ziutek11113

Redmi note 5 - Częste wolne ładowanie prądem około 300-400 mah

Recommended Posts

Pomóżcie bo już nie wiem co robić, jakiś czas temu telefon zaczął bardzo wolno ładować, aplikacja ampere pokazywała że ładuje z prędkością mniej więcej 380 mah, na drugi dzień gdy już myślałem że problem ustąpił, znowu tak sie stało, pozniej trochę rzadziej ale jednak, teraz znowu dość często, czasem ladowal normalnie szybko a czasem bardzo wolno właśnie, teraz np go wyłączyłem żeby zobaczyć jak będzie ladowal, może to przypadek ale na wyłączonym procenty zaczęły iść szybko, włączyłem, ampere pokazało około 1000mah, już szybciej ale nadal wolniej, odłączyłem kabel, podłączyłem i już 1500 mah.... 

Miał ktoś taki problem? Co to może być? Samo z siebie nagle popsuło się gniazdo? Płyta główna? Wina softu? Chyba raczej nie, mam global i robię aktualizacje. 

Brudne wejście czy jeszcze coś innego? 

Byłbym wdzięczny za jakieś rady i pomoc, bo z telefonu jestem bardzo zadowolony a tu takie coś :(

Edited by ziutek11113

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miałem ostatnio coś podobnego - w moim przypadku kabel nie domagał i wystarczyło go wymienić :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miałeś sprawdzić również kabel, bo to on najczęściej jest winowajcą. Jeśli jednak sprawdziłeś na innej ładowarce i innym kablu to bym robił factory reset, możesz też sprawdzić czy syfu nie ma w porcie.

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 godzin temu, densa napisał:

Miałeś sprawdzić również kabel, bo to on najczęściej jest winowajcą. Jeśli jednak sprawdziłeś na innej ładowarce i innym kablu to bym robił factory reset, możesz też sprawdzić czy syfu nie ma w porcie.

Tak na innej ładowarce razem z innym kablem, to może być wina softu? Że reset by pomógł? Co takiego mogloby się zepsuć w sofcie żeby tak się działo z ladowaniem? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

No może być coś z systemem, zrób sobie kopie zapasową i spróbuj. Jak ładujesz telefon to oczywiście leży nieużywany i wtedy sprawdzasz? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dnia 7.05.2019 o 18:50, densa napisał:

No może być coś z systemem, zrób sobie kopie zapasową i spróbuj. Jak ładujesz telefon to oczywiście leży nieużywany i wtedy sprawdzasz? 

Sprawdzam za pomocą aplikacji, ostatnio ladowal prądem 180 mah, wczoraj znowu normalnie wysokim prądem, wczoraj jakaś aktualizacja była, może to pomoże... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nadal mu się to zdarza, ostatnio ladowal wolno, wtedy muszę go wyłączyć i włączyć i jest ok, ciekawe o co z tym chodzi... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zapeszylem, tego samego dnia co to napisałem wieczorem problem znowu wystąpił, restart telefonu i ok,  nie kumam tego w ogóle... 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dnia 27.06.2019 o 01:22, ziutek11113 napisał:

Zapeszylem, tego samego dnia co to napisałem wieczorem problem znowu wystąpił, restart telefonu i ok,  nie kumam tego w ogóle... 

U mnie to samo. Dopiero po restarcie wskaźnik ładowania pokazał 100%. Pasowała by aktualizacja żeby to poprawić. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dnia 1.07.2019 o 14:09, remus napisał:

U mnie to samo. Dopiero po restarcie wskaźnik ładowania pokazał 100%. Pasowała by aktualizacja żeby to poprawić. 

Czytałeś temat? U mnie to chyba co innego, bo u mnie rzadko ale co jakiś czas problem występuje, chociaż od ostatniego posta na szczęście do tej pory się nie zdarzyło. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja mam to samo już się zdążyłem do tego przyzwyczaić

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dnia 18.07.2019 o 23:14, Bullsblood napisał:

Ja mam to samo już się zdążyłem do tego przyzwyczaić

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
 

Siema, jak u ciebie to wygląda? 

Bo u mnie od dwóch czy trzech dni jest znowu z tym tragedia, praktycznie już się nie ładuje normalnym prądem, tylko takim że bateria stoi w miejscu.... 

Dziś w nocy miałem odpaloną telewizję zasnąłem i patrzę rano, tel wyłączony. 

Kilka razy wyjme z gniazda, i jakiś czas ładuje w miarę szybko ale zaraz zwalnia na Maxa. 

Już mnie to zaczęło porządnie denerwować

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mój ładuje się tak jak chce przez pewien czas na Maxa a później zwalnia do 200. Nie wiem w czym jest problem, ale też zaczęło mnie to ostro drażnić

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dnia 22.08.2019 o 11:08, Bullsblood napisał:

Mój ładuje się tak jak chce przez pewien czas na Maxa a później zwalnia do 200. Nie wiem w czym jest problem, ale też zaczęło mnie to ostro drażnić

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
 

No mój to już w ogóle nie ładuje się pełnym prądem... Zastanawiam się nad wymianą gniazda ale nie wiem czy to w tym tkwi problem. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
No mój to już w ogóle nie ładuje się pełnym prądem... Zastanawiam się nad wymianą gniazda ale nie wiem czy to w tym tkwi problem. 
Ja właśnie zauważyłem że też już nie ładuje pełnym prądem. Wymiana nic nie da. Ja wymieniłem gniazdo i nic to nie pomogło. To raczej problem z płytą główną

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Jeśli są problemy z ładowaniem Ziutek11113 i wszystko już przerobiłeś, to usterka na płycie głównej, na wyłączonym telefonie soft nie ma wpływu na ładowanie, jeśli wtedy nie ładuje to Serwis pozostaje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zauważyłem teraz ze u mnie już prawie wcale nie ładuje. Co ciekawe na wyłączonym ładowanie wygląda elegancko

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Bullsblood to bug w oprogramowaniu telefonu masz, nie ma co drążyć tematu.

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 godzin temu, Bullsblood napisał:

Zauważyłem teraz ze u mnie już prawie wcale nie ładuje. Co ciekawe na wyłączonym ładowanie wygląda elegancko

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
 

Zauważyłem teraz że jak go wyłączyłem to ładuje normalnie, chwila i 7%. Więc mam pewnie ten sam problem co ty... 

4 godziny temu, irek6311 napisał:

Bullsblood to bug w oprogramowaniu telefonu masz, nie ma co drążyć tematu.

Na wyłączonym ładuje normalnie, co więc twoim zadaniem jest nie tak i co z tym fantem zrobić? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

To nic nie da ja już wgrywalem od nowa i nic to nie zmieniło

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

To sytuacja patowa, ewidentnie oprogramowanie telefonu ma bug. Może Android 9 niedopracowany jest na wasze fony, trzeba by się cofnąć na wcześniejszą wersję Androida.

Edited by Guest

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 godzinę temu, irek6311 napisał:

To sytuacja patowa, ewidentnie oprogramowanie telefonu ma bug. Może Android 9 niedopracowany jest na wasze fony, trzeba by się cofnąć na wcześniejszą wersję Androida.

No ale jak niedopracowany? Czym się różni jeden redmi note 5 od drugiego? Czemu wszyscy nie mają tego problemu? 

Dodam że na andku 8 też przez krótki czas miałem ten problem, pozniej zniknął na kilka miesięcy, jechałem na andku 9 i teraz tragedia... Mam oficjalnego globalna. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

@ziutek11113 nie wniknę mocno w temat, na forum pisze kilku, może macie usterkę w fonie, takie problemy to trzeba obadać w realu, poprzez net się nie da, ale jeśli na Android 8 i 9 to samo, to usterka fona raczej.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Masz coś popsute w telefonie. Gwarancja. A jak jej nie masz to wymiana gniazda ładowania(dokładniej to całego modułu) na początek. Zrobisz sam, z chin 10zl, w Polsce pewnie z 25. Nie jest to trudne, tylko robić delikatnie.

Edited by frrancuz

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 minut temu, frrancuz napisał:

Masz coś popsute w telefonie. Gwarancja. A jak jej nie masz to wymiana gniazda ładowania(dokładniej to całego modułu) na początek. Zrobisz sam, z chin 10zl, w Polsce pewnie z 25. Nie jest to trudne, tylko robić delikatnie.

Jak może być gniazdo popsute skoro na wyłączonym telefonie ładuje się normalnie? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

To na pewno nie żadne gniazdo. Ja wymieniłem cała płytkę bo zlamalem Jacka i końcówka została w środku. Po wymienię było jeszcze gorzej z ładowaniem

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

To katastrofa, pozostaje ładować na wyłączonym fonie... będzie szybciej i bez problemów, dobrze że ja ze swoim Xiaomi nie mam takich problemów, ale ja bym go zaraz na Allegro puścił czy utylizował (średniak to kasacja), dlatego też nowości zaraz nie kupuję, pierw badam fora vs problemy i usterki, trochę też farta mam, żadnego fona przez 20 lat co używam różnych marek nie serwisowałem.

Edited by Guest

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 minut temu, irek6311 napisał:

@ziutek11113 masz globalną czy europejską wersję?  Może zmiana wersji zniweluje problem.

Global. 

 

Nie wierzę że to jakiś tajemniczy problem i nie ma rozwiązania :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now