Guest Posted August 25, 2019 Share Posted August 25, 2019 (edited) Może to być usterka jednak (układ odpowiedzialny za ładowanie), obstawiam że kontrola jakości nie jest tak dokładna, szczególnie przy tańszych telefonach, stąd sterownik na włączonym telefonie ma problemy z zarządzaniem procesem ładowania akumulatora, @ziutek11113 możesz spróbować wgrać wersję europejską, ale czy to coś zmieni, szczerze wątpię. EDIT: Można spróbować w trybie oszczędzania energii, czy ładuje poprawnie, jest opcja że akumulator jest zużyty i stąd problemy z prawidłowym ładowaniem. Edited August 25, 2019 by Guest Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziutek11113 Posted August 25, 2019 Author Share Posted August 25, 2019 Akumulator nie jest zużyty bo telefon nie jest stary a bateria trzyma dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 25, 2019 Share Posted August 25, 2019 Skoro masz globalną wersję @ziutek11113 to zgaduję... z Gwarancji nici, pozostaje żyć z tym problemem, skoro ładuje na wyłączonym poprawnie, to nie jest tak żle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted August 25, 2019 Share Posted August 25, 2019 Ale tylko ty go masz? Ja też mam rn5 i nie mam problemu. W takim razie zostaje ci jeszcze jedno. Odblokuj bootloader. Wgraj wersję Xiaomi eu stable i zobacz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bullsblood Posted August 25, 2019 Share Posted August 25, 2019 Ale tylko ty go masz? Ja też mam rn5 i nie mam problemu. W takim razie zostaje ci jeszcze jedno. Odblokuj bootloader. Wgraj wersję Xiaomi eu stable i zobacz. To nic nie da. Ja mam wersję Eu i jest jeszcze gorzej niż jak miałem globalna. Może przesinastlowanie na jakiś alternatywny Rom typu aosp dałoby radę Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziutek11113 Posted August 26, 2019 Author Share Posted August 26, 2019 18 godzin temu, frrancuz napisał: Ale tylko ty go masz? Ja też mam rn5 i nie mam problemu. W takim razie zostaje ci jeszcze jedno. Odblokuj bootloader. Wgraj wersję Xiaomi eu stable i zobacz. Mam odblokowany, a żeby instalować inny Rom to jestem zielony, nigdy tego nie robiłem :p Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted August 26, 2019 Share Posted August 26, 2019 To jak masz odbloowany to masz 5 minut roboty. Ja bym mimo wszystko spróbował jeszcze takiego rozwiązania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziutek11113 Posted August 27, 2019 Author Share Posted August 27, 2019 Teraz to już w ogóle tragedia, bateria często spada i czasem na chwilę jest dźwięk rozlaczania ładowarki i podłączania.... Żebym ja wiedział gdzie leży problem :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted August 27, 2019 Share Posted August 27, 2019 Ostatnia rzecz, bateria zdechła. Na włączonym ekranie jest dużo bardziej obciążona niż na wyłączonym. I coś w niej nie trybi, dlatego moduł ładowania wariuje jak tel jest aktywny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziutek11113 Posted August 27, 2019 Author Share Posted August 27, 2019 8 minut temu, frrancuz napisał: Ostatnia rzecz, bateria zdechła. Na włączonym ekranie jest dużo bardziej obciążona niż na wyłączonym. I coś w niej nie trybi, dlatego moduł ładowania wariuje jak tel jest aktywny. Nie mogła bateria zdechnac skoro dobrze trzyma... To kilka miesięcy temu też zdechła ale się naprawila? Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted August 27, 2019 Share Posted August 27, 2019 Oprogramowanie nic nie dało. Bateria trzyma dobrze. Sprawdzałeś inne kable i ładowarki. W domowych warunkach chyba sprawdziłeś co się dało. Zostaje moduł ładowania albo w ogóle coś z płytą główną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziutek11113 Posted August 29, 2019 Author Share Posted August 29, 2019 Oprogramowania nie sprawdzałem, sądzę że to gówno da Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziutek11113 Posted September 2, 2019 Author Share Posted September 2, 2019 Dnia 25.08.2019 o 17:41, Bullsblood napisał: To nic nie da. Ja mam wersję Eu i jest jeszcze gorzej niż jak miałem globalna. Może przesinastlowanie na jakiś alternatywny Rom typu aosp dałoby radę Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Siema, i jak tam? U mnie to na wyłączonym juz ledwo ładuje, a dziś to już tylko prawie spada jak używam :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter1114 Posted September 3, 2019 Share Posted September 3, 2019 Tutaj ktoś podjął temat, może warto zerknąć Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziutek11113 Posted September 3, 2019 Author Share Posted September 3, 2019 3 godziny temu, piter1114 napisał: Tutaj ktoś podjął temat, może warto zerknąć Niestety nie znam na tyle angielskiego i do tego w romach instalacjach itp jestem zielony Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted September 3, 2019 Share Posted September 3, 2019 Zainstaluj custom recovery (może już masz). Wgraj magisk i dodatek do niego(z tematu podanego). Od wszystkiego masz poradniki. Nawet jak się nie znasz to może z 30minut roboty z czytaniem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bullsblood Posted September 3, 2019 Share Posted September 3, 2019 Ja już zainstalowałem zobaczymy czy coś to pomozeWysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziutek11113 Posted September 3, 2019 Author Share Posted September 3, 2019 (edited) 2 godziny temu, Bullsblood napisał: Ja już zainstalowałem zobaczymy czy coś to pomoze Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka I co pomogło? A próbowałes może ładować ładowarką z szybkim ładowaniem? Edited September 3, 2019 by ziutek11113 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziutek11113 Posted September 5, 2019 Author Share Posted September 5, 2019 Dnia 3.09.2019 o 16:18, Bullsblood napisał: Ja już zainstalowałem zobaczymy czy coś to pomoze Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Czyżby eureka i taka podjarka że zapomniałeś o temacie Link to comment Share on other sites More sharing options...
