Bartolomeo Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 Kilka dni temu kupiłem (w xiaomi.com.pl) telefon Note 3 Pro, dodatkowo etui i "szklo" na wyświetlacz. Zapłaciłem przez PayU, czekałem 3 dni na wysyłkę, dnia 4. kurier przyniósł paczkę. Telefon zaskakująco dobry (przeszedłem z Sony Xperia Z1). System preinstalowany miałem w wersji polskiej (7.2 chyba). Jedyny problem, który zauważyłem był taki, że nie działała ta ichnia przeglądarka - od razu się zamykała. Zrobiłem upgrade systemu (2x z jakiegoś powodu), teraz mam wersję 7.3, wszystko działa idealnie, włącznie z przeglądarką, która na razie wydaje mi się lepsza od Chrome... Podsumowując - sklep z mojej perspektywy działa dobrze - fakt, mogliby mieć więcej statusów dot. zamówienia, żeby niecierpliwcy mogli spać spokojniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kicksaw Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 Moja przygoda z tym pożal się boże sklepem zakończyła się na dobre. Streszczenie poniżej, jeżeli ktoś wątku nie śledził: W dniu 20.07 zamówiłem Redmi Note 3 Pro, w dniu 22.07 pojawiła się informacja że zamówienia po 22.07 będą realizowane od 01.08. Więc czekałem cierpliwie dwa tygodnie. Odzewu brak, nie odbierali telefonu, maile to chyba już im się z Outlooka wysypywały na pulpit. Zero kontaktu, zamówienie wisiało, a pieniądze zapłacone od ręki. Odstąpiłem więc od umowy przez list polecony i tego samego dnia wysłałem im to mailem dla pewności - o dziwo ten mail dotarł i nie wywaliło komunikatu "sorry, 72 godziny na odpowiedź". I stał się cud, nie nad Wisłą - godzina 16 wysłali mi paczkę, pod odstąpieniu od umowy. Paczki nie odebrałem i wróciłem ją skąd przybyła poprzez kontakt z DPD. Wczoraj zaś zwrócili mi kasę na konto w pełnej kwocie. Reasumując - nigdy w życiu nie polecę takiego sklepu komuś, kto chce liczyć na kontakt z klientem. Ceny przystępne? Owszem. Ale czy warto tracić czas (dwa tygodnie + zwrot) by dostać to, co Wam się należy? To dopowiedzcie sobie sami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spiritus Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 Szczerze wole poczekać 2 tygodnie i mieć towar o 150zł tańszy niż u konkurencji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 5 minut temu, Spiritus napisał: Szczerze wole poczekać 2 tygodnie i mieć towar o 150zł tańszy niż u konkurencji. Cebulą jedzie i to nieźle, nie ma to jak oszczędzać na sprzęcie, który i tak jest już cholernie tani... Po 2, jak chcesz "taniej" to zamawiaj od razu z Chin, paczka dojdzie Ci i szybciej i taniej! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spiritus Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 1 minutę temu, Nezumi napisał: Cebulą jedzie i to nieźle, nie ma to jak oszczędzać na sprzęcie, który i tak jest już cholernie tani... Po 2, jak chcesz "taniej" to zamawiaj od razu z Chin, paczka dojdzie Ci i szybciej i taniej! Chyba, że naliczą VAT i wyjdzie na to samo. A hazardzistą nie jestem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 18 minut temu, Spiritus napisał: Chyba, że naliczą VAT i wyjdzie na to samo. A hazardzistą nie jestem. To bierz DHL i VATu zapłacisz grosze, a do tego np. Insurance w IBG i masz VAT zwracany... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spiritus Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 1 minutę temu, Nezumi napisał: To bierz DHL i VATu zapłacisz grosze Niby z jakiej racji? 23% to 23% VATu nie ominiesz, jeśli go naliczą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 47 minut temu, Spiritus napisał: Niby z jakiej racji? 23% to 23% VATu nie ominiesz, jeśli go naliczą. a taki, że DHL nalicza od kwoty na paczce, a te są sporo zaniżone? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spiritus Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 7 minut temu, Nezumi napisał: a taki, że DHL nalicza od kwoty na paczce, a te są sporo zaniżone? To pytanie? Dlaczego ktoś miałby zaniżać cene na paczce za towar, który jest w środku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 Przed chwilą, Spiritus napisał: To pytanie? Dlaczego ktoś miałby zaniżać cene na paczce za towar, który jest w środku? Raczej, zdziwienie. Serio, wujek google Ci wyjaśni, dlaczego Chińczycy zaniżają kwoty na paczkach i dlaczego jest to na korzyść dla nas . Pierwszy raz spotkałem kogoś, kto jest tym faktem zaskoczony... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bit3ls Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 W te 5 dni roboczych (czas realizacji) mogę wliczyć dzień w którym go zamówiłem ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
best1991 Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 Telefon Xiaomi Redmi Note 3 Pro 3/32GB na stronie zamówiłem dnia 6/08/2016. Mail o zrealizowaniu zamówienia otrzymałem 11/08/2016, na następny dzień telefon odebrał kurier i do mnie telefon dotarł wczoraj 16/08/2016 (długi weekend) niby długo ale z tym się liczyłem. Natomiast dziś o 17 w telefonie padł dotyk. Telefon podświetla ekran ale jakiegokolwiek próby odblokowania nie działają. Nie uszkodziłem w żaden sposób telefonu i nie ma na nim jakichkolwiek śladów uszkodzenia. Czy mogę w takim przypadku odstąpić od umowy? czy mogę jedynie reklamować telefon i oddać na naprawę gwarancyjną ? Niby nie minęło 14 od odbioru przesyłki ale telefon na samym początku był sprawny dopiero dziś coś mu się stało :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
XR3P Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 Dostał dzisiaj już ktoś potwierdzenie wysyłki przez DPD ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spiritus Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 @best1991 Ja bym zwrócił. Do 14 dni możesz oddać bez podania powodu. Jeśli telefon nie jest uszkodzony wizualnie, ani opakowanie to nie widze problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin16 Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 17 minut temu, XR3P napisał: Dostał dzisiaj już ktoś potwierdzenie wysyłki przez DPD ? Ja jeszcze nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 31 minut temu, best1991 napisał: Telefon Xiaomi Redmi Note 3 Pro 3/32GB na stronie zamówiłem dnia 6/08/2016. Mail o zrealizowaniu zamówienia otrzymałem 11/08/2016, na następny dzień telefon odebrał kurier i do mnie telefon dotarł wczoraj 16/08/2016 (długi weekend) niby długo ale z tym się liczyłem. Natomiast dziś o 17 w telefonie padł dotyk. Telefon podświetla ekran ale jakiegokolwiek próby odblokowania nie działają. Nie uszkodziłem w żaden sposób telefonu i nie ma na nim jakichkolwiek śladów uszkodzenia. Czy mogę w takim przypadku odstąpić od umowy? czy mogę jedynie reklamować telefon i oddać na naprawę gwarancyjną ? Niby nie minęło 14 od odbioru przesyłki ale telefon na samym początku był sprawny dopiero dziś coś mu się stało :/ Nie możesz zwrócić uszkodzonego sprzętu w terminie 14dni. Teraz masz albo rękojmie, albo gwarancję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
best1991 Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 3 minuty temu, Nezumi napisał: Nie możesz zwrócić uszkodzonego sprzętu w terminie 14dni. Teraz masz albo rękojmie, albo gwarancję. Dzięki za odpowiedz. Więc jedynie pozostaje mi odesłać telefon na reklamacje i czekać aż go naprawią lub zamienią na nowy i odeślą ? Czy jest opcja żeby oddali mi pieniądze z powodu wadliwego sprzętu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fakeman Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 Spróbuj sie do nich dodzwonić i powiedz, że telefon od razu przyszedł uszkodzony to będzie inna rozmowa i nie będą ci kazać wysyłać na gwarancję. Chociaż w sumie kto tam wie co januszom biznesu przyjdzie do głowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
best1991 Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 Zrobiłbym tak ale na telefonie jest już kilka zdjęć i aplikacji których wcześniej nie było. Więc widać, że jakiś czas telefon działał :/ Będę próbował się jutro dodzwonić i zapytać jak to rozwiązać ale czytając wcześniejsze posty obawiam się, że sprawa będzie się trochę ciągnąć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 18 minut temu, best1991 napisał: Dzięki za odpowiedz. Więc jedynie pozostaje mi odesłać telefon na reklamacje i czekać aż go naprawią lub zamienią na nowy i odeślą ? Czy jest opcja żeby oddali mi pieniądze z powodu wadliwego sprzętu? Nie baw się w gwarancję, żądaj wymiany na nowy lub zwrotu gotówki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
janusz007 Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 Witam, dzisiaj zamówiłem telefon u nich na stronie i mam pytanie, czy mogę gdzieś sprawdzić jaki jest stan zamówienia czy dostanę tę informację mailowo? o.O Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 Przed chwilą, janusz007 napisał: Witam, dzisiaj zamówiłem telefon u nich na stronie i mam pytanie, czy mogę gdzieś sprawdzić jaki jest stan zamówienia czy dostanę tę informację mailowo? o.O zadzwoń, zapytaj przeczytaj sobie ten wątek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spiritus Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 @janusz007 Moje konto -->> Zamówienia Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaiko Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 Czy komuś się udało odesłać do nich telefon, który się zepsuł w ramach reklamacji/rękojmi? Jak rozpocząć taką procedurę? Po 3 tygodniach codziennych prób kontaktu nie wiem już jak załatwić sprawę, a telefon jak był cegłą tak nadal jest, pomimo wszelkich prób ratowania go. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XR3P Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 2 godziny temu, Marcin16 napisał: Ja jeszcze nie. Przed chwilą dostałem maila od dpd Jeśli ktoś by pytał to zamawiałem Redmi note 3 pro 3/32 w czwartek wieczorem, a fakturę dostałem w piątek Link to comment Share on other sites More sharing options...
H4RRY Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 (edited) Także dostałem maila od dpd Zamówiłem Redmi Note 3 Pro 2/16 12.08.2016 @Edit: Co ciekawe moja paczka waży 5 kg. Edited August 17, 2016 by H4RRY Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bit3ls Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 5 minut temu, XR3P napisał: Przed chwilą dostałem maila od dpd Jeśli ktoś by pytał to zamawiałem Redmi note 3 pro 3/32 w czwartek wieczorem, a fakturę dostałem w piątek Ja zamawiałem w piątek o 6:00 i nic jeszcze...jeszcze dopytam się ciebie. Jaki kolor zamówiłeś ? bo ja zamówiłem czarny czy tam szary a podejrzewam, że z tym kolorem może być największy problem. Płaciłeś Pay4u czy pobraniowo ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafixwpt Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 Ja też jeszcze nic nie mam od DPD, zobaczymy! Link to comment Share on other sites More sharing options...
XR3P Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 13 minut temu, Bit3ls napisał: Ja zamawiałem w piątek o 6:00 i nic jeszcze...jeszcze dopytam się ciebie. Jaki kolor zamówiłeś ? bo ja zamówiłem czarny czy tam szary a podejrzewam, że z tym kolorem może być największy problem. Płaciłeś Pay4u czy pobraniowo ? Ja podobnie jak Ty zamówiłem kolor czarny oraz wziąłem opcję płatności za pobraniem. 1 godzinę temu, janusz007 napisał: Witam, dzisiaj zamówiłem telefon u nich na stronie i mam pytanie, czy mogę gdzieś sprawdzić jaki jest stan zamówienia czy dostanę tę informację mailowo? o.O Ze sklepu dostaniesz 3 wiadomości: pierwszą że złożyłeś zamówienie, drugą że zrealizowano zamówienie oraz trzecią zawierającą fakturę. Z tego co wiem to jeśli przy zakupie zaznaczyłeś opcję "stwórz konto" (czy coś takiego) możesz sprawdzić status również na stronie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
H4RRY Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 (edited) Ja zamówiłem po 14 kolor grafitowy oraz płatność za pobraniem. (2/16 GB) Edited August 17, 2016 by H4RRY Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin16 Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 Do mnie tez przyszedl mail od dpd . 5 kg bo to ciezki telefon jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
never1die Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 11.08 złożone zamówienie 12.08 zrealizowane 17.08 mail od DPD ze nadana paczka za pobraniem czyli 4 dni robocze od realizacji zamówienia Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleks93 Posted August 18, 2016 Share Posted August 18, 2016 Kupiłem Redmi 3 Pro 3/32 23:30 11-08-2016 i do teraz jest w trakcie realizacji. Jesli ktos moze dopytac o zamowienie # 28908 bede wdzieczny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matio3334 Posted August 18, 2016 Share Posted August 18, 2016 (edited) Zamówiłem we wtorek xiaomi redmi note 3 pro 3/32 plus szkło hartowane i etui. Zapłaciłem przelewem. dostałem tylko 1 maila z info, że zamówiłem. nie mogę się od 2 dni dodzwonić, nie ma mowy o dostaniu odpowiedzi na maila.. Edited August 18, 2016 by matio3334 Link to comment Share on other sites More sharing options...
never1die Posted August 18, 2016 Share Posted August 18, 2016 Kupiłem Redmi 3 Pro 3/32 23:30 11-08-2016 i do teraz jest w trakcie realizacji. Jesli ktos moze dopytac o zamowienie # 28908 bede wdzieczny. pewnie dzis ci wysla moje wyslane o 22.30 wczoraj a numer 28907 Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts