Jump to content

Recommended Posts

Posted

Hej, mam sprawę na którą nie potrafię znaleźć rozwiązania. Wszystko było super bateria trzymała dwa dni. Po ostatniej aktualizacji zabezpieczeń telefon przez noc się rozładowuje do zera .. wchodzę w użycie baterii i moim oczom ukazuje się że winowajcą jest android macie jakieś pomysły co zrobić ? Chciałbym bardzo uniknąć ustawień fabrycznych jeśli to możliwe :(

Posted

Mi dzisiaj telefon odwalił też taki sam numer. Najlepsze jest to, że ustawiłem sobie baterię w tryb oszczędzania. Wytrzymał 3 dni normalnego użytkowania. Wieczorem podłączyłem telefon do ładowarki. Naładowany do 100% ok 23:30 odłączam idę spać. Rano 5:40 budzi mnie niski stan baterii 19% więc znowu podłączyłem. Wstaję do pracy, telefon w kieszeń baardzo ciepły. Użycie baterii system android 44%, android 37%. Co jest kurde grane? Oo

Posted

Jakie wersję systemu macie? Na becie też telefon w kieszeni ciepły miałem.

Wysłane z mojego Xiaomi Mi 9T przy użyciu Tapatalka

Posted

Ja mam tak samo, gdy przeszedłem na miui Polska wersja stabilna. Obecnie mam 11.0.3 i mi też mocno drenuje baterie. Na global żadnych problemów nie miałem. Narzeczona, która pozostała na global nie ma takich problemów.

Wysłane z mojego Redmi K20 przy użyciu Tapatalka

Posted

Kurde :/ niezła fuszerka w tym MI9T. Na grupie FB przy Mi9 nie mają takich problemów jak my z wersją T

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka

Posted

Pierwszy raz skorzystałem z szukajki w ustawieniach :D

@densa No właśnie wiedziałem, że tak nie mam bo sprawdzam jak wyglądają wykresy. Jak ostatnio korzystałem przez ponad tydzień z samych danych mobilnych to na początku wifi było aktywne tylko wtedy kiedy je włączyłem. Może to dziwny zbieg okoliczności, ale odkąd zainstalowałem messendżera to właśnie cały czas było aktywne. Wywaliłem go i wyłączyłem skanowanie, zobaczę czy się uspokoi i zainstaluję znowu. FB i tak żąda tylu uprawnień, że wcale bym się nie zdziwił jakby coś sam zmieniał ;]

Posted

Jeśli wyłączyłeś skanowanie to na pewno pomoże, mogłeś zostawić fb to byś wiedział że to nie tego wina.

Możliwe że po prostu sam włączyłeś to skanowanie nie czytając wyskakujacych komunikatów w apkach np. mapy google to proponują z tego co pamiętam.

Posted

FB zainstaluję znowu, żeby sprawdzić, czy sam tego nie włączył. 

Możliwe, chociaż raczej czytam o co pytają apki itp. No nic, na razie widzę, że wifi przestało skanować i znika ze statystyk. Sprawdzę później fb.

Posted (edited)

MIUI Global 10.3.15. Wczoraj zainstalowałem aplikację do zegara i pogody bo mnie oryginalna trochę denerwowała. Ale aplikację użyłem już w pracy i do wieczora poziom baterii spadał w normalnym tempie. Na chwilę obecną aplikacja odinstalowana ale czy ma to związek z baterią? Nie wiem. Telefon był ciepły gdy odłączyłem go od ładowarki i przez 15min w kieszeni. Wyjąłem z etui, temperatura wróciła do normalnej i na razie wszystko jest ok.

edit: Kolega ma MI9T Pro i mówił, że mu też raz taki numer odwalił. Też globala ma wgranego.

Edited by Raamboo
Posted
MIUI Global 10.3.15. Wczoraj zainstalowałem aplikację do zegara i pogody bo mnie oryginalna trochę denerwowała. Ale aplikację użyłem już w pracy i do wieczora poziom baterii spadał w normalnym tempie. Na chwilę obecną aplikacja odinstalowana ale czy ma to związek z baterią? Nie wiem. Telefon był ciepły gdy odłączyłem go od ładowarki i przez 15min w kieszeni. Wyjąłem z etui, temperatura wróciła do normalnej i na razie wszystko jest ok.

edit: Kolega ma MI9T Pro i mówił, że mu też raz taki numer odwalił. Też globala ma wgranego.
Czyli masz global wersję EEA.Wcześniej też go miałem i nie było problemów, przynajmniej przez miesiąc, bo potem przeszedłem na miui polska stable. Narzeczona ma zwykle global 10.3.11 i u niej wszystko dobrze działa, żadnych zwiech, drenażu baterii przez system Android. Bateria u niej trzema 2-3,5 dnia w zależności jak korzysta. Myślę, żeby też na niego przejść.

Posted

Od początku mam tę wersję global 10.3.15 i żadnych problemów z zawieszaniem, baterią itp nie miałem do wczoraj. Zainstalowałem jakiś przezroczysty zegarek 4x1, bo irytował mnie brak miejsca przez oryginalny ?x2 linie i przez noc telefon zgłupiał. Pomyślałem, że przez ten zegarek ale w opcjach baterii pokazało, że android zeżarł tyle baterii więc nie wiem. Teraz jest ok.

Posted

Witam

U mnie 2 razy telefon padł w nocy mimo naładowania wcześniej do 100%

Jakiś miesiąc i tydzień temu.

