neo88 Posted November 23, 2021 Share Posted November 23, 2021 U mnie od ostatniej aktualizacji bateria znika w oczach.... Zaczyna mnie irytować ten telefon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiuu21 Posted November 24, 2021 Share Posted November 24, 2021 11 godzin temu, neo88 napisał: U mnie od ostatniej aktualizacji bateria znika w oczach.... Zaczyna mnie irytować ten telefon. Witaj w klubie. Ja także mam dość tego telefonu, każda aktualizacja to zagatka co tym razem zepsują. Telefon idzie w nie długim czasie na sprzedaż. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndiC Posted November 24, 2021 Share Posted November 24, 2021 U mnie bateria o dziwo znośnie ale aparat porażka jak bym miał telefon z przed paru ładnych lat. Tez się mocno zastanawiam nad sprzedażą 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted November 24, 2021 Share Posted November 24, 2021 (edited) Ja już nawet nie zwracam uwagi na baterie. Bardziej mnie drażi aparat. Dla mnie to jest największa porażka w tym telefonie. A po ostatniej aktualizacji zrobienie zdjęcia to masakra. Klikam żeby zrobiło zdjęcie to nie robi, nie wiem łapie ostrość czy coś, za drugim klikiem albo i trzecim wreszcie zmusi się zrobić zdjęcie gdy akcja np. z dzieckiem dawno już minęła. Ogólnie też mam problem z ostrością. Przeważnie nie trafia z ostrością. Dwa razy też w sklepie HM chciałem skorzystać z aparatu to zeskanowania kodu i nie da się bo z bliższa nie łapie ostrości.(więcej razy nie próbowałem bo to nie ma sensu). Robię zdjęcie a tam rozmazane. Robię zdjęcie zachodu słońca? Super, ale aparat nawet z wyłączonym hdr i ai zmienia kolor chmur nieba na jakieś dziwne, a jak się lekko powiększy to okazuje się, że zdjęcie nie ma szczegółów tylko to jakaś akwarela. Nie wiem mi 8 i mi 9 robiły dużo lepsze zdjęcia. Ojcu zostawiłem mi9 i jestem pod wrażeniem, że tamten telefon potrafi robić ostre i jasne zdjęcia z wiarygodnymi kolorami, a ten robi malowanie akwarelą. Wpis ten zacząłem pisać już wcześniej, ale widzę, że @AndiC ma podobne wrażenia co do aparatu. Edited November 24, 2021 by stereo0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted November 25, 2021 Share Posted November 25, 2021 Do zdjęć ja używam Gcam: https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-bsg/f/dl61/ (wersja snap) + config znaleziony na XDA by wyciąć niedziałające funkcje czyli zoom 2x. Do zoomu, portretów czy wideo 60 fps używam Xiaomi a do reszty gcam. Ogólnie gcam zrobi lepsze tonalnie zdjęcia bez typowych dla aparatu Xiaomi ciemnych miejsc za sprawą lepszego HDR lub HDR+. Przy czym nigdy nie miałem zdjęcia jak akwarela, ale też od początku używam A12 to może coś tu jest polepszone z jakością zdjęć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sejfit Posted November 25, 2021 Share Posted November 25, 2021 Ja do aparatu nie mam zastrzeżeń, ale bateria to od samego początku padaka jakiej mało. Zobaczymy co pokaże Xiaomi 12.Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted November 25, 2021 Share Posted November 25, 2021 Ludzie, nikt tutaj nie jest jasnowidzem. Jakie wersje softu macie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
neo88 Posted November 25, 2021 Share Posted November 25, 2021 51 minut temu, Antyhaker napisał: Ludzie, nikt tutaj nie jest jasnowidzem. Jakie wersje softu macie? 12.5.7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndiC Posted November 26, 2021 Share Posted November 26, 2021 12.5.7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
olutus Posted November 26, 2021 Share Posted November 26, 2021 12.5.7 tylko że ja nie mam żadnych problemów Wysłane z mojego Mi11 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted November 26, 2021 Share Posted November 26, 2021 Na tym sofcie ja też nie mam żadnych problemów. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
neo88 Posted November 27, 2021 Share Posted November 27, 2021 Szkoda że nie wyboru na 90hz, wtedy byłoby spoko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bico Posted November 27, 2021 Share Posted November 27, 2021 40 minut temu, neo88 napisał: Szkoda że nie wyboru na 90hz, wtedy byłoby spoko. Kiedyś był myk żeby zmienić na 90hz, był gdzieś na YT, @zoltan78kiedyś chyba post z tym zrobił ale nie wiem czy jeszcze działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szabla Posted November 27, 2021 Share Posted November 27, 2021 6 minut temu, Bico napisał: Kiedyś był myk żeby zmienić na 90hz, był gdzieś na YT, @zoltan78kiedyś chyba post z tym zrobił ale nie wiem czy jeszcze działa. https://youtu.be/lRXeSp9khWc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted November 27, 2021 Share Posted November 27, 2021 Tak dodałem taki temat, jest w dziale modyfikacje systemowe dla Mi 11 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
neo88 Posted December 2, 2021 Share Posted December 2, 2021 Dla mnie mega poprawa w pracy na baterii z 90hz na mi 11🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted December 2, 2021 Share Posted December 2, 2021 Wszystko zależy od tego jak często używasz telefonu. Jeśli dużo na nim siedzisz to odczujesz różnice. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AfgFire Posted December 2, 2021 Share Posted December 2, 2021 Mam 12.5.7 ustawiony ekran na 120 Hz i wytrzymuje dzień przy intensywnym działaniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted December 2, 2021 Share Posted December 2, 2021 4 godziny temu, neo88 napisał: Dla mnie mega poprawa w pracy na baterii z 90hz na mi 11🙂 Po co wtedy kupować Mi11? Kup coś tańszego, szkoda pieniędzy skoro chcesz kastrować urządzenie. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
neo88 Posted December 4, 2021 Share Posted December 4, 2021 W dniu 2.12.2021 o 22:50, Antyhaker napisał: Po co wtedy kupować Mi11? Kup coś tańszego, szkoda pieniędzy skoro chcesz kastrować urządzenie. 90hz spokojnie wystarcza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted December 4, 2021 Share Posted December 4, 2021 2 godziny temu, neo88 napisał: 90hz spokojnie wystarcza. No to przecież napisałem, że jak Ci wystarcza to kup tańsze urządzenie. Wystarczy, a mniej pieniędzy wydasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
olutus Posted December 4, 2021 Share Posted December 4, 2021 90hz spokojnie wystarcza.Bierz Mi10pro. Miałem przed Mi11 i byłem zadowolony. Wysłane z mojego Mi11 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
neo88 Posted December 6, 2021 Share Posted December 6, 2021 Mi 10 pro nie ma tak dużego wyświetlacza i tak dobrego aparatu. 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
olutus Posted December 7, 2021 Share Posted December 7, 2021 Mi 10 pro nie ma tak dużego wyświetlacza i tak dobrego aparatu. Ale kolega się chyba na 90 Hz uparł... Wysłane z mojego Mi11 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
neo88 Posted December 10, 2021 Share Posted December 10, 2021 U was też chrome zjada pół baterii? Po prostu nie chcę zmieniać smartfona mi 11 mi odpowiada, obecnie smartfon służy do wielu zadań i skonfigurować to wszystko od nowa zajmuje sporo czasu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted December 10, 2021 Share Posted December 10, 2021 2 godziny temu, neo88 napisał: U was też chrome zjada pół baterii? Po prostu nie chcę zmieniać smartfona mi 11 mi odpowiada, obecnie smartfon służy do wielu zadań i skonfigurować to wszystko od nowa zajmuje sporo czasu. Chrome zjada dokładnie tyle baterii ile mu dasz, tj. używasz = zjada. Normalna rzecz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uri0550 Posted December 11, 2021 Share Posted December 11, 2021 Kolega w pracy (maniak chrome) przerzucił się na edge i jest zachwycony. Może warto spróbować? Bo też zauważam że chrome zjada baaaaardzo dużo bateriiWysłane z mojego Mi11 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrzyK Mi Posted December 12, 2021 Share Posted December 12, 2021 Kolega w pracy (maniak chrome) przerzucił się na edge i jest zachwycony. Może warto spróbować? Bo też zauważam że chrome zjada baaaaardzo dużo bateriiWysłane z mojego Mi11 przy użyciu TapatalkaW jakim sensie zjada baterię?Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted December 16, 2021 Share Posted December 16, 2021 V12.5.10.0.RKBMIXM Recovery ROM V12.5.8.0.RKBEUXM Recovery ROM Lista zmian dla obu: Optimized system performance Improved system security and stability. 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bico Posted December 17, 2021 Share Posted December 17, 2021 18 godzin temu, zoltan78 napisał: V12.5.10.0.RKBMIXM Recovery ROM V12.5.8.0.RKBEUXM Recovery ROM Lista zmian dla obu: Optimized system performance Improved system security and stability. Póki co nie widać,żeby coś zepsuli, niech tak trzymają 😂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
neo88 Posted December 18, 2021 Share Posted December 18, 2021 W dniu 17.12.2021 o 13:29, Bico napisał: Póki co nie widać,żeby coś zepsuli, niech tak trzymają 😂 U mnie jest błąd aktualizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted December 18, 2021 Share Posted December 18, 2021 (edited) Nic nie naprawili, ale też nie zepsuli, aż jestem w szoku xd Edited December 18, 2021 by stereo0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
neo88 Posted December 20, 2021 Share Posted December 20, 2021 U mnie brak aktualizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bico Posted December 20, 2021 Share Posted December 20, 2021 12 minut temu, neo88 napisał: U mnie brak aktualizacji. Masz parę postów wyżej link do pobrania paczki aktualizacji przeca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neo88 Posted December 21, 2021 Share Posted December 21, 2021 W dniu 20.12.2021 o 23:50, Bico napisał: Masz parę postów wyżej link do pobrania paczki aktualizacji przeca. Mam błąd podczas instalacji. Potrzebuje ota. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts