eNse Posted July 31, 2019 Share Posted July 31, 2019 5 godzin temu, Morphine napisał: A jaką polecacie ładowarkę bezprzewodowa może wolno ładować Kup sobie oryginalny talerzyk Xiaomi z Mixa 2s. Ja taki mam i ładuję nim telefon jak mi się nie spieszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olek619 Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 (edited) Witam, raz ładowałem mojego Mi9 nieoryginalnym kablem ( ale zasilacz z zestawu). Teraz nagle na oryginalnym kablu telefon normalnie wykrywa ładowarkę, dioda się świeci ale procent przybywa bardzo bardzo wolno - coś mogło zostać uszkodzone? @Up powerbank ładuje z normalną szybkością, także nie wiem w którym momencie i jak, ale coś stało się z zasilaczem Edited August 1, 2019 by Olek619 Link to comment Share on other sites More sharing options...
talib1990 Posted August 4, 2019 Share Posted August 4, 2019 Chłopaki a co do ładowania po kablu w domuŁadowarka z talerzyka ORI Xiaomi po kablu 27w vs ta dołączona do zestawu w wersji global Jakie odczucia co do szybkości ładowania ? Robił ktoś porównanie ile szybciej się naładuje ?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
juzosek Posted August 5, 2019 Share Posted August 5, 2019 (edited) Cytat Robił ktoś porównanie ile szybciej się naładuje ? Osobiście jeszcze nie testowałem, ale: https://www.youtube.com/watch?v=2qO61mtsaM0 z tego filmiku wychodzi że różnica to pół godziny. Chociaż nie do końca to rozumiem, na ładowarce 27W jest napis QC3.0 więc jak może ona naładować szybciej telefon z tak duża różnicą, skoro według Wikipedii QC3.0 maksymalnie pozwala na przesył energii 18W (tyle ile oryginalna ładowarka) ? Może przez to ze ta ładowarka jest w stanie dać większe natężenie prądu przy 5V? Edited August 5, 2019 by juzosek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morphine Posted August 9, 2019 Share Posted August 9, 2019 Czy kabel usb c dodatkowy można dokupic badz jaki ? Na oficjalnej stronie niedostępny Potrzebuje kabelek aby w pracy podlaczac pod urządzenie usb aby doładować. Zeby potem nie bylo problemów jak kabel nieorginalny Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted August 13, 2019 Share Posted August 13, 2019 Ma kilka kabelków po 2$ i nie ma żadnych problemów z ładowaniem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
talib1990 Posted August 14, 2019 Share Posted August 14, 2019 Napisze pewna ciekawostkę Telefon - podpięty kabel USB do samochodu uruchomione przy tym Android Auto , na telefonie uruchomiony Yanosik więc wyświetlacz cały czas włączony , " bilans energetyczny dodatni " . Przy ruszaniu 87% po 3 h 95% . Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted August 15, 2019 Share Posted August 15, 2019 Mam indukcyjna ladowarke baseus 10W. Problem jest taki, ze zapodaje tylko okolo 6W, jednak gdy uniose przod lub tyl telefonu na okolo 1cm to moc rosnie do okolo 8W. Czy wersja romu ma jakis wplyw na ladowanie indukcyjne? Mam globala i czekam na mozliwosc odblokowania bootloadera. https://www.aliexpress.com/item/32919985667.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbigniwe Posted August 18, 2019 Share Posted August 18, 2019 Cześć.Czy mógłby ktoś wstawić zdjęcie ładowarki oryginalnej z zestawu ale ta strona z danymi.Dzisiaj żona wzięła też ładowarkę teścia i też xiaomi i teraz nie wiem która to od mi9. Dziekuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted August 18, 2019 Share Posted August 18, 2019 2 godziny temu, Zbigniwe napisał: Cześć.Czy mógłby ktoś wstawić zdjęcie ładowarki oryginalnej z zestawu ale ta strona z danymi.Dzisiaj żona wzięła też ładowarkę teścia i też xiaomi i teraz nie wiem która to od mi9. Dziekuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartekreksio Posted August 22, 2019 Share Posted August 22, 2019 Witam. Dziś otrzymałem ładowarkę indukcyjną 20W oraz ładowarkę 27W. Przewałkowałem cały temat i szczerze mówiąc trochę się pogubiłem. Po podłączeniu Mi 9 do ładowania zarówno bezprzewodowo jak i po kablu, za każdym razem przechodzi w tryb "Turbo". Czy oznacza to jednoznacznie, że mam do czynienia z oryginałem i telefon ładuję się z pełną mocą? Jakie muszę mieć wartości w ampere aby to potwierdzić? Kupiłem zestaw z tego linku: https://pl.aliexpress.com/item/33034162370.