aarcz10 Opublikowano 27 Marca 2025 Opublikowano 27 Marca 2025 Witam. Chciałbym najkrótszą drogą uzyskać nagrywanie rozmów poprzez dialer od Xiaomi w mojej Xiaomi 15 12/256 z polskiej dystrybucji w wersji global. Rozumiem, że nie będzie konieczne odblokowanie bootloadera i będzie dało się w jakiś inny sposób dograć Xiaomi dialer. Proszę o poradę oraz ewentualnie instrukcję w jaki sposób można to zrobić. Myślę, że temat przydatny dla wielu użytkowników. Na forum znalazłem tylko informacje jak odblokować bootloader i wgrać rom, ale nikt nie pisze o metodzie dogrania Xiaomi dialer bez tych zabiegów :)
Acid Opublikowano 27 Marca 2025 Opublikowano 27 Marca 2025 https://micenter.pl/produkt/instalacja-polskiego-i-nagrywania-rozmow-w-xiaomi/ 280 zł / 1 godzinka u nas w serwisie i masz zmieniony rom.
tootek Opublikowano 27 Marca 2025 Opublikowano 27 Marca 2025 280zł - to aktualny koszt wgrania xiaomi.eu ? dla Xioami 15 z globalnej dystrybucji ?
Acid Opublikowano 27 Marca 2025 Opublikowano 27 Marca 2025 Pytasz sie o global z nagrywaniem to dostałeś wycenę tego o co się pytasz. Global z nagrywaniem. EU to już 690 zł bo trzeba bootloader odblokować.
aarcz10 Opublikowano 28 Marca 2025 Autor Opublikowano 28 Marca 2025 (edytowane) W dniu 27.03.2025 o 10:11, Acid napisał(a): https://micenter.pl/produkt/instalacja-polskiego-i-nagrywania-rozmow-w-xiaomi/ 280 zł / 1 godzinka u nas w serwisie i masz zmieniony rom. A możesz podesłać instrukcję jak to zrobić? Myślę, że to by pomogło wielu użytkownikom. Jeśli zostaje tylko droga poprzez płatność to proszę uprzejmie odpłatnie udzielić odpowiedzi, nie chce wysyłać swojego nowego telefonu po Polsce. Chciałbym to zrobić samodzielnie na własną odpowiedzialność. Edytowane 28 Marca 2025 przez aarcz10
Acid Opublikowano 31 Marca 2025 Opublikowano 31 Marca 2025 Regularnie ludzie wysyłają telefony. Ostatnio był 15 Ultra na zmianę softu także bezpieczeństwo jest.
krzychu8888 Opublikowano 11 Lipca 2025 Opublikowano 11 Lipca 2025 Dlaczego mimo wgrania romu Indonesja nie mam aplikacji SMS oraz dialer tych od Xiaomi tylko są te od google??
Kacper Skrzypek Opublikowano 11 Lipca 2025 Opublikowano 11 Lipca 2025 Bo ROM na Indonezję na nowych telefonach nie ma dialera od Xiaomi. Wgraj na Tajwan. 1
krzychu8888 Opublikowano 11 Lipca 2025 Opublikowano 11 Lipca 2025 Teraz, Kacper Skrzypek napisał(a): Bo ROM na Indonezję na nowych telefonach nie ma dialera od Xiaomi. Wgraj na Tajwan. czyli znowu musze odblokować bootolader ?
Kacper Skrzypek Opublikowano 11 Lipca 2025 Opublikowano 11 Lipca 2025 Tak, albo ewentualnie próbować z podmianą paczki w aktualizatorze, może przejdzie...
Master Opublikowano 11 Lipca 2025 Opublikowano 11 Lipca 2025 (edytowane) 29 minut temu, krzychu8888 napisał(a): gdzie podmienić paczkę ? o tym były kiedyś wątki ... i dość rozlegla dyskusja ... jak nie znajdziesz tego przez wyszukiwarkę na forum to napisz np. do @Marrik on tym się bawił ... z tego co pamiętam to różnie z tym jest ... niektórym się udało innym nie bardzo ... 🙃 Edytowane 11 Lipca 2025 przez Master
kamil3451 Opublikowano 16 Lipca 2025 Opublikowano 16 Lipca 2025 W dniu 28.03.2025 o 12:19, aarcz10 napisał(a): A możesz podesłać instrukcję jak to zrobić? Myślę, że to by pomogło wielu użytkownikom. Jeśli zostaje tylko droga poprzez płatność to proszę uprzejmie odpłatnie udzielić odpowiedzi, nie chce wysyłać swojego nowego telefonu po Polsce. Chciałbym to zrobić samodzielnie na własną odpowiedzialność. Udało się to zrobić? Odblokowywałeś bootloader? Czy ta opcja z podmiana plików instalatora sie udala? (Rozważam zakup ale nie wiem czy będę w stanie to ogarnąć. Z pl dystrybucji będę brał.)
Marrik Opublikowano 16 Lipca 2025 Opublikowano 16 Lipca 2025 Myk z podmianą pliku aktualizacji niestety już nie działa na nowszym hyperOS. A szkoda, bo to był łatwy sposób na zmianę ROMu z nagrywaniem rozmów.
kamil3451 Opublikowano 16 Lipca 2025 Opublikowano 16 Lipca 2025 12 minut temu, Marrik napisał(a): Myk z podmianą pliku aktualizacji niestety już nie działa na nowszym hyperOS. A szkoda, bo to był łatwy sposób na zmianę ROMu z nagrywaniem rozmów. Czyli trzeba odblokowywać mając nową wersje z naszej dystrybucji. A jak z odblokowaniem na dzień dzisiejszy wygląda sytuacja? We własnym zakresie sie da czy jakieś płatne opcje konieczne?
Master Opublikowano 16 Lipca 2025 Opublikowano 16 Lipca 2025 (edytowane) najlepiej zerknij do tutoriali ... tam jest cały temat o tym ... ogólnie sporo z tym zabawy ... dla niecierpliwych zawsze zostaje płatna metoda ... można z niej skorzystać jak masz fona z globalnej dystrybucji ... Chińczyków nie ruszysz ... ps. niekoniecznie z naszej dystrybucji ... telefon musi być z globalnej dystrybucji - końcówka w oznaczeniu modelu musi być literą G Edytowane 16 Lipca 2025 przez Master
kamil3451 Opublikowano 17 Lipca 2025 Opublikowano 17 Lipca 2025 23 godziny temu, Master napisał(a): najlepiej zerknij do tutoriali ... tam jest cały temat o tym ... ogólnie sporo z tym zabawy ... dla niecierpliwych zawsze zostaje płatna metoda ... można z niej skorzystać jak masz fona z globalnej dystrybucji ... Chińczyków nie ruszysz ... ps. niekoniecznie z naszej dystrybucji ... telefon musi być z globalnej dystrybucji - końcówka w oznaczeniu modelu musi być literą G G z tego co wyczytałem to może być i na MI Global i EEA (ueropejska). Jak nie ma nadruku z wersja ROMU to chyba po imei mozna jakos na stronie mi.com sprawdzić. Ogolnie chyba zakup w sklepie PL to raczej na 99% EEA.
Master Opublikowano 17 Lipca 2025 Opublikowano 17 Lipca 2025 (edytowane) Godzinę temu, kamil3451 napisał(a): G z tego co wyczytałem to może być i na MI Global i EEA (ueropejska). Jak nie ma nadruku z wersja ROMU to chyba po imei mozna jakos na stronie mi.com sprawdzić. Ogolnie chyba zakup w sklepie PL to raczej na 99% EEA. global jest jeden ... różni się tylko systemami - eea to wersja systemu global wysadzana ba urządzenia do europejskiej dystrybucji ... a tak jak piszesz - kupując u nas ze sklepa to praktycznie na 100 procent będzie ROM w wersję eea (będzie miał oznaczenie literowe EU) romy typu global to też te na Tajwan czy Indonezję ... no i są właśnie jeszcze te wersje MI ... ale kupując np z alledrogo czy olx lepiej się upewnić czy końcówka oznaczenia modelu to G ... tu już sporo wpisów było o problemach przy takich zakupach gdzie były jakieś dziwne romy wrzucone ... 🙃 w każdym razie zawsze lepiej się upewnić ... Edytowane 17 Lipca 2025 przez Master
kamil3451 Opublikowano 17 Lipca 2025 Opublikowano 17 Lipca 2025 (edytowane) Godzinę temu, Master napisał(a): global jest jeden ... różni się tylko systemami - eea to wersja systemu global wysadzana ba urządzenia do europejskiej dystrybucji ... a tak jak piszesz - kupując u nas ze sklepa to praktycznie na 100 procent będzie ROM w wersję eea (będzie miał oznaczenie literowe EU) romy typu global to też te na Tajwan czy Indonezję ... no i są właśnie jeszcze te wersje MI ... ale kupując np z alledrogo czy olx lepiej się upewnić czy końcówka oznaczenia modelu to G ... tu już sporo wpisów było o problemach przy takich zakupach gdzie były jakieś dziwne romy wrzucone ... 🙃 w każdym razie zawsze lepiej się upewnić ... czyli jak global MI czy global EEA to bez znaczenia przy wrzucaniu na ROM na Tajwan (w sensie odblokowanie, zmiana ROM i zablokowanie)? Wystarczy że jest G na końcu w nazwie modelu? Edytowane 17 Lipca 2025 przez kamil3451
Master Opublikowano 17 Lipca 2025 Opublikowano 17 Lipca 2025 (edytowane) 20 godzin temu, kamil3451 napisał(a): czyli jak global MI czy global EEA to bez znaczenia przy wrzucaniu na ROM na Tajwan (w sensie odblokowanie, zmiana ROM i zablokowanie)? Wystarczy że jest G na końcu w nazwie modelu? dokładnie ... ROM na Tajwan ma oznaczenie TW w kodzie ... i jak masz G na końcu w modelu fona to możesz go wrzucić i zablokować fona ... Edytowane 18 Lipca 2025 przez Master 1
basstek1 Opublikowano 31 Października 2025 Opublikowano 31 Października 2025 W sprawie nagrywania rozmów w tym modelu mamy jakieś zmiany?
kris68 Opublikowano 31 Października 2025 Opublikowano 31 Października 2025 Przepraszam, ale nie mogłem się powstrzymać. Tak nagrywa 2x szybciej. No, jakie mogą być zmiany albo wgrywasz jeżeli jest dla twojego modelu xiaomi.eu i masz nagrywanie, ale nie możesz zablokować bootloadera, albo wgrywasz Tajwan, albo Indonezję i możesz zablokować bootloader. @Master wyżej to wytłumaczył.
basstek1 Opublikowano 31 Października 2025 Opublikowano 31 Października 2025 ok. Nie gniewam się, każdy może mieć gorszy dzień. Pytałem ze wzgl. na to, że odpowiedzi były w lipcu... Reasumując: Bez zmian 1
Netoper Opublikowano 31 Października 2025 Opublikowano 31 Października 2025 Tak, na obecną chwilę bez zmian, odblokowujesz BL i wrzucasz ROM który ma nagrywanie rozmów.Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka
kola01 Opublikowano 31 Października 2025 Opublikowano 31 Października 2025 15 godzin temu, kris68 napisał(a): ...wgrywasz jeżeli jest dla twojego modelu xiaomi.eu i masz nagrywanie, ale nie możesz zablokować bootloadera, albo ... Nie bardzo rozumiem. Mam kupiony w polskim sklepie XIAOMI 15 z xiaomi.eu (model 24129PN74G, wersja OS: 2.0.108.0.VOCEUXM) i nagrywać rozmów ne mogę (nie słychać rozmówcy). Testowałem nawet płatnym skvalex. To na jakiej zasadzie można nagrywać rozmowy?
Kacper Skrzypek Opublikowano 31 Października 2025 Opublikowano 31 Października 2025 1 minutę temu, kola01 napisał(a): xiaomi.eu (model 24129PN74G, wersja OS: 2.0.108.0.VOCEUXM) To nie jest Xiaomi.eu. ROM Xiaomi.eu jest oparty na wydaniach chińskich (czyli końcówka to CNXM, nie EUXM) i wymaga odblokowania bootloadera. 1
kris68 Opublikowano 1 Listopada 2025 Opublikowano 1 Listopada 2025 @kola01, czyli tak jak Ci potwierdził @Kacper Skrzypek a wcześniej @Netoper to, że masz z polskiej dystrybucji, nie znaczy, że automatycznie nagrywanie, albo trzeba było kupić w MiCenter u @Acid https://micenter.pl/smartfony/mi-xiaomi/xiaomi-15/, wtedy " Cytat Xiaomi 15 Xiaomi 15 to flagowy smartfon wyposażony w 6,36-calowy wyświetlacz LTPO OLED o rozdzielczości 2670 x 1200 pikseli i adaptacyjnej częstotliwości odświeżania do 120 Hz, co zapewnia płynność obrazu i wysoką jakość wyświetlania treści. Sercem urządzenia jest procesor Snapdragon 8 Elite, wspierany przez 12 GB pamięci RAM oraz 256 GB lub 512 GB pamięci wewnętrznej UFS 4.0. Nagrywanie rozmów instalowane w telefonie. 3400,00 zł Albo masz teraz dwie opcje, zarejestrować się na MiCommunity, czekać miesiąc, bo taki jest warunek i codziennie o 18:00 punkt, bo to jest godzina 00:00 w Chinach i wtedy można próbować, złożyć prośbę o odblokowanie, ja tak próbowałem pół roku i mi się nie udało więc w NCUnlock znalazłem ofertę i gość po zapłaceniu przez PayPal akurat, bo karta nie zawsze wchodzi po 15 minutach, odblokował mi zdalnie za 77 $, albo druga opcja ładnie się uśmiechnąć i poprosić kolegę @QbaPL, on każdemu pomoże, mnie też pomógł za free, za co mu dziękuję tylko chyba i tak musisz mieć założone konto na MiCommunity, no, chyba że ma jakieś swoje wolne. Innej opcji nie ma. Żaden soft do nagrywania ze sklepu Play Ci nie zadziała, takie są teraz zabezpieczenia. Tyle informacji. 1 1
kola01 Opublikowano 4 Listopada 2025 Opublikowano 4 Listopada 2025 @kris68, @Kacper Skrzypek, bardzo dziękuję za wyjaśnienie.
color1 Opublikowano 15 Listopada 2025 Opublikowano 15 Listopada 2025 Ale chłopaki z xda już rozryźli ten temat https://forum.android.com.pl/topic/389009-nagrywanie-rozmow-na-xiaomi-bez-odbl-bootloadera-bez-utraty-danych-i-gwarancji
kola01 Opublikowano 20 Listopada 2025 Opublikowano 20 Listopada 2025 O, to bardzo ciekawe info. Przy okazji dopytam, poza otrzymaniem możliwości nagrywania rozmów w firmware GLOBAL, to czym się on różni zasadniczo od EUXM?. Jakie są wady/zalety takiej przesiadki? Można później wrócić do fabrycznego VOCEUXM, jaki obecnie posiadam?
color1 Opublikowano 21 Listopada 2025 Opublikowano 21 Listopada 2025 z VOCEUXM na MIXM wedle opisu który zacytowałem wcześniej można przejść tylko na etapie upgrade do nowszej wersji systemu (jest to dokładnie opisane, swego rodzaju to obejście blokady, ale osobiście tego nie testowałem) ale powrót z globala do eu wymaga odblokowanego BL.
kola01 Opublikowano 23 Listopada 2025 Opublikowano 23 Listopada 2025 Dzięki za info. Ponawiam jedynie pytanie, czy coś tracę/zyskuję przechodząc z EUXM (który jak się dowiedziałem jest odmianą globala) na MIXM (jak rozumiem pełny global)? Czy generalnie różnią się oba systemy?
FromWP Opublikowano 23 Listopada 2025 Opublikowano 23 Listopada 2025 33 minuty temu, kola01 napisał(a): Czy generalnie różnią się oba systemy? Praktycznie niczym. Nic nie zyskujesz, niczego nie tracisz. Ten twój to też "pełny" global.
Rekomendowane odpowiedzi