mrosi Posted November 10, 2020 Share Posted November 10, 2020 Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu Redmi Note 9 Pro EU (nazwa kodowa: joyeuse). Link do pobierania ROMu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv12/xiaomi.eu_multi_HMNote9ProEU_V12.0.1.0.QJZMIXM_v12-10.zip/download Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VaderRSR Posted November 10, 2020 Share Posted November 10, 2020 Jest jakaś opcja wymuszenia aktualizacji z OTA? Póki co u mnie nic :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
CHiORi Posted November 10, 2020 Share Posted November 10, 2020 (edited) Czy ktoś już sprawdził czy warto instalować? Mogę prosić o poradnik jak to wgrać? Edited November 10, 2020 by CHiORi Link to comment Share on other sites More sharing options...
out-of-brain Posted November 10, 2020 Share Posted November 10, 2020 Mam i chwalę sobie Tylko pytanie jak miał wyglądać pasek zadań rozciągany od góry ?? Przynajmniej u mnie jest taki sam jak na 11.Karty asystenta zmieniły się jeśli chodzi o design.Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomas111 Posted November 10, 2020 Share Posted November 10, 2020 Centrum funkcji i pasek statusu i użyj nowego centrum funkcji Link to comment Share on other sites More sharing options...
out-of-brain Posted November 10, 2020 Share Posted November 10, 2020 Centrum funkcji ?????Nie ma takiego czegoś ... ??Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu TapatalkaMam !!! Dobra . Dziękuję ślicznie Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
out-of-brain Posted November 10, 2020 Share Posted November 10, 2020 Teraz jak mam centrum funkcji nowe .To asystent MIUI jest tak jak poprzednio a już był inny ;-(Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil9530 Posted November 10, 2020 Share Posted November 10, 2020 (edited) Wgrywałeś na czysto?? Wgrane na czysto Edited November 11, 2020 by kamil9530 Link to comment Share on other sites More sharing options...
out-of-brain Posted November 10, 2020 Share Posted November 10, 2020 Wgrywałam przez TWRP . Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
styling79 Posted November 10, 2020 Share Posted November 10, 2020 Jest tylko jedna super tapeta saturn , resztę trzeba zainwestować wie ktoś jak Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil9530 Posted November 11, 2020 Share Posted November 11, 2020 Tapety są trzy.Zainstalowane na czysto.Czas na testy Pierwsze odczucia-w zasadzie to nie widzę i nie czuję nic specjalnego Podestujemy i zobaczymy Link to comment Share on other sites More sharing options...
CHiORi Posted November 12, 2020 Share Posted November 12, 2020 (edited) Mogę prosić o poradnik jak wgrać na MIUI by xiaomi.eu V11.0.4.0.QJZMIXM najnowszy MIUI by xiaomi.eu v12 ? Edited November 12, 2020 by CHiORi Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil9530 Posted November 12, 2020 Share Posted November 12, 2020 Jest poradnik instalacji na forum Nikt nie będzie powielał tego co już napisane Szukajka i do dzieła Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
CHiORi Posted November 13, 2020 Share Posted November 13, 2020 13 godzin temu, kamil9530 napisał: Jest poradnik instalacji na forum Nikt nie będzie powielał tego co już napisane Szukajka i do dzieła Pozdrawiam W obecnych czasach, kiedy żyjemy tak zabiegani i skupieni na sobie, bardzo ważne jest, aby pomóc drugiej osobie. Przeszedłeś tą instalację wystarczyło tylko podać sprawdzony sposób, oby następne osoby miały czarno na białym. Ale po co ... niech się męczą, popełniają błędy a niech sobie uszkodzą telefon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil9530 Posted November 13, 2020 Share Posted November 13, 2020 @CHiORi https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeBomB Posted November 14, 2020 Share Posted November 14, 2020 (edited) Dnia 11.11.2020 o 19:07, kamil9530 napisał: Tapety są trzy.Zainstalowane na czysto.Czas na testy Jak uruchomić supertapety (bo widać że masz), czy w aktualizacji zrobionej przez OTA jej ich nie ma i trzeba wgrać podlinkowany ROM? Edited November 14, 2020 by mrosi Edytujemy cytowaną zawartość... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil9530 Posted November 14, 2020 Share Posted November 14, 2020 (edited) Wgrywałem na czysto tzn.Przez TWRP Wipe > Format data Nowe MIui 12 wydaje się płynniejsze od 11 i co mnie zaskoczyło to bateria zauważalnie lepiej trzyma,ale potestujemy zobaczymy Nowe centrum funkcji wydaje się jeszcze niedopracowane Edited November 14, 2020 by kamil9530 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alki Posted November 17, 2020 Share Posted November 17, 2020 Witam, czekam na odblokowanie RN9p i mam pytanie, czy mogę wgrać ten ROM jeżeli mam MIUI Global 11.0.6.0(QJZEUXM), android 10 QKQ1.191215.002. Czy jest nagrywanie rozmów i OTA? i jak ktoś mógłby mi podać link gdzie ściągnę TWRP do RN9p bo nie mogę znaleźć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szablix Posted November 17, 2020 Share Posted November 17, 2020 (edited) @Alki wystarczy przejrzeć miui.pl, sam rozpoczynam zbieranie wiedzy o zmianie romu bo stałem się posiadaczem rn9p. Łap - https://miuipolska.pl/pobierz-twrp/ jakbyś cofnął się kilka postów w górę to @kamil9530wrzucił poradnik do instalacji a tam jest przekierowanie, które Tobie podałem. Wystarczy tylko poczytać i poszukać. Edited November 17, 2020 by szablix Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotraskbw Posted November 20, 2020 Share Posted November 20, 2020 Gorąca prośba do osób mających już wgrane v12, czy mógłby ktoś sprawdzić czy jest i działa automatyczne nagrywanie rozmów w dialerze xiaomi. W v11.0.5.0 automatyczne nagrywanie jest i działa, natomiast w v11.0.7.0 już go nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pobutek Posted November 26, 2020 Share Posted November 26, 2020 Działa na note9sWysłane z mojego Redmi Note 9S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wpr Posted November 27, 2020 Share Posted November 27, 2020 Dnia 10.11.2020 o 15:23, tomas111 napisał: Centrum funkcji i pasek statusu i użyj nowego centrum funkcji Centrum funkcji ma jedną zasadnicza wadę - nie można zmienić kolejności przycisków, chodzi o cztery główne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
out-of-brain Posted December 3, 2020 Share Posted December 3, 2020 Wie ktoś może jak w centrum funkcji w kafelku moje dane --- wątek limit danych został przekroczonyJak to zmienić w sensie na przykład ustawić inny limit danych ..Gdzie w ustawieniach.Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomas111 Posted December 3, 2020 Share Posted December 3, 2020 Panel sterowania->Użycie danych->Zębatka w prawym górnym rogu i tam masz ustawienia użycia danych. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alki Posted December 3, 2020 Share Posted December 3, 2020 (edited) Mam pytanie do osób które wgrały ten ROM, czy wszystko u was działa dobrze, bo mi nie przychodzą mms-y, mogę wysyłać i odebrać sms, wysłać mms ale nie moge odebrać. Resetowałam ustawienia sieci, wpisywałam wszystko od nowa i nic nie działa. Nie ma też niektórych znaków polskich w przeglądarce. I chociaż mam ustawione powiadomienia o przyjściu sms nic nie wyskakuje ani nie ma dźwięku. Czy ktoś może wie co to może być? OK już naprawiłam, musiałam jeszcze raz wgrać ROM i teraz wszystko gra. Edited December 4, 2020 by Alki Link to comment Share on other sites More sharing options...
sergio3950 Posted December 5, 2020 Share Posted December 5, 2020 Witam, udało się już komuś zainstalować poprawnie EdXposed na miui 12? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SyNtEr Posted January 6, 2021 Share Posted January 6, 2021 (edited) Witam. Jak wygląda sprawa z funkcjami? Najważniejsze dla mnie czy działa NFC , aplikacje bankowe , płatności Google Pay itp, oraz nagrywanie rozmów? Edited January 6, 2021 by SyNtEr Link to comment Share on other sites More sharing options...
melloon Posted January 7, 2021 Share Posted January 7, 2021 GooglePay działa, aplikacje bankowe też, działa nagrywanie rozmów. Ale magiskiem trzeba ukryć root dla aplikacji bankowych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pobutek Posted January 7, 2021 Share Posted January 7, 2021 Nie jest potrzebny root.Wysłane z mojego Redmi Note 9S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted January 7, 2021 Share Posted January 7, 2021 1 godzinę temu, pobutek napisał: Nie jest potrzebny root. Wysłane z mojego Redmi Note 9S przy użyciu Tapatalka To zależy. 1 godzinę temu, WD40 napisał: Mając Xiaomi.EU konieczny jest root? Myślałem, że tylko odblokowany bootloader?! Root potrzebny Ci będzie do ukrycia odblokowanego bootloadera, to tak na marginesie jak byś chciał korzystać z płatności zbliżeniowych. Odblokowany bootloader powoduje problem z uruchomieniem aplikacji bankowych i innych aplikacji korzystających z safety net. Link to comment Share on other sites More sharing options...
melloon Posted January 8, 2021 Share Posted January 8, 2021 Po jakimś czasie po przejściu z globala kilka rzeczy mnie bardzo irytuje: - przy tapnieciu na zegarku "ignoruj", zegarek przestaje wibrować, ale w telefonie nadal słychać dzwonek. Na globalu wyciszalo też telefon - podczas połączeń przychodzących słychać dzwonek, a ekran dialera pokazuje się dopiero po kilku sekundach. Wcześniej nie było jakiejkolwiek zwłoki - przy wyłączeniu zapłonu w samochodzie telefon automatycznie przełączał się z samochodowego zestawu na słuchawkę bluetooth. Teraz nawet nie mam możliwości wyboru słuchawki podczas rozmowy, jeśli jest połączony z autem Zastanawiam się nad powrotem do globala i zmianą tylko apki dialera . Da się tak ? - Link to comment Share on other sites More sharing options...
out-of-brain Posted January 8, 2021 Share Posted January 8, 2021 To jest co tygodniowy ROM ?? Na rn9pro.Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted January 8, 2021 Share Posted January 8, 2021 Nie, to jest stabilna wersja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pobutek Posted January 11, 2021 Share Posted January 11, 2021 Na note 9s i miuipolska nie maWysłane z mojego Redmi Note 9S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 11, 2021 Share Posted January 11, 2021 Jeśli są na Globalu to będą na miuipolska zapewne też. Oczywiście dla tych urządzeń, dla których Xiaomi zadeklarowało, że mają być. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts