoraj.

Posted

Jeszcze raz podkreślam, że od wczoraj dokładnie nie wiadomo co należy zrobić, aby otrzymać uprawnienia do odblokowania BL.
 Jak sami widzicie, Ci którzy otrzymali sms i zakończyli procedurę do poniedziałku 18.01.2016 mają odblokowany BL.

Pozostali, mimo otrzymania sms, mają "czerwony" komunikat na unlock.

Posted

Mam tez na czerwono opcję przy odblokowaniu

Jest jakaś inna opcja,aby odblokować BL?

Zlecone 13.01 do wczoraj tego nie miałem,rozumiem że odrzucone?

Posted
4 minuty temu, dark695 napisał:

Mam tez na czerwono opcję przy odblokowaniu

Jest jakaś inna opcja,aby odblokować BL?

Zlecone 13.01 do wczoraj tego nie miałem,rozumiem że odrzucone?

Trwają poszukiwania :-D stay tuned ;-)

Posted (edited)

Czegoś tutaj nie rozumiem.

W poniedziałek dostałem potwierdzenie ze odblokowane. Po przepychankach z 50% i kilkukrotnym restarowaniem telefonu udało się - w zakładce root akces mam programy do odhaczenia.  Wszytko pięknie czasu nie miałem na reszte - dzisiaj nadszedł następny punkt. Jako że mam juz DEV to przechodze do punktu  Flashify. Oczywiście nie widzi on pliku img. Dobrze w takim razie kolejny sposób - "TWRP for Redmi Note 3 for newbies"

Idzie wszystko jak z płatka, już ma się odpalać TWRP aż tu nagle na wyświetlaczu maluję się telefon z ubs/bez usb.

Czy ktoś mający dużą cierpliwośc może mi wytłumaczyć o co chodzi ? Ja już pomysłu nie mam

*oczywiscie jak wchodze na stronę odblokowania to mam czerwono ^^

Edited by mtz
Posted

Może program niema przydzielonych uprawnień root w security. Mozliwe że da się jakoś sprawdzić czy masz odblokowany bl bo to było by teraz dla Ciebie ważne. Myślę sobie teraz ze ekran z telefonem z USB może być też oznaką braku recovery i może sam bootloader jest odblokowany. To ale tylko moje przemyślenia. Nie musi tak być 

Posted

Cześć,  mam pytanie, czy jezeli wysłałem prośbę  o odblokowanie w zeszłym tygodniu to jest szansa na odblokowanie bez udzielania się na forum kitajców?

Posted

Ja mam odblokowany bootloader, obecnie wgrany Miui Polska, co dziwne ok. tydzień po otrzymaniu SMS o mozliwości odblokowania i odblokowania bootloadera, dostałem ponownie SMS ze zgodą na odblokowanie, przyznam że zanim "ogarąłem" o co chodzi z tym odblokowaniem, wyslałem kilka "próźb" o odblokowanie. 

Obecnie mam jak na foto. 

Zrzut ekranu z 2016-01-20 21:35:19.png

Posted
Mozliwe że da się jakoś sprawdzić czy masz odblokowany bl bo to było by teraz dla Ciebie ważne.

z tego co pamiętam, da się. Przez ADB, sprawdzenie flagi warranty Yes / No.

TapTap Tapatalk+MI4W

Posted
3 minuty temu, leonov napisał:

Dziesiątka ;-) , wolę to niż windowsa 10 ;-) 

No nie ma co się dziwić. Win10 to masakra.

Tak z ciekawości, żeby nie offtopować wiele - Z10 jakoś mocno się wizualnie różni od 9ki? Ma się rozumieć, to jest CORE, nie jakiś Business?

Posted

ja mam na czerwono, ranga Senior Member. A to czerwone, wg translatora Googla znaczy tyle:

Through the use of cloud services, browser, millet MIUI service life 
increase millet account active, increasing the chances of approval Oh!

Całe szczęście, że od tygodnia mam to z głowy...

Posted

Panowie o co tu chodzi? Czekalem grzecznie na SMS na nexusie ale z ciekawosci sprawdzilem dzisiaj... wniosek zlozylwm 08.01.16 I nie dostalem SMS

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

b87ebbb9e1791c1da9edaad7a08ddd82.jpg

Edit: wiadomo cos z forum miui.eu?