Kacper Skrzypek Opublikowano 30 Czerwca 2024 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2024 (edytowane) 1 godzinę temu, don_kamillo napisał(a): Jeśli mówisz o synchronizacji SMS, to mam Polskę. Mówię o regionie konta Xiaomi. Według info od Xiaomi: https://new.c.mi.com/global/post/996369 This error may appear if Your global account has not been active for more than 30 days and logged in on a “real device”. Your global account has been affected by server issues. How to troubleshoot Make sure your account has been active (logged in) on your device for more than 30 days. Send me a private message with your account details if persists or server issues. Godzinę temu, Cinek- napisał(a): Witam . Ustawiłem ochronę baterii na zoptymalizowaną i ustawiłem na Zatrzymanie ładowania na 80% ale bateria ładuje się do 100% . Czy może ktoś podpowiedzieć co i źle zrobiłem ? Dziękuję pozdrawiam To działa, zgodnie z opisem, tylko w aplikacjach korzystających z nawigacji (np. Mapy Google). Edytowane 30 Czerwca 2024 przez Kacper Skrzypek korekta
Cinek- Opublikowano 30 Czerwca 2024 Opublikowano 30 Czerwca 2024 6 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): To działa, zgodnie z opisem, tylko w aplikacjach korzystających z aplikacji (np. Mapy Google). Ok dzięki za info , porównywałem do samsunga .Tam ustawiając do 80% dalej nie ładował i pokazywało się tylko 80% Dlatego się zdziwiłem że na xiaomi.eu ustawiając 80% pokazuje i ładuje do 100% Ale ok jak to tak ma być i działa to nie mam pytań Dziękuję za informację
don_kamillo Opublikowano 30 Czerwca 2024 Opublikowano 30 Czerwca 2024 2 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Mówię o regionie konta Xiaomi. Według info od Xiaomi: https://new.c.mi.com/global/post/996369 This error may appear if Your global account has not been active for more than 30 days and logged in on a “real device”. Your global account has been affected by server issues. How to troubleshoot Make sure your account has been active (logged in) on your device for more than 30 days. Send me a private message with your account details if persists or server issues. To działa, zgodnie z opisem, tylko w aplikacjach korzystających z nawigacji (np. Mapy Google). A idzcie to jakoś sprawdzić? Nie pamiętam co było, jak te 11 lat temu zakładałem konto. Wtedy nie było telefonów Xiaomi, a jedynie jakieś porty na co lepsze urządzenia. Ja akurat miałem wtedy Nexusa One 🤔 Dopiero później jakoś wyszły Xiaomi Mi1, czy coś takiego.
Kacper Skrzypek Opublikowano 30 Czerwca 2024 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2024 11 minut temu, don_kamillo napisał(a): A idzcie to jakoś sprawdzić? Nie pamiętam co było, jak te 11 lat temu zakładałem konto. Wtedy nie było telefonów Xiaomi, a jedynie jakieś porty na co lepsze urządzenia. Ja akurat miałem wtedy Nexusa One 🤔 Dopiero później jakoś wyszły Xiaomi Mi1, czy coś takiego. Zaloguj się na account.xiaomi.com, tam masz region w menu Personal info.
