makovic Posted December 22, 2015 Share Posted December 22, 2015 Wczoraj czytałem że chyba zaczynają się interesować patentami. Na jakimś portalu była wypowiedź odnośnie ilości patentów które niby oni posiadają i że ewentualne wejście ich na teren USA lub/i Europy od strony patentowej nie stanowiłoby problemu. Oczywiście trzeba traktować to z przymrużeniem oka ale... Byłoby fajnie Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cichq Posted December 22, 2015 Share Posted December 22, 2015 3 godziny temu, Eragon napisał: 1. Leży. Sobie Telefon. Na stole - leży. I co? Aby go niezauważalnie odblokować muszę podnieść telefon. Super ! Tylko co jeśli nie chcę by inne osoby widziały że po niego sięgam ? (szkoła, studia, praca, rodzinne imprezy "u babci") 2. Rączki mam dwie. Nie wiem jak będę go trzymać, ale jedna dłoń już odpada całkowicie (Gdybym mógł: Kciukiem odblokowuje, kciukiem piszę szybkiego SMS'a) . A w tym czasie lewą dłonię: Prowadzę, idę z kimś za rękę, niosę zakupy, Renata. 3. Oszpecenie. O czym mówię? Jednak jako fan Apple'a doceniam design. Świat dąży do chowania, skracania, upraszczania, minimalizowania.... a nie wywalania na wierzch miliona klawiszy, czytników, aparatów. Oczywiście, najlepszą opcją byłoby ukrycie czytnika w ekranie. Czemu tak walczycie z tym czytnikiem na pleckach? Póki klawisze funkcyjne znajdują się w Andku na dole, dopóty Wasze palce tam będą. Dosłownie nic a nic nie kieruje Waszych palców na obszar "pod aparatowy". Sam fakt że naturalnie tam je umieszczacie, tylko. 1. Nie każdego może to dotyczyć. 2. Ja 90% czasu trzymam telefon prawą reką, ustawiłbym sobie na palec u prawej dłoni i nie miałbym żadnego problemu. Swoja drogą, aktualnie 5.5 cala, przeciętny rozmiar palców i znowu większość czasu jedna ręka. 3. Dla mnie większym szpeceniem jest dawanie przycisku pod ekran + wygląda tak 3/4 telefonów. A co do naturalnego trzymania palca pod aparatem, to według mnie jest to najważniejszy argument. Jeśli ktoś mi będzie kazał trzymać palec wskazujący na dole telefonu to będzie to lepsze rozwiązanie, bo tak? Podsumowując najlepszy byłby skaner w ekranie 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
avish Posted December 22, 2015 Share Posted December 22, 2015 6 godzin temu, Eragon napisał: Rzadko się zgadzam z penguino ale teraz ma totalnie 100% racji. 1. Leży. Sobie Telefon. Na stole - leży. I co? Aby go niezauważalnie odblokować muszę podnieść telefon. Super ! Tylko co jeśli nie chcę by inne osoby widziały że po niego sięgam ? (szkoła, studia, praca, rodzinne imprezy "u babci") 2. Rączki mam dwie. Nie wiem jak będę go trzymać, ale jedna dłoń już odpada całkowicie (Gdybym mógł: Kciukiem odblokowuje, kciukiem piszę szybkiego SMS'a) . A w tym czasie lewą dłonię: Prowadzę, idę z kimś za rękę, niosę zakupy, Renata. 3. Oszpecenie. O czym mówię? Jednak jako fan Apple'a doceniam design. Świat dąży do chowania, skracania, upraszczania, minimalizowania.... a nie wywalania na wierzch miliona klawiszy, czytników, aparatów. Oczywiście, najlepszą opcją byłoby ukrycie czytnika w ekranie. Czemu tak walczycie z tym czytnikiem na pleckach? Póki klawisze funkcyjne znajdują się w Andku na dole, dopóty Wasze palce tam będą. Dosłownie nic a nic nie kieruje Waszych palców na obszar "pod aparatowy". Sam fakt że naturalnie tam je umieszczacie, tylko. Nie jest to złe rozwiązanie, szczególnie przy 5,5" monstrach. Ale jeśli tylko coś będzie mniejszego, to uważam że należy chować czytnik jak się tylko da. Pozdrawiam I wybaczcie za dziwną składnię... Przynajmniej przekaz jest jasny. 1. Double tap to wake? 2. A moze skaner na ramce jak w z5? Żaden produkt czy rozwiazanie nie dogodzi każdemu, ale dzięki temu mamy potężny wybór. No chyba ze Xiaomi by zrobiło i z tylu i z przodu i na ramkach po lewej i prawej stronie dla lewo i prawo ręcznych ten skaner...a na końcu dorzuciło skaner tęczówki oka xD 3. A tam od razu oszpecenie...dla mnie oszpeceniem jest wstawianie loga niektórych firm na ich produktach..a dla ciebie wgłębienie w obudowie. Huawei czy lg robią to bardzo ładnie. A nawet i rn3 bardzo ladnie ma zrobione z tylu. Ja jestem za minimalizmem ale nie kosztem funkcjonalności. Te obie rzeczy powinny iść w parze. Nigdy osobno. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted December 23, 2015 Share Posted December 23, 2015 tabletowo we wpisie wrzucili rzekomy render mi5 http://www.tabletowo.pl/2015/12/23/w-skrocie-nowy-render-xiaomi-mi5-testy-mediateka-helio-x20-oraz-nadchodzacy-lenovo-k4-note/ nie wiem co oni się tak uparli że próbują z mi note zrobić mi5 :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted December 23, 2015 Share Posted December 23, 2015 Nie mają konkretnych informacji, to sobie je preparują... o czymś trzeba pisać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eragon Posted December 23, 2015 Share Posted December 23, 2015 23 godziny temu, avish napisał: 1. Double tap to wake? 2. A moze skaner na ramce jak w z5? Żaden produkt czy rozwiazanie nie dogodzi każdemu, ale dzięki temu mamy potężny wybór. No chyba ze Xiaomi by zrobiło i z tylu i z przodu i na ramkach po lewej i prawej stronie dla lewo i prawo ręcznych ten skaner...a na końcu dorzuciło skaner tęczówki oka xD 3. A tam od razu oszpecenie...dla mnie oszpeceniem jest wstawianie loga niektórych firm na ich produktach..a dla ciebie wgłębienie w obudowie. Huawei czy lg robią to bardzo ładnie. A nawet i rn3 bardzo ladnie ma zrobione z tylu. Ja jestem za minimalizmem ale nie kosztem funkcjonalności. Te obie rzeczy powinny iść w parze. Nigdy osobno. 1. Idealne rozwiązanie ! Przecież nikt na świecie nie ma palców - tylko ja ;D 2. Wymaga "raczej" podniesienia telefonu. Ale tęczówka oka.... <marzy> 3. Gusta i guściki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cake Posted December 24, 2015 Share Posted December 24, 2015 Najważniejsze żeby nie wcisneli przycisku samsunga pod ekranem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
baxy Posted December 24, 2015 Share Posted December 24, 2015 W spemall.com jest juz w przedsprzedaży 359 $ Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
avish Posted December 24, 2015 Share Posted December 24, 2015 Najpierw Xiaomi sprawdziło "przeciekiem" jak ludzie by zareagowali na podwyżkę cen, a teraz aby uspokoić "wyciekły" kolejne. Jak moze byc przedsprzedaż jak nawet premiery nie było...co..mam kupić cos co nawet nie wyglada i nawet nie wiem kiedy to otrzymam? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
penguino Posted December 24, 2015 Share Posted December 24, 2015 Poprzednio wklejony render to faktycznie przerobiony Mi Note. Tyle że to już ciężko nazwać renderem: W skrócie: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted December 24, 2015 Share Posted December 24, 2015 Jeśli tak miałoby to wyglądać.... No to jest paskudnie :-/ TapTap Tapatalk+MI4W 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted December 24, 2015 Share Posted December 24, 2015 To fejk. Wystarczy zwrócić uwagę na zniekształcenia na foto w postaci pionowych linii. Na tym niepasującym do reszty przycisku brak tych zakłóceń. Jak w ogóle mogliście tego nie zauważyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
squirrelkuss Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 Zakłócenia zakłóceniami ale na powiększeniu widać że obwódka wokół przycisku ma inny odcień białego - taki jak przycisk ale inny niż telefon. Gdyby to był tylko przycisk to ok- mogłoby tak być ale obwódka jest efektem wklejenia. Choć przyznam że jak zobaczyłem to się nabrałem Wysłane z Xiaomi Mi4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Addamas Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 Normalnie CSI: MIUI Polska Ciekaw jestem co Xiaomi wymyśli... I czy kiedyś się doczekamy czegoś kompaktowego jak Mi2S. Bo ręce ludziom tak gwałtownie nie urosły mimo rozrastania się komórek wciąż wielu ludzi wybiera te o ekranie 4.3-4.5 i tutaj jest powoli luka która Xiaomi mogłaby wypełnić. Ale to akurat temat na inną dyskusję Xiaomi Mi2S with sMIUI 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
squirrelkuss Posted December 26, 2015 Share Posted December 26, 2015 Zapomnij. Fajnie by było ale jak inni robią wersje mini o wielkości 5 cali to ja nie mam pytań... Wysłane z Xiaomi Mi4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
spinnaker7 Posted December 27, 2015 Author Share Posted December 27, 2015 Rendery: http://android.com.pl/news/54680-xiaomi-mi-5-rendery/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted December 27, 2015 Share Posted December 27, 2015 Czy tylko mi to wygląda na MiNote z przyciskiem home? xD 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
skarżyski Posted December 27, 2015 Share Posted December 27, 2015 niby wideo prezentujące mi5: http://www.fonyzciny.sk/exkluzivne-xiaomi-mi5-na-najnovsich-rendroch-a-prvom-videu/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
spinnaker7 Posted December 27, 2015 Author Share Posted December 27, 2015 Uooo, nawet film jest: https://www.youtube.com/watch?v=e4qIvm2lAgA Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted December 27, 2015 Share Posted December 27, 2015 tylko mi coś się nie zgadza że palec nagle jest za telefonem? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
squirrelkuss Posted December 27, 2015 Share Posted December 27, 2015 O kur... Dobre masz oko Rzeczywiście tak jest A już miałem płakać z powodu wyglądu Jak odwala taka lipe z samsungowym przyciskiem z przodu to nie kupię. I kij! Wysłane z Xiaomi Mi4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted December 27, 2015 Share Posted December 27, 2015 Lol faktycznie. Można puścić wideo na 0,25 i widać przy drugim swipe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
penguino Posted December 28, 2015 Share Posted December 28, 2015 Tak dla potomności: http://oi67.tinypic.com/snl5k9.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted December 28, 2015 Share Posted December 28, 2015 Widać polskie serwisy "informacyjne" nie mają już o czym pisać i już podchwyciły rendery, co śmieszniejsze, zapewniają iż one są w 100% prawdziwe, pewne i potwierdzone przez Xiaomi . Coraz bardziej zaskakuje mnie jakość polskiego dziennikarstwa i jego "rzetelność" . Xiaomi daje im nieźle "popalić" swoim skryciem i brakiem przecieków . 12 godzin temu, maaaciekmaaaniek napisał: tylko mi coś się nie zgadza że palec nagle jest za telefonem? Gratuluje spostrzegawczości . Oglądałem to kilka razy i tego nie zauważyłem xD dopiero na prędkości x0.25/0.5 to widać . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kupiec1985 Posted December 28, 2015 Share Posted December 28, 2015 Trochę lipa bo MI5 będzie do srajsunga podobne foto z fb Ibougou Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted December 28, 2015 Share Posted December 28, 2015 2 minuty temu, Kupiec1985 napisał: Trochę lipa bo MI5 będzie do srajsunga podobne foto z fb Ibougou przecież już pisaliśmy o tym wyżej... coś mi się nie zgadzało że telefon się nie rusza i jest jakiś duży jak na 5,2 cala a oni po prostu dalej męczą tego mi note Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kupiec1985 Posted December 28, 2015 Share Posted December 28, 2015 Przed chwilą, maaaciekmaaaniek napisał: przecież już pisaliśmy o tym wyżej... coś mi się nie zgadzało że telefon się nie rusza i jest jakiś duży jak na 5,2 cala a oni po prostu dalej męczą tego mi note no tak , tylko mnie chodzi że według tego renderu są tam zaokrąglone boki wyświetlacza jak w samsungu , Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cichq Posted December 28, 2015 Share Posted December 28, 2015 (edited) Ale jeśli cały render jest fake'owy, to czemu uważasz, że te boki będą jak na zdjęciach/filmie? Robią tak w wielu telefonach aktualnie i nie jest to wcale typowo samsungowe Swoją drogą, na podstawie tego tematu chociażby, można zauważyć jak się zmienia wizerunek Mi5 Do premiery w nowym roku jeszcze się pewnie zmieni o 180°. Edited December 28, 2015 by Cichq 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobson Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Jak myślicie, mi5 pojawi sie na MWC 2016? ;D W sumie to powinien.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 W lutym ma być Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cake Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 (edited) Skoro jest już w produkcji masowej to mogli zaprezentować :-\ Edited January 6, 2016 by Cake Link to comment Share on other sites More sharing options...
squirrelkuss Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 W lutym ma być Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Jeszcze niedawno było mówione że w styczniu Na targach raczej nie zaprezentują. Wolą własną konferencję w Pekinie zrobić Wysłane z Xiaomi Mi4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Addamas Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Będzie po Chińskim Nowym Roku : http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=204974&extra=page%3D1&mobile=2 Xiaomi Mi2S with sMIUI Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Faktycznie, upodobnili Mi-piątkę do Szajsunga. Nieładnie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eragon Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 2 godziny temu, Cake napisał: Skoro jest już w produkcji masowej to mogli zaprezentować :-\ Chodzi o to byś po zaprezentowaniu mógł go jak najszybciej zakupić Projektują go już od 2 lat... To chyba możemy mieć nadzieję że będzie super-hiper-extra dopracowany, prawda? Przydałby się AMOLED.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts