majkel123 Posted January 27, 2016 Posted January 27, 2016 Mnie przyjęło na tym samym Firefoksie po usunięciu ciasteczek...
downtown69 Posted January 27, 2016 Posted January 27, 2016 54 minuty temu, majkel123 napisał: Mnie przyjęło na tym samym Firefoksie po usunięciu ciasteczek... Wg mnie to już takie na siłę szukanie nadziei.. Póki co chińskie pipki się na PL wypiely i tyle. Mam odblokowany bl, nie jest to złośliwość z mojej strony tylko przykry fakt. Co ciekawe z mojego konta mam możliwośc odblokować inny tel bo zielone tło jest:-P
majkel123 Posted January 27, 2016 Posted January 27, 2016 1 minutę temu, downtown69 napisał: Wg mnie to już takie na siłę szukanie nadziei.. Póki co chińskie pipki się na PL wypiely i tyle. Mam odblokowany bl, nie jest to złośliwość z mojej strony tylko przykry fakt. Co ciekawe z mojego konta mam możliwośc odblokować inny tel bo zielone tło jest:-P Brawo Ty
dark695 Posted January 27, 2016 Posted January 27, 2016 (edited) Mam powiązane konto z numerem tel. Nie miałem jak odebrać kodu weryfikacyjnego,nie mogę wiecej wysłać codu Pytanie co ile wysyłają na nowo,czy już nie wyślą? Wkładam kartę nr1 nie blokowana jest ok konto powiązane,wystarczy,że zablokowaną włożę i już blokada fona-dodam iż ta 2 karta ważna musi być aktywna Jakie wyjście? I Teraz i bez karty soft xiaomi.eu 6.1.21 by LoXaR Edited January 27, 2016 by dark695
downtown69 Posted January 27, 2016 Posted January 27, 2016 Póki co chinole mają nas gdzieś. Witamy w horrorze:-P.
jarekm95 Posted January 27, 2016 Posted January 27, 2016 Ja przed chwilą bez większych problemów złożyłem wniosek; póki co nie mam żadnego tel z zablokowanym BL - jak będzie pozwolenie to zakupię
baku1991 Posted January 27, 2016 Posted January 27, 2016 Ja też złożyłem, profilaktycznie na przyszłość Nie chce mi się wertować forum wstecz, ale myślę, że już się nikt nie bawi w tłumaczenie nas chiński skoro strona jest po angielsku? Ja wysłałem po angielsku wszystko.
Acid Posted January 28, 2016 Posted January 28, 2016 Dostałem odpowiedź. System traktuje wasze chińskie powody odblokowania za nieprawdziwe bo są po chińsku i wszyscy mają takie same. Piszcie normalnie po angielsku swoje powody. Wysłano z Mi4c 2
miaziol Posted January 28, 2016 Posted January 28, 2016 Dobra a ja co mam wysłać drugie zgłoszenie? Na pierwsze dostałem sms czyli powinna być zgoda natomiast mam info że niestety ale nie ma zgody na odblokowanie bootloadera. Troche posrana ta polityka xiaomi.
robrexx Posted January 28, 2016 Posted January 28, 2016 no właśnie ja złożyłem po chińsku, ale jeszcze nie otrzymałem odpowiedzi. jest możliwość po odmowie wysłać 2x prośbę odblokowanie ? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
badgerman Posted January 28, 2016 Posted January 28, 2016 2 godziny temu, Acid napisał: Dostałem odpowiedź. System traktuje wasze chińskie powody odblokowania za nieprawdziwe bo są po chińsku i wszyscy mają takie same. Piszcie normalnie po angielsku swoje powody. Wysłano z Mi4c Czy można wysłać ze starego konta, czy trzeba nowe zakładać ?
leonov Posted January 28, 2016 Posted January 28, 2016 57 minut temu, badgerman napisał: Czy można wysłać ze starego konta, czy trzeba nowe zakładać ? Z każdego można
JDStar Posted January 28, 2016 Posted January 28, 2016 No właśnie nie można, bo na starym koncie mam odmowę i nie mam opcji żeby drugi raz wysłać wniosek.
badgerman Posted January 28, 2016 Posted January 28, 2016 (edited) Właśnie też sprawdziłem i na tym nie ma opcji aby wysłać drugi raz :/ czyli pozostaje starter i nowe konto :/ Pochlastać się idzie - się znerwię to wgram ROM od xiaomi.eu jego chociaż można wgrać :/ Wiadomo czy można z niego potem zmigrować ewentualnie na MIUI.pl ? Ewentualnie czy Xiaomi.eu obsługuje OTA ? Żeby nie było offtopa - do mnie nawet się z SMS nie pofatygowali tylko rzucili do jednego wora z resztą polskich chińczyków Edited January 28, 2016 by badgerman
leonov Posted January 28, 2016 Posted January 28, 2016 30 minut temu, badgerman napisał: Wiadomo czy można z niego potem zmigrować ewentualnie na MIUI.pl ? Żeby wgrać polskie MIUI musisz mieć recovery a żeby je mieć musisz mieć odblokowany BL, a żeby odblokować BL musisz mieć ROM DEV 1
badgerman Posted January 28, 2016 Posted January 28, 2016 9 minut temu, leonov napisał: Żeby wgrać polskie MIUI musisz mieć recovery a żeby je mieć musisz mieć odblokowany BL, a żeby odblokować BL musisz mieć ROM DEV A jak z OTA na MIUI.eu ?
leonov Posted January 28, 2016 Posted January 28, 2016 Nie miałem go, więc nie wiem, zapytaj u źródła :-)
Nerilla Posted January 28, 2016 Posted January 28, 2016 Czy komuś udało się ponownie wysłać ze swojego konta wniosek o odblokowanie po wcześniejszej odmowie? jakieś rady co trzeba zrobić? kombinuję już od jakiegoś czasu i nic. Nie chciałabym zakładać kolejnego konta, bo na tym dospamowałam do rangi diamond
Charvel Posted January 28, 2016 Posted January 28, 2016 Żeby wgrać polskie MIUI musisz mieć recovery a żeby je mieć musisz mieć odblokowany BL, a żeby odblokować BL musisz mieć ROM DEV A jak z OTA na MIUI.eu ? Nie ma OTA na Xiaomi.eu z zablokowanym BL. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
wojtekvtec Posted January 28, 2016 Posted January 28, 2016 1 godzinę temu, Nerilla napisał: Czy komuś udało się ponownie wysłać ze swojego konta wniosek o odblokowanie po wcześniejszej odmowie? jakieś rady co trzeba zrobić? kombinuję już od jakiegoś czasu i nic. Nie chciałabym zakładać kolejnego konta, bo na tym dospamowałam do rangi diamond No ja niestety po 3 letnim koncie na które dostałem odmowe musiałem wysłać prośbę z innego konta i czekam całyczas na sms na razie jest dobrze odmowy nie dostałem ale zobaczymy za pare dni
karol860531 Posted January 28, 2016 Posted January 28, 2016 Cześć, Chyba się coś ruszyło. Złożyłem wniosek, na koncie które założyłem przy MiBand. Powód odblokowania wpisałem po angielsku - instalacja MIUI Polska. i po 15 minutach dostałem sms : Your unlock request has been approved. Go to...
pieronsky Posted January 28, 2016 Posted January 28, 2016 Wedle tego co mi tam pisze, powodem odmowy jest mała aktywność na koncie Xiaomi. Pytanie tylko czy gdy ja zwieksze to czy status zmieni się automatycznie? Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
kamil23 Posted January 28, 2016 Posted January 28, 2016 ni 4 godziny temu, pieronsky napisał: Wedle tego co mi tam pisze, powodem odmowy jest mała aktywność na koncie Xiaomi. Pytanie tylko czy gdy ja zwieksze to czy status zmieni się automatycznie? Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk z tym to nigdy nie wiadomo... tak jak to jest z tym odblokowaniem bl...
mrosi Posted January 28, 2016 Posted January 28, 2016 Mam prośbę... Jeśli cytujecie posty, to edytujcie zawartość cytowanej ramki. Jeśli tego nie robicie, to na stronie mieści się kilka postów, w których główne miejsce zajmuje ten sam obrazek. Chyba, że mam zacząć ciachać wpisy... 1
Stravi Posted January 28, 2016 Posted January 28, 2016 Chyba musisz zacząć + pisemna uwaga pod postem na dobry początek 1
jarekm95 Posted January 28, 2016 Posted January 28, 2016 Kurcze :/ ja wysłałem po chińsku i podałem linka miuipolska.pl wniosku chyba nie da się zmodyfikować :/
zibik Posted January 28, 2016 Posted January 28, 2016 7 godzin temu, karol860531 napisał: Cześć, Chyba się coś ruszyło. Złożyłem wniosek, na koncie które założyłem przy MiBand. Powód odblokowania wpisałem po angielsku - instalacja MIUI Polska. i po 15 minutach dostałem sms : Your unlock request has been approved. Go to... Pochwal sie czy udało Ci sie odblokowac fona czy tylko wniosek złozyłeś.
HKR1987 Posted January 29, 2016 Posted January 29, 2016 "Kindly understand that you can apply to unlock the bootloader again 30 days later" nie trzeba zakładać drugiego konta... można poczekać 30 dni
wojtekvtec Posted January 29, 2016 Posted January 29, 2016 A jak to jest, jeżeli odblokuje już BL na nowym koncie to musze cały czas korzystać z tego numeru i konta ? czy mogę korzystać ze starego na które dostałem odmowe ? To konto jest potrzebne tylko przy odblokowaniu czy na cały czas ?
arturp Posted January 29, 2016 Posted January 29, 2016 Witam wszystkich, Ja też oczywiście po 10 dniach otrzymałem czerwony krzyżyk. Trochę pokorespondowałem z xiaomi service na Europe na temat odblokowania telefonu i dzisiaj otrzymałem sms o tym że mogę odblokować telefon service.eu@xiaomi.com
jacek666b Posted January 29, 2016 Posted January 29, 2016 Witam, Panowie, chcę wskoczyć na ten nowy rom:http://en.miui.com/thread-216904-1-1.html Testował ktoś? Jak zachować wszystkie pliki, programy, ustawienia itp? Jest masa programów do backupu, ale jedne backupują programy bez ustawień, inne same ustawienia itp. Pozdrawiam
michciu Posted January 29, 2016 Posted January 29, 2016 3 godziny temu, jacek666b napisał: Witam, Panowie, chcę wskoczyć na ten nowy rom:http://en.miui.com/thread-216904-1-1.html Testował ktoś? Jak zachować wszystkie pliki, programy, ustawienia itp? Jest masa programów do backupu, ale jedne backupują programy bez ustawień, inne same ustawienia itp. Pozdrawiam Wgrałem wczoraj. Próbowałem najpierw poprzez wgranie tylko system.img, jednak nie polecam tego rozwiązania, bo za każdym uruchomieniem miałem force close dwóch programów: com.android.phone com.android.acore Po tym problemie wykonałem backup i wgrałem normalnie cały soft ponownie, przywróciłem dane i do dzisiaj wszystko chodzi prawidłowo.
AndropaX Posted January 30, 2016 Posted January 30, 2016 Witam wszystkich, Ja też oczywiście po 10 dniach otrzymałem czerwony krzyżyk. Trochę pokorespondowałem z xiaomi service na Europe na temat odblokowania telefonu i dzisiaj otrzymałem sms o tym że mogę odblokować telefon service.eu@xiaomi.com So let me explain, currently, the unlock bootloader is not controlled by our department. It is managed by our MIUI Team, they have a set of standard to decide who can access to unlock bootloader. Czyli trzeba truć d*pę adminom z forum miui... Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Recommended Posts