leonov Posted January 22, 2016 Posted January 22, 2016 (edited) 8 minut temu, Smigoll napisał: udostępnił swoje konto to obyło by się bez ceregieli. Polegało by to tylko na zmianie hasła na jeden dzień albo dwa i każdy by mógł sobie chyba odblokować by Ha ha ha, dać 'komuś" pełny dostęp do kona , chyba jakiś żart . Lepiej temu komuś wysłac telefon do odblokowania Edited January 22, 2016 by leonov
AndropaX Posted January 22, 2016 Posted January 22, 2016 I tak jest chyba ograniczenie do 1 odblokowania na miesiąc... Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
leonov Posted January 22, 2016 Posted January 22, 2016 Tak, tyle że nie wiemy czy jest limit dla tych z "white list"
mtz Posted January 22, 2016 Posted January 22, 2016 5 hours ago, leonov said: Jak zrobisz root tym sposobem, to na koniec nie rób reboot tylko od razu Vol+ i Power trzymaj do loga miui. A więc jednak (mimo czerwonej ikonki) telefon miał roota, a dzięki twojej radzie jestem na pokładzie. Dziękuje wszystkim za pomoc !
Qub Posted January 22, 2016 Posted January 22, 2016 Tak, tyle że nie wiemy czy jest limit dla tych z "white list" :cool: Jak sprawdzić czy jest się na tej białej liście? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
leonov Posted January 22, 2016 Posted January 22, 2016 3 minuty temu, Qub napisał: Jak sprawdzić czy jest się na tej białej liście? Odblokuj sobie bootloader, bez wniosku i SMS, i będziesz wiedział
wkamil Posted January 22, 2016 Posted January 22, 2016 No to se zainstalowałem nowe MIUI... po odblokowaniu BL i zainstalowaniu MIUI PL w wersji 5.12.31 najwyraźniej zeżarło mi TRWP (albo jakoś blokuje do niego dostęp). Z zipa nie idzie zainstalować bo wywala błąd, z TWRP nie bo nie działa... ktoś, coś? A w ogóle to ciekawy jestem czy nie mam ponownie BL locked, ktoś wie jak to sprawdzić?
leonov Posted January 22, 2016 Posted January 22, 2016 9 minut temu, wkamil napisał: i zainstalowaniu MIUI PL w wersji 5.12.31 A po co zainstalowałeś wersję 5.12.31 ? od dzisiaj dostępna jest 6.1.21
Peran7 Posted January 22, 2016 Posted January 22, 2016 No to se zainstalowałem nowe MIUI... po odblokowaniu BL i zainstalowaniu MIUI PL w wersji 5.12.31 najwyraźniej zeżarło mi TRWP (albo jakoś blokuje do niego dostęp). Z zipa nie idzie zainstalować bo wywala błąd, z TWRP nie bo nie działa... ktoś, coś http://miuipolska.pl/forum/index.php?/topic/8821-Wgranie-MIUIPolska,-a-potem-brak-TWRP-i-roota
wkamil Posted January 22, 2016 Posted January 22, 2016 12 minut temu, leonov napisał: A po co zainstalowałeś wersję 5.12.31 ? od dzisiaj dostępna jest 6.1.21 A po to, że 8 stycznia nie była jeszcze dostępna Tak btw, jakie to ma znaczenie, którą wersję zainstalowałem? Zainstalowałem ostatnią, co do której nie było zastrzeżeń, bo na 6.1.7 były bugi z YT i inne. Zakładając, że zainstalowałbym 6.1.21 (gdyby była dostępna, a nie była) to coś zmieniłoby w mojej sytuacji? A tak przy okazji, jakieś konkretne rady? 5 minut temu, Peran7 napisał: http://miuipolska.pl/forum/index.php?/topic/8821-Wgranie-MIUIPolska,-a-potem-brak-TWRP-i-roota Na win 10 zadziała?
leonov Posted January 22, 2016 Posted January 22, 2016 5 minut temu, Peran7 napisał: 30 minut temu, wkamil napisał: No to se zainstalowałem nowe MIUI Z twojego postu nie wynika kiedy instalowałeś system.
wkamil Posted January 22, 2016 Posted January 22, 2016 (edited) 3 minuty temu, leonov napisał: Z twojego postu nie wynika kiedy instalowałeś system. No ok, nie wynika, a ma to jakieś znaczenie? 6.1.21 nie zjada TWRP? Edited January 22, 2016 by wkamil
wkamil Posted January 22, 2016 Posted January 22, 2016 Tylko co nastąpiło w moim przypadku, skoro nie ma ani roota, ani dostępu do recovery?
Peran7 Posted January 22, 2016 Posted January 22, 2016 Tylko co nastąpiło w moim przypadku, skoro nie ma ani roota, ani dostępu do recovery? U mnie było to samo jak i u kilku innych ludzi z forum. Pozostaje wgrać recovery przez fasboota później wgrać paczkę z SU przez recovery. http://www.xiaomidevice.com/blog/xiaomi-redmi-note-3-install-twrp-recovery-tutorial/ 1
krzycz Posted January 22, 2016 Posted January 22, 2016 zainstalowałem 6.1.21 - miałem TWRP, w Panelu Sterowania po aktualizacji dalej mam opcję "Udziel dostępu do ROOT"
wkamil Posted January 22, 2016 Posted January 22, 2016 Ja też mam taką opcję. Co z tego jak roota nie 9 minut temu, Peran7 napisał: U mnie było to samo jak i u kilku innych ludzi z forum. Pozostaje wgrać recovery przez fasboota później wgrać paczkę z SU przez recovery. http://www.xiaomidevice.com/blog/xiaomi-redmi-note-3-install-twrp-recovery-tutorial/ A masz link do dobrych sterowników USB? 9 minut temu, krzycz napisał: zainstalowałem 6.1.21 - miałem TWRP, w Panelu Sterowania po aktualizacji dalej mam opcję "Udziel dostępu do ROOT" Być może, u mnie też jest opcja "udziel dostępu do root" sęk w tym, że roota ni ma.
Peran7 Posted January 22, 2016 Posted January 22, 2016 Wszystko masz co potrzebne jest w linku. http://www.xiaomidevice.com/blog/xiaomi-redmi-note-3-install-twrp-recovery-tutorial/ Można podłączyć też od razu z trybie fasboota i wtedy jedna komenda i masz recovery. 1
krzycz Posted January 22, 2016 Posted January 22, 2016 TWRP instalowałem przy okazji migracji z China Dev na MIUI PL, teraz przy aktualizacji po prostu odpaliłem telefon z Vol Up + Power (nawiasem mówiąc poszło za pierwszym razem, a z Fastbootem i Wol Down + Power męczyłem się chyba z 1,5h... Taki mam świetny timing ), zainstalowałem nową wersję MIUI PL i już działa Poza ta opcją nie sprawdzałem czy jest root. Jak to sprawdzić?
Peran7 Posted January 22, 2016 Posted January 22, 2016 Poza ta opcją nie sprawdzałem czy jest root. Jak to sprawdzić? Aplikacja root checker??
krzycz Posted January 22, 2016 Posted January 22, 2016 a to nie, wyskakuje "Sorry! Root access is not properly installed on this device"
miczkins Posted January 22, 2016 Posted January 22, 2016 (edited) A ja dla odmiany dostaję taką informację... coś o błędzie dot. IP Próbowałem zrobić to w robocie, w domu, i w domu przy użyciu VPN - ten sam błąd. -.- Edited January 22, 2016 by miczkins
Peran7 Posted January 22, 2016 Posted January 22, 2016 a to nie, wyskakuje "Sorry! Root access is not properly installed on this device" Zainstaluj SU przez TWRP
krzycz Posted January 22, 2016 Posted January 22, 2016 ale po co? Mi tam root nie jest potrzebny (przynajmniej na razie), po prostu sprawdzałem czy po aktualizacji MIUI PL coś się zmienia. I skoro opcja "Uprawnienia do ROOT" nie oznacza istnienia roota, to pewnie nie było go tam już po wgraniu MIUI PL na China Dev.
Peran7 Posted January 22, 2016 Posted January 22, 2016 ale po co? Mi tam root nie jest potrzebny (przynajmniej na razie), po prostu sprawdzałem czy po aktualizacji MIUI PL coś się zmienia. I skoro opcja "Uprawnienia do ROOT" nie oznacza istnienia roota, to pewnie nie było go tam już po wgraniu MIUI PL na China Dev. Jeśli nie używasz programów które wymagają do niego dostępu to 'Twoja wola Panie'
kamil23 Posted January 22, 2016 Posted January 22, 2016 poczynił ktoś jakieś postępy z tym odblokowaniem bl ?
Mexx Posted January 23, 2016 Posted January 23, 2016 U mnie po wypełnieniu formularza i próbie akceptacji wyskakuje podobny błąd co u kolegi wyżej. W wolnym tłumaczeniu "Numer IP aplikacji przekroczyła" 1
mpivo Posted January 23, 2016 Posted January 23, 2016 Dnia 21.01.2016o21:01, Acid napisał: Z tego co wiem to oznacza że za mało korzystasz z usługi Xiaomi (MiCloud). Dajcie mi na pw swoje id. Babka z Xiaomi pisała nam, że jak komuś odmówiono to można jej napisać id i ona pomoże. No to pomyślałem żeby pisać jej po jednym mailu z id do odblokowania Wysłano z Mi4c @Acid - czy po wysłaniu maila do babki z Xiaomi dostałeś od niej jakąś odpowiedź? Np że przesyła to do ich działu IT, albo PR, albo że może teraz trzeba czekać 7 dni etc
Jacekkonto Posted January 23, 2016 Posted January 23, 2016 (edited) Czy można jakoś zaktualizować procedurę odblokowywania i czy w tej chwili jakaś jeszcze jest? Generalnie otrzymałem uprawnienia, SMS i nawet linka do programu, ale pomimo tego jak już otrzymałem fizycznie telefon to nagle znikły z konta. Formularza już nie ma, od razu mam czerwony komunikat. Nie mam zamiaru "walczyć" z nimi o polską wersję (angielską mógłbym nawet wytrzymać) ale brakuje mi tam całego google i denerwuje mnie pozostałe 10% po Chińsku, które są pomimo zmiany języka. Opis instalacji google play jest dla mnie niezrozumiały, więc dałem sobie z tym spokój. Telefon, pomimo dużej baterii wytrzymuje jeden dobry dzień pracy, dla porównania mój Mlais MX z 4300mAh - 4. Jeżeli ktoś myśli o zakupie tego telefonu to proponuję kupić jednak inny, a jeżeli już ktoś musi się z nim męczyć to można wgrać wersję 6.1.14 z xioami.eu. Sprawdzone i działa bez proszenia się o łaskę (sam testowałem na wersji 3/32GB - 15 minut i po temacie). To mój 3 telefon z tego kraju i ostatni z Xiaomi Edited January 23, 2016 by Jacekkonto 1
czochero Posted January 23, 2016 Posted January 23, 2016 (edited) dlaczego wyświetla mi sie takie cos? czy to znaczy że odmówiono mi odblokowania???? Edited January 23, 2016 by czochero
jacek666b Posted January 23, 2016 Posted January 23, 2016 Czy można jakoś zaktualizować procedurę odblokowywania i czy w tej chwili jakaś jeszcze jest? Generalnie otrzymałem uprawnienia, SMS i nawet linka do programu, ale pomimo tego jak już otrzymałem fizycznie telefon to nagle znikły z konta. Formularza już nie ma, od razu mam czerwony komunikat. Nie mam zamiaru "walczyć" z nimi o polską wersję (angielską mógłbym nawet wytrzymać) ale brakuje mi tam całego google i denerwuje mnie pozostałe 10% po Chińsku, które są pomimo zmiany języka. Opis instalacji google play jest dla mnie niezrozumiały, więc dałem sobie z tym spokój. Telefon, pomimo dużej baterii wytrzymuje jeden dobry dzień pracy, dla porównania mój Mlais MX z 4300mAh - 4. Jeżeli ktoś myśli o zakupie tego telefonu to proponuję kupić jednak inny, a jeżeli już ktoś musi się z nim męczyć to można wgrać wersję 6.1.14 z xioami.eu. Sprawdzone i działa bez proszenia się o łaskę (sam testowałem na wersji 3/32GB - 15 minut i po temacie). To mój 3 telefon z tego kraju i ostatni z Xiaomi A czy ta wersja z xiaomi.eu ma sklep play i te chinskie badziewia? I wgrywa sie bez problemu z zablokowanym bl? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
karsto1982 Posted January 23, 2016 Posted January 23, 2016 (edited) wlasnie chcialem zadac to samo pytanie... czy rom z xiaomi.eu mozna wgrac na zablokowanym bootloaderze i czy ma sklep google i wszystko jest spolszczone... i jak to najprosciej zrobic bo nigdy nie zmienialem romu A i czy wgrywany ten rom 6.1.14 czy nowszy bo widzialem ze jest jakis 6.1.21 Edited January 23, 2016 by karsto1982
miczkins Posted January 23, 2016 Posted January 23, 2016 (edited) Wszystko spolszczone, od startu jest Google i cała ferajna, nie ma chińskiego syfu, na pierwszy rzut oka nie widzę większej różnicy pomiędzy tym a romem miuipolska, cały tutorial tutaj: http://en.miui.com/thread-214146-1-1.html Należy bezwzględnie trzymać się instrukcji. Bootloader można olać. Odrazu wgrywamy 6.1.21. Edited January 23, 2016 by miczkins
Krispin Posted January 23, 2016 Posted January 23, 2016 7 minut temu, karsto1982 napisał: wlasnie chcialem zadac to samo pytanie... czy rom z xiaomi.eu mozna wgrac na zablokowanym bootloaderze i czy ma sklep google i wszystko jest spolszczone... i jak to najprosciej zrobic bo nigdy nie zmienialem romu A i czy wgrywany ten rom 6.1.14 czy nowszy bo widzialem ze jest jakis 6.1.21 Wgraj sobie tą wersję 6.1.21 jest już z rotem.Też używam tej wersji i jest ok.
Recommended Posts