Marcin_89 Posted July 24, 2016 Share Posted July 24, 2016 No dobra, teraz po tym nie mam root`a. Jak to zrobić teraz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
art12 Posted July 24, 2016 Share Posted July 24, 2016 Wgrać paczkę z rootem w TWRP. Tapatalking Swiftem z Xiaomi Mi5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin_89 Posted July 24, 2016 Share Posted July 24, 2016 ok wgrałem SuperSu przez TWRP i działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
willlow Posted July 24, 2016 Share Posted July 24, 2016 Dnia 2.06.2016 o 08:25, zenek_wiaderko napisał: Wiem, że ten tutorial dotyczy Redmi Note 2, ale tytuł jest ogólny a ja mam problem z zainstalowaniem TWRP na Redmi Note 3 Pro. Od razu napiszę co robiłem do tej pory, żeby czasu przyoszczędzić. Mam to samo.... co dalej wpisywać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted July 24, 2016 Share Posted July 24, 2016 Wciśnij Vol+ + Pwr. Uruchom w recovery ręcznie. Po wgraniu twrp trzeba w nim odpalić telefon, jak wystartuje z systemu to nie będzie twrp. Jak masz w telefonie rom to możesz go od razu zainstalować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
willlow Posted July 24, 2016 Share Posted July 24, 2016 (edited) Witam. Udało mi się pomógł mi post: Ściągasz, instalujesz i działa. Redmi 3 Edited July 24, 2016 by willlow Link to comment Share on other sites More sharing options...
sajgonimexyk Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 (edited) Hej, to już trzecia metoda którą próbuję wgrać twrp i znowu nici z tego. U mnie w folderze SP_Flash_Tool_exe_Windows_v5.1452.00.000 nie ma folderu TWRP co za tym idzie nie mam do wyboru pliku MT6795_Android_scatter.txt - jakieś rozwiązania? Problem rozwiązany. Poszło cofface od kolegi FromWP a później xiaomi.eu_multi_HM3_6.7.21_v8-5.1 Edited July 25, 2016 by sajgonimexyk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zunio84 Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 Niech mi ktoś wytłumaczy i bez krzyku różnicę pomiędzy miuipolska, a xiaomi.eu. Jak dobrze wyszukałem to miuipolska zatrzymało się na wersji 6.3.17? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 MIUI Polska było podobne do Xiaomi.eu, ale bez reszty języków i z dodatkami specjalnie dla nas. Obecnie część tych dodatków jest w Xiaomi.eu, a część dogrywa się samemu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adaxis Posted July 31, 2016 Share Posted July 31, 2016 (edited) Witam, podpowiedzcie proszę jak wgrać TWRP do Redmi Note 3G WCDMA dual sim ? Mam ponad 2 lata ROM z chin z krzaczkami i coś niestabilnie działa, wzięło mnie na custom ROM. B. proszę o info którą metodą zadziałać? Edited July 31, 2016 by Adaxis Link to comment Share on other sites More sharing options...
turboman Posted July 31, 2016 Share Posted July 31, 2016 Witajcie, Walczę pierwszy raz (ale nie pierwszą w godzinę z moim nowym MI MAX) i już głupieję. Po przeczytaniu chyba większości postów wysłałem do xiaomi prośbę o odblokowanie i już wg. programu odblokowałem telefon. Robię dalej wg opisu ze strony https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/... Pobieram plik xiaomi.eu_multi_MIMAX_6.7.28_v8-6.0.zip Rozpakowuję do katalogu z plikiem fastboot.exe odpalam konsolę i mam taki komunikat: C:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot>fastboot devices 8e8c9d8e fastboot C:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot>fastboot flash recovery system.img target reported max download size of 536870912 bytes Invalid sparse file format at header magi sending sparse 'recovery' 1/3 (492466 KB)... OKAY [ 16.256s] writing 'recovery' 1/3... FAILED (remote: size too large) finished. total time: 16.262s Dodam że plik z zipa ma ponad 3Gb wielkości a jak przeglądam posty to wyglądają na znacznie mniejsze. Poradźcie co robię nie tak? Mam jeszcze kilka dni na oddanie telefonu (miał byc z wgranym Miui8 i polskim językiem, ale wiadomo jak "sprzedawcy" kombinują . Najchętniej zleciłbym komuś zrobienie z nim porządku, najlepiej w Poznaniu. Może ktoś jest chętny na odpowiednią gratyfikację ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 A próbowałeś użyć obrazu twrp zamiast całego romu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
turboman Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 (edited) W pliku pobranym ze strony Miui nie widzę wlasnie nigdzie tego pliku. W żadnym katalogu, podkatalogu itd. Nie mam pojęcia gdzie go znaleźć ;/ W tej chwili w tel mam wersję MIUI 7.8 Stable 7.8.11.0 (MBCCNDC), Android 6.0.1.MMB29M Edited August 1, 2016 by turboman Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=50678 Link to comment Share on other sites More sharing options...
turboman Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 (edited) Udało się z tego linka Dzięki, walczę dalej Edited August 1, 2016 by turboman Link to comment Share on other sites More sharing options...
turboman Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 (edited) Jeszcze jedno pytanie, jestem już w menu install. Wgrałem wcześniej do pamięci telefonu obraz system.img i apk Flashify . Nie mogę tego znaleźć. Podpowie ktoś, gdzie szukać? Edited August 1, 2016 by turboman Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adaxis Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 11 godzin temu, Adaxis napisał: Witam, podpowiedzcie proszę jak wgrać TWRP do Redmi Note 3G WCDMA dual sim ? Mam ponad 2 lata ROM z chin z krzaczkami i coś niestabilnie działa, wzięło mnie na custom ROM. B. proszę o info którą metodą zadziałać? B. proszę o naprowadzenie w tym temacie i z góry dziękuję! Link to comment Share on other sites More sharing options...
turboman Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 Wyskakuje mi takie coś:https://drive.google.com/open?id=0B5JM3W_re5ehdTluMnBsN3JkZ2tuYWdMV01YVkFGZnRyRG9z Ma ktoś pomysł czemu mam jakieś hasło? Przez to nie mogę się dostać do mozliwości wgrania img Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 (edited) 5 godzin temu, turboman napisał: Przez to nie mogę się dostać do mozliwości wgrania img Dlaczego próbujesz wgrywać jakieś img? W twrp wybierasz .zip z romem i instalujesz, nic nie rozpakowujesz. 6 godzin temu, Adaxis napisał: B. proszę o naprowadzenie w tym temacie i z góry dziękuję! https://miuipolska.pl/instalacja-xiaomi/ https://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/ Edited August 1, 2016 by ahr Link to comment Share on other sites More sharing options...
turboman Posted August 2, 2016 Share Posted August 2, 2016 22 godziny temu, ahr napisał: Dlaczego próbujesz wgrywać jakieś img? W twrp wybierasz .zip z romem i instalujesz, nic nie rozpakowujesz. Wszystko robiłem tak jak w instrukcji https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ Przegrałem teraz plik ZIP ale cały czas problem polega na tym, ze nie widzę tego w plikach na telefonie. Dałem na kartę pamięci i tam widzi, ale nie moze zainstalować, Pod linkiem są screeny z telefonu. https://drive.google.com/open?id=0B5JM3W_re5ehZ0hmS0JUMGN3NmM Drugi dzien na tym stoję i nie mam pojęcia jak to mozna obejść. Telefon muszę najpóźniej jutro odeslać (14 dni na zwrot), a bardzo bym nie chciał się z nim rozstawać. Długo czekałem, żeby go mieć, a teraz mija ponad miesiac od zamówienia (13 dni jak go mam) i nie mogę dalej używać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted August 2, 2016 Share Posted August 2, 2016 Spróbuj zainstalować ten rom sprzed tygodnia, możliwe że teraz Ci to nowe usprawnienie blokuje. Zainstaluj starszy, a potem doczytasz co tam zmienić w tym aktualnym. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
turboman Posted August 2, 2016 Share Posted August 2, 2016 Ta wskazówka była niezwykle cenna i trafna. Co prawda nie znalazłem poprzedniej wersji, ale udało mi się znaleźć 7.5.1 z polskim językiem, który jest i działa Serdecznie dziękuję za pomoc i cierpliwość. Czy coś jeszcze można/warto zrobic z tym telefonem żeby stabilnie/wydajnie i sprawnie działał? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ucinek Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 Mam problem ze swoim Mi4. Miałem już go zaktualizowanego do androida 6.0, ale później wróciłem do wersji ROM 5.12.17 czyli android 4.4. Będąc na wersji 6.0 normalnie odpalałem TWRP poprzez "AKTUALIZACJE > zainstaluj aktualizację z pliku .zip" i wtedy z TWRP aktualizowałem system. Po cofnięciu do 5.12.17, chciałem teraz zaktualizować system, ale w stary sposób TWRP się nie odpala na 99% wyskakuje błąd, więc zrobiłem to z komputera poprzez ADB i fastboot, wszystko przebiegło pomyślnie, ale nadal odpala mi się MiRecovery zamiast TWRP. Sprawdziłem w ADB komendą "fastboot oem device-info" system i pokazuje mi, że telefon jest zablokowany "Device unlocked: false" czy to może mieć jakiś wpływ? No i jak mogę zainstalować TWRP? Proszę o jakąś dokładną instrukcję, ponieważ jestem laikiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sent1nel Posted August 18, 2016 Share Posted August 18, 2016 (edited) za każdym razem pokazuje mi się TWRP i "Enter Password". Potem nie znajduje mi pliku z MIUI który wgrałem i d*pa - MiFlash od nowa. Nie wiem o co chodzi. Mam odblokowany bootloader NIe jest mi dane wgraćTWRP Dodam, że nie szyfrowałem telefonu. Edited August 18, 2016 by sent1nel Link to comment Share on other sites More sharing options...
sent1nel Posted August 18, 2016 Share Posted August 18, 2016 (edited) Instaluję to twrp-3.0.2-0-hydrogen.img, zmieniam nazwę na recovery.img a potem już zgodnie z instrukcją i nic. Jest inna metoda na instalację TWRP? Edited August 19, 2016 by Numb Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted August 18, 2016 Share Posted August 18, 2016 To teraz kliknij sobie w opcjach windows żeby pokazało Ci rozszerzenie plików. Nie masz teraz zupełnie przypadkiem "twrp.img.img"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sent1nel Posted August 18, 2016 Share Posted August 18, 2016 10 minut temu, ahr napisał: To teraz kliknij sobie w opcjach windows żeby pokazało Ci rozszerzenie plików. Nie masz teraz zupełnie przypadkiem "twrp.img.img"? Cały czas mam pokazane rozszerzenia i mam twrp.img Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted August 18, 2016 Share Posted August 18, 2016 tak powinno wygladac Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fugens Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 Wykonuje wszystko z tego poradnika http://en.miui.com/thread-296053-1-1.html I telefon po wgraniu TWRP i ponownym uruchomieniu zatrzymuje się na logo MI i nic dalej nie można zrobić. Można wejść w TWRP i fastboot. Pomaga tylko Miflash na global i nic więcej. Wersja TWRP to 3.0.2-2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
edison132 Posted September 13, 2016 Share Posted September 13, 2016 czy ten sposób można wykorzystać przy Mi4C ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Picuś Posted September 18, 2016 Share Posted September 18, 2016 witam mam mi5 właśnie odblokowałem bootloader mam wersue miui8 global 6.9.8 beta mam widnows 8.1 jak wpisuje komendy żeby zainstalować twrp to wyskakuje mi taki błąd "d failed remote partition table doesnt exist" czy ktoś pomoże w zrobieniu tego twrp potrzebuje go do roota Link to comment Share on other sites More sharing options...
valdman Posted September 24, 2016 Share Posted September 24, 2016 Witam, jest problem z redmi note 2. potrzebuję włączyć dostęp do tel. przez usb (podłączenie do komputera, tylko ładuje telefon) wyczytałem, że należy zmienić zawartość " Należy zmienić treść pliku /data/property/persist.sys.usb.config na mtp " By to zrobić muszę mieć roota, a tego wgram tylko jeśli mam twrp, teraz jest mi recovery link z pierwszego postu są nieaktualne, może ktoś ma dostęp do tych plików wgrany system 6.9.22 miui 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lockerek Posted September 24, 2016 Share Posted September 24, 2016 Wgraj TWRP poprzez fastboot Link to comment Share on other sites More sharing options...
siwy21b Posted October 22, 2016 Share Posted October 22, 2016 (edited) Witam, Mam xiaomi mi4c. Mam juz TWRP 2.8.7 jesli dobrze pamietam, a chcialbym zaktualizowac bo dotyk mi nie dziala wlasciwie. Proszę o podanie linka z opisem jak to zrobic. Ewentualnie niech ktoskto sie na tym zna wydzieli odpowiednia cześć z tego artykulu. Najbardziej problematyczne dla mnie jest co i gdzie mam byc. Czyli kolejnosc dzialan czy dany plik ma byc na kompie czy w tel. Wiec prosze o tlusy opis co i jak mam zrobic Edited October 22, 2016 by siwy21b Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihaszek Posted October 26, 2016 Share Posted October 26, 2016 Zrobiłem wszystko jak w instrukcji ale nie mam teraz pliku zip z romem ... Pomocy MI5Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts