Jump to content

Temat o ładowarkach

kret11

Recommended Posts

5 godzin temu, Morphine napisał:

A jaką polecacie ładowarkę bezprzewodowa może wolno ładować 

Kup sobie oryginalny talerzyk Xiaomi z Mixa 2s. Ja taki mam i ładuję nim telefon jak mi się nie spieszy. 

Witam, raz ładowałem mojego Mi9 nieoryginalnym kablem ( ale zasilacz z zestawu). Teraz nagle na oryginalnym kablu telefon normalnie wykrywa ładowarkę, dioda się świeci ale procent przybywa bardzo bardzo wolno - coś mogło zostać uszkodzone? 

@Up powerbank ładuje z normalną szybkością, także nie wiem w którym momencie i jak, ale coś stało się z zasilaczem 

Edited by Olek619

Chłopaki a co do ładowania po kablu w domu

Ładowarka z talerzyka ORI Xiaomi po kablu 27w vs ta dołączona do zestawu w wersji global
Jakie odczucia co do szybkości ładowania ?
Robił ktoś porównanie ile szybciej się naładuje ?

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Cytat

Robił ktoś porównanie ile szybciej się naładuje ?

Osobiście jeszcze nie testowałem, ale:

https://www.youtube.com/watch?v=2qO61mtsaM0

z tego filmiku wychodzi że różnica to pół godziny. Chociaż nie do końca to rozumiem, na ładowarce 27W jest napis QC3.0 więc jak może ona naładować szybciej telefon z  tak duża różnicą, skoro według Wikipedii QC3.0 maksymalnie pozwala na przesył energii 18W (tyle ile oryginalna ładowarka) ? Może przez to ze ta ładowarka jest w stanie dać większe natężenie prądu przy 5V?

Edited by juzosek

Napisze pewna ciekawostkę
Telefon - podpięty kabel USB do samochodu uruchomione przy tym Android Auto , na telefonie uruchomiony Yanosik więc wyświetlacz cały czas włączony , " bilans energetyczny dodatni " . Przy ruszaniu 87% po 3 h 95% .

2 godziny temu, Zbigniwe napisał:

Cześć.Czy mógłby ktoś wstawić zdjęcie ładowarki oryginalnej z zestawu ale ta strona z danymi.Dzisiaj żona wzięła też ładowarkę teścia i też xiaomi i teraz nie wiem która to od mi9.

Dziekuje

IMG_20190818_201408.jpg

Witam.

Dziś otrzymałem ładowarkę indukcyjną 20W oraz ładowarkę 27W. Przewałkowałem cały temat i szczerze mówiąc trochę się pogubiłem. Po podłączeniu Mi 9 do ładowania zarówno bezprzewodowo jak i po kablu, za każdym razem przechodzi w tryb "Turbo". Czy oznacza to jednoznacznie, że mam do czynienia z oryginałem i telefon ładuję się z pełną mocą? Jakie muszę mieć wartości w ampere aby to potwierdzić? Kupiłem zestaw z tego linku:

https://pl.aliexpress.com/item/33034162370.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.1a4c5c0fN0E25v

• Confused 1

Witam.
Dziś otrzymałem ładowarkę indukcyjną 20W oraz ładowarkę 27W. Przewałkowałem cały temat i szczerze mówiąc trochę się pogubiłem. Po podłączeniu Mi 9 do ładowania zarówno bezprzewodowo jak i po kablu, za każdym razem przechodzi w tryb "Turbo". Czy oznacza to jednoznacznie, że mam do czynienia z oryginałem i telefon ładuję się z pełną mocą? Jakie muszę mieć wartości w ampere aby to potwierdzić? Kupiłem zestaw z tego linku:

https://pl.aliexpress.com/item/33034162370.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.1a4c5c0fN0E25v

Długo czekałeś na dostawę? Rozglądam się za tym zestawem gdzieś na miejscu lub z EU w rozsądnej cenie.

1 godzinę temu, Falonso napisał:
Dnia 22.08.2019 o 12:33, bartekreksio napisał:

Długo czekałeś na dostawę? Rozglądam się za tym zestawem gdzieś na miejscu lub z EU w rozsądnej cenie.

Ja też właśnie planuje zakup, patrzę na mi-home z nadzieję że niedługo będą dostępne. Napiszę chyba do nich z pytaniem i dam znać co się dowiem :)

• Like 1

Ja też właśnie planuje zakup, patrzę na mi-home z nadzieję że niedługo będą dostępne. Napiszę chyba do nich z pytaniem i dam znać co się dowiem
Też właśnie jestem zainteresowany zakupem w mi-home, jestem w stanie tyle zapłacić za tak wygodną i praktyczną rzecz.

Ja mam z mihome i jestem bardzo zadowolony, ale żona średnio :) Wentylatorek ją wk...ia :)  Samochodowa również oryginał xiaomi i daje rade bestia. W drodze do domu podładowuje mi baterię z 30% a droga jest krótka. Przez nią nauczyłem się pierwsze wyciągać telefon z ładowarki, a później otwierać drzwi bo jak wyjmę kluczyk i otworzę drzwi to odcina prąd z zapalniczki i musze szarpać się z uchwytem. 

54 minuty temu, witek_77 napisał:

Ja mam z mihome i jestem bardzo zadowolony, ale żona średnio :) Wentylatorek ją wk...ia :)  Samochodowa również oryginał xiaomi i daje rade bestia. W drodze do domu podładowuje mi baterię z 30% a droga jest krótka. Przez nią nauczyłem się pierwsze wyciągać telefon z ładowarki, a później otwierać drzwi bo jak wyjmę kluczyk i otworzę drzwi to odcina prąd z zapalniczki i musze szarpać się z uchwytem. 

Właśnie jak jest naprawdę z tym wentylatorem? Serio, aż tak bardzo to slychac czy jest to coś jak hm.. Deszcz za oknem usypiajacy? Pytam bo ładowarkę miałbym koło łóżka i nie chciałbym się właśnie wk.. Haha

[mention=27265]Hrupioncy[/mention] delikatny szum. Raczej usypiający. Nie zwracam uwagi na to. Mam niecały metr od głowy (szafka nocna), ale żona dla zasady musi trochę głupio pogadać bo nie była by sobą
A czy zostawiasz cały czas podłączoną do gniazdka czy odpinasz gdy nie ładujesz?

A czy zostawiasz cały czas podłączoną do gniazdka czy odpinasz gdy nie ładujesz?
Ja zostawiam non stop włączoną. Ona się usypia i nic nie przeszkadza.

Mieszkam w bloku i przy uchylonym oknie nigdy jeszcze jej nie słyszałem. W nocy też jeszcze mi się nie zdarzyło ją słyszeć. Słuch mam dobry ;) wentylator słychać bardzo delikatnie, taki szum tylko.

Bo tutaj found a very interesting goods in Gearbest:Xiaomi 20W wireless charger - TWO https://gearbest.app.link/Z0UsBaLdwZ znalazłem coś takiego. Nie wiem dokładnie, czy jest to sam talerz czy zestaw z ładowarką.

Szybkie pytanie. Ładowarka MDY-10 nie włącza talerzyka od Xiaomi, zero reakcji. Telefon ładuje normalnie, więc działa... O co chodzi? Słabsza ładowarka 1A1C działa z talerzykiem  
Podróba?

11 minut temu, stereo0 napisał:

Gdzie kupiłeś? Ja chyba trafiłem na oryginał talerzyka i ładowarki a kupowałem na oddzielnych aukcjach. Na kablu turbo i na talerzyku turbo. Talerzyk działa również z innymi ładowarkami @galakty

Talerz i 1A1C stąd - https://pl.aliexpress.com/item/32976262381.html?spm=a2g0s.12269583.0.0.9b5433aagmU54s

Ładowarkę MDY stąd - https://pl.aliexpress.com/item/33000669695.html?spm=a2g0s.12269583.0.0.55a72cdbJ0nznC 

I z tą MDY nie działa wcale, wgl się nie włącza. Ale na 1A1C ładuje.

W 15 minut od 63% do 84% naładowało.