Raz z włączonym internetem, raz transmisja wył.

Miui Global 10.3.15

Posted

Mi też odwalał takie numery. Wyłączyłem tryb Smart cover i tryb kieszonkowy ponieważ zauważyłem że nagrzewał się w kieszeni i jak leżał na ekranie. Ale nie zawsze.

Posted

Wersja 10.3.11 stable i takie akcje mam :/ jakies pomysły :) ? Glownie w nocy się to dzieje no i zapomniałem dodać że telefon ciepły ale to logiczne skoro pracuje cały czas :)

Posted

U mnie na global 10.3.15 juz dwa razy mialem taka sytuacje, ze android kompletnie wyssal baterie przez noc. Do teraz nie wiem w czym jest problem. Najgorsze ze niewiadomo kiedy to sie stanie i czy budzik obudzi czlowieka do pracy...

Posted

U mnie automatycznie się włącza. Ale mogę zmienić i te tryby wyłączyć co kolega wyżej pisał

Posted

Tryb oszczędzania, smart cover, kieszonkowy - wyłączony. Zobaczymy co przyniesie najbliższy miesiąc :) ja też Pocoluncher instalowałem i w sumie po tym pojawiły się zwiechy. Teraz go nie ma już w systemie ale problem jest

Posted
3 hours ago, maik30d said:

Tryb oszczędzania, smart cover, kieszonkowy - wyłączony. Zobaczymy co przyniesie najbliższy miesiąc :) ja też Pocoluncher instalowałem i w sumie po tym pojawiły się zwiechy. Teraz go nie ma już w systemie ale problem jest

Po testujcie jeszcze wyłączenie opcji skanowania WiFi i Bluetooth, to jest gdzieś w lokalizacji. Mi też to pomogło jeśli chodzi o szybkość rozładowywania w stan by.

Posted

U mnie te dwa razy co miałem to wszystko wyłączone, gps, bt, skan wifi. To nie ma żadnego związku swoją drogą, nawet przy wszystkich tych opcjach włączonych bateria nie ma prawa się z 60% do zera wydrenowac w 7-8h. Jakiś problem podejrzewam z oprogramowaniem, może aktualizacja to rozwiąże :)

Posted (edited)

Ja dalej mam problem, 3 dni maksymalnie na czuwaniu można tak powiedzieć, dziennie maksymalnie 30 min internetu ( sprawdzanie snapa oraz messengera ) WiFI , Tryb Dark , Jasność 30-40 % , Sieć tylko 2G, rozmów do 1 godziny (w ciągu tych 3 dni )  i SOT wychodzi Maksymalnie 5 godzin, i nie wiem o co dalej chodzi....

Edited by maxxsony
Posted
Ja dalej mam problem, 3 dni maksymalnie na czuwaniu można tak powiedzieć, dziennie maksymalnie 30 min internetu ( sprawdzanie snapa oraz messengera ) WiFI , Tryb Dark , Jasność 30-40 % , Sieć tylko 2G, rozmów do 1 godziny (w ciągu tych 3 dni )  i SOT wychodzi Maksymalnie 5 godzin, i nie wiem o co dalej chodzi....
Ja też około 5h tylko. A ludzie robią 9h...

Posted (edited)

@maxxsony to więcej telefon leży niż z niego korzystasz, ciężko przy takim używaniu zrobić wysoki sot 

@ZIOLOISO

za dużo czynników na to wpływa i nie ma co porównywać, zapętl sobie jakiś film na YT czy coś i zobaczysz że zrobisz z 10 h sotu (oczywiście na wifi):-D 

Edited by densa
Posted (edited)

U mnie wręcz odwrotnie z każdym nowym wydaniem xiaomi.eu jest lepiej. 

Screenshot_2019-10-22-08-18-19-810_com.miui.securitycenter.jpgScreenshot_2019-10-23-11-41-02-024_com.miui.securitycenter.jpgScreenshot_2019-10-23-11-40-57-149_com.miui.securitycenter.jpg

Edited by mase
Posted
12 minut temu, matt_berninger napisał:

Wynik piękny ale widać że nie używasz za bardzo społecznościowek i YouTube które biorą kupę baterii :)

To prawda YouTube nie używam. Oficjalna Appke FB zamieniłem na friendly for Facebook.

Posted

U mnie coś wyjątkowo YouTube dużo baterii zjadł, pomimo że tylko 20min był pierwszy plan. Zmieniłem w ustawieniach baterii z bez ograniczeń na oszczędzanie baterii, zobaczymy czy pomoże.

Screenshot_2019-10-24-12-19-56-150_com.miui.securitycenter.jpg

Posted

U mnie ok. Choć spodziewałem się dłuższego działania. Poniżej screeny. Jeszcze mam 34% baterii.

a7d61a1a3f4566774d60fd55f7a50961.jpg6e02b0b1dc68d56c1793f44e77e66ec3.jpg67bb852a6ac5f3f879a2fb492b211b2e.jpg

Posted

masakara zaktualizowałem do miui 11.02  i przez noc padła bateria,  co dziwne nawet gdy nic nie robie na nim to to jest ciepły w okolicach aparatu .Nie po to kupowałem tel.z taką baterią żeby ładowarkę nosić w kieszeni

Posted

Wyłącznie oszczędzanie energii, tryb kieszonkowy i coś tam jeszcze ;) u mnie się wieszał w nocy a teraz od tygodnia spokój.