m4ci3k_sz Posted January 6, 2016 Posted January 6, 2016 To może i ja dostanę Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
marks Posted January 6, 2016 Posted January 6, 2016 7 minut temu, JoHnNy08PL napisał: ...Coś spieprzyłeś i teraz wszyscy się boją. Dementuje wszelkie plotki o ponownym blokowaniu się bootloadera czy cokolwiek niby tam się wydarzyło..... moze I tak, .. Zatem abys zdementowal te plotki na 100% poprosze o: - wgranie po raz kolejny MIUIPOLSKA (tej samej wersji) na zainstalowana juz ta sama wersje MIUIPOLSKA... - uruchomienie "oblokowanego" bootloadera, i lub "Flashify" i reboot do bootloadera z jego poziomu... Ciekaw jestem czy Ci sie to uda.... I z niecierpliwoscia czekam na info o potwierdzeniu plotki
pull1990 Posted January 6, 2016 Posted January 6, 2016 A ktoś powie jak włączyć ta dwustopniowa autoryzacje? Totalnie nie rozumiem o co z tym chodzi
JoHnNy08PL Posted January 6, 2016 Posted January 6, 2016 Po wgraniu miuipolska mam dalej TWRP więc mogę wszystko zrobić. Flashowałem SuperSU i wszystko więc nic mi się nie usunęło. Na wyłączonym telefonie przytrzymaj vol up i power i będziesz miał TWRP bo nie wierzę że miuipolska usunęło ci recovery. Nie ma po co używać jakichś aplikacji które nie do końca wspierają ten telefon do bootowania recovery jak można normalnie dwoma przyciskami wejść. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
szpuntoo Posted January 6, 2016 Posted January 6, 2016 Zaloguj się na konto Xiaomi i w pasku adresu przeglądarki wpisz https://account.xiaomi.com/pass/2StepLogin/status?userId=xxxxx I w miejscu xxxxx wpisz swój id konta Xiaomi. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
m4ci3k_sz Posted January 6, 2016 Posted January 6, 2016 Zaloguj się na konto Xiaomi i w pasku adresu przeglądarki wpisz https://account.xiaomi.com/pass/2StepLogin/status?userId=xxxxx I w miejscu xxxxx wpisz swój id konta Xiaomi. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Próbowałem tego, nie działa Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
marks Posted January 6, 2016 Posted January 6, 2016 U mnie, .. gdy trzymam wcisniety VOL UP I POWER wchodzi w oryginalny tryb -- tzn na ekranie jest info o podlaczeniu kabla, etc, ...Nie ma TWRP ktore uzylem do flashowania I wgrania MIUIPOLSKA 5 minut temu, JoHnNy08PL napisał: Flashowałem SuperSU i wszystko więc nic mi się nie usunęło. mozesz ta opisac procedure??
pull1990 Posted January 6, 2016 Posted January 6, 2016 11 minutes ago, szpuntoo said: Zaloguj się na konto Xiaomi i w pasku adresu przeglądarki wpisz https://account.xiaomi.com/pass/2StepLogin/status?userId=xxxxx I w miejscu xxxxx wpisz swój id konta Xiaomi. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 9 minutes ago, maaaciekmaaaniek said: Próbowałem tego, nie działa Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Mi też nie działa.
JoHnNy08PL Posted January 6, 2016 Posted January 6, 2016 U mnie, .. gdy trzymam wcisniety VOL UP I POWER wchodzi w oryginalny tryb -- tzn na ekranie jest info o podlaczeniu kabla, etc, ...Nie ma TWRP ktore uzylem do flashowania I wgrania MIUIPOLSKA Flashowałem SuperSU i wszystko więc nic mi się nie usunęło. mozesz ta opisac procedure?? Procedura jest taka że ściągasz z xda zipa i flashujesz go przez TWRP. Nic więcej. Mam MIUI Polska od tygodnia i nic mi się z recovery nie dzieje ciągle mogę w każdej chwili tam wejść. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
bartekzmc Posted January 6, 2016 Posted January 6, 2016 jak komuś dalej zależy na trusted device to trzeba mieć włączoną podwójną weryfikację. należy się wylogować na tel i przy powtórnym logowaniu będzie wymagało kodu z programu i tam jest opcja trust this device. chociaż nie wydaje mi się, żeby to miało jakieś wielkie znaczenie
m4ci3k_sz Posted January 6, 2016 Posted January 6, 2016 jak komuś dalej zależy na trusted device to trzeba mieć włączoną podwójną weryfikację. należy się wylogować na tel i przy powtórnym logowaniu będzie wymagało kodu z programu i tam jest opcja trust this device. chociaż nie wydaje mi się, żeby to miało jakieś wielkie znaczenie Wylogowałem się, logowałem i nie miałem takiej opcji Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
pull1990 Posted January 6, 2016 Posted January 6, 2016 Ale jak włączyć tą podwójną weryfikację? Opis, który podajesz nie działa, przynajmniej u mnie.
bartekzmc Posted January 6, 2016 Posted January 6, 2016 u mnie zadziałało. ja logowałem się za pomocą nr telefonu jak robi to różnicę
szpuntoo Posted January 6, 2016 Posted January 6, 2016 Na numer id konta działa ten link https://account.xiaomi.com/pass/auth/security/home?userId=XXXXXXXXXX#service=setToken w XXXX... nr id.
m4ci3k_sz Posted January 6, 2016 Posted January 6, 2016 Na numer id konta działa ten link https://account.xiaomi.com/pass/auth/security/home?userId=XXXXXXXXXX#service=setToken w XXXX... nr id. To działa, WIELKIE DZIĘKI! Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
marks Posted January 6, 2016 Posted January 6, 2016 27 minut temu, JoHnNy08PL napisał: Procedura jest taka że ściągasz z xda zipa i flashujesz go przez TWRP. Nic więcej. Podaj Link, poprosze....
pull1990 Posted January 6, 2016 Posted January 6, 2016 Just now, maaaciekmaaaniek said: To działa, WIELKIE DZIĘKI! Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Możesz napisać mniej więcej procedure? Ja loguję się z komputera i średnio umiem coś osiągnąć.
bartekzmc Posted January 6, 2016 Posted January 6, 2016 logujesz sie na swoim koncie xiaomi na kompie. wklejasz link https://account.xiaomi.com/pass/auth/security/home?userId=XXXXXXXXXX#service=setToken i zamieniasz xxxxxxxxxx na twoj nr konta. tam mozesz wlaczyc dwu stopniowa weryfikacje 3
zehell Posted January 6, 2016 Author Posted January 6, 2016 fajnie super doblokowałem ale to recovery mnie wykończy. robie przez fastboota wpycham to mi się nie włącza może jakiś hint ?
Bomirr Posted January 6, 2016 Posted January 6, 2016 A ktoś powie jak włączyć ta dwustopniowa autoryzacje? Totalnie nie rozumiem o co z tym chodzi Chodzi o to iż gdy będziesz się chciał zalogować na konto miui poprosi cię o kod z aplikacji autoryzację, wpisujesz go i dopiero się zakochuje cię na konto,takie zabezpieczenie aby ktoś poza toba się nie mógł logowal na twe konto. Coś jak SMS token z banku. Jeśli nie czujesz takiego zagrożenia to nie kłopocz sobie głowy Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk 1
krzycz Posted January 6, 2016 Posted January 6, 2016 Jak i skąd ściągnąć aplikację AUTORYZACJE, o której wszyscy wiecznie mówią, skoro konto mam na 100% i żadnej innej opcji do włączenia?? Konto zakładane z telefonu, na numer telefonu.
m4ci3k_sz Posted January 6, 2016 Posted January 6, 2016 Jak i skąd ściągnąć aplikację AUTORYZACJE, o której wszyscy wiecznie mówią, skoro konto mam na 100% i żadnej innej opcji do włączenia?? Konto zakładane z telefonu, na numer telefonu. Wyżej masz link, po włączeniu 2-stopniowego logowania masz przycisk "download app" Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 1
Bomirr Posted January 6, 2016 Posted January 6, 2016 Ja konto zakładałem przez PC z 5 lat temu , opisano ci tu 2 metody na trusted dev innych niema. Poszukaj tej apki na xda Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
m4ci3k_sz Posted January 6, 2016 Posted January 6, 2016 I jest Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
marks Posted January 6, 2016 Posted January 6, 2016 5 minut temu, Bomirr napisał: ... Poszukaj tej apki na xda.... tej to znaczy JAKIEJ???
bartekzmc Posted January 6, 2016 Posted January 6, 2016 (edited) authenticator a sorry. źle odebrałem Edited January 6, 2016 by bartekzmc
m4ci3k_sz Posted January 6, 2016 Posted January 6, 2016 ... Poszukaj tej apki na xda.... tej to znaczy JAKIEJ??? https://download.chainfire.eu/396/supersu/ Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
pull1990 Posted January 6, 2016 Posted January 6, 2016 7 minutes ago, maaaciekmaaaniek said: I jest Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Mi też się udało. Dzięki! Teraz tylko pytanie czy coś to da
leonov Posted January 6, 2016 Posted January 6, 2016 No i dzisiaj przyszedł SMS , tel. już odblokowany, teraz czas na TWRP i MIUI Polska 1
mihaszek Posted January 6, 2016 Posted January 6, 2016 Panowie przychodza SMS jak widze... czy juz ktos dostal SMS na "nowym" koncie? Dzisiaj chce zamowic moje redmi note 3 Konto mam 2 miesiace - kupilem mi banda... Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
hhunter22 Posted January 6, 2016 Posted January 6, 2016 (edited) 17 minut temu, pull1990 napisał: Mi też się udało. Dzięki! Teraz tylko pytanie czy coś to da SORY, Nie kumam... nie wiem nadal jak to zrobić.. dochodze do momentu podaj kod aktywacyjny z aplikacji ale nie mam żadnej aplikacji... ok, zmieniłem przegladarke, jakoś mi pomijało moment skąd wziać apkę. Edited January 6, 2016 by hhunter22
m4ci3k_sz Posted January 6, 2016 Posted January 6, 2016 Mi też się udało. Dzięki! Teraz tylko pytanie czy coś to da SORY, Nie kumam... nie wiem nadal jak to zrobić.. dochodze do momentu podaj kod aktywacyjny z aplikacji ale nie mam żadnej aplikacji... ok, zmieniłem przegladarke, jakoś mi pomijało moment skąd wziać apkę. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 1
Recommended Posts