don_kamillo Opublikowano 30 Czerwca 2024 Opublikowano 30 Czerwca 2024 (edytowane) @Kacper SkrzypekMówisz o tym? To jednak Polska. Dobra, chyba mam.. zalogowany na urządzeniu przez 30 dni 🙄 A ja go mam ze dwa tygodnie 🙄 Rozumiałem ten zapis, że mam mieć konto aktywne 30 dni, a nie, że zalogowanym na tym urządzeniu przez 30 dni. No cóż, zostaje czekać. Edytowane 30 Czerwca 2024 przez don_kamillo
Master Opublikowano 16 Sierpnia 2024 Opublikowano 16 Sierpnia 2024 jakby ktoś się zastanawiał nad przejściem z ostatniej bety na stable to spokojnie można robić ... żadnych problemów nie uświadczyłem ... ta sama procedura co zawsze - czyli fastboot i jedziemy 🙃
Master Opublikowano 24 Września 2024 Opublikowano 24 Września 2024 (edytowane) powoli wychodzi nowa stable dla 14 pro ... wersja buildu 50 ... czekamy i wrzucamy 🙃 update 8 październik - jest już wrzesniowa aktualizacja google play Edytowane 8 Października 2024 przez Master
latet Opublikowano 29 Października 2024 Opublikowano 29 Października 2024 W dniu 24.09.2024 o 21:25, Master napisał(a): powoli wychodzi nowa stable dla 14 pro ... wersja buildu 50 ... czekamy i wrzucamy 🙃 Pomóżcie zrozumieć. Jak się ma fakt, że wgrywacie ROM-y xiaomi.eu do wersji 14 Pro, do informacji na tej stronie: https://micenter.pl/produkt/instalacja-polskiego-i-nagrywania-rozmow-w-xiaomi/ mówiącej, że: Xiaomi 14 Pro (brak możliwości instalacji) oraz: Xiaomi 14 Pro (brak możliwości odblokowania chińskiego modelu).
Kacper Skrzypek Opublikowano 29 Października 2024 Autor Opublikowano 29 Października 2024 Xiaomi 14 Pro da się odblokować tylko płatnie. Nie wszystkie telefony da się odblokować, bo jest jakaś czarna lista od Xiaomi. Stąd pewnie Acid nie grzebie już w tych modelach. Generalnie jeśli można, to najlepiej kupować globalne wersje, ale i tu nie ma gwarancji, że dostaniesz od razu uprawnienia w Xiaomi Community, bo ostatnio są z tym problemy. 2
Dru79 Opublikowano 16 Listopada 2024 Opublikowano 16 Listopada 2024 Czy ze zwykłą 14 też jest problem z odblokowaniem bootloadera?
abc00 Opublikowano 17 Listopada 2024 Opublikowano 17 Listopada 2024 10 godzin temu, Dru79 napisał(a): Czy ze zwykłą 14 też jest problem z odblokowaniem bootloadera? Jeśli masz telefon w wersji global i po pierwszym uruchomieniu jest już na nim HyperOS trzeba dodatkowo uzyskać zgodę w aplikacji Xiaomi Community - ja mam konto 2950 dni i od tygodnia już próbuje bez efektu, a telefony (zwykła 14 i 14 ultra), leżą w pudełkach. Można więc powiedzieć, że da się, jednak po raz kolejny skutecznie to utrudnili. Z chińskimi wersjami telefonów jest jeszcze większy problem i trzeba szukać dodatkowo płatnych i dodatkowo kombinowanych metod.
maciek04 Opublikowano 3 Grudnia 2024 Opublikowano 3 Grudnia 2024 Wytłumaczy mi ktoś dlaczego jak sprawdzam dostępne wersje HyperOs na Xiaomi 14 to wersja EU zaczyna się od VN a moja 14 z oficjalnej dystrybucji ma rom 1.0.22.0.UNCEUXM czym to jest spowodowane?
Master Opublikowano 3 Grudnia 2024 Opublikowano 3 Grudnia 2024 (edytowane) 18 minut temu, maciek04 napisał(a): Wytłumaczy mi ktoś dlaczego jak sprawdzam dostępne wersje HyperOs na Xiaomi 14 to wersja EU zaczyna się od VN a moja 14 z oficjalnej dystrybucji ma rom 1.0.22.0.UNCEUXM czym to jest spowodowane? tu jest trochę o tych oznaczeniach ... v to pewnie android 15 ... a u to jeszcze 14 ... https://xiaomiui.net/meaning-of-letters-in-miui-versions-have-you-wonder-47266/ tu jest sporo romow do 14tki ... https://miuirom.org/phones/xiaomi-14 Edytowane 3 Grudnia 2024 przez Master 1
mirasakazic Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Witam jestem laikiem jeżeli chodzi o elektronikę ogólnie i stąd moje pytanie do was....macie już na swoich Xiaomi tą nową aktualizację, o której codziennie czytam, że już jest dostępna na 14 stkach? Chodzi mi o tego hyperos 2 i androida 15. Sprawdzam w telefonie czy są dostępne nowe aktualizacje, ale nic nie ma, a podobno do końca listopada miały być na wszystkich Xiaomi 14/pro/ultra. A może trzeba to jakoś pobrać gdzieś? Z góry dziękuję za odpowiedź pozdrawiam.
Kacper Skrzypek Opublikowano 5 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2024 W wersji globalnej jest dostępna OS2.0.4.0.VNCMIXM w ramach Mi Pilot, nie ma jeszcze wersji na Europę (VNCEUXM).
mirasakazic Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Rozumiem, że nikt jeszcze nie ma tej aktualizacji i trzeba czekać tak? Nie wiem w takim razie po co takie artykuły żeby sprawdzić aktualizację w telefonie, bo już jest do pobrania 🤔
Kacper Skrzypek Opublikowano 5 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2024 Aktualizacja jest w wersji chińskiej (CNXM) i na "zwykłym" Globalu (końcówka MIXM). Jeśli masz inną wersję Globala (sprawdź po oznaczeniu w wersji OS), to musisz czekać. Nie ma jeszcze takiej aktualizacji nigdzie.
maciek04 Opublikowano 21 Grudnia 2024 Opublikowano 21 Grudnia 2024 (edytowane) Po zmianie regionu np. na Szwajcaria już można zaktualizować do 2.0 Edytowane 22 Grudnia 2024 przez maciek04
michals19s Opublikowano 1 Lipca 2025 Opublikowano 1 Lipca 2025 hej pytanie, na pewno ktos z was kupowal 14 ze sklepu tradingshenzhen, i czy wam tez znikla historia zakupow na tym sklepie? bo chcialem cos sprawdzic odnosnie swojego tel i czy mozna skorzystac z gwarancjo, ale moje konto nie znajduje zadnych zakopw w ich sklepie
Kacper Skrzypek Opublikowano 1 Lipca 2025 Autor Opublikowano 1 Lipca 2025 38 minut temu, michals19s napisał(a): hej pytanie, na pewno ktos z was kupowal 14 ze sklepu tradingshenzhen, i czy wam tez znikla historia zakupow na tym sklepie? bo chcialem cos sprawdzic odnosnie swojego tel i czy mozna skorzystac z gwarancjo, ale moje konto nie znajduje zadnych zakopw w ich sklepie Kupowałem, mam cały czas moje zamówienie.
michals19s Opublikowano 1 Lipca 2025 Opublikowano 1 Lipca 2025 23 minuty temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Kupowałem, mam cały czas moje zamówienie. to dzwine, ze ja nie mam a kupowalem w listopadzie 2023, mam problem od kilku tyg ze ladowarka wypada z gniazda, i coraz gorszy problem z ladowaniem telefonu
Master Opublikowano 1 Lipca 2025 Opublikowano 1 Lipca 2025 tak z ciekawości sprawdziłem i siebie konto ... mogę zamówienie z 2023 roku cały czas widoczne ... 🙃 może gniazdo zajechane ... jak non stop kabel in i out ... ?
michals19s Opublikowano 1 Lipca 2025 Opublikowano 1 Lipca 2025 wlasnie nie laduje tak czesto 1x dziennie czasami 2x, bateria mi w miare dobrze trzyma, to nie jets tak ze tel caly czas na kablu;/
Master Opublikowano 1 Lipca 2025 Opublikowano 1 Lipca 2025 10 minut temu, michals19s napisał(a): wlasnie nie laduje tak czesto 1x dziennie czasami 2x, bateria mi w miare dobrze trzyma, to nie jets tak ze tel caly czas na kablu;/ no ale może gniazdo się poluzowało ... trudno powiedzieć ... jeśli jest problem z ładowaniem to może gdzieś lut puścił ... może coś więcej w temacie powiedzieć @Acid zakładam że transmisja sygnału jest - bo jak nie to już na bank coś z portem ... a ładowanie baterii jest zgodne z czasem podawanym przez producenta? jeśli jest dłuższe to też by wskazywało że gdzieś na styku nie łączy ... ja to słabo się znam na tych tematach serwisowych ... możesz podpytać Acida 🙃
michals19s Opublikowano 3 Lipca 2025 Opublikowano 3 Lipca 2025 szybkosc ladowania jest taka sama, jak telefon lezy i kabel jest dobrze wlozoony, ale jak probuje uzywac podczas ladowania kabel wylauje z gniazda. lub sie wysuwa
Master Opublikowano 3 Lipca 2025 Opublikowano 3 Lipca 2025 3 minuty temu, michals19s napisał(a): szybkosc ladowania jest taka sama, jak telefon lezy i kabel jest dobrze wlozoony, ale jak probuje uzywac podczas ladowania kabel wylauje z gniazda. lub sie wysuwa no to zmiana kabla albo złącza USB ... innych opcji chyba tu nie ma?
michals19s Opublikowano 7 Lipca 2025 Opublikowano 7 Lipca 2025 raczej zlacza usb C bo kabel w innym xiaomi sie trzyma ok, ciekawe jaki koszt jest takiej wymiany?
Master Opublikowano 7 Lipca 2025 Opublikowano 7 Lipca 2025 2 godziny temu, michals19s napisał(a): raczej zlacza usb C bo kabel w innym xiaomi sie trzyma ok, ciekawe jaki koszt jest takiej wymiany? napisz do @Acid i podpytaj ... ja nie mam pojęcia ...
Buba99 Opublikowano 10 Lipca 2025 Opublikowano 10 Lipca 2025 W dniu 7.07.2025 o 07:33, michals19s napisał(a): raczej zlacza usb C bo kabel w innym xiaomi sie trzyma ok, ciekawe jaki koszt jest takiej wymiany? przeczysc zlacze usb c jakims cienkim narzedziem moze byc igla albo ten kluczyk do tacki sim plus mozesz przedmuchac jakims sprezonym powietrzem ja juz ten temat przerabialem w mi8 dawno temu
Master Opublikowano 10 Lipca 2025 Opublikowano 10 Lipca 2025 2 godziny temu, Buba99 napisał(a): przeczysc zlacze usb c jakims cienkim narzedziem moze byc igla albo ten kluczyk do tacki sim plus mozesz przedmuchac jakims sprezonym powietrzem ja juz ten temat przerabialem w mi8 dawno temu ostatnio tu pisaliśmy odnośnie dziwnych problemów przy wgrywaniu custom romu ... okazało się właśnie że gniazdo USB było zanieczyszczone ... niestety jego konstrukcja - ogólnie tych gniazd - sprzyja zbieraniu wszelkiego syfu z okolicy 🙃 z biegiem czasu nawet wypada to ogarnąć ...
orzeszpole Opublikowano 23 Lipca 2025 Opublikowano 23 Lipca 2025 Który z oficjalnych romów do Xiaomi 14 będzie posiadał dialer Xiaomi? Global? czy prędzej Indonezja? ktoś może jednoznacznie potwierdzić albo zaprzeczyć?
skay77 Opublikowano 23 Lipca 2025 Opublikowano 23 Lipca 2025 Global będzie miał google dialerWysłane z mojego BVL-AN16 przy użyciu Tapatalka
Licht Opublikowano 23 Lipca 2025 Opublikowano 23 Lipca 2025 8 minut temu, Master napisał(a): global na Tajwan ma chyba Xiaomi ... Obydwaj macie rację, bo w ROMie Global TW są obydwa dialery i Xiaomi i Google.
michals19s Opublikowano 15 Sierpnia 2025 Opublikowano 15 Sierpnia 2025 hej, po dluzszej nieobecnosci zajrzalem i wyczyscilem telefon, a mialem go w najblizszych dniach przy urlopie w Polsce oddac do naprawy. Okazało sie ze sporo brudu, teraz juz kabel nie wypada z ladowarki, dzieki za dobra porade nigdy tak w mi6 czy mi 9 nie mialem a uzywalem ich po 4-5 lat 1
Rekomendowane odpowiedzi