Jump to content

Mi 11 - Official Stable ROM

pkonrad

Recommended Posts

9 minut temu, Bico napisał:

Tragedii nie ma, niby przyjemniej dla oka to wszystko działa, ale czego oczekiwałeś po xiaomi :D bo na pewno nie fajerwerków?:D

Wielka premiera w grudniu ale chyba tylko na Chiny bo na Europę nie widzę jakiś konkretnych zmian narazie

@Bico nowe centrum pojawia się w momencie aktualizacji System UI Plugin. Bez tego pozostaje na chwilę obecną poprzednia wersja.
Zaktualizowałem z apkmirror do wersji z 15 lutego i dalej mam stary widok nawet po reboocie nic się nie zmieniło (miui 12.5.9)

Wysłane z mojego Mi11 przy użyciu Tapatalka

14 godzin temu, stereo0 napisał:

Mam wrażenie, że ekran przestawił mi się na fullhd. Jak to zweryfikować? W opcjach mam niby wqhd, ale no naprawdę wszystko jest większe, nawet aplikacje mi się skalują jak na mniejszy ekran, a sama zmiana rozdzielczości w ustawieniach nic nie zmienia wizualnie. Jest jakaś opcja programistyczna od tego by pokazało jaka jest aktualnie rozdzielczość ekranu?

FHD+ czy WQHD nie ma znaczenia - przynajmniej ja różnicy nie widzię przy przełączaniu się między nimi, ponieważ skalowanie się dostosowuje.

Po prostu w MIUI 13 / A12 je zmienili i tyle. Albo jest to błąd i to ogarną (w co wątpię), albo jest to umyślne działanie (bardziej prawdopodobne).

5 godzin temu, zoltan78 napisał:

@sejfitWłaśnie pisałem o tym parę postów wcześniej. Miejmy nadzieję, że to pierwsza wersja i zostanie wzbogacona. Choć osobiście nie liczę jednak na to. Nową czcionkę można pobrać samemu przez aplikację motywy po zmianie regionu na Indie. 

Nie trzeba regionu na indie zmieniać :P

Edited by Antyhaker

8 godzin temu, zoltan78 napisał:

A to ciekawe, a jak chcesz zatem pobrać i zastosować czcionkę skoro nie ma jej widocznej w aplikacji motywy bez zmiany regionu? 

Można. Wystarczy wpisać cokolwiek w pasku wyszukiwania motywów i w wynikach pojawia się sekcja czcionki.

39 minut temu, FromWP napisał:

Można. Wystarczy wpisać cokolwiek w pasku wyszukiwania motywów i w wynikach pojawia się sekcja czcionki.

No jakoś ten sposób nie działa. Pierwsze słyszę o takiej możliwości. 

7 godzin temu, Bartek.012 napisał:

Mam to samo na MIUI 13 

Nie wiem jaką wersję zainstalowałeś, ale sprawdź tą. U mnie po instalacji działa jak poniżej. 

Screenshot_2022-02-16-08-06-11-193_com.miui.home.jpg

Android Auto niestety nie działa poprawnie. To jest funkcja z której korzystałem codziennie. Dramat. Załatają to pewnie za pół roku, jeśli w ogóle. Czas już chyba pozbyć się tego sprzętu...

Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka

Tego to Ci nie potwierdzę. Jakoś nie przemawia do mnie wygląd tego nowego centrum i wróciłem do starego. 
Ale rozumiem że odinstalowanie tego dodatku nie jest jakoś skomplikowane i można to bez problemu zmienić? W sensie wrócić do "normalnego".

1 godzinę temu, sejfit napisał:

Czy w tej nowej wersji panelu sterowania da się włączyć mi home albo Google home? Tak jak jest w tej jeszcze aktualnej wersji?

Z tego co widziałem mam taką opcję, sprawdziłem właśnie i działa normalnie 😀

Edited by Bico

@sejfit wręcz banalne. Musisz wejść w aplikacje / trzy kropki / pokaż wszystkie aplikacje / wpisać plugin i odinstalować aktualizacje. To wszystko.
Zabawne jest tylko to że wersja 14 u mnie nie działa i nie chce się zainstalować, a jak zainstaluje wersję najnowsza to nic się nie zmienia

7 godzin temu, sejfit napisał:

Czy w tej nowej wersji panelu sterowania da się włączyć mi home albo Google home? Tak jak jest w tej jeszcze aktualnej wersji?

Można, działa.

Poradziłem sobie z 14 i nowy widok jest... Gdyby nie ten niedziałający Android Auto to całość byłaby na plus. A tak... Porazka.

PS. Szkoda, że nie da się wyłączyć tego pleyerka bo jest niefunkcjonalny. W sumie nie wiem z czym on działa...

1 godzinę temu, ar22rb napisał:

Poradziłem sobie z 14 i nowy widok jest... Gdyby nie ten niedziałający Android Auto to całość byłaby na plus. A tak... Porazka.

PS. Szkoda, że nie da się wyłączyć tego pleyerka bo jest niefunkcjonalny. W sumie nie wiem z czym on działa...

A ciul go wie z czym to działa jak nawet nie współpracuje z apką od muzyki Xiaomi 😂😂😂

3 godziny temu, ar22rb napisał:

U mnie też nie mogę 14 zainstalować...

Wskoczyłem na wersję 14 ale najpierw odinstalowałem najnowszą czyli 26 i zadziałała, wątpię czy da się korzystać z odtwarzacza muzyki w nowym centrum kontroli na EEA 

Z jakiego forum te cytaty? Przeglądając neta znazlem w kilku miejscach info o tym błędzie. Były to wpisy z zeszłego roku, listopada grudnia i dotyczyły softów beta i tym podobnych. To jest kpina....