kulig007 Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 Ale czy Xiaomi, aż tak bardzo podąża za nowinkami?! Chyba, rzadko kiedy próbują na siłę pokazać swoje możliwości. Produkt jest dobry, sam się sprzedaje, nie muszą nikomu nic udowadniać Osobiście wolałbym gdyby chwilowo dali na luz z zakrzywionym ekranem. TapTap Tapatalk+MI4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
makovic Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 Ale czy Xiaomi, aż tak bardzo podąża za nowinkami?! Chyba, rzadko kiedy próbują na siłę pokazać swoje możliwości. Produkt jest dobry, sam się sprzedaje, nie muszą nikomu nic udowadniać Osobiście wolałbym gdyby chwilowo dali na luz z zakrzywionym ekranem. TapTap Tapatalk+MI4W Też bym wolał aby odpuscili krzywe ekrany itp. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cake Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 2.5D glass na froncie będzie i na tym się zakończy krzywizna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eragon Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 Mam nadzieję ze skoro LeTV udało się wprowadzić Sense ID do swojego tel, to Xiaomi również. Nie chciałbym zwykłego czytnika... Ps. Mało coś przecieków Samsungi, Apple, LG... u nich to wszystko wiadomo na kilka msc przed. A tu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
penguino Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 A Xiaomi projektuje wszystko u siebie w Chinach i nie ma wycieków. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cichq Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 6 minut temu, Eragon napisał: Mam nadzieję ze skoro LeTV udało się wprowadzić Sense ID do swojego tel, to Xiaomi również. Nie chciałbym zwykłego czytnika... Ps. Mało coś przecieków Samsungi, Apple, LG... u nich to wszystko wiadomo na kilka msc przed. A tu ? Ale czytnik dalej jest osobno z przodu czy tyłu (jak w Letv), więc wielkiej rewolucji nie ma. Wszyscy liczyli na taki wbudowany w ekran, bo może działać przez np. szkło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eragon Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 Ale może czytać nawet gdy palec jest brudny itp Czytnik w ekranie będzie w jakimś ulepszonym Mi5c ;D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 Prawdopodobnie będzie Mi5 i Mi5Pro. Bo pojawiła się nowa nazwa kodowa nowego urządzenia z Androidem 6. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dave Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 I oby tak było. Na podstawową wersję liczę o przekątnej długości ekranu 5-5,2" a wersja Pro może być 5,5" lub większa. Bardzo odpowiadałaby mi opcja numer jeden . Zresztą to tylko gdybanie i nic nie jest pewne. Mam jednak nadzieje na podobne fakty. Ogólnie nie interesują mnie bajery jak czytnik linii papilarnych. Chciałbym, aby Mi5 zbliżyło się do konkurencji w możliwościach fotograficznych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eragon Posted January 11, 2016 Share Posted January 11, 2016 Z cyklu "Plotki i ploteczki" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bomirr Posted January 11, 2016 Share Posted January 11, 2016 To już chyba będzie phablet Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobson Posted January 11, 2016 Share Posted January 11, 2016 (edited) 1 godzinę temu, Eragon napisał: Z cyklu "Plotki i ploteczki" z wyglądu średni jeśli to mi5 ;c Chociaż w to wątpię, nie wypuściliby takiego flagowca, a tym bardziej ze Hugo Barra by nie umieścił twita ze niby warto :3 Edited January 11, 2016 by Bobson Link to comment Share on other sites More sharing options...
penguino Posted January 11, 2016 Share Posted January 11, 2016 Z wyglądu to taka sama paskuda jak na poprzednim "przecieku" podobno prezentującym białą wersję i to miał być fake: https://miuipolska.pl/forum/topic/7413-snapdragon-820-oficjalnie-zaprezentowany-czas-na-mi5/?do=findComment&comment=109570 Tutaj nawet ja widzę manipulację, szczególnie drugie zdjęcie to dość nieudany photoshop. Szczególnie w dwóch miejscach - styk czterech palców z lewą krawędzią telefonu oraz przejście między tłem a prawą krawędzią telefonu. Urządzenie zostało sztucznie wklejone w dłoń. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted January 11, 2016 Share Posted January 11, 2016 Jakość tych fotek też powala... Mamy XXIw, dostęp do niezłej jakości fotek w smartfonach, a oni w "przeciekach" wrzucają pikseloze, aż się wierzyć nie chce, że ktoś ma nadzieję, że to przejdzie xD. Nawet jak się człowiek przyjrzy to na górze nad głośnikiem zauważy zatarte "Samsung" lub coś zbliżonego do tej nazwy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dave Posted January 11, 2016 Share Posted January 11, 2016 Może jakaś podróbka GooPhone? Mam nadzieję nie zobaczyć tego "samsungowego" przycisku home, w którym ukryto czytnik linii papilarnych... No, w ostateczności będzie jakoś to do przełknięcia. Kwestia zdjęć - nie chcę wróżyć z fusów - ba, dłoń też każdy ma inną - ale obstawiałbym na jakiś 5,7" wariant, czyli coś, o czym Acid pisał już wcześniej. Tak się tylko zastanawiam, co się stanie z serią Note. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobson Posted January 11, 2016 Share Posted January 11, 2016 Myślę że wyjdzie parę wariantów tego samego telefonu co robi Samsung Apple itd. z mniejszym/większym wyświetlaczem na początek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eragon Posted January 11, 2016 Share Posted January 11, 2016 Ciekawe czy te wszystkie fejki.... czy chociaż 1 z nich przedstawia prawdziwy tel;D A okaże się że realnie jego wygląd różni się o 180 stopni... to będzie zaskoczenie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndropaX Posted January 11, 2016 Share Posted January 11, 2016 Jakość tych fotek też powala... Mamy XXIw, dostęp do niezłej jakości fotek w smartfonach, a oni w "przeciekach" wrzucają pikseloze, aż się wierzyć nie chce, że ktoś ma nadzieję, że to przejdzie xD. Nawet jak się człowiek przyjrzy to na górze nad głośnikiem zauważy zatarte "Samsung" lub coś zbliżonego do tej nazwy. Też mnie to dziwi... Raz jak pamiętam w jednym przecieku lg g3, gdzie zdjęcie było jakości godnej kalkulatora, a w tle widać leżącą na biurku lustrzankę Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
penguino Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Przeoczyliśmy, że w wigilię Mi5 zawitał do Geekbench: https://browser.primatelabs.com/geekbench3/4644533 Mam nadzieję, że testowali tryb oszczędny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Przeoczyliśmy, że w wigilię Mi5 zawitał do Geekbench: https://browser.primatelabs.com/geekbench3/4644533 Mam nadzieję, że testowali tryb oszczędny. Nie przeoczyliśmy bo mi5 już dawno temu był w geekbench Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Bekę mam z tego że w miejscu gdzie powinno być logo mi robią cenzurę, podejrzewam że tego logo wcale tam nie ma Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobson Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 W ogóle to gdzieś przeczytałem ze Huawei P9 ma mieć aż 6GB pamięci ram! Jeśli wraz z wielkością pamięci będzie szła w parze prędkością transferu to będzie ładny konkret i może w wydajności przeskoczyć Mi5 jeśli w nim będą 4 ;> Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 W ogóle to gdzieś przeczytałem ze Huawei P9 ma mieć aż 6GB pamięci ram! Jeśli wraz z wielkością pamięci będzie szła w parze prędkością transferu to będzie ładny konkret i może w wydajności przeskoczyć Mi5 jeśli w nim będą 4 ;> A nie 12gb? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
penguino Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 1 godzinę temu, maaaciekmaaaniek napisał: Nie przeoczyliśmy bo mi5 już dawno temu był w geekbench Ale jeszcze jako gemini. 39 minut temu, Bobson napisał: W ogóle to gdzieś przeczytałem ze Huawei P9 ma mieć aż 6GB pamięci ram! Jeśli wraz z wielkością pamięci będzie szła w parze prędkością transferu to będzie ładny konkret i może w wydajności przeskoczyć Mi5 jeśli w nim będą 4 ;> 1. To tylko plotka. 2. Pewnie dostanie Kirina 950, który wyraźnie ustępuje 820, szczególnie graficznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobson Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 (edited) 1 godzinę temu, penguino napisał: Ale jeszcze jako gemini. 1. To tylko plotka. 2. Pewnie dostanie Kirina 950, który wyraźnie ustępuje 820, szczególnie graficznie. cd.2 pod względem wydajności rdzeni to z tego co czytałem Kirin wygrywał, a 8890 też dosyć ładnie sie prezentuje. Fakt pod zgledem graficznym 820> kirin. Ale jeśli chodzi o exynos to już pewnie będzie troche inaczej. Edited January 12, 2016 by Bobson Link to comment Share on other sites More sharing options...
penguino Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 (edited) Suchy (nabity ilością, a nie jakością) wynik wielordzeniowy jest jednym z mniej ważnych mierników faktycznej wydajności procesora. W Antutu 6.0 które bierze pod uwagę wiele elementów (oceniając szybkość jednego rdzenia, grafiki i renderowania UI w proporcji 1:1:1) Kirin 950 wykręca ok. 90 tys. punktów (mało więcej niż Exynos 7420) i jest wręcz rozjeżdżany przez SD820 (~130 tys.). Edited January 13, 2016 by penguino 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
squirrelkuss Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 Z jednej strony wiem że wygląd mi5 będzie utrzymany w tajemnicy do premiery ale z drugiej ciągle przeraża mnie wizja tego szajsungowego przycisku Wysłane z Xiaomi Mi4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eragon Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 (edited) http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_294071.html?utm_source=shareasale&utm_medium=shareasale&utm_campaign=shareasale Ps. Czy to: Screen resolution: 2560x1440 Pixels Per Inch (PPI): 565 Ma jakikolwiek sens ? ( w sensie że nawet znacznie większy MiNote ma FHD). Wiem wiem, to plotki tylko Edited January 13, 2016 by Eragon 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 Jak używasz 3D w google card board to tak Wysłane z mojego Mi-4c 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
penguino Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 Dla niektórych ma sens. Nawet jak nie widać pojedyńczych pikseli ludzkie oko dostrzega różnicę w ostrości drobnych detali nawet do 600 ppi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 Dla niektórych ma sens. Nawet jak nie widać pojedyńczych pikseli ludzkie oko dostrzega różnicę w ostrości drobnych detali nawet do 600 ppi. Hehe dobre. Pikseli nie widac juz przy zageszczeniu 300 ale ostrosc jest lepsza im wieksze zageszczenie. Ciekawe tylko z czego to wynika. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tompson Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 ceny niezłe http://www.gearbest.com/xiaomi-mi5-_gear/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
squirrelkuss Posted January 14, 2016 Share Posted January 14, 2016 Nieee - to już ustalilismy że tak wygląda? Bo ja staram się wypierac te obrazy co na wszystkich stronach pokazują.. Wysłane z Xiaomi Mi4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted January 14, 2016 Share Posted January 14, 2016 7 godzin temu, squirrelkuss napisał: Nieee - to już ustalilismy że tak wygląda? Bo ja staram się wypierac te obrazy co na wszystkich stronach pokazują.. Wysłane z Xiaomi Mi4 Nic nie ustaliliśmy, po prostu sklepy sobie biorą jako podkładkę... Xiaomi nic jeszcze nie pokazało... Hahaha, PCLab szaleje: PClab . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobson Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Interesujące ;>http://www.ibtimes.co.uk/xiaomi-mi-5-launch-february-snapdragon-820-qualcomm-quick-charge-3-0-1538737 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ronii Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Wygląda jak telefon za 50$ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts