Jump to content

Odblokowywanie bootloadera

zehell

Recommended Posts

U mnie poszło dalej, tj. zainstalowałem pierwszym sposobem TWRP, później w recovery poszla instalacja miui pl i zonk :-( , niby sie system zainstalował ale mam kłódkę z napisem Swipe right to Unlock ale nie działa ! o co chodzi ? 

5 minut temu, zehell napisał:

pobrałem z xda paczkę supersu 2.52

Daj linka ;-) 

U mnie poszło dalej, tj. zainstalowałem pierwszym sposobem TWRP i Miui Polska się uruchamia :-) jeszcze tylko root. 

Sciągnij root check i sprawdź.

tak mam odblokowany

oraz wchodzi mi normalnie do recovery przez vol up + power

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Edited by zehell

i dementując wcześniejszą plotke w koncie miui urzadzenie mam aktywowane z automatu. Zalogowałem się na konto xiaomi podczas prcedury konfiguracyjnej. więc nie wiem skąd problemy z blokowaniem bootloadera :D przecież zeby się zablokował musiał byś wgrac secure oraz bootloader od nowa :D btw przegladałem pliki i plik z kluczem chyba do bootloadera jest w telefonie :D ciekawi mnie czy jak się go wywali to co się stanie :D

a co do miui polska to chłopaki zrobiły kawał dobrej roboty nie ma krzaczkowego softu :)

a authenticator do odblokowania jest zbyteczny ja go nie mam więc jak nie masz ciśnienie to go nie zakładaj bo po co :)

Edited by zehell

Root aktualnie w nowych romach dev Xiaomi pobiera się jako paczka OTA w Security. Google wymusiło taki sposób i MIUI zastosowało to już wcześniej w Mi4. Aczkolwiek w MIUIPolska nie było to widoczne bo udało się zrobić samemu patcha. W aktualnych telefonach z bootloaderem po odblokowaniu dostaje się dostęp do:

- recovery

- fastboot

- root (po OTA)

Wysłano z Mi4c

Witam, próbowałem zrobić jak w instrukcji Johnego08PL (ze strony 4) ale przenosi mnie do chińskiego forum xiaomi, nie mam do wypełnienia żadnego formularza.

Telefon dostałem od xiaomiforsale i miał już zainstalowany google installer.

Można jakoś sprawdzić czy bootloader jest odblokowany na telefonie i czy moge wgrać ROM miui polska? Mogę wrzucić jakieś screeny z telefonu jeśli potrzeba.

Mam jeszcze jedno pytanie, mam obecnie język angielski i nie ma polskich znaków, i jak napisze wyraz muszę "odkreślić" co za tym idzie nacinąć x2 razy spacje po każdym wyrazie, co nie powiem jest trochę męczące, da się jakoś usunąć to podkreślenie? Pozdrawiam.

Edited by adreen