Jump to content

Recommended Posts

Posted
1 godzinę temu, Kuku1985 napisał:

Dobra, ale czy ktos z was ogarnia dlaczego nie przechodzi mi w recovery tylko robi restart?

Bo masz zablokowany bootloader?
Sprawdź *#*#6484#*#*  -> Software version.

Posted

Po kolejnej wymianie maili z europejskim supportem kazali mi wysłać do siebie Mi ID, numer telefonu, model, soft i lokalizację.

Następnego dnia (czyt. dzisiaj) z samego rana miałem już wiadomość o odblokowanym bootloaderze, teraz śmigam na MIUIPolska :D.

Obstawiam, że jeśli wszyscy będą tak spamować o odblokowanie do supportu, to w końcu ułatwią ten proces.

Posted
Dobra, ale czy ktos z was ogarnia dlaczego nie przechodzi mi w recovery tylko robi restart?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

A możesz wejść do twrp kombinacja klawiszy power + vol up?

Posted
1 godzinę temu, kacperski1 napisał:

Po kolejnej wymianie maili z europejskim supportem kazali mi wysłać do siebie Mi ID, numer telefonu, model, soft i lokalizację.

Następnego dnia (czyt. dzisiaj) z samego rana miałem już wiadomość o odblokowanym bootloaderze, teraz śmigam na MIUIPolska :D.

Obstawiam, że jeśli wszyscy będą tak spamować o odblokowanie do supportu, to w końcu ułatwią ten proces.

Wymianie maili z kim??? 

Posted

Ja pisałem maile na  [email protected] , najpierw odpisali standardowo żebym postępował zgodnie z instrukcją jaką podesłali w mailu. Napisałem do nich później, że już to robiłem ale mój wniosek został odrzucony po kilku dniach z uwagi na fakt ze zawarłem powód oblokowania bootloadera w języku chińskim i że wiem, iż istnieje możliwość pomocy przez nich na mailu,

Później standardowo zapytali mnie o dane (Xiaomi ID, Mail, Nr tel, wersję softu, lokaliację). Przed chwilą dostałem odpowiedź:

Thank you for the information provided to us kindly.
Kindly noted that we will be passing on this case to the technical support for the solution,
We will be getting back to once the result coming back in :)

Pewnie jutro ,pojutrze będzie sms ze zgoda na odblokowanie. 

PS. Telefon dopiero do mnie jedzie.
Posted

Ok, ogarnąłem sterowniki. Teraz jak klikam unlock gdy pasek verifying device dochodzi do 50% wyskakuje błąd Couldn't verify device - Current account is different from the account info on the device

:/

Posted (edited)
11 minutes ago, downtown69 said:

Zmień soft ze stable na developer i wtedy dzialaj

chwila chwila, póki co to ja nawet na stable oficjalnym nie jestem tylko siedze na MIUI 77. | Stable 77.0.19.0(LHNCNCJ).

Rozumiem że muszę przejść na stable wg tego poradnika 

a potem na dev?

Edited by freeq533
Posted (edited)
1 godzinę temu, freeq533 napisał:

chwila chwila, póki co to ja nawet na stable oficjalnym nie jestem tylko siedze na MIUI 77. | Stable 77.0.19.0(LHNCNCJ).

a potem na dev?

Spróbuj przejść na stable według tej porady:

Podejrzewam że soft MIUI 77. | Stable 77.0.19.0(LHNCNCJ) jest nowszą wersją śmieciowego V77.0.11.0, więc ten sposób ma szanse na powodzenie. Pewnie usunięcie tej jednej 7-ki załatwi sprawę.

Edited by Luke_l
Posted (edited)
4 godziny temu, Peran7 napisał:

A możesz wejść do twrp kombinacja klawiszy power + vol up?

Nie mogę, ale TWRP wgrane przez Flashify i wszystko pokazało ok, kazał zrobić reboot i tak zrobiłem, ale nie wszedł do Recovery

6 godzin temu, Luke_l napisał:

Bo masz zablokowany bootloader?
Sprawdź *#*#6484#*#*  -> Software version.

To dlaczego Root Checker Basic widzi Root jako odblokowany, no chyba że czegoś nie ogarniam
Screenshot_2016-02-04-18-06-40_com.longcheertel.cit.png

Edited by Kuku1985
Posted
1 godzinę temu, Kuku1985 napisał:

kazał zrobić reboot i tak zrobiłem

Nie rób tego, tylko wgraj jeszcze raz i od razu Vol+ i Power 

Posted
2 godziny temu, Kuku1985 napisał:

Nie mogę, ale TWRP wgrane przez Flashify i wszystko pokazało ok, kazał zrobić reboot i tak zrobiłem, ale nie wszedł do Recovery

To dlaczego Root Checker Basic widzi Root jako odblokowany, no chyba że czegoś nie ogarniam

@Kuku1985 czy na tym zrzucie ekranu niżej nie pisze przypadkiem secureboot state On i fastboot state lock?

Posted
4 godziny temu, Kuku1985 napisał:

Albo ja Ciebie nie rozumiem albo nie odróżniasz pojęcia bootloader i root. 

Posted
Wymianie maili z kim??? 

Napisałem, z europejskim supportem - [email protected]. Miałem taką samą sytuację (i dokładnie takie same e-maile dostałem) jak @pawelg, a dziś rano coś takiego:

1d56c312d5074724.png

Mnie też prosili o dane odnośnie mojego Redmi tak więc czekam na takiego maila :)

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Posted

Wczoraj napisałem jednego maila z prośbą o odblokowanie bootloadera razem z podanymi danymi, w ciągu 14h od wysłania maila dostałem sms z akceptacją :)

Posted

Ja też przed momentem akceptacja ;-) ciekawe co ja teraz tym odblokuję :-P to nic, zobaczymy czy faktycznie pozwolenie straci ważność po 30 dniach ;-)

Posted

Wczoraj mail do suportu. Dzisiaj odpowiedź z prośbą o dane. I niedawno przyszedł magiczny SMS :-) Także wieczorem biorę się za odblokowanie bootloadera :-) Sprawa załatwiona w niecałe 24 godziny. Fakt że dzisiaj był już 12 dzień od wysłania formularza.

Posted

Po 6 mailach do Xiaomi zgoda na unlock. Także piszcie maile :)134719768ad74a664bbd03fc4eab5374.jpg

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Posted

Wzorów maila może niech nikt nie wrzuca bo zaraz dostaną 1000 identycznych maili i znów będzie problem, że niby boty maile wysyłają. Kilka słów po angielsku to chyba każdy skleci.

Posted
8 minut temu, baku1991 napisał:

Wzorów maila może niech nikt nie wrzuca bo zaraz dostaną 1000 identycznych maili i znów będzie problem, że niby boty maile wysyłają. Kilka słów po angielsku to chyba każdy skleci.

Nie musi byc po angielsku ,ja wszystko po polsku pisałem 2 emaile ,bo ponawiałem 2 raz odblokowanie .

Posted

Ja wysłałem w sumie 3 maile po angielsku,przez  2 dni i dziś bez żadnego powiadomienia,po prostu wszedłem dziś przed południem na stronkę unlocku i jest pozwolenia.

Posted

Próbował ktoś odblokować na stable 7.1.6.0 ? Bo zastanawiam się, czy dev rom jest niezbędny do odblokowania bl.

• Like 1