luckd Posted September 6, 2019 Share Posted September 6, 2019 Ostatnio chciałem porządnie podładować baterię i zostawiłem ładowarkę na noc, rano patrzę a tam 98%, po ponownym podłączeniu doładowało do pełna. Wygląda to tak jakby telefon po osiągnęciu 100% przestał widzieć ładowarkę i dalej działał tylko na baterii, też tak macie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bullsblood Posted September 6, 2019 Share Posted September 6, 2019 Czyżby eureka i taka podjarka że zapomniałeś o temacie Chyba nic nie pomogło. Jakoś się ładuje ale zdarza mu się ładować 200-400mah Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lehu2 Posted September 6, 2019 Share Posted September 6, 2019 U mnie na razie ładuje nawet gorzej niż bez tego modułu Masakra jakaś. Myszę pogrzebać czy są jakieś ustawienia w plku konfiguracyjnym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted September 6, 2019 Share Posted September 6, 2019 2 godziny temu, Lehu2 napisał: U mnie na razie ładuje nawet gorzej niż bez tego modułu Masakra jakaś. Myszę pogrzebać czy są jakieś ustawienia w plku konfiguracyjnym. w twrp zaawansowane/menedżer plików i w data/ system/ znajdź batterystats-checkin.bin batterystats-daily.xml (tego pliku może nie być) batterystats.bin zrób kopię na PC i skasuj te pliki. Zrestartuj telefon i sprawdź ładowanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziutek11113 Posted September 6, 2019 Author Share Posted September 6, 2019 Jak ktoś ogarnięty sprawdzi niech daje znać Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziutek11113 Posted September 11, 2019 Author Share Posted September 11, 2019 No i co ludzie? Koniec pomysłów? Ehh a taki byłem zadowolony z tego telefonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lehu2 Posted September 13, 2019 Share Posted September 13, 2019 (edited) Ja juz nie pomogę. Padł mi moduł ładowania albo płyta główna. Ładuje prądem 300-400mA, nie ładuje na wyłączonym i nie działa USB-MTP więc telefon jest nierozpoznawalny przez MiFlash..... Moduł Magick powyżej nic nie zmienił. Masakra i nie wiem co zrobić dalej. Powiedzcie mi czy są jakieś ustawienia w Recovery które mają ew.wpływ na tryb USB-MTP w normalnej pracy systemu? Chciałbym jeszcze zweryfikować czy to nie jest problem wynikający z jakiś ustawień konfiguracyjnych systemu dlatego myślę o totalnym formacie i instalacji systemu na czysto. Pytanie czy bez MiFlash można to zrobić np. przez Recovery i instalacji z zip na mSD?? Edited September 13, 2019 by Lehu2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziutek11113 Posted September 18, 2019 Author Share Posted September 18, 2019 Mi od dwóch dni ładuje normalnie, ja już w ogóle nie wiem o co chodzi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyanowySamsung Posted September 18, 2019 Share Posted September 18, 2019 Ja tak was czytam i się dziwię, że macie problemy. Ja na Custom ROM'ie nie miałem ani razu tego problemu. Telefon śmiga i trzyma tylko minimalnie krócej od stock'a. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bullsblood Posted October 30, 2019 Share Posted October 30, 2019 Mam juz dosyc tego telefonu kupuje nowy. Nie chcę mi się w ogóle ładować. Nie mam już pomysłu na niego Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts