Sebi Bastek Posted February 18, 2021 Share Posted February 18, 2021 14 minut temu, WD40 napisał: Według serwisu PiunikaWeb aktualizacja MIUI 12,5 dla Redmi Note 9 Pro w wariancie Global ma był pod koniec 2 kwartału (czyli koniec czerwca) a dla EU w kolejnych miesiącach. Inni producenci podają już modele smartfonów uprawnionych do aktualizacji Androida 12 na jesieni. Mój RN9P nie restartuje się wcale. Nie jestem za to zadowolony z szybkości działania WiFi. Niby speedtest pokazuje genialne prędkości 472/154 megabity a strony WWW ładują się powoli. Niezależnie czy używam Firefoxa, Chrome czy stockowej przeglądarki Xiaomi. U mnie spedtest pokazuje D 30,5, a U 2,5 MgB, strony otwierają się szybko, jakoś w zeszłym tygodniu zmieniłem lokalizacje na Niemcy i weszło MIUI 12.0.2 zobaczymy co będzie dalej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanio Posted February 18, 2021 Share Posted February 18, 2021 7 godzin temu, WD40 napisał: Porównuję do Redmi Note 6 Pro i Honor Play. Mój Note 9 Pro ładuje z potężnym lagiem. Przez kilka do kilkunastu sekund nic a potem strona się pojawia. problem występuje niestety niezależne od przeglądarki.. mi normalnie ładuje do 50 minut Cześc kupiłem note 9 pro i widze ze on ma problemy ze sie sam włącza i wyłącza wiadomo czego to jest wina opragramowania czy wada telefonu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
witus37 Posted February 18, 2021 Share Posted February 18, 2021 Witam. U mnie to samo. Po przełączeniu z LTE na 3G telefon od trzech dni nie resetuje się co by wskazywało, że tu jest jakiś problem. Telefon kupiony z miesiąc temu, poczekam na aktualizację jak się nic nie zmieni oddam na gwarancję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebi Bastek Posted March 1, 2021 Share Posted March 1, 2021 Witam, małe info, o czym już pisałem, wyłączona funkcja dual LTE telefon bez resetów, w piątek w przypływie fantazji funkcja została włączona, do niedzieli 5 restartów i jedno samoczynne wyłączenie. Ponowne wyłączenie dualal i telefon chodzi Coś musi byś z tym tematem. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
mruczek66 Posted March 4, 2021 Share Posted March 4, 2021 Sebi Bastek gdzie wyłącza się funkcje dual LTE? czekam na odblokowanie bootloadera i wgram miui eu. zmiana karty sim nic nie daje są ciągłe resety Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted March 4, 2021 Share Posted March 4, 2021 Preferowany typ sieci, przestawić na 3GWysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebi Bastek Posted March 5, 2021 Share Posted March 5, 2021 Witam, dual LTE wyłączamy przez ustawienia / karty SIM / Dual SIM wyłączyć. Niestety zaczynam podejrzewać, że i to nie pomaga wobec błędów w oprogramowaniu i instalacji aktualizacji różnych aplikacji, które mogą powodować restarty systemu Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted March 5, 2021 Share Posted March 5, 2021 Wada jest w konstrukcji telefonu a nie w sofcie, jakby to była wada softu to serwis gwarancyjny nie wymieniał by płyt głównych, a i tak ludzie nawet po dwa razy mieli płyty wymieniane.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebi Bastek Posted March 6, 2021 Share Posted March 6, 2021 Może i tak jest - niestety z tego co tu można wyczytać to i wymiana płyty nie pomaga, mój wrócił z serwisu z opisem sprawny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mruczek66 Posted March 7, 2021 Share Posted March 7, 2021 (edited) wygląda na to że tysiak wyrzucony do śmieci. trochę dziwne że problem zaczął się po 6 miesiącach użytkowania Edited March 7, 2021 by mruczek66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanio Posted March 7, 2021 Share Posted March 7, 2021 sądze ze wina opragramowania bo kuzynka ma od czerwca przyszłego roku kuzyn i nic im sie nie dzialo i aktualizacje na bierzoco robili do 12 ja mam planach kupic 10 pro jak będzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeBomB Posted March 8, 2021 Share Posted March 8, 2021 @WD40 to zależy. Wystarczy że różne partie mają jakiś podzespół innego producenta, wtedy wystarczy skopany sterownik i problemu nie obejdziesz nawet resetem do fabrycznych. Tak jak w kartach graficznych masz pamięci np. Hynixa i Samsunga w tym samym modelu, tego samego producenta karty. Na jednych zrobisz dobre OC, na innych nie. Tutaj może być podobnie, tylko trzeba by wiedzieć jakie podzespoły mogą być od różnych producentów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rower górski Posted March 9, 2021 Share Posted March 9, 2021 Dnia 7.03.2021 o 14:39, WD40 napisał: Nie sądzę, by to była wyłącznie kwestia software, bo by reset do ustawień fabrycznych pomagał. Wiele osób na forum to przetrenowało i jedynym sposobem była wymiana płyty głównej. Jeśli ulegnie uszkodzeniu plik systemowy np podczas aktualizacji to on nie jest podczas resetu nadpisywany na fabryczny tylko cały czas zostaje taki jaki był. Usuwane są natomiast wszystkie dane, ustawienia, rejestry itp. Tylko pełny flash systemu nadpisuje pliki i to jeszcze nie wszystkie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted March 9, 2021 Share Posted March 9, 2021 Taa, i tylko ta nieszczęśliwa linia dziewiątek cierpi na uszkadzanie plików podczas aktualizacji powodując samoistne resety przy scenariuszu LTE+lokalizacja. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mruczek66 Posted March 11, 2021 Share Posted March 11, 2021 czy waszym zdaniem jest szansa że będzie dobrze po czyszczeniu, zmiana na twrp i wgraniu xiaomi eu? czekam na odblokowanie fona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rower górski Posted March 11, 2021 Share Posted March 11, 2021 Dnia 10.03.2021 o 00:22, Netoper napisał: Taa, i tylko ta nieszczęśliwa linia dziewiątek cierpi na uszkadzanie plików podczas aktualizacji powodując samoistne resety przy scenariuszu LTE+lokalizacja. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Napisałem, że reset do ustawień fabrycznych nie naprawia uszkodzonych plików systemowych a jedynie czyści dane i ustawienia, poprzedni post zdaje się sugerował, że pliki ulegają naprawieniu. Uszkodzenie pliku systemowego może być konsekwencją uszkodzonej bądź fabrycznie wadliwej pamięci lub procesora. Restart nastąpi po poważnym błędzie programowym lub sprzętowym a ich przyczyna nie jest na razie znana i nie stawiał bym jak na razie żadnej diagnozy, nie jest też znana skala problemu a ta sądząc po popularności tego topica jest znikoma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted March 13, 2021 Share Posted March 13, 2021 U mnie 2 znajome maja ten problem. Znam tez 2 osoby które nie maja problemu. Czyli grubo jest. A nie kazzdy zagląda na forum tylko daje na gwarancje Link to comment Share on other sites More sharing options...
MatekPomatek Posted March 24, 2021 Share Posted March 24, 2021 U mnie problem był cały czas od sierpnia, dopiero teraz zdecydowałem się na oddanie na gwarancji. Problemem jest wadliwa płyta główna. Po wymianie wszystko w porządku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanio Posted March 24, 2021 Share Posted March 24, 2021 3 godziny temu, MatekPomatek napisał: U mnie problem był cały czas od sierpnia, dopiero teraz zdecydowałem się na oddanie na gwarancji. Problemem jest wadliwa płyta główna. Po wymianie wszystko w porządku. gdzie kupywałes go? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mruczek66 Posted April 9, 2021 Share Posted April 9, 2021 Po wgraniu xiaomi eu od tygodnia jest ok. brak restartów. tylko często gubi zasięg 4g i przechodzi na 3g. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxiu170 Posted April 13, 2021 Share Posted April 13, 2021 Miałem identyczny problem, poszła reklamacja - odrzucona. Następnie wysłałem do sprzedawcy rękojmie - również odrzucona. Dostałem wadliwy produkt i jedyne co nim mogę teraz zrobić, to sobie d... podetrzeć. Jakieś rady? Ktoś z Was miał uznaną reklamację? Telefon kupiony w salonie stacjonarnym NEONET. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wpr Posted April 14, 2021 Share Posted April 14, 2021 Mi wymienili telefon, nawet dwa razy, przeczytaj cały wątek. Jedyne co robi na nich wrażenie to dołączenie do protokołu reklamacji nagranego filmu z restartami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanio Posted April 15, 2021 Share Posted April 15, 2021 Dnia 14.04.2021 o 10:54, wpr napisał: Mi wymienili telefon, nawet dwa razy, przeczytaj cały wątek. Jedyne co robi na nich wrażenie to dołączenie do protokołu reklamacji nagranego filmu z restartami. czyli masz juz 2 nowy telefon? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alelis92 Posted April 15, 2021 Share Posted April 15, 2021 Mi wymienili płytę główną, ale dopiero przy drugim wysłaniu telefonu na serwis. Po pierwszym wysłaniu zrobiłem im trochę burzę, bo według informacji na stronie telefon w diagnozie był około 10-15 min. Wysłałem do nich parę maili z prośbą o wytłumaczenie i jakie akcje były wykonane na telefonie. Przy drugiej wysyłce opisałem to wszystko w protokole opisując co jest źle. Tym razem telefon na diagnozie był więcej, bo aż dzień, ale koniec końców telefon został naprawiony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wpr Posted April 16, 2021 Share Posted April 16, 2021 Dnia 15.04.2021 o 13:40, Kanio napisał: czyli masz juz 2 nowy telefon? Tzn przy pierwszej wymianie dostałem ............. uszkodzony telefon, nie można było go uruchomić. Dopiero następny był/jest bezproblemowy, oczywiście ma inne wady ale przynajmniej nie restartuje się samoczynnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rower górski Posted April 18, 2021 Share Posted April 18, 2021 Dnia 16.04.2021 o 16:05, wpr napisał: oczywiście ma inne wady Masz wyjątkowego pecha, to twój trzeci telefon i do tego jeszcze wadliwy? Model ten zyskał tak wielką popularność, że duża część moich znajomych zdecydowała się go zakupić i jeszcze nikt nie ma z nim problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wpr Posted April 19, 2021 Share Posted April 19, 2021 Dnia 18.04.2021 o 10:57, Rower górski napisał: Masz wyjątkowego pecha, to twój trzeci telefon i do tego jeszcze wadliwy? Teraz to myślę, że to wada oprogramowania - telefon wiesza się, nikt nie może się dodzwonić (informacja że abonent ma wyłączony telefon) wtedy przychodzi sms o nieodebranym połączeniu. Niestety nie można takowego wykonać (po wybraniu numeru od razu następuje rozłączenie) trzeba wyłączyć i ponownie włączyć telefon, wtedy wszystko działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted April 19, 2021 Share Posted April 19, 2021 Z tym dzwonieniem to problem w sofcie, ktoś opisywał ( mod Skrzypek ? ) że trza podmienić plik modemu i hula.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
alelis92 Posted April 21, 2021 Share Posted April 21, 2021 Dnia 19.04.2021 o 20:57, Netoper napisał: Z tym dzwonieniem to problem w sofcie, ktoś opisywał ( mod Skrzypek ? ) że trza podmienić plik modemu i hula. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka A masz może jakiś link do instrukcji z tym? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 21, 2021 Share Posted April 21, 2021 Dnia 19.04.2021 o 20:57, Netoper napisał: Z tym dzwonieniem to problem w sofcie, ktoś opisywał ( mod Skrzypek ? ) że trza podmienić plik modemu i hula. Ale to dotyczyło: innego telefonu, innego softu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted April 21, 2021 Share Posted April 21, 2021 Aaa, kurcze myślałem że ten Twój myk jest uniwersalny, i kwestia tylko żeby sprawny/bezbłędny plik flasznąć dla danego modelu.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Justyna.kr Posted April 24, 2021 Share Posted April 24, 2021 (edited) Witam, niestety opisywane problemy także dotyczą mojego telefonu. Na początku obserwowałam przy jakich czynnościach sięresetuje, ale później nawet gdy telefon był nieużywany także była ta sama sytuacja. Za pierwszym razem na reklamacji stwierdzili że telefon jest sprawny, przywrócili ustawienia fabryczne, co także sama robiłam...a telefon dalej to samo. Po drugiej reklamacji wymienili mi płytę główną i złącza usb. Niestety problem dalej ten sam. Co dalej? 3 reklamacja ? Jakieś sugestie? Edited April 24, 2021 by Justyna.kr Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeBomB Posted April 24, 2021 Share Posted April 24, 2021 Moim zdaniem tak, 3 reklamacja, do skutku, aż albo zwrócą kasę, albo zrobią to jak trzeba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alelis92 Posted April 25, 2021 Share Posted April 25, 2021 Dnia 24.04.2021 o 08:13, Justyna.kr napisał: Witam, niestety opisywane problemy także dotyczą mojego telefonu. Na początku obserwowałam przy jakich czynnościach sięresetuje, ale później nawet gdy telefon był nieużywany także była ta sama sytuacja. Za pierwszym razem na reklamacji stwierdzili że telefon jest sprawny, przywrócili ustawienia fabryczne, co także sama robiłam...a telefon dalej to samo. Po drugiej reklamacji wymienili mi płytę główną i złącza usb. Niestety problem dalej ten sam. Co dalej? 3 reklamacja ? Jakieś sugestie? Wysyłaj dalej, mój był dwa razy i też w końcu wymienili płytę. Na szczęście u mnie to pomogło i problem nie występuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
sawoperator Posted April 26, 2021 Share Posted April 26, 2021 mój dzisiaj wrócił z serwisu po raz drugi, za pierwszym razem wymienili płytę ale problem pozostał. odesłałem ponownie i panowie stwierdzili, że telefon jest sprawny i go odesłali. za pierwszym razem dołączyłem filmik z restartu za drugim nie. teraz znów drugi telefon w garść i nagrywamy. na dniach poleci do ccs-u po raz trzeci... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts