Seba1976 Posted February 15, 2022 Share Posted February 15, 2022 9 minut temu, Bico napisał: Tragedii nie ma, niby przyjemniej dla oka to wszystko działa, ale czego oczekiwałeś po xiaomi bo na pewno nie fajerwerków?:D Wielka premiera w grudniu ale chyba tylko na Chiny bo na Europę nie widzę jakiś konkretnych zmian narazie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotlet Posted February 15, 2022 Share Posted February 15, 2022 59 minut temu, zoltan78 napisał: Co do android auto to się nie wypowiem. Android auto u mnie to samo, nie da się go używać w tej formie. Mam nadzieję że szybko to naprawią 😔 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uri0550 Posted February 15, 2022 Share Posted February 15, 2022 @Bico nowe centrum pojawia się w momencie aktualizacji System UI Plugin. Bez tego pozostaje na chwilę obecną poprzednia wersja.Zaktualizowałem z apkmirror do wersji z 15 lutego i dalej mam stary widok nawet po reboocie nic się nie zmieniło (miui 12.5.9)Wysłane z mojego Mi11 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 15, 2022 Share Posted February 15, 2022 (edited) 17 minut temu, Uri0550 napisał: (miui 12.5.9) Bo to w Miui 13 Edited February 15, 2022 by FromWP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted February 15, 2022 Share Posted February 15, 2022 26 minut temu, Uri0550 napisał: Zaktualizowałem z apkmirror do wersji z 15 lutego i dalej mam stary widok nawet po reboocie nic się nie zmieniło (miui 12.5.9) Wysłane z mojego Mi11 przy użyciu Tapatalka Czytałeś Wymagania? MIUI 13 I Android 12. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted February 15, 2022 Share Posted February 15, 2022 (edited) 14 godzin temu, stereo0 napisał: Mam wrażenie, że ekran przestawił mi się na fullhd. Jak to zweryfikować? W opcjach mam niby wqhd, ale no naprawdę wszystko jest większe, nawet aplikacje mi się skalują jak na mniejszy ekran, a sama zmiana rozdzielczości w ustawieniach nic nie zmienia wizualnie. Jest jakaś opcja programistyczna od tego by pokazało jaka jest aktualnie rozdzielczość ekranu? FHD+ czy WQHD nie ma znaczenia - przynajmniej ja różnicy nie widzię przy przełączaniu się między nimi, ponieważ skalowanie się dostosowuje. Po prostu w MIUI 13 / A12 je zmienili i tyle. Albo jest to błąd i to ogarną (w co wątpię), albo jest to umyślne działanie (bardziej prawdopodobne). 5 godzin temu, zoltan78 napisał: @sejfitWłaśnie pisałem o tym parę postów wcześniej. Miejmy nadzieję, że to pierwsza wersja i zostanie wzbogacona. Choć osobiście nie liczę jednak na to. Nową czcionkę można pobrać samemu przez aplikację motywy po zmianie regionu na Indie. Nie trzeba regionu na indie zmieniać Edited February 15, 2022 by Antyhaker Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted February 15, 2022 Share Posted February 15, 2022 6 minut temu, Antyhaker napisał: Nie trzeba regionu na indie zmieniać A to ciekawe, a jak chcesz zatem pobrać i zastosować czcionkę skoro nie ma jej widocznej w aplikacji motywy bez zmiany regionu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek.012 Posted February 15, 2022 Share Posted February 15, 2022 1 godzinę temu, zoltan78 napisał: Czytałeś Wymagania? MIUI 13 I Android 12. Mam to samo na MIUI 13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 16, 2022 Share Posted February 16, 2022 8 godzin temu, zoltan78 napisał: A to ciekawe, a jak chcesz zatem pobrać i zastosować czcionkę skoro nie ma jej widocznej w aplikacji motywy bez zmiany regionu? Można. Wystarczy wpisać cokolwiek w pasku wyszukiwania motywów i w wynikach pojawia się sekcja czcionki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted February 16, 2022 Share Posted February 16, 2022 39 minut temu, FromWP napisał: Można. Wystarczy wpisać cokolwiek w pasku wyszukiwania motywów i w wynikach pojawia się sekcja czcionki. No jakoś ten sposób nie działa. Pierwsze słyszę o takiej możliwości. 7 godzin temu, Bartek.012 napisał: Mam to samo na MIUI 13 Nie wiem jaką wersję zainstalowałeś, ale sprawdź tą. U mnie po instalacji działa jak poniżej. Screenrecorder-2022-02-16-07-57-40-246.mp4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 16, 2022 Share Posted February 16, 2022 @zoltan78 Działa, sprawdź. Wpisz np latin to prawdopodobnie wszystkie znalezione będą z naszymi znakami. Przy znalezionych klikasz więcej. Miui 13, region Polska global EEA 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted February 16, 2022 Share Posted February 16, 2022 Fakt. przy wpisaniu tej frazy faktycznie pokazało czcionkę MiSans Latin Medium i można ją pobrać oraz zastosować. Dobrze wiedzieć, ale bardzo selektywnie jest to wyświetlane. No ale dobrze, że mimo ubogiej listy, w ten sposób też można coś wybrać Link to comment Share on other sites More sharing options...
ar22rb Posted February 16, 2022 Share Posted February 16, 2022 Android Auto niestety nie działa poprawnie. To jest funkcja z której korzystałem codziennie. Dramat. Załatają to pewnie za pół roku, jeśli w ogóle. Czas już chyba pozbyć się tego sprzętu... Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sejfit Posted February 16, 2022 Share Posted February 16, 2022 Czy w tej nowej wersji panelu sterowania da się włączyć mi home albo Google home? Tak jak jest w tej jeszcze aktualnej wersji?Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted February 16, 2022 Share Posted February 16, 2022 Tego to Ci nie potwierdzę. Jakoś nie przemawia do mnie wygląd tego nowego centrum i wróciłem do starego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sejfit Posted February 16, 2022 Share Posted February 16, 2022 Tego to Ci nie potwierdzę. Jakoś nie przemawia do mnie wygląd tego nowego centrum i wróciłem do starego. Ale rozumiem że odinstalowanie tego dodatku nie jest jakoś skomplikowane i można to bez problemu zmienić? W sensie wrócić do "normalnego".Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted February 16, 2022 Share Posted February 16, 2022 @sejfit wręcz banalne. Musisz wejść w aplikacje / trzy kropki / pokaż wszystkie aplikacje / wpisać plugin i odinstalować aktualizacje. To wszystko. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bico Posted February 16, 2022 Share Posted February 16, 2022 (edited) 1 godzinę temu, sejfit napisał: Czy w tej nowej wersji panelu sterowania da się włączyć mi home albo Google home? Tak jak jest w tej jeszcze aktualnej wersji? Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka Z tego co widziałem mam taką opcję, sprawdziłem właśnie i działa normalnie 😀 Edited February 16, 2022 by Bico Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek.012 Posted February 16, 2022 Share Posted February 16, 2022 3 godziny temu, zoltan78 napisał: No jakoś ten sposób nie działa. Pierwsze słyszę o takiej możliwości. Nie wiem jaką wersję zainstalowałeś, ale sprawdź tą. U mnie po instalacji działa jak poniżej. Screenrecorder-2022-02-16-07-57-40-246.mp4 Zaraz spróbuję ja mam tą Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uri0550 Posted February 16, 2022 Share Posted February 16, 2022 Potwierdzam działanie na wersji 14. Wersja 26 ma stary widokWysłane z mojego Mi11 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sejfit Posted February 16, 2022 Share Posted February 16, 2022 @sejfit wręcz banalne. Musisz wejść w aplikacje / trzy kropki / pokaż wszystkie aplikacje / wpisać plugin i odinstalować aktualizacje. To wszystko.Zabawne jest tylko to że wersja 14 u mnie nie działa i nie chce się zainstalować, a jak zainstaluje wersję najnowsza to nic się nie zmienia Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotlet Posted February 16, 2022 Share Posted February 16, 2022 7 godzin temu, sejfit napisał: Czy w tej nowej wersji panelu sterowania da się włączyć mi home albo Google home? Tak jak jest w tej jeszcze aktualnej wersji? Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka Można, działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ar22rb Posted February 16, 2022 Share Posted February 16, 2022 U mnie też nie mogę 14 zainstalować... Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Random0 Posted February 16, 2022 Share Posted February 16, 2022 (edited) ja mam 26 i działa - nowy widok, tyle że instalowałem na 14 Edited February 16, 2022 by Random0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ar22rb Posted February 16, 2022 Share Posted February 16, 2022 Poradziłem sobie z 14 i nowy widok jest... Gdyby nie ten niedziałający Android Auto to całość byłaby na plus. A tak... Porazka. PS. Szkoda, że nie da się wyłączyć tego pleyerka bo jest niefunkcjonalny. W sumie nie wiem z czym on działa... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bico Posted February 16, 2022 Share Posted February 16, 2022 1 godzinę temu, ar22rb napisał: Poradziłem sobie z 14 i nowy widok jest... Gdyby nie ten niedziałający Android Auto to całość byłaby na plus. A tak... Porazka. PS. Szkoda, że nie da się wyłączyć tego pleyerka bo jest niefunkcjonalny. W sumie nie wiem z czym on działa... A ciul go wie z czym to działa jak nawet nie współpracuje z apką od muzyki Xiaomi 😂😂😂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted February 16, 2022 Share Posted February 16, 2022 1 godzinę temu, ar22rb napisał: Szkoda, że nie da się wyłączyć tego pleyerka bo jest niefunkcjonalny. W sumie nie wiem z czym on działa... Na globalu to chyba bezużyteczna funkcja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek.012 Posted February 16, 2022 Share Posted February 16, 2022 3 godziny temu, ar22rb napisał: U mnie też nie mogę 14 zainstalować... Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka Wskoczyłem na wersję 14 ale najpierw odinstalowałem najnowszą czyli 26 i zadziałała, wątpię czy da się korzystać z odtwarzacza muzyki w nowym centrum kontroli na EEA Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted February 16, 2022 Share Posted February 16, 2022 Jak to jest prawda to to już jest kpina Link to comment Share on other sites More sharing options...
ar22rb Posted February 16, 2022 Share Posted February 16, 2022 Z jakiego forum te cytaty? Przeglądając neta znazlem w kilku miejscach info o tym błędzie. Były to wpisy z zeszłego roku, listopada grudnia i dotyczyły softów beta i tym podobnych. To jest kpina.... Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted February 16, 2022 Share Posted February 16, 2022 Xda wątek o tej aktualizacji do 13. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted February 16, 2022 Share Posted February 16, 2022 23 godziny temu, zoltan78 napisał: A to ciekawe, a jak chcesz zatem pobrać i zastosować czcionkę skoro nie ma jej widocznej w aplikacji motywy bez zmiany regionu? Widzę, że już Ci odpisali - wierz lub nie, ale sposób ten działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted February 16, 2022 Share Posted February 16, 2022 @Antyhaker działać działa, ale lista wyświetlanych wyników jest bardzo uboga. Mimo wszystko na regionie Indie jest o wiele więcej pozycji do wyboru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 16, 2022 Share Posted February 16, 2022 Problem z Android Auto był swego czasu na tygodniówce, jakieś dwa miesiące temu. My to ogarnęliśmy (nie pamiętam już, czy Xiaomi ogarnęło to później czy nie, ale skoro piszą, że problem mają ogarnąć w kolejnej aktualizacji, to chyba ogarnąć musieli). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted February 17, 2022 Share Posted February 17, 2022 12 godzin temu, zoltan78 napisał: @Antyhaker działać działa, ale lista wyświetlanych wyników jest bardzo uboga. Mimo wszystko na regionie Indie jest o wiele więcej pozycji do wyboru. Ale działa, więc nie trzeba się na Indiach męczyć 😛 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts