Jump to content

Recommended Posts

Posted

W Poco F2 pro, na każdym stabilnym romie jest taki bug, że jak chcesz wysłać SMS do kontaktów z zakładki "ostatnie" to zawsze jest" brak ostatnich kontaktów", może ktoś potwierdzić?

tmp-cam-1489697023846422150.jpg

Posted

Mi9se jest chyba bug przy dodawaniu kontaktu.
Nie da się w łatwy sposób dodać spacji.

Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka

Posted
3 godziny temu, robi173 napisał:

W Poco F2 pro, na każdym stabilnym romie jest taki bug, że jak chcesz wysłać SMS do kontaktów z zakładki "ostatnie" to zawsze jest" brak ostatnich kontaktów", może ktoś potwierdzić?

Na devie RN7 wszystko OK, może Xiaomi naprawiło to w nowszej wersji apki SMS-ów.

2 godziny temu, Polan napisał:

Mi9se jest chyba bug przy dodawaniu kontaktu.
Nie da się w łatwy sposób dodać spacji.

która wersja stable?

Posted

która wersja stable?

Przepraszam zapomniałem napisać.

xiaomi.eu_multi_MI9SE_V12.0.1.0.QFBCNXM_v12-10

Posted (edited)

Czy, można gdzieś sprawdzić co zostało zmienione (naprawione) w nowej wersji stable w stosunku do poprzedniej ? Tak jak jest to w wersji rozwojowej .

Edited by robi173
Posted

xiaomi.eu_multi_MI9SE_V12.0.1.0.QFBCNXM_v12-10

Czasami nie mogę obudzić telefonu.
Nie wybudza wyświetlacza.
Dopiero przewód zasilający go odblokowuje.

Posted

W ciągu ostatnich 3 dni poszły aktualizacje:

• V12.0.2.0.QFHCNXM Redmi Note 7 Pro,
  • V12.0.4.0.QFJCNXM Mi 9T,
  • V12.0.1.0.QDTCNXM Mi 8 Lite,
  • V12.0.1.0.PDICNXM Redmi 6 Pro,
  • V12.0.1.0.QDGCNXM Mi Mix 2S,
  • V12.0.1.0.QEECNXM Mi Mix 3,
  • V12.0.8.0.QJKCNXM Redmi K30 Pro/POCO F2 Pro.
  • Like 1
Posted

@Orjon wiesz może jak ogarnąć na ostatnim Stable w Mi9 zaszyfrowane pliki w Menadżerze Plików?

Miałem tam kilka plików, które teraz widzę jako ciąg znaków bez rozszerzenia, "przywrócenie zaszyfrowanych plików" nic nie daje.

Posted

Mam drobny problem z aplikacją SMS po aktualizacji do 12 (Xiaomi MI9). Mam dostęp tylko do 50 ostatni wiadomości dla każdego kontaktu mimo, że pokazie więcej wiadomości dla danego kontaktu niż 50 (zakładam, że w telefonie cały czas one są) Wcześniej mogłem normalnie przeglądać wszystkie wiadomości. Czy u was też występuje taki problem ? 

Posted

Problem po stronie aplikacji SMS. Nie masz xiaomi.eu, ponieważ u nas ten problem jest już od 2 miesięcy naprawiony, a na wersji stabilnej od miesiąca. Xiaomi nadal, mimo zgłoszeń, nie naprawiło tego problemu w oficjalnych wydaniach.

• Like 1
Posted

Na pasku powiadomień mam ikonę powiadomienia, a jak zjadę w dół to zamiast informacji jak w MIUI 11 w MIUI 12 mam centrum kontroli i nie mogę odczytać powiadomienia.

Telefon to mi 9, ma ktoś pomysł na rozwiązanie?

Posted

Hej, 

Xiaomi mi9

Siedzę na stable 11.0.9.0 i zastanawiam się nad przejsciem na 12.0.3.0... Ktoś to przerabiał? Są jakieś niespodzianki negatywne? Chciałbym tego uniknąć i moge zaczekać na następną wersje stable 12.

Używam nova launcher więc wizualnie niewiele dla mnie się zmienia. W miui brakowalo mi przewijania w nieskaczonosc. 

Posted

@drJanek

Żadnych poważnych problemów nie napotkałem. Nieco denerwuje mnie jedynie to, że po rozmowie telefonicznej telefon nie wraca do poziomu jasności z przed rozmowy. Jest przyciemniony, choć czytelny. Nie wiem jednak czy to nie kwestia automatycznej jasności. Nie używam jej. Być może przy włączonej jest inaczej.

Wysłane z mojego Mi 9 przy użyciu Tapatalka

Posted (edited)

Czy w Miui12 można w ogóle ustawić/wyłączyć lokalizację dla aplikacji Google(wyszukiwarka)? Wchodze w aplikację i nie ma tej opcji w uprawnieniach.

Edited by marcin19883
Posted (edited)

[mention=11930]marcin19883[/mention]

Nie masz lokalizacji w głównych ustawieniach jak na 2 pierwszych zdjęciach? Poza tym możesz wejść w uprawnienia konkretnej aplikacji i wyłączyć

lokalizację (2 ostatnie zdjęcia).

e020d362caf624933eaf80275802b1c4.jpgc2c4a4f48568cffb89977cef949b5833.jpg

f5a178b3bcfeaedb23661f45918cc581.jpg ed56cd9d3b527c0b569b0d7f142a5d65.jpg

Edited by mrosi
Dodaj jeszcze z pół strony wątku pustych wierszy i większe zrzuty ekranowe...
Posted (edited)
36 minut temu, antykat napisał:

Nie masz lokalizacji w głównych ustawieniach jak na 2 pierwszych zdjęciach?

Mi chodzi o aplikacje systemowe. W uprawnieniach nie można ustawić: lokalizacji, mikrofonu itp. Zainstalowane przez sklep mają wszystko. Tylko systemowe poznikały. Żadna aplikacja systemowa nie widnieje w ustawieniach uprawnień.

Edited by marcin19883
Posted (edited)

Witam. Mam pytanie odnośnie aktualizacji do MIUI 12. W poniedziałek miałem informacje, że mogę zaktualizować oprogramowanie i dałem start. 10 minut później musiałem pilnie wyjść z domu, więc dałem pauze. Po powrocie do domu nie mogłem wznowić pobierania, tak jakby znikło i przy sprawdzaniu oprogramowania pisze brak dostępnych aktualizacji. Ktoś wie, czy za jakiś czas będę mógł zrobić aktualizację? Mój telefon to Redmi note 8 pro.

Edited by Berakirn
Posted

Cześć, 

Mam 2 pytanka odnośnie nowej stabilnej MIUI12 na MI10. 

Czy da się wyłączyć rotację ekranu o 180 stopni? (do góry nogami)

Tryb ciemny powoduje wymuszenie przyciemnienia na wszystkich aplikacjach, powoduje to że niekiedy białe czcionki są automatycznie ściemniane i nic nie widzę np. w aplikacji banku która powinna być biała a wymuszona jest na czarno. Da się zmienić na taki tryb ciemny jak w MIUI Global (tylko ustawienia, menu itp. bez ingerencji w wygląd poszczególnych aplikacji)

Posted

Możesz wyłączyć tryb ciemny dla poszczególnych aplikacji i ewentualnie włączyć ciemny/czarny motyw w danej aplikacji, jeśli go ona posiada. Zwykle ten motyw różni się od trybu narzuconego przez system. 9517dba4166bc1650f9d0f462d3c1514.jpg

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

• Thanks 1
Posted (edited)

Chyba nie ma takiej opcji. W Sklepie jest sporo aplikacji do kontrolowania obracania. Może znajdziesz coś dla siebie.

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Edited by mrosi
Dodaj jeszcze z pół strony wątku pustych wierszy...
Posted

Można jakoś zmodyfikować aplikacje motywy tak, aby wyświetlała to co w oficjalnej wersji?
Nie ukrywam, że motywy z samymi chińskimi znakami są trochę bezużyteczne. 

Posted

Pobierał i instalował ktoś aktualizację dla Remi Note 8T?  Mi niestety po aktualizacji telefon powraca do TWRP, które mam najnowsze.

Posted
14 minut temu, robaks napisał:

Pobierał i instalował ktoś aktualizację dla Remi Note 8T?  Mi niestety po aktualizacji telefon powraca do TWRP, które mam najnowsze.

Jeśli aktualizowałeś z 11-tki do 12-tki, może być konieczny Format Data.

Tylko zanim to zrobisz, skopiuj dane. Jeśli zainstalowałeś już aktualizację, i telefon restartuje się do TWRP, podłącz telefon w trybie TWRP i skopiuj dane. Dopiero potem format.

Posted

Aktualizacje robiłem do wersji V11.0.5.0.PCXMIXM i jestem zaskoczony takim niespodziewanym finałem ;-). Przez myśl mi przeszło , że może system się nie chcę zainstalować, bo coś jest nie tak z paczką, ale to takie moje domysły. W pracy mamy zakaz podłączania prywatnych urządzeń, więc jak wrócę do domu będę kombinował.