don_kamillo Posted August 23, 2016 Posted August 23, 2016 Bo za pobraniem. Myślę, że przelewem mógłbyś nie mieć tyle szczęścia 😉 Dla jasności: z nikogo się nie nabijam. Wysłane z mojego MI 4S przy użyciu Tapatalka
bobikrk Posted August 23, 2016 Posted August 23, 2016 Mój Redmi Note 3 3/32 już w drodze do paczkomatu Także jeszcze dziś lub jutro będzie w moim posiadaniu
rafixwpt Posted August 23, 2016 Posted August 23, 2016 Nie rozumiem dlaczego ludzie co teraz zamawiają dostają już swoje zamówienia a moje z 8 sierpnia dalej nie wysłane
bobikrk Posted August 23, 2016 Posted August 23, 2016 3 minuty temu, rafixwpt napisał: Nie rozumiem dlaczego ludzie co teraz zamawiają dostają już swoje zamówienia a moje z 8 sierpnia dalej nie wysłane Pierwsza sprawa to czy sprawdzałeś czy był telefon na magazynie? Druga sprawa mniej przyjemna - musisz zadzwonić do nich, ja dziś zadzwoniłem i okazało się że moje zamówienie zaginęło i gdybym nie zadzwonił to bym przesyłki chyba nigdy nie dostał
rafixwpt Posted August 23, 2016 Posted August 23, 2016 Przed chwilą, bobikrk napisał: Pierwsza sprawa to czy sprawdzałeś czy był telefon na magazynie? Druga sprawa mniej przyjemna - musisz zadzwonić do nich, ja dziś zadzwoniłem i okazało się że moje zamówienie zaginęło i gdybym nie zadzwonił to bym przesyłki chyba nigdy nie dostał Kiedy kupowałem to był dostępny, sprawdzałem 2 razy dla pewności. Zginęło? No ciekawe jak mam tam się dodzwonić jak chyba cały czas zajęty jest ten telefon, a na maile nie raczą zobaczyć
bobikrk Posted August 23, 2016 Posted August 23, 2016 Przed chwilą, rafixwpt napisał: Kiedy kupowałem to był dostępny, sprawdzałem 2 razy dla pewności. Zginęło? No ciekawe jak mam tam się dodzwonić jak chyba cały czas zajęty jest ten telefon, a na maile nie raczą zobaczyć Na maila nawet nie pisz, ja pisałem chyba z 10 i nic... Dzwoń za dnia do skutku... mi za chyba 100 razem się udało. Też cały czas był zajęty aż się wstrzeliłem Dodzwonić się do nich to jak na audiotele ;P
rafixwpt Posted August 23, 2016 Posted August 23, 2016 Przed chwilą, bobikrk napisał: Na maila nawet nie pisz, ja pisałem chyba z 10 i nic... Dzwoń za dnia do skutku... mi za chyba 100 razem się udało. Też cały czas był zajęty aż się wstrzeliłem Dodzwonić się do nich to jak na audiotele ;P Ehhh..... już sam nie wiem czy nie lepiej jak tam się dodzwonię to nie kazać zwrócić pieniądze, po 2 tygodniach czekania mam dość tego sklepu, na pewno więcej tam nie zaglądne
Spiritus Posted August 23, 2016 Posted August 23, 2016 8 godzin temu, mrosi napisał: He, he... Czyli standard. Większość kupujących dostaje maila, a potem pojawia się status "W trakcie realizacji". Tyle tylko, że taki status trwa kilka tygodni. Euforia opada i towarzystwo trafia tutaj, gdzie próbuje się nawzajem pocieszać... No nie wiem. Mi załatwili wszystko w tydzień. Telefon działa, wszystkie elementy są.
don_kamillo Posted August 24, 2016 Posted August 24, 2016 W tydzień? Tyle to idzie paczka DHL z Chin. W technosie kurier był wyznaczony na następny dzień od złożenia zamowienia (ale musiałem przełożyć na dzień później). Gdyby nie to, transakcja zamknęłaby się w 24 godziny. Wysłane z mojego MI 4S przy użyciu Tapatalka
Spiritus Posted August 24, 2016 Posted August 24, 2016 Czyli bez różnicy. A cena duuużo mniejsza. Serio, Redmi note 3 pro za 660zł? Kto by nie brał.
alkirian Posted August 24, 2016 Posted August 24, 2016 Witam, Sam wcześniej korzystałem z tego wątku szukając opinii o tym sklepie. Telefon kupiony parę miesięcy temu Redmi Note 3. Co mogę powiedzieć po czasie? NIE POLECAM. Po pierwsze sklep to jak dla mnie firma krzak, nie będę wnikał skąd mają towar ale jedno jest pewne- pewniejsze warunki gwarancyjne macie chyba na Aliexpress niż w tym czymś. Skusiłem się na nich patrząc na cenę i mając nadzieję, że w razie czego nie zostanę na lodzie w razie gwarancji- całkiem profesjonalna stronka itd. Rezultat jest taki, że mam problem z wyświetlaczem, a szanowny sklep ma mnie głęboko w 4 literach. SKrzynka mailowa odrzuca maile(podobno jest zapchana), tak samo zresztą jak poczta głosowa. Kontakt przez panel obsługi klienta z ich strony także bez skutku. Jak dla mnie to firma- sprzedaj frajerowi (którym się stałem) i zapomnij że koleś istaniał. Pozstaje mi zakup i naprawa we własnym zakresie. REASUMUJĄC Jak patrzysz na cenę kup na ALI- a jak na pewność- znajdź inny sklep
wojtekmarchewka Posted August 24, 2016 Posted August 24, 2016 2 godziny temu, alkirian napisał: Witam, Sam wcześniej korzystałem z tego wątku szukając opinii o tym sklepie. Telefon kupiony parę miesięcy temu Redmi Note 3. Co mogę powiedzieć po czasie? NIE POLECAM. Po pierwsze sklep to jak dla mnie firma krzak, nie będę wnikał skąd mają towar ale jedno jest pewne- pewniejsze warunki gwarancyjne macie chyba na Aliexpress niż w tym czymś. Skusiłem się na nich patrząc na cenę i mając nadzieję, że w razie czego nie zostanę na lodzie w razie gwarancji- całkiem profesjonalna stronka itd. Rezultat jest taki, że mam problem z wyświetlaczem, a szanowny sklep ma mnie głęboko w 4 literach. SKrzynka mailowa odrzuca maile(podobno jest zapchana), tak samo zresztą jak poczta głosowa. Kontakt przez panel obsługi klienta z ich strony także bez skutku. Jak dla mnie to firma- sprzedaj frajerowi (którym się stałem) i zapomnij że koleś istaniał. Pozstaje mi zakup i naprawa we własnym zakresie. REASUMUJĄC Jak patrzysz na cenę kup na ALI- a jak na pewność- znajdź inny sklep W temacie o tym bardzo popularnym i znanym nam sklepie, ktoś napisał że miał jakiś problem z telefonem, oczywiście ze strony sklepu nie było żadnych odpowiedzi co ma z nim zrobić, więc wypełnił formularz gwarancyjny spakował razem z telefonem oraz wysłał. Czekał nadal na odpowiedź lecz jej nie uzyskał, a po ok dwóch tygodniach, przyszedł mu nowy egzemplarz bez żadnych wyjaśnień. Także i ty tak zrób, wysyłaj i się nie zastanawiaj, opisz dokładnie problem z telefonem w formularzu gwarancyjnym, oraz na maila im napisz (mimo że prawdopodobnie nie odpiszą) o problemie, i poinformuj ich że telefon nadałeś, oraz poproś o regulaminowe rozpatrzenie czyli 21 dni według ich regulaminu i czekaj..... nie, nie na odpowiedź a raczej na naprawiony lub wymieniony sprzęt.
edage Posted August 24, 2016 Posted August 24, 2016 Zamowilem tam telefon 17/08/2016 po godzinie 22, dzis o 10:30 dostalem go do reki, szkoda ze nie chce sie wlaczyc ;/ fastboot nie dziala recovery nie dziala. Odsylaliscie telefon(czy inny sprzet) do nich kurierem czy poczta ?
Conor Posted August 24, 2016 Posted August 24, 2016 Pod Ładowarkę go zostaw. na jakieś 2 godziny. Jak nie będzie działać to lecisz formularz pakujesz w kopertę i wysyłasz. Maila ktoś pisał że można napisać na [email protected] możesz spróbować ale wiele nie oczekuj.
bobikrk Posted August 24, 2016 Posted August 24, 2016 14 minut temu, edage napisał: Zamowilem tam telefon 17/08/2016 po godzinie 22, dzis o 10:30 dostalem go do reki, szkoda ze nie chce sie wlaczyc ;/ fastboot nie dziala recovery nie dziala. Odsylaliscie telefon(czy inny sprzet) do nich kurierem czy poczta ? Nie włącza się? Czy włącza i co? Może rozładowany? Ps. Ja dziś swojego RN3 odebrałem i śmiga - pierwsze uruchomienie trwało chyba z 10 min. Później każde kolejne uruchomienie niecała minuta
edage Posted August 24, 2016 Posted August 24, 2016 Wyjalem go z pudelka trzymam przycisk Power (pod VolumeDown/Up) i nic sie nie dzieje, podlaczajac pod ladowarke zadna dioda nic sie nie pokazuje ;(, probowalem kombinacje Power+VolDown,Power+VolUp zadna nie dziala
bobikrk Posted August 24, 2016 Posted August 24, 2016 22 minuty temu, edage napisał: Wyjalem go z pudelka trzymam przycisk Power (pod VolumeDown/Up) i nic sie nie dzieje, podlaczajac pod ladowarke zadna dioda nic sie nie pokazuje ;(, probowalem kombinacje Power+VolDown,Power+VolUp zadna nie dziala Może masz zabezpieczoną baterię? Tzn jakiś papierek albo coś? Sprawdzałeś?
edage Posted August 24, 2016 Posted August 24, 2016 (edited) YYY... jak ? xD Xiaomi mi5 da sie zdjac obudowe zeby dostatac sie do baterii ? Dodam ze telefon jak i ladowarka robi sie ciepla co by wskazywalo ze telefon sie laduje Edited August 24, 2016 by edage
Czesiek | God Usopp Posted August 24, 2016 Posted August 24, 2016 Dzień Dobry. Kupiłem telefon właśnie z xiaomi.com.pl. Byłem przygotowany na problemy, bo śledziłem ten wątek już trochę czasu. Ale, kto nie ryzykuje ten nie ma. I ryzyko się opłaciło . Telefon (Xiaomi Redmi 3) zmówiłem w sobotę (20.08.2016.r) i tego samego dnia dostałem potwierdzenie zamówienia. Wczoraj (23.08.2016.r w poniedziałek) dostałem fakturę i potwierdzenie zrealizowania zamówienia. Zamawiałem po przedpłacie (sic!) do Paczkomatów i wczoraj też telefon został wysłany. Dziś go odebrałem i (co najważniejsze) jest w pełni sprawny. Polecam ten sklep, mimo że miał swego czasu chyba gorsze dni (patrząc na ilość stron w temacie).
1abc Posted August 24, 2016 Posted August 24, 2016 Ja osobiście miałem przyjemność korzystać z usług serwisowych, oczywiście zero odzewu na emaile w sprawie problemu z wyświetlaczem telefonu, wiec spakowałem mi4c i wysłałem. Po tygodniu dostałem nowy telefon, więc chyba miałem szczęście
edage Posted August 24, 2016 Posted August 24, 2016 Przed chwilą, 1abc napisał: Ja osobiście miałem przyjemność korzystać z usług serwisowych, oczywiście zero odzewu na emaile w sprawie problemu z wyświetlaczem telefonu, wiec spakowałem mi4c i wysłałem. Po tygodniu dostałem nowy telefon, więc chyba miałem szczęście Czym wysylales ? poczta/kurier? na ten adres ? Satnet Królikowice ul. Długa 29 55-040 Kobierzyce
1abc Posted August 24, 2016 Posted August 24, 2016 Ja wysłałem paczka 48 tylko że wysyłałem na ten stary adres jeszcze przed przeprowadzką, teraz chyba trzeba wysyłać do nich na ten nowy adres, wrzuc ten formularz do paczki i spamuj na ten adres emaila serwis
best1991 Posted August 24, 2016 Posted August 24, 2016 Na stronie zamówiłem 2 telefony. Pierwszy RN3P 3/32 gb w dniu 6.08 , telefon wysłany w piąty dzień roboczy od zamówienia i dotarł w 6 dzień roboczy więc nie tak źle w międzyczasie zamówiłem drugi telefon RN3P 2/16 gb też wysłany po 5 dniach na 6 był u mnie. Jak dla mnie czas dostawy ok. (Za 150-200 zł taniej można poczekać 3-4 dni dłużej) Telefony kupowałem za pobraniem, najbezpieczniej a 10 zł drożej. Telefony oryginalne z wszystkimi naklejkami, żadnych pomyłek z kolorem itp. Niestety trafił mi się wadliwy model pierwszego telefonu i na drugi dzień padł dotyk. Napisałem maila w tej sprawie a na następny dzień spakowałem i wysłałem telefon wraz z protokołem reklamacji kurierem DPD . Telefon odebrali wczoraj a dziś dostałem potwierdzenie, że przyjęto moją reklamację i jest w trakcie realizacji. Czekam na realizację reklamacji ale jak do tej pory nie miałem problemów ze sklepem.
driftking12 Posted August 24, 2016 Posted August 24, 2016 1 godzinę temu, best1991 napisał: Telefon odebrali wczoraj a dziś dostałem potwierdzenie, że przyjęto moją reklamację i jest w trakcie realizacji. Ja swój Mi4 wysłałem 08.08, dotarł do nich nazajutrz (sprawdziłem nr. przesyłki DPD na stronie), oczywiście wysyłałem na nowy adres. Nie otrzymałem od nich żadnej informacji, żadnego emaila czy telefonu. Kompletnie. Telefon oczywiście nie odpowiada, email odrzuca wiadomości. Tragedia... Kontakt z klientem fatalny, stanowczo odradzam. Wiem, że mają 21 dni wg. ich regulaminu, ale nie lubię gdy ktoś mnie ignoruje. Do tego firma otwarta od 9:30 do 15:30. Nie dziwię się, że mają takie zaległości z wysyłkami jeżeli pracują jedynie w tych godzinach.
rafixwpt Posted August 24, 2016 Posted August 24, 2016 Dopiero napisanie wczoraj do PayU o interwencje pomogło, opisałem całą sytuację, co kupiłem, na jaki adres, numer zamówienia itp. Odpisali mi, że kontaktowali się ze sprzedawcą i zamówienie zostało zrealizowane. Dziś po 16 dostałem już info od kuriera, że paczka idzie. Widocznie mają jakiś inny numer/mail skoro potrafią to załatwić od razu. Polecam każdemu kto ma już dość czekania i spamowania a płacił PayU
edage Posted August 24, 2016 Posted August 24, 2016 Dzis nie zdazylem wyslac telefonu wiec postanowilem sprobowac wgrac cokolwiek na niego za pomoca miflash, wszystkie tutoriale mowilo ze trzeba wlaczac go w tryb recovery lub fastbood, mi udalo sie samym podpieciem telefonu do komputera zainstalowalem sterowniki z 2015 miphone, potem miflash z 2016 i udalo mi sie wgrac fastbood globalne, co do sklepu czas calej transakcji od klikniecia zamow po odbior trwala normalnie bez zwloki. Moge tylko ponarzekac na stan telefonu(nie wlaczal sie), ale jak w/w udalo mi sie to naprawic na wlasna reke
bobikrk Posted August 24, 2016 Posted August 24, 2016 3 minuty temu, edage napisał: Dzis nie zdazylem wyslac telefonu wiec postanowilem sprobowac wgrac cokolwiek na niego za pomoca miflash, wszystkie tutoriale mowilo ze trzeba wlaczac go w tryb recovery lub fastbood, mi udalo sie samym podpieciem telefonu do komputera zainstalowalem sterowniki z 2015 miphone, potem miflash z 2016 i udalo mi sie wgrac fastbood globalne, co do sklepu czas calej transakcji od klikniecia zamow po odbior trwala normalnie bez zwloki. Moge tylko ponarzekac na stan telefonu(nie wlaczal sie), ale jak w/w udalo mi sie to naprawic na wlasna reke Czyli co? Działa Ci już normalnie telefon?
Mar1980 Posted August 24, 2016 Posted August 24, 2016 (edited) Dnia 23.08.2016 o 14:26, mrosi napisał: He, he... Czyli standard. Większość kupujących dostaje maila, a potem pojawia się status "W trakcie realizacji". Tyle tylko, że taki status trwa kilka tygodni. Euforia opada i towarzystwo trafia tutaj, gdzie próbuje się nawzajem pocieszać... Chyba miałem szczęście ponieważ dziś zamówienie zmieniło status na zrealizowane a po 18 dostałem maila od Inpostu :)) Telefon podróżuje do mnie z Wrocławia Ciekawe jaki będzie stan paczki:) Paczka przyszła w stanie nie naruszonym , przejściówka załączona w przesyłce , pudełko telefonu nienaruszone , naklejki też reasumując oprócz kulejącej obsługi klienta nie ma się do czego przyczepić. Pozdrawiam Edited August 26, 2016 by Mar1980
wajha1211 Posted August 24, 2016 Posted August 24, 2016 (edited) Telefon został zamówiony 21.07.2016 od tamtej pory nic nawet nie ma potwierdzenia zamówienia. Ostrzegam przed oszustami !!!!!!!!!! Edited August 24, 2016 by wajha1211
rafixwpt Posted August 24, 2016 Posted August 24, 2016 Przed chwilą, wajha1211 napisał: Telefon został zamówiony 21.07.2016 od tamtej pory nic nawet nie ma potwierdzenia zamówienia. Ostrzegam przed oszustami !!!!!!!!!! Jeśli płaciłeś PayU to polecam napisać do nich jak ja, też jak głupi czekałem 2 tygodnie, a po interwencji PayU info od kuriera na drugi dzień. Jeśli był to przelew bankowy to tylko mogę życzyć ci powodzenia w próbie kontaktu.
MarekGD Posted August 25, 2016 Posted August 25, 2016 (edited) Ja zamówiłem i zapłaciłem przez PayU 12.08. od 18.08 status zrealizowane. Fakturę mam i to tyle. Cokolwiek będę kupował to za pobraniem, przynajmniej będę mógł kupić gdzie indziej jeżeli sklep nie dostarczy w przyzwoitym terminie. Dzisiaj napisałem skargę do PayU, poinformuję o rezultatach. Edited August 25, 2016 by MarekGD
Polak Posted August 25, 2016 Posted August 25, 2016 Chciałem zamówić telefon z tej strony jednak kiedy jestem zalogowany na swoje konto to widzę, że telefon jest "na stanie". Wchodząc w ten sam model będąc wylogowanym jest napisane "brak. Nie wiem za bardzo co o tym myśleć, chciałem zamówić telefon za pobraniem i w razie czego po prostu paczki nie przyjąć, moglibyście powiedzieć mi co myślicie o takich zmianach statusu ?
rafixwpt Posted August 25, 2016 Posted August 25, 2016 1 minutę temu, Polak napisał: Chciałem zamówić telefon z tej strony jednak kiedy jestem zalogowany na swoje konto to widzę, że telefon jest "na stanie". Wchodząc w ten sam model będąc wylogowanym jest napisane "brak. Nie wiem za bardzo co o tym myśleć, chciałem zamówić telefon za pobraniem i w razie czego po prostu paczki nie przyjąć, moglibyście powiedzieć mi co myślicie o takich zmianach statusu ? Ucz się na cudzych błędach i kup na ibuygou.com kurierem
Polak Posted August 25, 2016 Posted August 25, 2016 1 minutę temu, rafixwpt napisał: Ucz się na cudzych błędach i kup na ibuygou.com kurierem Chciałem z tej strony kupić, ale ciężko na ibuygou.com byłoby chyba z gwarancją w razie czego...
rafixwpt Posted August 25, 2016 Posted August 25, 2016 (edited) 1 minutę temu, Polak napisał: Chciałem z tej strony kupić, ale ciężko na ibuygou.com byłoby chyba z gwarancją w razie czego... Gwarancja ibuygou jest możliwa w Polsce we Wrocławiuhttps://miuipolska.pl/polski-serwis-xiaomi-z-ibuygou-com/ Edited August 25, 2016 by rafixwpt
Recommended Posts