Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

ja mam konto od 2013. dzisiaj dostałem sms, bez wiekszych problemow poszlo miui polska root i twrp. natomiast mam problem z apka do zarzadzania uprawnieniami su. udalo wam sie pobrac binaria? bezpiecznie jest pozwolić TWRP na ten "reroot" czy coś takiego?

Edited by bartekzmc
Posted

Własnie otrzymałem zakupiony telefon z systemem Miui Polska bez czekania na smsa i tworzenia innych kombinacji ;) 

Nawet nie wyobrażacie sobie mojego zdziwienia kiedy odpaliłem telefon! :-D

Posted
1 minutę temu, Mamut napisał:

Własnie otrzymałem zakupiony telefon z systemem Miui Polska

Możesz wrzucić screena ? 

Posted
1 minutę temu, Mamut napisał:

Screenshot_2016-01-07-19-47-19.thumb.png 

Po kliknięciu w trzy kropki mam coś takiego.

To jest jakaś lewa wersja systemu. Brat miał u siebie dokładnie to samo, miuipolska nie wiadomo skąd i jak zainstalowane. Radzę Ci wgrać czysty ROM 7.0.22.0 ;)

Posted
Screenshot_2016-01-07-19-47-19.thumb.png.23d8b90f246cb5da48fec0f2af465819.png 

Beka. "Miuipolska" a aktualizacja do pobrania z Xiaomi eu. Pochwal się kto Ci taki syf zainstalował

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Posted
10 minut temu, Mamut napisał:

Jesteś "nowy" więc powiem tylko tyle, weź poczytaj trochę na forum, piszesz że masz recovery a nie masz, uruchomiłeś w trybie recovery ? o czym tu pisać ? 

Posted
3 minuty temu, fyme napisał:

Jak faktycznie zainstalowany jest rom z xiaomi.eu to nie ma mowy o syfie.

To nie jest rom xiaomi.eu bo przecież nasze romy są na bazie wersji dev w formacie x.xx.xx. A ten na screenie to wersja MIUI typu "syfiastego". Ale owszem tłumaczenie jest pobrane (ukradzione etc) z romu xiaomi.eu.

Posted

Wiesz... mniejsza z tym. Do tego telefonu nie dostanie żadnej aktualizacji bo nie wie skąd jest rom. Musi odblokować bootloader tak czy inaczej jeśli chce aktualizacje.

• Like 1
Posted

No ładną maniane królik odstawia. Używać może ale niech się ograniczy z używaniem apek bankowych. Zloży request i dopiero po zatwierdzeniu niech flashuje jak potrzebuje polskiego :)

Wysłane z mojego Redmi Note 3

Posted
6 minut temu, zehell napisał:

No ładną maniane królik odstawia. Używać może ale niech się ograniczy z używaniem apek bankowych. Zloży request i dopiero po zatwierdzeniu niech flashuje jak potrzebuje polskiego :)

16 minut temu, Acid napisał:

Wiesz... mniejsza z tym. Do tego telefonu nie dostanie żadnej aktualizacji bo nie wie skąd jest rom. Musi odblokować bootloader tak czy inaczej jeśli chce aktualizacje.

22 minuty temu, tpawel napisał:

Godzinę się chłopak cieszył... A wystarczyło nie wchodzić na forum ;-)

wysłane z RN2

40 minut temu, leonov napisał:

Jesteś "nowy" więc powiem tylko tyle, weź poczytaj trochę na forum, piszesz że masz recovery a nie masz, uruchomiłeś w trybie recovery ? o czym tu pisać ? 

45 minut temu, hhunter22 napisał:

Królik  hehe.

"Ciemność, widzę ciemność, ciemność widzę".

Napisałem do nich wiadomość przed chwilą z ogólnymi pytaniami, czekam co odpowiedzą. A tak ich chwaliłem bo kontakt i czas wysyłki bardzo dobry..

Posted

Oni dużo nie mogą powiedzieć i zrobić. Zaopatrują się w telefony jak inni u dystrybutorów. A tam chińczyki wgrywają te softy. Praktycznie oni nie mają wyboru, w sensie albo biorą co dają chińczyki albo biorą to i dodatkowo sami poprawiają soft na miuipolska czy xiaomi.eu (ale to dodatkowa robota).

Kto ma odblokowany BL może powiedzieć jak zmieniła się flaga "warranty" w getvar all?

Posted
2 minuty temu, Acid napisał:

Oni dużo nie mogą powiedzieć i zrobić. Zaopatrują się w telefony jak inni u dystrybutorów. A tam chińczyki wgrywają te softy. Praktycznie oni nie mają wyboru, w sensie albo biorą co dają chińczyki albo biorą to i dodatkowo sami poprawiają soft na miuipolska czy xiaomi.eu (ale to dodatkowa robota).

Tak zdawałem sobie z tego sprawę. Ale na licytacji jak byk napisane jest język angielski i chiński to myślałem że rom będzie oryginalny. Fajnie że postarali się wgrać coś po polsku, ale nadal to system nie wiadomo z jakiego źródła.

Telefon będzie służył tylko do rozmawiania, smsowania, grania (raz po raz w nudnych momentach w pracy), przeglądania neta, zer płatności czy tego typu podobnych spraw, może zostać system czy lepiej próbować wgrać oryginalny soft?

Posted

W nosku mam gwarancje :) będę męczył królika z NTZU jak coś :)

• Like 1