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.1a4c5c0fN0E25v 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted August 24, 2019 Share Posted August 24, 2019 Jak pisze turbo to działa i tyle. Ci co mieli podróbki ładowarki to nie wchodziły w tryb turbo. Talerzyków nie ma podróbek tylko same ładowarki z tego co widziałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted August 24, 2019 Share Posted August 24, 2019 Podróbki talerzy też są o ile pamiętam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Falonso Posted August 27, 2019 Share Posted August 27, 2019 Witam. Dziś otrzymałem ładowarkę indukcyjną 20W oraz ładowarkę 27W. Przewałkowałem cały temat i szczerze mówiąc trochę się pogubiłem. Po podłączeniu Mi 9 do ładowania zarówno bezprzewodowo jak i po kablu, za każdym razem przechodzi w tryb "Turbo". Czy oznacza to jednoznacznie, że mam do czynienia z oryginałem i telefon ładuję się z pełną mocą? Jakie muszę mieć wartości w ampere aby to potwierdzić? Kupiłem zestaw z tego linku: https://pl.aliexpress.com/item/33034162370.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.1a4c5c0fN0E25v Długo czekałeś na dostawę? Rozglądam się za tym zestawem gdzieś na miejscu lub z EU w rozsądnej cenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hrupioncy Posted August 27, 2019 Share Posted August 27, 2019 1 godzinę temu, Falonso napisał: Dnia 22.08.2019 o 12:33, bartekreksio napisał: https://pl.aliexpress.com/item/33034162370.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.1a4c5c0fN0E25v Długo czekałeś na dostawę? Rozglądam się za tym zestawem gdzieś na miejscu lub z EU w rozsądnej cenie. Ja też właśnie planuje zakup, patrzę na mi-home z nadzieję że niedługo będą dostępne. Napiszę chyba do nich z pytaniem i dam znać co się dowiem 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Falonso Posted August 27, 2019 Share Posted August 27, 2019 Ja też właśnie planuje zakup, patrzę na mi-home z nadzieję że niedługo będą dostępne. Napiszę chyba do nich z pytaniem i dam znać co się dowiem Też właśnie jestem zainteresowany zakupem w mi-home, jestem w stanie tyle zapłacić za tak wygodną i praktyczną rzecz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted August 27, 2019 Share Posted August 27, 2019 Ja mam z mihome i jestem bardzo zadowolony, ale żona średnio Wentylatorek ją wk...ia Samochodowa również oryginał xiaomi i daje rade bestia. W drodze do domu podładowuje mi baterię z 30% a droga jest krótka. Przez nią nauczyłem się pierwsze wyciągać telefon z ładowarki, a później otwierać drzwi bo jak wyjmę kluczyk i otworzę drzwi to odcina prąd z zapalniczki i musze szarpać się z uchwytem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hrupioncy Posted August 27, 2019 Share Posted August 27, 2019 54 minuty temu, witek_77 napisał: Ja mam z mihome i jestem bardzo zadowolony, ale żona średnio Wentylatorek ją wk...ia Samochodowa również oryginał xiaomi i daje rade bestia. W drodze do domu podładowuje mi baterię z 30% a droga jest krótka. Przez nią nauczyłem się pierwsze wyciągać telefon z ładowarki, a później otwierać drzwi bo jak wyjmę kluczyk i otworzę drzwi to odcina prąd z zapalniczki i musze szarpać się z uchwytem. Właśnie jak jest naprawdę z tym wentylatorem? Serio, aż tak bardzo to slychac czy jest to coś jak hm.. Deszcz za oknem usypiajacy? Pytam bo ładowarkę miałbym koło łóżka i nie chciałbym się właśnie wk.. Haha Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted August 27, 2019 Share Posted August 27, 2019 @Hrupioncy delikatny szum. Raczej usypiający. Nie zwracam uwagi na to. Mam niecały metr od głowy (szafka nocna), ale żona dla zasady musi trochę głupio pogadać bo nie była by sobą 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Falonso Posted August 27, 2019 Share Posted August 27, 2019 [mention=27265]Hrupioncy[/mention] delikatny szum. Raczej usypiający. Nie zwracam uwagi na to. Mam niecały metr od głowy (szafka nocna), ale żona dla zasady musi trochę głupio pogadać bo nie była by sobą A czy zostawiasz cały czas podłączoną do gniazdka czy odpinasz gdy nie ładujesz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hrupioncy Posted August 28, 2019 Share Posted August 28, 2019 @Falonso Dostałem maila, że kolejna dostawa została zaplanowana na połowę września. Pozostaje więc czekać 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Falonso Posted August 28, 2019 Share Posted August 28, 2019 Kurde trochę długo Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted August 28, 2019 Share Posted August 28, 2019 (edited) Zamawiałem ostatnio ładowarkę MDY-10 z Ali i doszła w dwa tygodnie, więc nie czekałbym na Mi-home. Edited August 28, 2019 by galakty Link to comment Share on other sites More sharing options...
palibrzuch Posted August 28, 2019 Share Posted August 28, 2019 A czy zostawiasz cały czas podłączoną do gniazdka czy odpinasz gdy nie ładujesz?Ja zostawiam non stop włączoną. Ona się usypia i nic nie przeszkadza.Mieszkam w bloku i przy uchylonym oknie nigdy jeszcze jej nie słyszałem. W nocy też jeszcze mi się nie zdarzyło ją słyszeć. Słuch mam dobry wentylator słychać bardzo delikatnie, taki szum tylko. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Falonso Posted August 28, 2019 Share Posted August 28, 2019 Zamawiałem ostatnio ładowarkę MDY-10 z Ali i doszła w dwa tygodnie, więc nie czekałbym na Mi-home.Daj linka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted August 28, 2019 Share Posted August 28, 2019 4 minuty temu, Falonso napisał: 23 minuty temu, galakty napisał: Zamawiałem ostatnio ładowarkę MDY-10 z Ali i doszła w dwa tygodnie, więc nie czekałbym na Mi-home. Daj linka https://pl.aliexpress.com/item/33000669695.html?spm=a2g0s.12269583.0.0.40ed2cdbVaeaQX - tylko nie wiem czy mają talerzyki w zestawie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hrupioncy Posted August 28, 2019 Share Posted August 28, 2019 @galakty @Falonso Ja poczekam bo nie spieszy mi się z tym jakoś mega. Chce to kupić raczej jako "ciekawostkę", "gadżet" niż niezbędny przedmiot 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Falonso Posted August 28, 2019 Share Posted August 28, 2019 https://pl.aliexpress.com/item/33000669695.html?spm=a2g0s.12269583.0.0.40ed2cdbVaeaQX - tylko nie wiem czy mają talerzyki w zestawie. Bo tutaj found a very interesting goods in Gearbest:Xiaomi 20W wireless charger - TWO https://gearbest.app.link/Z0UsBaLdwZ znalazłem coś takiego. Nie wiem dokładnie, czy jest to sam talerz czy zestaw z ładowarką. Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted August 28, 2019 Share Posted August 28, 2019 @Falonso ja również mam ciągle w prądzie. Tak jak wyżej napisał @palibrzuch usypia się. Jak położysz fona to oświeca się zielona diodka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted August 29, 2019 Share Posted August 29, 2019 Czy posiada ktos taka ladowarke xiaomi 10W https://www.banggood.com/Original-Xiaomi-WPC01ZM-10W-MAX-Quick-Charge-Qi-Wireless-Charger-Type-C-for-iPhone-for-Samsung-p-1346797.html i moglby sprawdzic w ampere ile wtlacza pradu? Mam inna baseus niby 10W, ale wedlug miernika usb wtlacza 6W, a apmere pokazuje 800-820mA Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted August 29, 2019 Share Posted August 29, 2019 Szybkie pytanie. Ładowarka MDY-10 nie włącza talerzyka od Xiaomi, zero reakcji. Telefon ładuje normalnie, więc działa... O co chodzi? Słabsza ładowarka 1A1C działa z talerzykiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Falonso Posted August 29, 2019 Share Posted August 29, 2019 Szybkie pytanie. Ładowarka MDY-10 nie włącza talerzyka od Xiaomi, zero reakcji. Telefon ładuje normalnie, więc działa... O co chodzi? Słabsza ładowarka 1A1C działa z talerzykiem Podróba?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted August 29, 2019 Share Posted August 29, 2019 5 minut temu, Falonso napisał: Podróba? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Zaczynam się przychylać do tego :/ 100 zł dałem za zestaw i chyba podróba z Chin, a wygląda jak oryginał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 Gdzie kupiłeś? Ja chyba trafiłem na oryginał talerzyka i ładowarki a kupowałem na oddzielnych aukcjach. Na kablu turbo i na talerzyku turbo. Talerzyk działa również z innymi ładowarkami @galakty Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 11 minut temu, stereo0 napisał: Gdzie kupiłeś? Ja chyba trafiłem na oryginał talerzyka i ładowarki a kupowałem na oddzielnych aukcjach. Na kablu turbo i na talerzyku turbo. Talerzyk działa również z innymi ładowarkami @galakty Talerz i 1A1C stąd - https://pl.aliexpress.com/item/32976262381.html?spm=a2g0s.12269583.0.0.9b5433aagmU54s Ładowarkę MDY stąd - https://pl.aliexpress.com/item/33000669695.html?spm=a2g0s.12269583.0.0.55a72cdbJ0nznC I z tą MDY nie działa wcale, wgl się nie włącza. Ale na 1A1C ładuje. W 15 minut od 63% do 84% naładowało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts