badgerman Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 pytanie inne - gdzieś jest opis jak roota machnąć na XRN3 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chudy Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 nie dochodzi mi sms w tym miejscu. mial ktos podobny problem? Robilem to na kompie tez to samo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Czasem root nie pobiera się sam na romie china dev? O tym właśnie mowa w instrukcji. Wysłano z Mi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
zehell Posted January 6, 2016 Author Share Posted January 6, 2016 i potem w flashify ja otworzyłem za pomoca root explorer i tadam juz mam ;D własnie się miui polska instaluje Link to comment Share on other sites More sharing options...
pull1990 Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 4 minutes ago, Acid said: Czasem root nie pobiera się sam na romie china dev? O tym właśnie mowa w instrukcji. Wysłano z Mi4c W jaki sposób sam? W momencie odblokowania bootloadera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zehell Posted January 6, 2016 Author Share Posted January 6, 2016 root pobier się jak wejdziesz w secruity root access 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pull1990 Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Rozumiem że ta opcja pojawia się po odblokowaniu bl. Ja mam zakładkę dotyczącą root'a ale wszystko jest tam szare i nie dające się tapnac Link to comment Share on other sites More sharing options...
zehell Posted January 6, 2016 Author Share Posted January 6, 2016 Tak dopiero po odblokowaniu piszę do was już z miui polska z rootem Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
badgerman Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 i jak wrażenia ? Zrób testy baterii Link to comment Share on other sites More sharing options...
slother Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 racja, ale wrzuć w temacie z testami baterii Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonov Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 U mnie poszło dalej, tj. zainstalowałem pierwszym sposobem TWRP, później w recovery poszla instalacja miui pl i zonk , niby sie system zainstalował ale mam kłódkę z napisem Swipe right to Unlock ale nie działa ! o co chodzi ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiu85005 Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 5 minut temu, zehell napisał: Tak dopiero po odblokowaniu piszę do was już z miui polska z rootem Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Lucky you Link to comment Share on other sites More sharing options...
marks Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 4 minuty temu, zehell napisał: piszę do was już z miui polska z rootem napisz jak tego ROOT'a uruchomic.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zehell Posted January 6, 2016 Author Share Posted January 6, 2016 @Marks pobrałem z xda paczkę supersu 2.52 pod twrpi zaraz po flashu miuipolska bez restartu wrzuciłem do flashowania tą paczkę Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marks Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 (edited) @zehella mozesz gdzies ta paczke wrzucic??? pls Edited January 6, 2016 by marks Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonov Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 5 minut temu, zehell napisał: pobrałem z xda paczkę supersu 2.52 Daj linka U mnie poszło dalej, tj. zainstalowałem pierwszym sposobem TWRP i Miui Polska się uruchamia jeszcze tylko root. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bomirr Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 A kingroot nie działa ? Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
zehell Posted January 6, 2016 Author Share Posted January 6, 2016 zip z rootem do miui polska 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marks Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 (edited) @zehell -- THX a lot i gitara -- jade z koksem..... Edited January 6, 2016 by marks Link to comment Share on other sites More sharing options...
badgerman Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 to ja mam inne pytanie - czy jak będzie nowszy MIUI na XRN3 to trzeba będzie to jeszcze raz te katusze przechodzić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiu85005 Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Czyli wychodzi ze dwie osoby na dzien dostaja tego nieszczesnego sms-a... kur... w takim tempie to moze na wiosne dostane... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibik Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 7 minut temu, krzysiu85005 napisał: Czyli wychodzi ze dwie osoby na dzien dostaja tego nieszczesnego sms-a... kur... w takim tempie to moze na wiosne dostane... a ja na lato hehehee 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonov Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 (edited) 24 minuty temu, zehell napisał: zip z rootem do miui polska Możesz sprawdzić czy teraz masz nadal odblokowany bootloader ? bo ja mam nadal odblokowany ale nie mam roota. Edited January 6, 2016 by leonov update Link to comment Share on other sites More sharing options...
zehell Posted January 6, 2016 Author Share Posted January 6, 2016 (edited) Sciągnij root check i sprawdź. tak mam odblokowany oraz wchodzi mi normalnie do recovery przez vol up + power Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Edited January 6, 2016 by zehell Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonov Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Nie mam roota, nie instalowałem go, sprawdź ten bootloader. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zehell Posted January 6, 2016 Author Share Posted January 6, 2016 (edited) no sprawdziłem i mówiłem że mam unlocked. mam screena dac ? Edited January 6, 2016 by zehell Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonov Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Nie nie, dzięki, znaczyło by to że aktualizacje miui Polska będzie można bez problemu instalować Link to comment Share on other sites More sharing options...
zehell Posted January 6, 2016 Author Share Posted January 6, 2016 (edited) i dementując wcześniejszą plotke w koncie miui urzadzenie mam aktywowane z automatu. Zalogowałem się na konto xiaomi podczas prcedury konfiguracyjnej. więc nie wiem skąd problemy z blokowaniem bootloadera przecież zeby się zablokował musiał byś wgrac secure oraz bootloader od nowa btw przegladałem pliki i plik z kluczem chyba do bootloadera jest w telefonie ciekawi mnie czy jak się go wywali to co się stanie a co do miui polska to chłopaki zrobiły kawał dobrej roboty nie ma krzaczkowego softu a authenticator do odblokowania jest zbyteczny ja go nie mam więc jak nie masz ciśnienie to go nie zakładaj bo po co Edited January 6, 2016 by zehell Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiu85005 Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 A ten sms to w jakim jezyku? Jest jakis nadawca? Link to comment Share on other sites More sharing options...
downtown69 Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 na 4 komputerze próbuję i dalej 50% ludzie, pomóżcie!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Root aktualnie w nowych romach dev Xiaomi pobiera się jako paczka OTA w Security. Google wymusiło taki sposób i MIUI zastosowało to już wcześniej w Mi4. Aczkolwiek w MIUIPolska nie było to widoczne bo udało się zrobić samemu patcha. W aktualnych telefonach z bootloaderem po odblokowaniu dostaje się dostęp do: - recovery - fastboot - root (po OTA) Wysłano z Mi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 A ten sms to w jakim jezyku? Jest jakis nadawca? Angielski Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
adreen Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 (edited) Witam, próbowałem zrobić jak w instrukcji Johnego08PL (ze strony 4) ale przenosi mnie do chińskiego forum xiaomi, nie mam do wypełnienia żadnego formularza. Telefon dostałem od xiaomiforsale i miał już zainstalowany google installer. Można jakoś sprawdzić czy bootloader jest odblokowany na telefonie i czy moge wgrać ROM miui polska? Mogę wrzucić jakieś screeny z telefonu jeśli potrzeba. Mam jeszcze jedno pytanie, mam obecnie język angielski i nie ma polskich znaków, i jak napisze wyraz muszę "odkreślić" co za tym idzie nacinąć x2 razy spacje po każdym wyrazie, co nie powiem jest trochę męczące, da się jakoś usunąć to podkreślenie? Pozdrawiam. Edited January 6, 2016 by adreen Link to comment Share on other sites More sharing options...
vobo70 Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Ja dostałem SMSa dzisiaj w nocy i już jestem po odblokowaniu i root na dev romie Teraz tylko MIUI Polska - Wielkie dzięki chłopaki Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonov Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Po instalacji MIUI Polska traci się wgrane recovery ? bo nie mogę w nie wejść przez Vol+ i Power ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts