addone Posted March 19, 2021 Share Posted March 19, 2021 Szukam etui takiego jak oryginał tylko żeby chroniło aparaty, czyli przezroczyste i wystawało ponad wyspę. Poleci ktoś coś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bico Posted March 19, 2021 Share Posted March 19, 2021 1 godzinę temu, addone napisał: Szukam etui takiego jak oryginał tylko żeby chroniło aparaty, czyli przezroczyste i wystawało ponad wyspę. Poleci ktoś coś? Posiadam to etui, szczerze polecam, pewny chwyt, chroni ekran i wysepkę, można wyrwać taniej na aliexpress ale wolałem mieć szybciej u siebie https://allegro.pl/oferta/imak-shockproof-etui-case-obudowa-do-xiaomi-mi-11-10188995606 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiuu21 Posted March 19, 2021 Share Posted March 19, 2021 Dnia 19.03.2021 o 11:54, addone napisał: Szukam etui takiego jak oryginał tylko żeby chroniło aparaty, czyli przezroczyste i wystawało ponad wyspę. Poleci ktoś coś? Polecam te etui ma wzmocnione plecki i lepiej oblega telefon. Z kuponami zjechałem o 50% ceny! mrosi:// Jeśli jeszcze raz zobaczę reflink, wylecisz... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szabla Posted March 21, 2021 Share Posted March 21, 2021 Orientuje się ktoś czy jest etui z aktywną klapką Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted March 21, 2021 Share Posted March 21, 2021 Na początek kupiłem nilkina camshield z klapką na kamerę, ale rozwiązanie to jest strasznie upierdliwe. Ciężko to się przesuwa. Finalnie od wczoraj mam spigena i jest super:D W każdym telefonie kombinuję jak koń pod górę i potem okazuje się, że jednak wracam do spigena. Nilkina będę używał gdy będę brał telefon na rower czy w jakieś miejsca gdzie faktycznie może coś się stać telefonowi. Na co dzień spigen jest wystarczający Link to comment Share on other sites More sharing options...
kkk6 Posted March 21, 2021 Share Posted March 21, 2021 Na początek kupiłem nilkina camshield z klapką na kamerę, ale rozwiązanie to jest strasznie upierdliwe. Ciężko to się przesuwa. Finalnie od wczoraj mam spigena i jest super:D W każdym telefonie kombinuję jak koń pod górę i potem okazuje się, że jednak wracam do spigena. Nilkina będę używał gdy będę brał telefon na rower czy w jakieś miejsca gdzie faktycznie może coś się stać telefonowi. Na co dzień spigen jest wystarczającyJaki ten spingen pokaż jak wygląda na telWysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted March 21, 2021 Share Posted March 21, 2021 Jest chyba tylko jeden model Spigena na Mi11. Niestety na tym forum pod górkę jest dodawanie obrazków oraz filmików np. z YT więc albo skopiuj sobie link youtu.be/upaytHfY2TY Albo wpisz w YT spigen mi 11 i pierwszy filmik będziesz miał. Męczy mnie już hostowanie zdjęć na innych serwisach i wrzucanie tutaj skoro nawet screenshot za dużo waży i nie da się dodać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miran Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 Witam Używał ktoś takiego https://pl.aliexpress.com/item/1005002284737751.html?spm=a2g0o.cart.0.0.be423c00rdabjf&mp=1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted March 26, 2021 Share Posted March 26, 2021 Dnia 17.03.2021 o 22:47, Speedo napisał: drugi ori siajomi czarny, z poliwęglanu czy cuś (teoretycznie oczywiście, to jakiś zwykły szajsowaty chiński plastik, od zewnątrz jakby lekko przygumowany, ale delikatnie) i jego używam do dziś, bo ma niskie boczne krawędzie, które nie wjeżdżają na zaoblone boki ekranu, wady - wiadomo, nie chroni aparatu Pytanie: czy to etui jest na tyle cienkie, że nie pogrubia telefonu, tak jak choćby Nillkin...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted March 27, 2021 Author Share Posted March 27, 2021 Mi na razie podoba się to oryginalne etui. Nie za bardzo pogrubia i telefon się nie ślizga. Zobaczę, z czasem może poszukam czegoś innego. Lecz mało jest etui które nie pogrubiają telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted April 20, 2021 Share Posted April 20, 2021 https://www.aliexpress.com/item/4001274089650.html Etui sztywne, ale bardzo elastyczne. Niesamowicie cienkie. kolor taki, jak grafitowy Mi 11 (opcja "cyan"). Świetnie spasowane. Wycięcia na USB i przyciski. Powierzchnia niby gładka, ale tak... satynowa. Generalnie jedno z lepszych etui, jakie miałem do telefonów. Przy Aliexpress Standard Shipping koszt wyniósł niespełna 15 PLN z dostawą do paczkomatu InPost. Zamówione 2 kwietnia, dzisiaj odebrane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szabla Posted April 20, 2021 Share Posted April 20, 2021 (edited) 4 minuty temu, mrosi napisał: https://www.aliexpress.com/item/1005001946778846.html Etui sztywne, ale bardzo elastyczne. Niesamowicie cienkie. kolor taki, jak grafitowy Mi 11 (opcja "cyan"). Świetnie spasowane. Wycięcia na USB i przyciski. Powierzchnia niby gładka, ale tak... satynowa. Generalnie jedno z lepszych etui, jakie miałem do telefonów. Przy Aliexpress Standard Shipping koszt wyniósł niespełna 15 PLN z dostawą do paczkomatu InPost. Zamówione 2 kwietnia, dzisiaj odebrane. Dlaczego mi pod tym linkiem wyskakuje maszynka do golenia? Edited April 20, 2021 by Szabla Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted April 20, 2021 Author Share Posted April 20, 2021 @Szabla link poprawiony. Też zamówiłem to etui. Planowana dostawa na 21 maja. Dam znać jak dojdzie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
crystal84 Posted April 20, 2021 Share Posted April 20, 2021 https://a.aliexpress.com/_mKu2R4BEtui mega lekkie i cienkie, wygląda super, zasłania i chroni aparat, bardzo dobrze trzyma się dłoni. Bardzo polecam!!!Wysłane z mojego M2011K2C przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Artorius Posted April 24, 2021 Share Posted April 24, 2021 Czy ktoś z posiadaczy Mi 11 używa aluminiowej ochrony na wysepkę aparatów ? Dostępna na AliEx w kilku kolorach. Ciekawe czy pasuje ona na któreś etui. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BrysiuX Posted April 24, 2021 Share Posted April 24, 2021 Do mnie przyszło parę dni temu ale nie sprawdzałem czy pasuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Artorius Posted April 24, 2021 Share Posted April 24, 2021 21 minut temu, BrysiuX napisał: Do mnie przyszło parę dni temu ale nie sprawdzałem czy pasuje. A to sprawdź proszę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted April 27, 2021 Share Posted April 27, 2021 (edited) Koledzy mam około miesiąca Spigen Rugged Armor to jak i miałem go na Mi8, Mi9. Ale ściągam go kiedyś i zauważyłem odcisk etui na plecach, ale tylko na sucho zebrałem kurz, którego i tak nie ma pod etui. Dziś na mokro czyściłem telefon (szmatką nawilżana z Lidla) i cholera te ślady nie schodzą. Też tak macie? Mam wersję czarna telefonu. Jeszcze nie wygląda to aż tak chociaż podobnie jak na tym iphonie.. Na poprzednich MI nie było takich atrakcji Edited April 27, 2021 by stereo0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bico Posted April 27, 2021 Share Posted April 27, 2021 43 minuty temu, stereo0 napisał: Koledzy mam około miesiąca Spigen Rugged Armor to jak i miałem go na Mi8, Mi9. Ale ściągam go kiedyś i zauważyłem odcisk etui na plecach, ale tylko na sucho zebrałem kurz, którego i tak nie ma pod etui. Dziś na mokro czyściłem telefon (szmatką nawilżana z Lidla) i cholera te ślady nie schodzą. Też tak macie? Mam wersję czarna telefonu. Jeszcze nie wygląda to aż tak chociaż podobnie jak na tym iphonie.. Na poprzednich MI nie było takich atrakcji Miałem tak na mi9(charakter pracy przy wysokim zapyleniu) lecz schodziło od razu czyszcząc chusteczkami nasączonymi alkoholem(tymi do okularów, itd.). Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted April 28, 2021 Share Posted April 28, 2021 (edited) To nie kurz. Nie pracuje w takim środowisku. Jak pisałem chusteczkami z Lidla do okularów nie pomaga. Widać to pod kątem. Próbowałem teraz pianka do monitorów i jakimś płynem do monitorów i nie schodzi. Jakbym wiedział to bym bez etui używał xD bo mam je po to by nie poniszczyc telefonu a nie po to by się zniszczył Edited April 28, 2021 by stereo0 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Artorius Posted April 28, 2021 Share Posted April 28, 2021 (edited) Ja miałem Spigena na V30. Ale mam folię na pleckach LG to nic takiego nie wylazło. Dobrze, że ostrzegasz, dzięki ! Edited April 28, 2021 by Darth Artorius Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted April 28, 2021 Share Posted April 28, 2021 @Darth Artorius UPDATE! Chusteczki z Lidla, reinston pianka do ekranów, fellowes płyn do ekranów poległy. Wpadem na głupi pomysł, ale działa. Taśma przezroczysta biurowa xd stwierdziłem, że jeżeli tak się doczyszcza ekran przy nakładaniu szkła czy folii i tego spróbuję. Nakleilem pasek i odkleilem i znikło. Powtórzyłem to na całych peckach i są jak nowe ;p 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GramNaJoysticku Posted April 28, 2021 Share Posted April 28, 2021 If it's stupid but it works it ain't stupid. Sent from my M2011K2G using Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheo Posted May 1, 2021 Share Posted May 1, 2021 (edited) Ja testowałem dwa oryginalne etui: szare z fakturą a'la ekoskóra oraz czarne niby kevlar. Oba etui fajne w dotyku, jednak dla mnie minusem był brak zabezpieczenia dolnych krawędzi telefonu (okolica portu usb jest w ogóle nie osłonięta, etui osłania jedynie narożniki w tej części smartfona). Etui kevlarowe lepiej chroni aparat (posiada rant wokół wysepki) natomiast to z ekoskóry nie chroni go w ogóle. W kevlarowym z kolei nie podobały mi się przyciski fizyczne, które poruszały się w ten sposób, że z wiekszości stron przycisk był "wycięty" a z etui łączył się tylko jednym/ dwoma bokami. We wszystkich etui do moich wcześniejszych telefonów, po kilku miesiącach tak montowane przyciski po prostu odpadały. Mi osobiście najbardziej do gustu przypadło etui Nillkin textured. Moim zdaniem zapewnia optymalne zabezpieczenie telefonu i jednocześnie nie robi z niego mega cegły. Ma wyniesione narożniki, więc odwrócony telefon nie leży na wyświetlaczu oraz posiada rant wokół wyspy aparatu. Minus etui jest taki, że po niespełna 2 miesiącach użytkowania tylna część etui zaczęła się rozwarstwiać, tzn tekstura na pleckach zaczęła się odklejać od etui. Czy ktoś z Was ma etui 3mk matt case, takie jak w aukcji poniżej? https://allegro.pl/oferta/etui-do-xiaomi-mi-11-3mk-matt-case-cover-obudowa-10636168128 Jeśli tak, to jak się sprawdza? Edited May 1, 2021 by Matheo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Artorius Posted May 3, 2021 Share Posted May 3, 2021 W tej chwili używam etui MZVII (czerwone) ale dokupiłem tego Nilkin Camshield (na razie czekam na przesyłkę). Lubię zabezpieczone aparaty. A że nie używam foto non stop, mogą być "trudniej dostępne" - przeżyję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted May 3, 2021 Share Posted May 3, 2021 Mam etui z Ali, jak dotąd najcieńsze jakie miałem: https://www.aliexpress.com/item/4001274089650.html Kolor "cyan" jest w zasadzie identyczny z "szarym" Mi 11. @Matheo Co do tego 3MK. 1,2 mm grubości i nie pogrubia? To łącznie prawie 3 mm na długości i 3 mm na szerokości. No i kolejne 1,2 mm n grubosci. To już jest "bumper", a nie "case". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cunpollino Posted May 4, 2021 Share Posted May 4, 2021 Dnia 3.05.2021 o 18:29, mrosi napisał: Mam etui z Ali, jak dotąd najcieńsze jakie miałem: https://www.aliexpress.com/item/4001274089650.html Kolor "cyan" jest w zasadzie identyczny z "szarym" Mi 11. @Matheo Co do tego 3MK. 1,2 mm grubości i nie pogrubia? To łącznie prawie 3 mm na długości i 3 mm na szerokości. No i kolejne 1,2 mm n grubosci. To już jest "bumper", a nie "case". Dziś mi doszło właśnie takie same w szoku jestem, że szło tylko 9 dni Jest całkiem git. Zamówiłem jeszcze parę kolorów tych https://pl.aliexpress.com/item/1005002002902511.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.469e5c0f5cqbJk zobaczę czy fajne xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted May 4, 2021 Author Share Posted May 4, 2021 Też dziś odebrałem to etui i jest mega, nie pogrubia telefonu, dobrze leży w dłoni, idealnie dopasowane i mile w dotyku. Czego chcieć więcej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Artorius Posted May 5, 2021 Share Posted May 5, 2021 12 godzin temu, zoltan78 napisał: Też dziś odebrałem to etui i jest mega, nie pogrubia telefonu, dobrze leży w dłoni, idealnie dopasowane i mile w dotyku. Czego chcieć więcej. Ochrony aparatów ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted May 5, 2021 Share Posted May 5, 2021 40 minut temu, Darth Artorius napisał: Ochrony aparatów ? Jest pełna. etui jest tak skonstruowane, że ramka na panelu ma otwory jedynie na obiektywy, W sumie wystarczyłoby, gdybyś zajrzał do linku i obejrzał obrazki... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczyku Posted May 23, 2021 Share Posted May 23, 2021 quote post="593816" timestamp="1614678476" name="happy" userid="43428"] Ktoś ma oryginalne Xiaomi te dodatkowe?https://allegro.pl/oferta/oryginalne-etui-do-xiaomi-mi-11-kevlar-obudowa-10224761278Ja zamówiłem właśnie identyczne (czekam na nie), ale z czystym sumieniem mogę polecić z carbonu. Miałem oryginalne z carbonu do OnePlus6 i uważam że to najlepsza ochrona, tyle razy co wyleciał i choć etui jest mega cienkie, mega lekkie to mega chroni telefon. Te do mi11 zakrywa prawie całość. Na pewno wart swojej ceny. Przez przypadek zamówiłem do wersji ceramicznej (posiadam szklaną), ale pasuje idealnie. Jedyna wada to że przy dolnym aparacie nie przylega idealnie do niego.Myślę aby dopasować jakąś uszczelkę ze sklepu hydraulicznego. Tylko po to, aby kurz/pył nie dostawał się tam w większych ilościach.https://a.aliexpress.com/_vTKOPrhttps://a.aliexpress.com/_vTKOPr Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczyku Posted May 26, 2021 Share Posted May 26, 2021 Oryginalny "Kevlar" nie polecam, ot zwykły plastik, który nawet nie chroni wyspy aparatów. Nie wart swojej ceny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sejfit Posted May 26, 2021 Share Posted May 26, 2021 Oryginalny "Kevlar" nie polecam, ot zwykły plastik, który nawet nie chroni wyspy aparatów. Nie wart swojej ceny.Tak ku przestrodze wszystkie oryginalne obudowy od Xiaomi, czy jak tak wyżej czy materiałowa czy silikon, kompletnie nie chronią aparatów jak widać na obrazku wyżej Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted May 26, 2021 Author Share Posted May 26, 2021 @szczyku mógłbyś pokazać zdjęcie z założonym tym etui? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczyku Posted May 26, 2021 Share Posted May 26, 2021 Oczywiście. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts