Jump to content

Mi 11 - Official Stable ROM

pkonrad

Recommended Posts

11 godzin temu, neo88 napisał:

U mnie od ostatniej aktualizacji bateria znika w oczach.... Zaczyna mnie irytować ten telefon.

Witaj w klubie. Ja także mam dość tego telefonu, każda aktualizacja to zagatka co tym razem zepsują. Telefon idzie w nie długim czasie na sprzedaż. 

Ja już nawet nie zwracam uwagi na baterie. Bardziej mnie drażi aparat. Dla mnie to jest największa porażka w tym telefonie. A po ostatniej aktualizacji zrobienie zdjęcia to masakra. Klikam żeby zrobiło zdjęcie to nie robi, nie wiem łapie ostrość czy coś, za drugim klikiem albo i trzecim  wreszcie zmusi się zrobić zdjęcie gdy akcja np. z dzieckiem dawno już minęła. Ogólnie też mam problem z ostrością. Przeważnie nie trafia z ostrością. Dwa razy też w sklepie HM chciałem skorzystać z aparatu to zeskanowania kodu i nie da się bo z bliższa nie łapie ostrości.(więcej razy nie próbowałem bo to nie ma sensu).

Robię zdjęcie a tam rozmazane. Robię zdjęcie zachodu słońca? Super, ale aparat nawet z wyłączonym hdr i ai zmienia kolor chmur nieba na jakieś dziwne, a jak się lekko powiększy to okazuje się, że zdjęcie nie ma szczegółów tylko to jakaś akwarela. Nie wiem mi 8 i mi 9 robiły dużo lepsze zdjęcia. Ojcu zostawiłem mi9 i jestem pod wrażeniem, że tamten telefon potrafi robić ostre i jasne zdjęcia z wiarygodnymi kolorami, a ten robi malowanie akwarelą.

Wpis ten zacząłem pisać już wcześniej, ale widzę, że @AndiC ma podobne wrażenia co do aparatu. 

Edited by stereo0

Do zdjęć ja używam Gcam:

https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-bsg/f/dl61/

(wersja snap) 

+ config znaleziony na XDA by wyciąć niedziałające funkcje czyli zoom 2x. 
Do zoomu, portretów czy wideo 60 fps używam Xiaomi a do reszty gcam.

Ogólnie gcam zrobi lepsze tonalnie zdjęcia bez typowych dla aparatu Xiaomi ciemnych miejsc za sprawą lepszego HDR lub HDR+.

Przy czym nigdy nie miałem zdjęcia jak akwarela, ale też od początku używam A12 to może coś tu jest polepszone z jakością zdjęć.

2 godziny temu, neo88 napisał:

U was też chrome zjada pół baterii?

Po prostu nie chcę zmieniać smartfona mi 11 mi odpowiada, obecnie smartfon służy do wielu zadań i skonfigurować to wszystko od nowa zajmuje sporo czasu.

Chrome zjada dokładnie tyle baterii ile mu dasz, tj. używasz = zjada. Normalna rzecz.

Kolega w pracy (maniak chrome) przerzucił się na edge i jest zachwycony. Może warto spróbować? Bo też zauważam że chrome zjada baaaaardzo dużo baterii

Wysłane z mojego Mi11 przy użyciu Tapatalka

W jakim sensie zjada baterię?

Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka