Problemy techniczne
174 topics in this forum
-
- 5 replies
- 139 views
Witam, wymieniłem baterie ponieważ poprzednia mi spuchła. Jednak gdy próbuję uruchomić jest zero reakcji. Wewnątrz nad aparatem gdy próbuję uruchomić miga biała dioda, to samo gdy podpięty do ładowarki. Dodam że bateria jest o tym samym nr oraz tych samych parametrach, mógłbym stwierdzić że oryginał.
Last reply by Rower górski, -
-
- 1 follower
- 2 replies
- 47 views
Cześć - mam następujący problem. Na Whatsappie po przełączeniu na wideorozmowę rozmówcy mnie nie słyszą (ściąga słabo głos z górnego mikrofonu a dolny jest jakby wyciszony). W trybie rozmowy telefonicznej na WhatsAppie (bez video) wszystko działa normalnie. Sypie się dopiero po przełączeniu na video. Przy przejściu z powrotem na tryb rozmowy telefonicznej mikrofon dalej nie działa - dopiero po restarcie Whatsappa Sprzęt jest sprawny (testowane oba mikrofony), wszystkie uprawnienia dla whatsappa nadane, na innych aplikacjach (Zoom, Viber, nagrywanie filmów) wszystko działa poprawnie. Wczoraj jak dmuchnąłem w ten gorny mikrofon to na chwilę się dolny załączył ale…
Last reply by json, -
- 4 replies
- 95 views
Cześć. Siostra posiada Redmi Note 9 PRO, którego chciała oddać koleżance w pracy. Zrobiła reset telefonu z ustawień. Oddała telefon koleżance i zonk, przy przejściu przez konfigurację pojawia się komunikat z prośbą o zalogowanie na konto użytkownika. Siorka jest mało rozgarnięta technicznie. Do każdego konta zakłada nowy mail. I teraz jest problem. Wybierałem opcję odzysku hasła, podaje jej numer telefonu. Pojawia się 6 kont google... NIe ma pojęcia, na które konto google była zalogowana. O haśle nie wspominając. Telefon pochodzi z play, wzięty na abonament jakoś w 2020 roku. Posiadam do niego pudełko itd. Istnieje jakiś sposób na odblokowanie FRP na tel…
Last reply by FromWP, -
Kolejny problem z moim telefonem, ale pozostajemy w temacie połączeń telefonicznych. Tym razem, bywa, że nie można się do mnie dodzwonić, ani ja nie mogę się nigdzie dodzwonić, po prostu wybija numer i mi, i komuś. Co ciekawe, sms można normalnie mi w tym czasie napisać. Do tego, nie mam żadnego ostrzeżenia, więc dopóki ja nie próbuję gdzieś zadzwonić, to nie wiem, że mi się znowuż coś zablokowało. Aby pozbyć się problemu, trzeba uruchomić ponownie telefon (no ale wypadałoby wiedzieć, że coś jest nie tak, a jak czekam na telefon, a tu mi się zblokuje, to nie wiem dlaczego ten ktoś nie dzwoni). Nie wiem, czy to problem karty SIM, czy problem z oprogramowaniem telefonu. I p…
Last reply by biker85, -
- 1 follower
- 5 replies
- 222 views
Cześć . Zaktualizowałem telefon czyli Androida i miui13. I po instalacji telefon ładuje się nawet 3 godziny na oryginalnej ładowarce. Ikona szybkiego ładowania oczywiście się pojawia . Wcześnie podłączyłem telefon i szybko łykał ampery a teraz to porażka. Pomożecie??? Zainstalowałem apke ampere i ładowanie się waha od 420 mA do 1440mA.
Last reply by richi9, -
- 3 replies
- 95 views
Witam od jakiegoś czasu mam problem z w/w problemem. Głośnik działa prawidłowo ale bardzo cicho słychać co ktoś do mnie mówi. Głośnik został wymieniony na nowy ale dalej jest tak samo wiec to nie wina głośnika.W opcjach nie ma nic co by mogło być przyczyną.Na tym plastiku styki są czyste jak i na telefonie niby nic im nie dolega.Może to być wina softu?
Last reply by WD40, -
- 5 replies
- 400 views
Witam serdecznie, Jestem w posiadaniu Xiaomi Redmi Note 9 Pro, w którym problem jest dosyć nietypowy i nie wiem jak go ugryźć. Otóż prawdopodobnie mojej kuzynce padł telefon podczas aktualizacji miui, albo coś, ponieważ obecnie przy próbie uruchomienia telefon się włącza, pokazuje się logo miui i biały ekran z napisem "just a sec.." po czym telefon się zawiesza i uruchamia ponownie i tak w kółko aż do momentu gdy padnie bateria. Niestety telefon nie jest oblokowany, więc nawet nie mogę go wrzucić na reinstall systemu, bo fastboot.exe wyrzuca mi "FAILED (remote: 'Erase is not allowed in Lock State')". Czy jest jakiś domowy sposób na zresetowanie go w jakikolwiek sposó…
Last reply by Ciutniak, -
- 1 follower
- 1 reply
- 113 views
Witam, próbowałem zainstalować rom pixelexpirience lecz jak chciałem wejść do systemu bo się nie udawało telefon utknął w fastboocie Miui Recovery działa ale reboot sprowadza telefon do fastboota Wipe Data też nie pomógł
Last reply by Kacper Skrzypek, -
Xiaomi Redmi Note 9 Pro, brak numerów przychodzących po aktualizacji MIUI 12.0.1 global stable
by Anna81- 16 replies
- 11.8k views
Witam Od niedawna mam telefon Xiaomi Redmi Note 9 Pro. Gdy zainstalowałam aktualizację MIUI (sam wyświetlił, że jest dostępna i sam ją zainstalował, pytał tylko czy chcę), telefon przestał wyświetlać numery przychodzące, po prostu nie działa, stara jak świat, usługa clip. Ktoś dzwoni, a ja mam "Nieznany" zamiast numeru, a skoro nie ma numeru, to nie ma też nazwy dzwoniącego, jeśli nawet by był w książce. Nie ma to związku z moim numerem u kogoś, bo ja nadal się innym wyświetlam, tylko mi nie wyświetla się nikt. Nie ma to żadnego znaczenia, czy mam kontrolę spamu i ID, czy nie mam. Co ciekawe, sms i whatsup'y przychodzą normalnie, z numerem telefonu i…
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 1 follower
- 7 replies
- 383 views
Od pewnego czasu miałem problemy z "wariowaniem" dotyku które objawiało się tym, że jakby ktoś za mnie losowo dotykał ekran, włączały się same różne aplikacje a w nich różne opcje. Pomagało włączenie blokady telefonu przyciskiem, po odblokowaniu wariacje przestały działać. Działo się to jak miałem naklejone jakieś no name szkło hartowane z popularnego serwisu aukcyjnego. Po odklejeniu szkła jakoś 2 m-ce temu telefon się uspokoił, może 3 razy zdarzyłe się te ww. "wariacje"ale wolałbym jednak mieć jakieś szkło chroniące ekran, tylko mam obawy że jak je nakleję to znowu te problemy powrócą. Telefon jest jeszcze na gwarancji ale obawiam się że serwis odrzuci moje zgłoszenie. …
Last reply by ZWA, -
- 1 follower
- 0 replies
- 85 views
Telefon sam próbuję się załączyć a po ok. 7 sek. sam się wyłącza, próbowałem też recovery mode ale nie pomogło
Last reply by SPXD4, -
- 2 followers
- 2 replies
- 222 views
Witam, potrzebuję pomocy. Redmi note 9 pro: na czarnym ekranie wyświetla się ikonka wtyczki z czerwonym paskiem na dole. Co jakiś czas sam próbuje się włączyć, wyświetla się logo redmi i ponownie wtyczka... Próbowałam podłączyć do ładowarki,ale nie reaguje, próbowałam przytrzymać ponad 30 sek przycisk power i nic... Proszę o pomoc, bo chciałabym go chociaż dla bezpieczeństwa wyłączyć. A teraz nie mam pojęcia co zrobić. W dawnych telefonach mogłabym wyjąć baterię, a tu boję się,że zaraz coś się zadzieje... Proszę o pomoc jak go przynajmniej wyłączyć.
- 2 followers
- 15 replies
- 364 views
Część, telefon używam od około 2 lat, odblokowany, magisk itd. Ostatnio przymulił i postanowiłem zrobić świeżą instalację, zobaczyć też LineageOS. Wróciłem do MIUI 11.0.4 przez fastboot z opcją kasowania pamięci, myślałem, że to przywróci telefon do stanu pudełkowego tzn nadal chcę mieć otwarty bootloader, chciałem tylko konkretny powrót do ustawień w partycjach itd. MIUI wiesza się co jakiś czas, ku mojemu zdziwieniu zostało recovery Orange Fox R11.1_3. Jak zacząć od "nowa"? MIUI 12.5 zaczął mi mulić i chciałem wrócić do starszego OS ale po tych kombinacjach jest jeszcze gorzej choć 11ka działa szybciej. Doradzcie jak to naprawić, która wersję polecacie z MIUI? Zależy mi…
Last reply by stratus84, -
- 1 follower
- 1 reply
- 112 views
Witam przychodzę z dosyć nietypowym problemem. W telefonie został wymieniony wyświetlacz (chiński zamiennik) dotyk dziala telefon się odpala nie ma problemu, natomiast gdy włączona jest funkcja automatycznej regulacji jasności to po wyjściu na dwór lub nawet gdy zaświecę latarką na czujnik telefon zaczyna się rozjaśniać aż nagle całkowicie gaśnie ekran i nic kompletnie nie widać ani nic nie da się zrobić (dotyk działa) dopiero po przytrzymaniu włącznika telefon się resetuje. Przy wyłączonej funkcji automatycznej regulacji jasności telefon dziala poprawnie lecz przy duzym natężeniu światła widać migotanie i zmianę barwy kolorów.
Last reply by SzczufFun, -
- 2 replies
- 92 views
Witam. Mam xiaomi redmi note 9 pro, za każdym razem jak próbuję przesłać wideo mp4 na komputer to albo nie da się odczytać, albo sam dźwięk bez obrazu, albo wogóle nic nie działa. Zarówno z pamięci wewnętrznej jak i zewnętrznej. Nawet VLC ma problem z odczytaniem. Ja mam teraz sprawę karną nagrania są mi potrzebne jako dowód w sprawie, już nie mam siły sam się z tym męczyć bo próbowałem wszystkiego i w ustawieniach i w aplikacji nagrywania, galerii. Nic. Proszę o rady o skuteczne naprawienie tego dylematu
Last reply by WD40, -
- 1 follower
- 3 replies
- 171 views
Witam. Jak kiedyś wstałem i zajrzałem do telefonu to był jakiś "menu miui" czy coś takiego i nie mogłem korzystać z telefonu. Nie wiedziałem co robić więc próbowałem klikać wszystkich możliwych opcji tam jakie są możliwe. Po czym się udało lecz usunęło mi wszystkie dane z telefonu i w dodatku od czasu do czasu nie działał mi przycisk volume+ i wyłączania. Po pewnym czasie telefon się mi rozładował i gdy chciałem go podładować to włączał się i odrazu pokazywała się ikonka baterii z małym % naładowania i w środku wtyczka. Ładowałem telefon cały dzień i bez skutku. Czym dłużej go ładowałem tym dłużej działał i telefon sam się włączał i wyłączał bez mojej ingerencji dopiero j…
- 0 replies
- 247 views
Witam,otóz chciałem sobie połączyć telefon z telewizorem (xiaomi redmi note 9 pro)za pomocą projekcji.Włączyłem wifi,oba urządzenia są połączone z tą samą siecią wifi i podczas połączenia z telewizorem nagle znika urządzenie i nic sie nie dzieje.działa na innym urządzeniu tylko na tym nie może.wydaje mi się że to od ostatniej aktualizacji się stało bo wcześniej działało.Zna ktoś rozwiązanie tego problemu?(pobierałem aplikacje do udostępniania ekranu i nic to nie dało)
Last reply by noobplayerpl, -
- 3 replies
- 267 views
Witam serdecznie. Przymierzam się do modyfikacji mojego Note 9S. Aktualnie mam wgrany Android 10 QKQ1.191215.002 MIUI GLOBAL 11.0.11(QJWMIXM). Czekam za zgodą na odblokowanie bootloadera i pobieram potrzebne pliki. Chciałbym zainstalować rom z tego linku : Jednak nie wiem jaką wersję recovery wybrać. Chciałbym orangefox jednak z tego to pod android 12 co widzę są jakieś dwa typy: [email protected]_3_4_A12_FBEv2.zip [email protected]_3_4_A12_FBEv1.zip https://orangefox.download/pl-PL/device/miatoll Różnica jest w FBE v1 i v2 . Czy ktoś z was wie którą wersję muszę wybrać żeby nie uceglić telefonu? Pie…
Last reply by duch6, -
- 1 follower
- 4 replies
- 143 views
Witajcie. Mam problem z Facebookiem. Mianowicie nie chciał się wcale zaktualizować od jakiegoś czasu. W końcu całkowicie go odinstalowałem i nie chce się teraz zainstalować. To samo z wersja lite. Jakieś pomysły może ktoś ma co można zrobić? Wyczyściłem dane w sklepie play, uruchamiałem ponownie. Cały czas to samo. Dodatkowo na drugim tele czyli poco x3 mamy ten sam problem 😔.
Last reply by Szeejk, -
- 1 follower
- 1 reply
- 387 views
Jak w temacie po ponad dwóch latach użytkowania. Ładuje telefon i bardzo bardzo nagrzewa się . Przy na przykład ściąganiu plików również . Pomaga na chwilę wyłączenie . Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
Last reply by vuodi, -
- 0 replies
- 3k views
Jak w temacie męczę się już parę dni i nie mogę odpalić Fermata Auto na Android Auto. (Redmi Note 9 Pro + MIUI 12.5.7 ) Nie ma znaczenia wersja AA 7.7.622134 czy 7.9.1226 beta, tak samo jak sposób wgrywania Fermata Auto (1.8.11) przez Kinginstaller 1.2 czy to aaease 0.6.2. Android Auto w trybie dewelopera z opcją nieznane źródła. W AA sekcja -Dostosuj aplikacje w menu- pojawią się takie programy jak: Poweramp, Waze, VLC a ten "skubaniec" Fermata Auto nie wskakuje. Żeby było śmieszniej na Motoroli G8 Power wszystko działa od pierwszej instalacji, a Oppo a52 tak samo uparte jak Redmi (oczywiście Oppo i Motka na Androidzie 11+ AA 7.9.1226+Kinginstaller+Ferm…
Last reply by qulerek, -
- 1 follower
- 0 replies
- 348 views
Witam Przy włączonym volte w moim telefonie gdy ktoś do mnie dzwoni także z funkcją volte po odebraniu połączenia dialer się zawiesza ( prubowalem różnych) nic nie mogę zrobić rozłączanie trwa około 20 sekund po czym telefon rozłączą sieć na około 10 sekund. Jeśli ją bądź druga osoba ma wyłączoną funkcję volte działa normalnie. Problem nie występuje jeśli to ja wykonuje połączenie. MIUI Global 12.5.5 Stabilna 12.5.5.0(RJOEUXM) Wersja Androida 11 RP1A.200720.011 Pacjent redmi note 9 4/128 Sieć T-Mobile
Last reply by Kacz1979, -
- 1 follower
- 1 reply
- 475 views
Witam od 2 dni borykamy się z mikrofonem w RN 9 pro dzwoniąc słychać tylko trzaski i szumy po wymianie płyty z nowym mikrofonem objawy te same proszę o jakieś sugestię pozdrawiam Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
Last reply by dandi1969, -
- 1 follower
- 3 replies
- 322 views
Cześć, mój problem zaczął się 3 dni temu. Mój Xiaomi nagle zaczął wibrować, coś jakby powiadomienie się zacięło. Zablokowałem i odblokowałem, wyłączyłem wszystkie apki, nic dalej wibruje. Wyłączyłem telefon. Próbuje włączyć i telefon zawiesza się na logo miui, próby resetu nic nie dawały. Włączenie trybu fastboot spowodowało, że telefon całkowicie się zawiesił. Telefon włączył się dopiero pod oryginalną ładowarką(byłem w pracy próbowałem na dwóch innych), po odpaleniu miał 80% wiec to nie bateria. Na drugi dzień to samo. Wyjęcie czytnika SIM tym razem zadziałało, oryginalnej ładowarki nie miałem. Dziś znów to samo, tym razem musiałem i podpiąć pod oryginalną ładowarkę i w…
- 1 follower
- 0 replies
- 207 views
Witam Od wczoraj mam problem z otwarciem pobranych plików w Xiaomi redmi note 9pro. Pobrane pliki (Word i pdf) nie wyświetlają się w menadżerze plików tylko w aplikacji "pobrania", w której po kliknięciu "otwórz" nie mam możliwości wyboru ani Worda ani programu do otwierania pdf. Wcześniej wszystko działało bez zarzutu. Będę wdzięczna za rady jak to naprawić..
Last reply by Olka1708,