Skocz do zawartości

MIUI 9.9.26

Kacper Skrzypek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z Redmi Note 7. Wrzuciłem rom do pamięci zewnętrznej i standardowo przez aktualizacje zainstaluj z pliku zip. Przeszedł do TWRP i koniec. W TWRP nie widać partycji wewnętrzej. Nie chce się też uruchomić stoi na logo, ewentualnie mogę wejść do TWRP. Co z tym zrobić?

• Odpowiedzi 465
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
29 minut temu, ro.ma2 napisał:

A jak się włącza te animacje ekranu blokady? Jakoś nie daje rady? 

Ustawienia -> Ekran blokady -> Gdy ekran jest zablokowany i przyjdzie powiadomienie -> wybierasz animację.

Opublikowano
[mention=29619]Orjon[/mention] nie wiem jak inaczej wygenerować loga.
Aplikacja "zawsze włączany ciągle przestaje działać"

Spróbuj wyczyścić dane apki bo nie mam sygnałów odnośnie podobnego problemu, a Mi 9 mamy.

Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Tylko informacyjnie.

Whyred : bezposrednio na poprzednią betę - czyszczenie dalvik/cache/system - wgranie romu + następnie magiska.

Wystartowało bez najmniejszych problemów. Pierwsze testy na szybko wskazują na to  że wszystko działa ok. 

Niestety, nadal nie ma sygnatury czasu na zdjęciach.

Opublikowano

Na Mi 9T, w trybie AOD nie zmienia pozycji lub zmienia, ale w innym interwale czasu. Problem jest też, że nie można ustawić APN, gdy ustawie do MMS i internetu trym mvno na spn to nie działa i taki komunikat. Na poprzedniej wersji było ok. Sieć Premium Mobile. 07d92f17a3a327b37eb8cda8eb9142a6.jpg

Wysłane z mojego Redmi K20 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
3 godziny temu, Zenderable napisał:

Teoretycznie dopóki Google czegoś nie zmieni to wg. tego tutoriala powinno wystarczyć zrobienie raz. U mnie nawet nie jest potrzebny Magisk i sam chmod 440 tej bazy danych wystarcza. 

Dzięki za info, a jak jest z tym przejściem ze stable na rozwojową,z tego co pamiętam to przy przejściu na nowsze wersje wystarczy wyczyścić dalvik  i cache,

Opublikowano

Mi6 wszystko działa, Gcam, Viper, asystent. Jednak chyba spodziewałem się większych zmian wobec 10. Lekka ewolucja, nie rewolucja

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jak ma działać opcja, "Gdy ekran jest wyłączony i przyjdzie powiadomienie" to tylko raz ma mrugnąć czy bez cały czas aż do odczytania powiadomienia? U mnie tylko raz mrugnie i tyle.

Opublikowano
Jak ma działać opcja, "Gdy ekran jest wyłączony i przyjdzie powiadomienie" to tylko raz ma mrugnąć czy bez cały czas aż do odczytania powiadomienia? U mnie tylko raz mrugnie i tyle.
Dokładnie tak działa i u mnie.

Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Gdyby nie to że na tym romie działa mi VoWifi a jest mi potrzebne w pracy to bym się cofnął do Miui10. Ten system u mnie zamula strasznie i działa jak smartfon sprzed kilku lat. Baardzo słaba optymalizacja

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Tez u mnie wszystko działa powoli np. jak jestem w jakieś aplikacji i kliknę w przysiek home to zamiast natychmiast przejść do pulpitu to trwa to chwile, wrażenie jest jakby telefon był zamulony i wszystko się przycinało

(Mi9 SE)

Opublikowano
6 godzin temu, r0bertt napisał:

Nie działa mikrofon na trybie głośnomówiący na mi9 - może ktoś potwierdzić?

U mnie działa, a robiłem dirty flasha z 9.8.1. Ogólnie to petarda, wszystko działa zauważalnie szybciej i płynniej. OK, Google działa na wyłączonym ekranie. Magisk też śmiga bez problemów. Robota pierwsza klasa Panowie!

Opublikowano
14 minut temu, marjac napisał:

witam

Niestety dalej nie działa asystent google na przycisku SI na MI9

Pzdr

Racja, ale moduł do Magiska naprawia ten problem.

Opublikowano
11 godzin temu, JacekBB napisał:

Na Mi5 też się nakładają literki w menu hotspota :)

Ale hotspot działa? Bo u mnie na starym sofcie nie ;/ 

Poza tym żadnych problemów na Mi5? Można instalować? :D 

Opublikowano

Witam. Mi Mix 2 po aktualizacji ma  przypadłość w postaci zatrzymania aplikacji Internet przy pröbie zmiany ustawień powiadomień konkretnie w tej aplikacji. Zmiana ustawień powiadomień dla aplikacji internet z ogólnego  poziomu Ustawienia/Powiadomienia jest możliwa. Niestety powiadomienia nie działają. Nadal mam powtarające się dwa razy powiadomienia z aplikacji Pobieranie po zakończeniu pobierania. Aplikacja informuje o zakończeniu pobierania, zwijam powiadomienie i wyskakuje kolejne o takiej samej treści. Reszta jak narazie działa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...