Suchy_PL_ Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 Kiurna na co tak mieszali z tym...nie dość ,że czekasz kupę czasu na unlock to jeszcze sie blokuje powtórnie.....i pewnie 30 dni do kolejnego unlocka Link to comment Share on other sites More sharing options...
marks Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 Jutro zona przylatuje, .. wezme jej telefon i powtorze cala operacje... na jej fonie, jej koncie. Ciekaw jestem czy tez bedzie taki sam efekt. Wezme tez od kumpla dane do jego konta-- zobaczymy czy da sie odblokowac uzywajac jego danych konta a mojego telefonu. Jemu i tak ROOT nie potrzebny, ani tym bardziej MIUIPOLSKA, bo chlopak po polsku tylko slowo na KUR**** zna ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonov Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 Jest już angielska wersja mi flash unlock, tu do pobrania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wkamil Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 Pardą co? Mamy odblokowany BL instalujemy MIUI polska, po czym się nam blokuje BL i nie możemy zainstalować nowszej wersji tylko musimy znów czekać na łaskę Chińczyka? Jeżeli dobrze to zrozumiałem, to to już nawet nie jest śmieszne Link to comment Share on other sites More sharing options...
marks Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 (edited) 5 minut temu, wkamil napisał: ...... to już nawet nie jest śmieszne oj .. jest jest.. .hihihihi ale niestety taka jest prawda Jedyna zmiana, to, ze jest po polsku, i ma zalety MIUIPOLSKA, i wszystkie chinskie smieci wywalone.... Prawdopodobnie jednak, nowej, piatkowej wersji MIUIPOLSKA zainstalowac sie nie da Edited January 5, 2016 by marks Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaczorgsm Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 15 minut temu, leonov napisał: Jest już angielska wersja mi flash unlock, tu do pobrania. Nie angielska, tylko chińska przetłumaczona Link to comment Share on other sites More sharing options...
downtown69 Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 Od początku twierdzę, że przez ten krzaczasty język im się jeb..e we łbie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gladiq Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 Coś czuję, że te hocki klocki z bl skończą się opcją, kup Pan/ Pani kod do unlockera ... Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonov Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 Jedyna opcja czekać na kogoś kto potrafi "ugotować" nasz miui pod fastbota , i mieć w d...pie ich "chorobę" Link to comment Share on other sites More sharing options...
marks Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 Hm.. caly ten UNLOCK TOOL -- moze ktos jest w stanie zobacyc co on wysyla, gdzie, i co dostaje w odpowiedzi, co pozwala pozniej mu na odblokowanie telefonu... Jest ktos na tyle biegly w programowaniu?? Mozna by bylo pozniej zasymulowac taka komunikcje-- i po sprawie. Dobrze kombinuje?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zehell Posted January 5, 2016 Author Share Posted January 5, 2016 (edited) usiłowiem go zdekompilować już kombinowałem w te stronę napiasnie takiego z d*py web serwisu to żaden problem tylko się im dobrać do źródeł Edited January 5, 2016 by zehell Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 Nie śledziłem tematu od deski do deski, więc wybaczcie ewentualne głupoty Hmm, ciekawi mnie, czy blokada bootloadera ma jakiś wpływ na VCOM i SPFlashTool. W końcu to dalej Mediatek. Jeżeli nie blokuje używania SPFlash i ta blokada bootloadera siedzi gdzieś na eMMC, to być może wystarczyłoby zrobienie obrazu Note'a z odblokowanym BL, a następnie można by go wgrywać na inne urządzenia. W końcu na starym Redmi 1 mogłem sformatować dosłownie cały eMMC, jedynie problem był z brakującym NVRAM Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaczorgsm Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 15 minut temu, marks napisał: Hm.. caly ten UNLOCK TOOL -- moze ktos jest w stanie zobacyc co on wysyla, gdzie, i co dostaje w odpowiedzi, co pozwala pozniej mu na odblokowanie telefonu... Jest ktos na tyle biegly w programowaniu?? Mozna by bylo pozniej zasymulowac taka komunikcje-- i po sprawie. Dobrze kombinuje?? Najpierw jest logowanie na koncie Potem sprawdzanie, czy masz uprawnienia do odblokowania. dalej z telefonem: -> fastboot getvar token <- 36 bajtów token (wysyłany na sewer, serwer odpowiada kluczem) -> fastboot oem key [32 bajty klucza] -> fastboot oem unlock -> fastboot oem device-info ( dla potwierdzenia ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin_89 Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 Co wy tak jaracie się tym bootloaderem ? Tak słabo u was z angielskim ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zehell Posted January 5, 2016 Author Share Posted January 5, 2016 http://forum.gsmhosting.com/vbb/f296/chinese-miracle-2-mtk-mediatek-v1-22-mt6795-android-5-x-more-1965705/ bardzo podoba mi się ten tool z przedostatniego postu Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 Podejrzewam, że tu nie chodzi o język angielski. Tylko o normalny, porządny, oczyszczony ze syfu, MIUI Polska. TapTap Tapatalk+MI4W 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 6 minut temu, zehell napisał: http://forum.gsmhosting.com/vbb/f296/chinese-miracle-2-mtk-mediatek-v1-22-mt6795-android-5-x-more-1965705/ bardzo podoba mi się ten tool z przedostatniego postu Są też różne urządzonka do odblokowywania, ale kosztują... Może dzięki temu, że to Mediatek, komuś uda się to odblokować bez pomocy Xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zehell Posted January 5, 2016 Author Share Posted January 5, 2016 (edited) zaczyna się robić coraz ciekawiej dobrze że jutro wolne https://github.com/omlet05/MediaTek-HelioX10-Baseband/tree/master/(TDD)MT6795.MOLY.LR9.W1423.MD.LWTG.CMCC2.MP.V5/service/sys_svc Edited January 6, 2016 by zehell Link to comment Share on other sites More sharing options...
slother Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 @zehell będziesz coś próbował z tym zrobić? Jak tak to daj znać czy się udało Link to comment Share on other sites More sharing options...
hhunter22 Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Ja się nie znam.Ale czy to prognozuje sukces? "Ciemność, widzę ciemność, ciemność widzę". 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoRedfox Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 No to ja mam cicha nadzieję że coś się ruszyło w temacie Pozostaje czekać Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
MikserHardy Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Czy jest jakies ryzyko np. brick przy probie wgrania miui polska bez calej tej opisywanej procedury? Link to comment Share on other sites More sharing options...
IVO76 Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Bez odblokowanego bl nie wgrasz miui polska - nie masz możliwości. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bomirr Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 (edited) 13 godzin temu, woland85 napisał: Wie ktoś może, jak zrobić, aby w ustawieniach konta Mi nasz Redmi Note 3 miał status "Trusted device"? Mam activated, w ustawieniach na stronie mam 100% (potwierdzenie adresu mailowego, pytania bezpieczeństwa itp.). Może właśnie niektórzy nie dostają tego SMSa, bo nie mają statusu "Trusted device"? Ściągnij sobie aplikację AUTORYZACJE, na swoim koncie miui ustaw sobie 2 stopniową autoryzację. Później w telefonie zaloguj się ponownie na swoje miaccount, poprosi o 6 cyfrowy kod, który uzyskasz z owej aplikacji, wpisujesz ów kod i od teraz twój telefon jest urządzeniem zaufanym dla twego konta. Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Edited January 6, 2016 by Bomirr Korekta stylistyczna Link to comment Share on other sites More sharing options...
pull1990 Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Skąd wziąć ta aplikacje? I tak w ogóle czy to coś pomoże przy odblokowanie bl? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bomirr Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Nie wiem czy pomoże , włącz sobie ta 2 stopniową autoryzację i tam w oknie pojawi ci się możliwość ściągnięcia apki. Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoHnNy08PL Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Jutro zona przylatuje, .. wezme jej telefon i powtorze cala operacje... na jej fonie, jej koncie. Ciekaw jestem czy tez bedzie taki sam efekt. Wezme tez od kumpla dane do jego konta-- zobaczymy czy da sie odblokowac uzywajac jego danych konta a mojego telefonu. Jemu i tak ROOT nie potrzebny, ani tym bardziej MIUIPOLSKA, bo chlopak po polsku tylko slowo na KUR**** zna ... Coś spieprzyłeś i teraz wszyscy się boją. Dementuje wszelkie plotki o ponownym blokowaniu się bootloadera czy cokolwiek niby tam się wydarzyło. Bo zaraz tutaj niektórzy się popłaczą, takie emocje w tym wątku. Po pierwsze ROOTa w MIUI Polska nie ma bo rozmawiałem z Acidem i patch na roota wywalił błąd. Czyli będzie to naprawione. Jak narazie można bez problemu wgrać SuperSU przez TWRP. Po drugie ROM nie blokuje ponownie bootloadera. Nawet nie zawiera w sobie recovery, co możemy sprawdzić bo to jest zwykły plik .zip więc jakim cudem może zmienić je na stockowe. Po trzecie cholernie przeżywacie, przez co robi się syf w każdym temacie o tym telefonie. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Akurat recovery może się zmienić Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoHnNy08PL Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Akurat recovery może się zmienić Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Jak i skąd to recovery? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Wie ktoś może, jak zrobić, aby w ustawieniach konta Mi nasz Redmi Note 3 miał status "Trusted device"? Mam activated, w ustawieniach na stronie mam 100% (potwierdzenie adresu mailowego, pytania bezpieczeństwa itp.). Może właśnie niektórzy nie dostają tego SMSa, bo nie mają statusu "Trusted device"? Ściągnij sobie aplikację AUTORYZACJE, na swoim koncie miui ustaw sobie 2 stopniową autoryzację. Później w telefonie zaloguj się ponownie na swoje miaccount, poprosi o 6 cyfrowy kod, który uzyskasz z owej aplikacji, wpisujesz ów kod i od teraz twój telefon jest urządzeniem zaufanym dla twego konta. Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Wyłączyłem dwustopniową autoryzację i nie da się ponownie włączyć, założyłem nowe konto i też nie mam tej opcji Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Akurat recovery może się zmienić Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Jak i skąd to recovery? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka W zipa Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoHnNy08PL Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Akurat recovery może się zmienić Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Jak i skąd to recovery? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka W zipa Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Ale o co ci chodzi, gdzie w ROMie MIUI Polska masz plik z recovery?! Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bomirr Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Robisz to przez zwykłą przeglądarkę w pc/laptopie? Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Robisz to przez zwykłą przeglądarkę w pc/laptopie? Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Tak, nie mam tej opcji Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zehell Posted January 6, 2016 Author Share Posted January 6, 2016 Dostałem SMSa a k**wa do 4 rano analizowałem te zjebane źródła. Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Jedyne 24dni czekania 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts