Dyskusja ogólna
11 tematów w tym forum
-
- 7 obserwujących
- 179 odpowiedzi
- 16 tys. wyświetleń
Wątek ogólny poświęcony smartfonom Xiaomi 15 i Xiaomi 15 Pro. Można zadawać tu pytania, które niekoniecznie potrzebują swojego osobnego wątku.
-
-
- 6 obserwujących
- 101 odpowiedzi
- 5,8 tys. wyświetleń
Wątek ogólny poświęcony smartfonowi Xiaomi 15 Ultra. Można zadawać tu pytania, które niekoniecznie potrzebują swojego osobnego wątku.
Ostatnia odpowiedź: skay77, 6 Września 2025 -
- 1 obserwujący
- 3 odpowiedzi
- 109 wyświetleń
Czy zna ktoś skuteczny sposób na usunięcie aplikacji które są zainstalowane przez producenta?
-
- 2 obserwujących
- 16 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
Witam, niedługo będę w Chinach. Wiem, że bez problemu można wgrać już usługi Google i aplikacje do chińskiego ROM, bo jest pełno tutoriale do tego. Mam tylko pytanie czy Portfel Google i płatności NFC i Aplikacje bankowe będą chodzić ? Wyczytałem że Android Auto, nie ale obede się. Różnica w cenie jest kolosalna, plus bateria większa i ładowarka w zestawie. Jeszcze photography kit też kosztuje w Chinach połowę ceny. Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: alonsoharris, 30 Grudnia 2025 -
Witam wszystkich, Kiedyś pisałem, że miałem dylemat nad zakupem 15stki Ultra w Chinach i.....kupiłem Europejczyka i widzę jaki popełniłem błąd. Obecnie podczas pobytu w Chinach kupiłem wyżej wymieniony tablet. Na obu urządzeniach jestem zalogowany kontem Xiaomi (numerem telefonu). Xiaomi Share działa. Wszystkie usługi Google i aplikacje ze sklepu Play na tablecie działają, także bankowe bo nie jest odblokowany i nie ma takiej potrzeby bo tablet. Menu jest po angielsku, wiadomo to jest nie do przeskoczenia na chińskim romie I o tym wiedziałem. Absolutnie mi angielskie menu nie przeszkadza zarówno w tablecie i mogło by być po angielsku w telefonie. Nie roz…
Ostatnia odpowiedź: Maciej Gazdecki, 2 Grudnia 2025 -
- 3 odpowiedzi
- 354 wyświetleń
Potrzebuję uruchomić na telefonie nagrywanie rozmów telefonicznych jak do tego się zabrać? Ze względu na posiadaną wrodzoną wadę słuchu muszę mieć możliwość takiego nagrywania. Niestety w swojej "hojności" UE z swoim RODO postanowiła tymi bzdurnymi przepisami jeszcze bardziej utrudnić mi życie. Mój telefon to Xiaomi 15T Pro. Wersja OS 3.0.5.0.WOSEUMX Model: 2506BPN68G. Niestety zewnętrzne apki dedykowane do nagrywania nie działają. Ktoś coś podpowie?
Ostatnia odpowiedź: HSW, 2 Grudnia 2025 -
Cześć wszystkim. Mam europejską wersję 15sti Ultra i obecnie podczas pobytu w Chinach kupiłem wyżej wymieniony tablet. Na obu urządzeniach jestem zalogowany kontem Xiaomi (numerem telefonu). Xiaomi Share działa. Wszystkie usługi Google i aplikacje ze sklepu Play działają, także bankowe. Menu jest po angielsku, wiadomo to jest nie do przeskoczenia I o tym wiedziałem. Nie rozumiem dlaczego jednak oba ROMy nie współgrają i nie działa Xiaomi Interconnectivity czy po polsku Łączność Xiaomi. Czytałem, że to jednak jest najprawdopodobniej wina nie tych ROMów. Generalnie bardzo mi to doskwiera, będąc w Chinach nie mogłem parować wiekszośći fajnych i dużo tańszyych urz…
Ostatnia odpowiedź: Maciej Gazdecki, 2 Grudnia 2025 -
- 3 obserwujących
- 32 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
Witam. Chciałbym najkrótszą drogą uzyskać nagrywanie rozmów poprzez dialer od Xiaomi w mojej Xiaomi 15 12/256 z polskiej dystrybucji w wersji global. Rozumiem, że nie będzie konieczne odblokowanie bootloadera i będzie dało się w jakiś inny sposób dograć Xiaomi dialer. Proszę o poradę oraz ewentualnie instrukcję w jaki sposób można to zrobić. Myślę, że temat przydatny dla wielu użytkowników. Na forum znalazłem tylko informacje jak odblokować bootloader i wgrać rom, ale nikt nie pisze o metodzie dogrania Xiaomi dialer bez tych zabiegów :)
Ostatnia odpowiedź: FromWP, 23 Listopada 2025 -
- 1 obserwujący
- 4 odpowiedzi
- 238 wyświetleń
Witam Soft 2.0.212.0 wiadomo GooglePay nie bardzo CurvePay przy płatności odgrywa dźwięk + V (ptasio) w kółeczku że ok lecz na terminalu odmowa?? Nie ważne czy visa czy mastercard. Było oki lecz jakiś tydzień temu przestało. Skoro curvepay nie to zainstalowałem Visa Mobile : dźwięk ok i na terminalu odmowa. Dzwoniłem do banku i Pani mówi że woogole nie widać tych transakcji u nich w systemie (mbank), nie widzą tych odmów. Oczywiście przykładając kartę do terminala ok płatność. Robiłem jakieś przywracanie funkcjonalność NFC ale nic nie dało. Nie da się płacić tym telefonem? Blik ok ale .....
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 1 Sierpnia 2025 -
- 3 obserwujących
- 10 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
Witam Czy istnieje jakiś inny sposób na odblokowanie bootloadera w xiaomi 15 Ultra ( wersja zakupiona w sklepie ) niż czekanie na odblokowanie ? Od kilku dni próbuję go odblokować ale cały czas mam informację że przekroczono limit aplikacji a konto na xiaomi mam dużo dłuże niż wspomniane 30 Dni i odblokowuję o godz 00:00 wedle czasu chińskiego. Może jest jakaś Firma lub osoba prywatna ( najlepiej z Warszawy ) co pomogła by odpłatnie zdjąć tą blokadę i zainstalować Miui Polska ? Bardzo proszę o pomoc Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: michal01, 19 Czerwca 2025 -
- 2 obserwujących
- 15 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
Witam, za moment premiera nowego smartfonu od xiaomi, miałem kiedyś xiaomi 13 pro i mogłem samodzielnie wgrać rom xiaomi eu, teraz wiem że coś się pozmieniało i Chińczyk zdalnie musi to zrobić. Macie jakieś znane strony gdzie będzie można później odblokować bootloader za np kwotą 100zł? Pozdrawiam.
Ostatnia odpowiedź: alonsoharris, 8 Marca 2025