Graffy Posted February 20, 2020 Share Posted February 20, 2020 Nic takiego nie zauważyłem, może zacznij od resetu do ustawień fabrycznych? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted February 20, 2020 Share Posted February 20, 2020 Czy jest jakiś prosty sposób na wgranie czystego androida do Mi 9T? MIUI Global 11.0.4. Oficjal dystryb. Strasznie zmula.Dla jednych prosty, dla innych mniej. Niemniej sposób jest.Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hexia Posted February 20, 2020 Share Posted February 20, 2020 11 minut temu, Antyhaker napisał: Dla jednych prosty, dla innych mniej. Niemniej sposób jest. Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Podesłałbyś link? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted February 20, 2020 Share Posted February 20, 2020 Podesłałbyś link?Powinien być w dziale tutoriale. Ewentualnie poczekaj aż wrócę z roboty xdWysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
uzi89 Posted February 21, 2020 Share Posted February 21, 2020 15 godzin temu, Hexia napisał: Czy jest jakiś prosty sposób na wgranie czystego androida do Mi 9T? MIUI Global 11.0.4. Oficjal dystryb. Strasznie zmula Ja mam ten sam problem, strasznie mi zmula. MIUI Global 11.0.4 Jak scrolluje to bardzo klatkuje. Zastanawiam się nad odesłaniem telefonu na gwarancję do Gearbest bo jeszcze wyszła mi na wyświetlaczu plama, widoczna przy wyłączonym wyświetlaczu. Wygląda to jakby wyświetlacz był brudny,tłusty. Po wyczyszczeniu jest czysty ale włożę do kieszeni telefon i znowu to samo. Plama na centralnej części wyświetlacza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted February 21, 2020 Share Posted February 21, 2020 Ja mam ten sam problem, strasznie mi zmula. MIUI Global 11.0.4 Jak scrolluje to bardzo klatkuje. Zastanawiam się nad odesłaniem telefonu na gwarancję do Gearbest bo jeszcze wyszła mi na wyświetlaczu plama, widoczna przy wyłączonym wyświetlaczu. Wygląda to jakby wyświetlacz był brudny,tłusty. Po wyczyszczeniu jest czysty ale włożę do kieszeni telefon i znowu to samo. Plama na centralnej części wyświetlacza. Skoro telefon brudzi się tylko po włożeniu do kieszeni, to gdzie można leżeć przyczyna? ;pWysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted February 21, 2020 Share Posted February 21, 2020 Może być w tym miejscu zdarta jakaś powłoka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 21, 2020 Share Posted February 21, 2020 Tak może być. Miałem tak w jednym telefonie. Była wadliwa powłoka oleofobowa i miał pasek na którym bardziej łapało zabrudzenia. Olałem to bo i tak szkło nakleiłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted February 21, 2020 Share Posted February 21, 2020 Miałem tak przy Nokii Lumia 820 i to była wadliwie położona powłoka oleofobowa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
uzi89 Posted February 21, 2020 Share Posted February 21, 2020 Myślicie że to podlega gwarancji, i jak to wytłumaczyć w Gearbest, bo dostaną telefonu wyczyszczą wyświetlacz i stwierdza że jest wszystko ok. Jakby telefon nie zamulał to pewnie też bym to olał po tak jak piszecie po założeniu foli problem znika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted February 21, 2020 Share Posted February 21, 2020 Mnie Lumie 820 wymienili na nową sztukę, ale wtedy było o tym dość głośno. Wyszła cała seria tych telefonów z źle naniesioną powłoką oleofobową. Druga sztuka po jakimś czasie również posiadała podobny problem, tyle że pojawiający się na mniejszej części ekranu i mniej widoczny. Drugiej sztuki już nie reklamowałem. Co do reklamacji w GearBest to raczej nie odsyłał bym do nich telefonu. Szkoda czasu bo pewnie tak jak napisałeś poza przetarciem ekranu nic nie zrobią. Zrób zdjęcia takie, żeby była widoczna wada powłoki oleofobowej i pisz na support do GearBest. Może zaproponują częściowy zwrot kasy za telefon. Jeśli płaciłeś przez PayPal to możesz ich cisnąć dalej, jak rekompensata finansowa którą zaproponują będzie mała. Jeśli przetłuszczenie jest widoczne najbardziej w miejscu gdzie najczęściej dotykadz ekranu, jest szansa że po jakimś czasie będzie to coraz mniej widoczne, aż całkiem zniknie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
warszawa12332167 Posted February 23, 2020 Share Posted February 23, 2020 Tak z czystej ciekawości amoledy wypalaja się łatwo nadal czy już nie i jak kwestia gwarancji w przypadku wypalenia? Bo jest to mój pierwszy amoled i tak sobie myślę czy dolne przyciski nawigacyjne z czasem się nie wypala na ekranie? Fakt można używać gestów ale jednak wolałbym te przyciski. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted February 23, 2020 Share Posted February 23, 2020 Tak z czystej ciekawości amoledy wypalaja się łatwo nadal czy już nie i jak kwestia gwarancji w przypadku wypalenia? Bo jest to mój pierwszy amoled i tak sobie myślę czy dolne przyciski nawigacyjne z czasem się nie wypala na ekranie? Fakt można używać gestów ale jednak wolałbym te przyciski.Nawet jak Ci się wypalą, to i tak nie zauważysz, nie? ;p Niemniej, nie musisz się martwić.Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
warszawa12332167 Posted March 1, 2020 Share Posted March 1, 2020 Koleżanka mówi że nie otrzymuje moich emotek, wyłączyłem alfabet gsm i dostaje moje emotki ale te standardowe, jeśli używam tych klasycznych( np. xD :D) to nadal ona ich nie widzi, to normalne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted March 1, 2020 Share Posted March 1, 2020 Koleżanka mówi że nie otrzymuje moich emotek, wyłączyłem alfabet gsm i dostaje moje emotki ale te standardowe, jeśli używam tych klasycznych( np. xD ) to nadal ona ich nie widzi, to normalne? To nie jest normalne. Przecież to zwykle znaki.Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
warszawa12332167 Posted March 1, 2020 Share Posted March 1, 2020 8 minut temu, Antyhaker napisał: To nie jest normalne. Przecież to zwykle znaki. Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka no to założę że to problem po jej stronie, bo oprócz wyłączenia alfabetu gsm i tak nie mam innych możliwości, sprawdzę czy na inny fon dochodzą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted March 1, 2020 Share Posted March 1, 2020 no to założę że to problem po jej stronie, bo oprócz wyłączenia alfabetu gsm i tak nie mam innych możliwości, sprawdzę czy na inny fon dochodzą.Daj znać, bo to mocno dziwne.Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek79 Posted March 3, 2020 Share Posted March 3, 2020 Można jakoś wyłączyć tą pojedynczą wibracje, która jest przy nawiązaniu połączenia (w momencie gdy ktoś odbiera połączenie)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Posted March 4, 2020 Share Posted March 4, 2020 2 godziny temu, jacek79 napisał: Można jakoś wyłączyć tą pojedynczą wibracje, która jest przy nawiązaniu połączenia (w momencie gdy ktoś odbiera połączenie)? ustawienia\dźwięk i wibracje Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek79 Posted March 4, 2020 Share Posted March 4, 2020 No wiesz, za nim napisałem to tam sprawdzałem;) I jest opcja wibracja przy połączeniu. Ale ona włącza i wyłącza wibracje jak telefon dzwoni. A ja chcę wyłączyć tą wibrację, która się włącza na moment gdy nawiązuje się połączenie. Takiej opcji nie widzę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted March 4, 2020 Share Posted March 4, 2020 No wiesz, za nim napisałem to tam sprawdzałem;) I jest opcja wibracja przy połączeniu. Ale ona włącza i wyłącza wibracje jak telefon dzwoni. A ja chcę wyłączyć tą wibrację, która się włącza na moment gdy nawiązuje się połączenie. Takiej opcji nie widzę. Ustawienia telefonu, bodajże zakładka zaawansowane / dodatkowe. Jakoś tak Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemekp74 Posted March 4, 2020 Share Posted March 4, 2020 (edited) Jak niżej Edited March 4, 2020 by Przemekp74 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemekp74 Posted March 4, 2020 Share Posted March 4, 2020 Ustawienia zaawansowane/wibruj po odebraniu połaczenia 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek363 Posted March 4, 2020 Share Posted March 4, 2020 Witam Kupiłem mi 9T dopiero przymierzam sie na niego przesiąść ale chce przygotować tel do bezproblemowego użytku a naczytałem sie na forum że troche problemów potrafi sprawiać Stąd moje pytanie: Czy istnieje rom global bez zbednych aplikacji? żeby był jak najlżejszy dla baterii i szybko działajacy Czy trudno wgrać taki rom? Lepszy rom dla mi 9T global czy EEA? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted March 5, 2020 Share Posted March 5, 2020 Witam Kupiłem mi 9T dopiero przymierzam sie na niego przesiąść ale chce przygotować tel do bezproblemowego użytku a naczytałem sie na forum że troche problemów potrafi sprawiać Stąd moje pytanie: Czy istnieje rom global bez zbednych aplikacji? żeby był jak najlżejszy dla baterii i szybko działajacy Czy trudno wgrać taki rom? Lepszy rom dla mi 9T global czy EEA?Problemy najczęściej pojawiają się właśnie wtedy, gdy zaczyna się za bardzo kombinować Lżejszy ROM to AOSP, a jeśli chodzi o global / EEA, to bez różnicy. Zostań na domyślnym. Zbędne apki wyrzucisz przez ADB.Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek363 Posted March 5, 2020 Share Posted March 5, 2020 czyli lepiej zostać przy global i nie przechodzic na xiaomi.eu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted March 5, 2020 Share Posted March 5, 2020 czyli lepiej zostać przy global i nie przechodzic na xiaomi.eu?Takie jest moje zdanie, ale rób jak uważasz.Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojted Posted March 6, 2020 Share Posted March 6, 2020 @przemek363 Ja od sierpnia jestem na Globalu i nie miałem żadnych problemów. No prawie bo po restarcie niektórym aplikacjom trzeba było od nowa nadawać uprawnienia ale to już minęło po którejś aktualizacji. Jestem z Globala zadowolony i nie będę zmieniał na polskie MIUI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek79 Posted March 13, 2020 Share Posted March 13, 2020 Nie dochodzi mi część smsów z kodami weryfikacyjnymi. Na początku zauważyłem problem gdy chciałem zmienić numer telefonu w chmurze xiaomi, a wczoraj gdy chciałem zweryfikować swój numer w aplikacji Żabki. Kody np. z mBanku dochodzą bez problemu. Druga sprawa to to, że czasami przy szybkim pisaniu smsów klawiatura się zawiesza i muszę skopiować to co już napisałem i odświeżyć. Klawiatura SwiftKey, nie wiem czy to ona stwarza problem czy coś z telefonem. Wszelkie podpowiedzi mile widziane Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted March 13, 2020 Share Posted March 13, 2020 Nie dochodzi mi część smsów z kodami weryfikacyjnymi. Na początku zauważyłem problem gdy chciałem zmienić numer telefonu w chmurze xiaomi, a wczoraj gdy chciałem zweryfikować swój numer w aplikacji Żabki. Kody np. z mBanku dochodzą bez problemu. Druga sprawa to to, że czasami przy szybkim pisaniu smsów klawiatura się zawiesza i muszę skopiować to co już napisałem i odświeżyć. Klawiatura SwiftKey, nie wiem czy to ona stwarza problem czy coś z telefonem. Wszelkie podpowiedzi mile widziane Na Gboard zero problemów + SMS również przychodzą bez problemu.Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Firenvis Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 Warto się przesiadać z Honora Play na Mi9T? To są telefony zbliżone wydajnościowo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 (edited) 17 minut temu, Firenvis napisał: Warto się przesiadać z Honora Play na Mi9T? To są telefony zbliżone wydajnościowo? Musisz sam ocenić, czy warto @Firenvis https://www.mgsm.pl/pl/porownanie/honor-play-vs-xiaomi-mi9t/ Tutaj masz pierwsze z brzegu zestawienie. Mi 9T wypada lepiej, ale moim zdaniem nie na tyle, by przesiadać się z jednego na drugiego. Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Edited March 23, 2020 by Antyhaker Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Firenvis Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 21 minut temu, Antyhaker napisał: Musisz sam ocenić, czy warto @Firenvis https://www.mgsm.pl/pl/porownanie/honor-play-vs-xiaomi-mi9t/ Tutaj masz pierwsze z brzegu zestawienie. Mi 9T wypada lepiej, ale moim zdaniem nie na tyle, by przesiadać się z jednego na drugiego. Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Jednak AMOLED, brak Notcha i ciągłe wsparcie kusi. Honor Play to telefon całkiem wydajny, jednak brak aktualizacji martwi. Muszę się zastanowić, dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 5 minut temu, Firenvis napisał: Jednak AMOLED, brak Notcha i ciągłe wsparcie kusi. Honor Play to telefon całkiem wydajny, jednak brak aktualizacji martwi. Muszę się zastanowić, dzięki Jak pisałem - sprzętowo są bardzo podobne. Osobiście bym się pewnie przesiadł (przy założeniu, że w ogóle bym tamten crap kupił :P), ale jako tako większego sensu w tym nie ma Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Firenvis Posted March 25, 2020 Share Posted March 25, 2020 Problemy z Asystentem Google, jeszcze mocniej mnie zmotywowały do zmiany telefonu, przez co zdecydowałem się na niego Czy ten model posiada jakąś fabrycznie nałożoną folię ochronną, czy muszę sam czegoś poszukać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts