Jump to content

Recommended Posts

Posted

Kiurna na co tak mieszali z tym...nie dość ,że czekasz kupę czasu na unlock to jeszcze sie blokuje powtórnie.....i pewnie 30 dni do kolejnego unlocka :)

Posted

Jutro zona przylatuje, .. wezme jej telefon i powtorze cala operacje... na jej fonie, jej koncie. Ciekaw jestem czy tez bedzie taki sam efekt.

Wezme tez od kumpla dane do jego konta-- zobaczymy czy da sie odblokowac uzywajac jego danych konta a mojego telefonu.

Jemu i tak ROOT nie potrzebny, ani tym bardziej MIUIPOLSKA, bo chlopak po polsku tylko slowo na KUR**** zna ... :)

Posted

Pardą co? Mamy odblokowany BL instalujemy MIUI polska, po czym się nam blokuje BL i nie możemy zainstalować nowszej wersji tylko musimy znów czekać na łaskę Chińczyka? Jeżeli dobrze to zrozumiałem, to to już nawet nie jest śmieszne :)

Posted (edited)
5 minut temu, wkamil napisał:

...... to już nawet nie jest śmieszne :)

oj .. jest jest.. .hihihihi

ale niestety taka jest prawda Jedyna zmiana, to, ze jest po polsku, i ma zalety MIUIPOLSKA, i wszystkie chinskie smieci wywalone....

Prawdopodobnie jednak, nowej, piatkowej wersji MIUIPOLSKA zainstalowac sie nie da

Edited by marks
Posted

Coś czuję, że te hocki klocki z bl skończą się opcją, kup Pan/ Pani kod do unlockera ...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

• Like 1
Posted

Jedyna opcja czekać na kogoś kto potrafi "ugotować" nasz miui pod fastbota :-( , i mieć w d...pie ich "chorobę" :-) 

Posted

Hm.. caly ten UNLOCK TOOL -- moze ktos jest w stanie zobacyc co on wysyla, gdzie, i co dostaje w odpowiedzi, co pozwala pozniej mu na odblokowanie telefonu...

Jest ktos na tyle biegly w programowaniu?? Mozna by bylo pozniej zasymulowac taka komunikcje-- i po sprawie. Dobrze kombinuje??

Posted (edited)

usiłowiem go zdekompilować :D już kombinowałem w te stronę :)

napiasnie takiego z d*py web serwisu to żaden problem tylko się im dobrać do źródeł :D 

Edited by zehell
Posted

Nie śledziłem tematu od deski do deski, więc wybaczcie ewentualne głupoty :P

Hmm, ciekawi mnie, czy blokada bootloadera ma jakiś wpływ na VCOM i SPFlashTool. W końcu to dalej Mediatek. Jeżeli nie blokuje używania SPFlash i ta blokada bootloadera siedzi gdzieś na eMMC, to być może wystarczyłoby zrobienie obrazu Note'a z odblokowanym BL, a następnie można by go wgrywać na inne urządzenia. W końcu na starym Redmi 1 mogłem sformatować dosłownie cały eMMC, jedynie problem był z brakującym NVRAM :P 

Posted
15 minut temu, marks napisał:

Hm.. caly ten UNLOCK TOOL -- moze ktos jest w stanie zobacyc co on wysyla, gdzie, i co dostaje w odpowiedzi, co pozwala pozniej mu na odblokowanie telefonu...

Jest ktos na tyle biegly w programowaniu?? Mozna by bylo pozniej zasymulowac taka komunikcje-- i po sprawie. Dobrze kombinuje??

Najpierw jest logowanie na koncie

Potem sprawdzanie, czy masz uprawnienia do odblokowania.

dalej z telefonem:

-> fastboot getvar token

<- 36 bajtów token (wysyłany na sewer, serwer odpowiada kluczem)

-> fastboot oem key [32 bajty klucza]

-> fastboot oem unlock

-> fastboot oem device-info ( dla potwierdzenia )

Posted

Podejrzewam, że tu nie chodzi o język angielski. Tylko o normalny, porządny, oczyszczony ze syfu, MIUI Polska.

TapTap Tapatalk+MI4W

• Like 3
Posted (edited)

13 godzin temu, woland85 napisał:
Wie ktoś może, jak zrobić, aby w ustawieniach konta Mi nasz Redmi Note 3 miał status "Trusted device"? Mam activated, w ustawieniach na stronie mam 100% (potwierdzenie adresu mailowego, pytania bezpieczeństwa itp.). Może właśnie niektórzy nie dostają tego SMSa, bo nie mają statusu "Trusted device"?

Ściągnij sobie aplikację AUTORYZACJE, na swoim koncie miui ustaw sobie 2 stopniową autoryzację. Później w telefonie zaloguj się ponownie na swoje miaccount, poprosi o 6 cyfrowy kod, który uzyskasz z owej aplikacji, wpisujesz ów kod i od teraz twój telefon jest urządzeniem zaufanym dla twego konta.

Screenshot_2016-01-06-09-54-43_com.xiaomi.account_1452070540321.jpg

Edited by Bomirr
Korekta stylistyczna
Posted

Nie wiem czy pomoże , włącz sobie ta 2 stopniową autoryzację i tam w oknie pojawi ci się możliwość ściągnięcia apki.

Posted
Jutro zona przylatuje, .. wezme jej telefon i powtorze cala operacje... na jej fonie, jej koncie. Ciekaw jestem czy tez bedzie taki sam efekt.

Wezme tez od kumpla dane do jego konta-- zobaczymy czy da sie odblokowac uzywajac jego danych konta a mojego telefonu.

Jemu i tak ROOT nie potrzebny, ani tym bardziej MIUIPOLSKA, bo chlopak po polsku tylko slowo na KUR**** zna ...

Coś spieprzyłeś i teraz wszyscy się boją. Dementuje wszelkie plotki o ponownym blokowaniu się bootloadera czy cokolwiek niby tam się wydarzyło. Bo zaraz tutaj niektórzy się popłaczą, takie emocje w tym wątku.

Po pierwsze ROOTa w MIUI Polska nie ma bo rozmawiałem z Acidem i patch na roota wywalił błąd. Czyli będzie to naprawione. Jak narazie można bez problemu wgrać SuperSU przez TWRP.

Po drugie ROM nie blokuje ponownie bootloadera. Nawet nie zawiera w sobie recovery, co możemy sprawdzić bo to jest zwykły plik .zip więc jakim cudem może zmienić je na stockowe.

Po trzecie cholernie przeżywacie, przez co robi się syf w każdym temacie o tym telefonie.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Posted
Akurat recovery może się zmienić

Jak i skąd to recovery?

Posted

Wie ktoś może, jak zrobić, aby w ustawieniach konta Mi nasz Redmi Note 3 miał status "Trusted device"? Mam activated, w ustawieniach na stronie mam 100% (potwierdzenie adresu mailowego, pytania bezpieczeństwa itp.). Może właśnie niektórzy nie dostają tego SMSa, bo nie mają statusu "Trusted device"?  

Ściągnij sobie aplikację AUTORYZACJE, na swoim koncie miui ustaw sobie 2 stopniową autoryzację. Później w telefonie zaloguj się ponownie na swoje miaccount, poprosi o 6 cyfrowy kod, który uzyskasz z owej aplikacji, wpisujesz ów kod i od teraz twój telefon jest urządzeniem zaufanym dla twego konta.

Screenshot_2016-01-06-09-54-43_com.xiaomi.account_1452070540321.thumb.jpg.40e6d1021f7c8dda1a7bb78d0d89af01.jpg

Wyłączyłem dwustopniową autoryzację i nie da się ponownie włączyć, założyłem nowe konto i też nie mam tej opcji

Posted
Akurat recovery może się zmienić Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Jak i skąd to recovery?

W zipa

Posted
Akurat recovery może się zmienić Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Jak i skąd to recovery? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

W zipa

Ale o co ci chodzi, gdzie w ROMie MIUI Polska masz plik z recovery?!

Posted
Robisz to przez zwykłą przeglądarkę w pc/laptopie?

Tak, nie mam tej opcji

Posted

Dostałem SMSa a k**wa do 4 rano analizowałem te zjebane źródła.

Jedyne 24dni czekania

• Like 1