Jump to content

MIUI 12 - 27 kwietnia

Kacper Skrzypek

Recommended Posts

Na razie trudno powiedzieć. Jak będzie można powiedzieć z stuprocentową pewnością, to to zrobimy.
A czemu? Jaki to powód. Przecież tak samo było z Miui 11, że wypuściliście Xiaomi.eu równocześnie z Close Beta na pierwsze telefony jak miało premierę Miui 11. Problemy softwarowe etc?

16 minut temu, k120 napisał:

A czemu? Jaki to powód. Przecież tak samo było z Miui 11, że wypuściliście Xiaomi.eu równocześnie z Close Beta na pierwsze telefony jak miało premierę Miui 11. Problemy softwarowe etc?

Tak, owszem, tylko że zmiany z MIUI 10 na 11 były praktycznie minimalne. Inaczej jest w tym przypadku (na początku wysypało się 41 poprawek) - na razie wygląda na to, że ROM jest już w miarę używalny, ale może brakować niektórych naszych funkcjonalności - bo Xiaomi zmieniło sporo w kodzie ustawień, te zmiany w zakresie naszych funkcji będą dodawane w następnych wersjach, jak będą gotowe. Jest jeszcze trochę do zmiany także w motywach i w apce pobrane, bo tam jeszcze wciąż jest chiński syf. Czcionka w niektórych powiadomieniach ma dziwny rozmiar i ponoć gdzieś są glitche. Zdania są podzielone co do tego, kiedy wydać ROM. Mam 12 od wczoraj, a rebuild od godziny, i dla mnie powiedzmy że może być w tym tygodniu. Decyzja pewnie zapadnie w czwartek/piątek. Na razie trzeba niestety czekać, bo patche ogarnia jedna osoba - a doba nie jest z gumy...

Edited by Orjon
  • Like 2

7 minut temu, rock'n'rolla napisał:

@Orjon a wiadomo już jakich konkretnie funkcjonalności może zabraknąć w stosunku do MIUIPolska? 

Pewnie nie będzie można ustawić 5 przełączników w rzędzie, ale to nie jest jakoś mocno przeszkadzające.

Edited by MatixYo

1 godzinę temu, anonymousPL napisał:

A jak tam w końcu z tymi starszymi modelami typu Mi 6 i Redmi Note 5. Będą? Bo było dużo sprzecznych informacji.

Z tego co mi wiadomo to seria redmi 5 nie dostanie już aktualizacji

A jak tam w końcu z tymi starszymi modelami typu Mi 6 i Redmi Note 5. Będą? Bo było dużo sprzecznych informacji.

Jakich spekulacji? Przecież Xiaomi wydało listę Beta/Close Beta Miui 12 China oraz 3 etapy Stabilne Miui 12 China.

Redmi 5 nie dostanie, MI6 dostanie Bete i Stable, Redmi Note 5 także dostanie Bete i Stable. Global nie wiem, ale chyba jeszcze nie ma żadnych info, nie wchodziłem ba Mi Community Global.

• Like 2

[mention=29619]Orjon[/mention] a wiadomo już jakich konkretnie funkcjonalności może zabraknąć w stosunku do MIUIPolska? 

Na razie chyba nie będzie możliwości wyświetlenia pogody, czego jeszcze - to trudno mi powiedziec. Wieczorem ogarnę porównanie między 11 a 12 na stronie.

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

• Thanks 1

Na razie chyba nie będzie możliwości wyświetlenia pogody, czego jeszcze - to trudno mi powiedziec.

Czyli pogoda nie będzie działać? Widget pogodowy będzie nieaktywny?

A widać wyraźne przyspieszenie przy używaniu nowego MIUI tak jak to szumnie zapowiadają? (lepsze/szybsze animacje)

Wysłane z mojego Redmi K20 przy użyciu Tapatalka

17 hours ago, Orjon said:

O hasło raczej nie powinien pytać. Na pewno jak jesteś na tej wersji to będziesz musiał po ogarnięciu i zbootowaniu 20.4.27 wgrać nowego OrangeFoxa, bo Twoje TWRP na pewno nie będzie działać.

Póki co nie jestem na OrangeFox, a na TWRP (błąd z mojej strony w poprzednim poście). 

• 1 month later...
  • 4 weeks later...

Jak się okaże że istotnie to wprowadzą to na xiaomi.eu niestety każdy kto będzie chciał mieć nasz ROM będzie musiał dokonać wyboru - czy chce mieć certyfikat Widevine L1 (i niedziałający safetynet), czy działający safetynet (czyli brak Widevine L1)... Bo z tego co wiemy wyczyszczenie partycji /persist póki co obniża status urządzenia w Safetynecie i powoduje że safetynet idzie bez problemu.

Na ludzki rozum niewiele łapie co piszesz  :) czyli rom da się wgrać ale nie przejdzie safety net? Miui.eu używam i tak stabilnego ale potrzebuję magiska żeby mi ukrył pokemon go i o to najbardziej mi zależy żeby jakoś dzialalo. A tu chodzą ploty że właśnie się już nie da

Edited by cycu2007