Problemy techniczne
189 topics in this forum
-
- 0 replies
- 439 views
Xiaomi mi 9 lite nie włącza się widać że się ładuje zielona kontrolka włączam i wibruje ale nic nie widać na ekranie przytrzymuje do 2 min i wibruje pre razy i tyle oryginalna ładowarka z tego telefonu co teraz
Last reply by Ted Biedrzycki, -
- 1 follower
- 0 replies
- 416 views
Witajcie ludzie, którzy jeszcze w tych czasach maja Redmi Note 5 Mam problem z ładowaniem telefonu. Mimo szybkiej ładowarki, dobrego kabla, wejście telefonu też dobre i wyświetlania się na ekranie podwójnej burzy z podpisem "szybkie ładowanie" telefon ładuje jakies 20% na godzinę. Jest to straszne. Do 100 ładowało mi ponad 4 godziny. Nigdy tak nie było. Coś się musiało namieszać w ustawianiach bo po przywróceniu ustawień fabrycznych, na świeżo ładowało ok 40% na godzinę. Ze swojej strony usuwałem niepotrzebne programy (debugowanie w opcjach programistycznych zmieniałem) oraz ograniczałem prace w tle róznych aplikacji. Podejrzewam, ze tam gdzieś coś skopałem. Po…
Last reply by pilchu1991, -
- 0 replies
- 1.8k views
Witam, Od 2 dni mam problem z połączeniem WIFI. Telefon widzi sieci ale pokazuje zasięg zero kresek. Nie potrafi się połączyć a jak połączy to tylko na chwilę. Sprawdziłem na sieciach w domu, pracy i w sklepie. Sprawdziłem też połączenie z routerem z drugiego telefonu. Z tą siecią łączy się normalnie. Wszytko zaktualizowane. Przywróciłem tel do ustawień fabrycznych. Co mogę jeszcze zrobić?
Last reply by Tomasz.Bury, -
- 1 follower
- 2 replies
- 409 views
Witam, mam odblokowany bootloader, debugowanie usb, odpalam fastboot, przez kompa, poniżej sprawdzam czy urzadzenie jest widoczne, C:\Users\Admin\Desktop\platform-tools_r31.0.3-windows - ADB - FASTBOOT\platform-tools>fastboot devices 9d03ac1e fastboot "fastboot flash twrp-3.5.2_9-0-whyred.img" zakończone powodzeniem i recovery jest nie wgrane, tylko stockowe albo "fastboot boot twrp-3.5.2_9-0-whyred.img" przy tym stoi na tym co zalaczylem na foto i cisza ale jak zrobie reset klawiszem on/off to normalnie sie uruchamia do systemu dziękuje za pomoc
Last reply by Netoper, -
- 1 reply
- 692 views
Witajcie, Chciałem wgrać xiaomi eu. Telefon Redmi Note 5. Odblokowałem bootloader i chciałem kolejno wrzucić twrp. Pobrałem recovery na niewłaściwy telefon Redmi Note 5 Pro i po flashowaniu telefon uruchomił się tylko w trybie fastboot. Próbowałem wgrać dwa global romy dla miui 10 i 11 przez mi flash, (vince_global_images_V11.0.2.0.OEGMIXM_20191108.0000.00_8.1_global_90dd70aa99 i vince_global_images_V10.2.3.0.OEGMIXM_20190701.0000.00_8.1_global_82d73c7f78) aby odzyskać stock recovery, ale otrzymywałem błąd „mismatching image and device". Próbowałem z pliku flash_all.bat wywalić te sekwecje ale zatrzymywał się na pierwszym elemencie do flashowania. Próbowałem z s…
Last reply by Kacper Skrzypek, -
Cześć ! Dziś podczas wykonywania połączenia do żony pojawiła mi się ikonka podłączonych słuchawek (oczywiście nie miałem ich podłączonych) koło zegarka. Musiałem rozmowę przeprowadzić na głośniku bo ani ja nic nie słyszałem, ani moja żona. Po rozłączeniu dioda pozostała i telefon przestał wykrywać kartę sim. Po kilku resetach i wyłączeniach/włączeniach telefonu w końcu wykrył kartę sim (ikona słuchawek nadal świeciła) jednak po jakiś 30 minutach znów przestał wykrywać karty sim i jest tak do tej pory. Czy ktoś spotkał się z takim problemem i sobie z nim poradził ?
Last reply by VitoAndolini., -
- 3 replies
- 417 views
Witam mam problem z odblokowaniem bootloadera w Redmi Note 4 ( Wiem ze dział jest do 5 ale 4 nie widzialem ) Mianowicie kiedy proboje odblokowac go w MiFlash Unlock Tool to wyswietla mi sie komunikat ( please add your account in miui settings developer options mi unlock status) tylko ze nie dam rady sie zalogowac do konta google bo telefon jest po resecie . Może coś ktoś poradzi z góry wielkie dzieki
Last reply by maciek04, -
- 1 follower
- 2 replies
- 690 views
Szukam rozwiązania problemu z ładowaniem smartphona Redmi Note 5 pro. Przekopałem wszystkie możliwe strony internetowe i nie znalazłem rozwiązania. Telefon nie chce się ładować: smartphon widzi ładowarkę ale albo mimo znaczka ładowania nie ładuje telefonu albo znaczek "pioruna"- ładowania miga (ładuje, nie ładuje, ładuje, nie ładuje) co sprawia że telefon mając np 25% baterii jeszcze szybciej się rozładowuje.- próbowałem ładować tel w trybie samolotowym - nie pomogło- kupiłem nowy kabel/ładowarkę - nie pomogło - Ładowanie na wyłączonym tel też nie pomaga - nie pomogło - przywróciłem tel do ustawień fabrycznych - nie pomogło - od początku wgrałem nowy system - nie …
Last reply by Nenfrik, -
- 0 replies
- 1.2k views
Witam mam problem z telefonem , ma on z 3 lata oczywiście nie ma już gwarancji, powstał problem telefon się wyłączył i włączył ponownie zawieszając na logo startowym , jak próbuje wyłączyć to wyłącza się i od razu włącza i nadal zawieszony jest, już od 7 godzin jest na logo i nic się nie dzieje, po podpięciu do komputera nie wykrywa go , nie byl zalany czy tez nie upadł, wcześniej działał bez problemu , odpięcie baterii tez nic nie dało. Telefon to Xiaomi redmi Note 5pro 4/64
Last reply by maciekchn, -
- 1 follower
- 1 reply
- 1.2k views
Witam. Chcę wysłać SMS do pewnej osoby. W kontaktach pod nazwą kryje się jeden numer 794 xxx xxx. Chcąc wysłać SMS nagle na górze wiadomości ukazuje się nazwa innego kontaktu a pod nim dwa numery 602 yyy yyy i po przecinku 794 xxx xxx - czyli ten właściwy. Zadzwonić mogę normalnie. Istnieje możliwość, że albo ja albo ta osoba ma włączone przekierowywanie SMS? Próbowałem usuwać te dwa kontakty i na nowo wklepywać ale bez skutku. Wydaje mi się, że problem będzie leżał po mojej stronie a nie po odbiorcy. Telefon chyba też tu nie ma dużego znaczenia, raczej sieć (tak myślę). Ktoś się z tym spotkał?
Last reply by kaskie, -
- 0 replies
- 531 views
Witam Mam taki problem z telefonem że po wymianie płytki z gniazdem ładowania (stara uległa uszkodzeniu) telefon po włączeniu po chwili sam się wyłącza czy miał ktoś z was podobny problem? I znalazł rozwiązanie? Dodam że nowa płytka jest identyczna jak stara i gdy telefon jest podpięty do ładowania działa bez zarzutu gdy jednak odłączę go odrazu się wyłącza
Last reply by Mati1234, -
- 2 replies
- 1.3k views
Po ostatniej aktualizacji aplikacji wiadomości wyświetla się 50 ostatnich wiadomości w danym wątku. Gdzie można zmienić jakieś ustawienie aby był dostęp do całego wątku cały czas.
Last reply by mrosi, -
- 2 replies
- 933 views
Cześć, Mam niemały problem. Na wyświetlaczu zrobił się pająk, a miesiąc później siadł dotyk na prawej części ekranu, od dołu do góry - jakby linijką oddzielił. Teraz nie mogę przejść ekranu blokady bo miałem wzorek, który zachodził na prawą uszkodzoną część. Potrzebuje zgrać pliki, zdjęcia filmy, jakieś pobrane rzeczy, kontakty i notatki. jest jakiś sposób z poziomu software'u zrobić kopię zapasową plików, a potem je gdzieś odtworzyć? czy ten ekran blokady jest nie do przejścia? zależy mi na tym żeby już nie dokładać do tego interesu. Widzę jedno rozwiązanie, zamówić nowy wyświetlacz na allegro, podpiąć go na czas kopiowania plików i zrobić zwrot …
Last reply by mrosi, -
- 1 follower
- 2 replies
- 1.4k views
Witam. Telefon to Xiaomi Redmi Note 5 i problem jest taki, że stoi na ładowaniu się logo i system się nie ładuje. Siostra twierdzi, że się coś w systemie pochrzaniło i tak oto "wysypało", nic dziwnego skoro cały czas były komunikaty o braku wolnego miejsca na nim... Telefon miał odblokowanego bootloadera z tego co pamiętam to chyba powinien się jakiś system przez MiFlasha zainstalować, ale czy mogę w jakiś sposób wcześniej odzyskać jakieś dane z pamięci wewnętrznej? Głównie chodzi o zdjęcia i dokumenty. Jeśli tak to co zrobić aby się do nich dostać? Recovery wiele opcji widzę, że nie oferuje.
Last reply by elano1000, -
- 4 replies
- 7.6k views
Czy u Was również występuje sytuacja z brakiem automatycznego łączenia przez bluetooth? Od nowości wszystko było w porządku. Sparowana słuchawka bluetooth lub głośnik łączyły się automatycznie gdy włączałem te urządzenia. Od jakiegoś czasu muszę za każdym razem wejść w ustawienia bluetooth aby wybrać urządzenie, z którym chcę się połączyć. Jest to dość irytujące.
Last reply by Maki, -
- 1 follower
- 0 replies
- 833 views
Witam Od wczoraj podczas regulacji głośności przyciskiem nawigacyjnym ustawia mi się tylko dźwięk połączeń, multimedia i budzik muszę już ustawiać za pomocą gestów na ekranie. Też podczas włączonej aplikacji muzyki nie da się sterować dźwiękiem za pomocą przycisku bo reguluje się tylko dzwonek. Jak to zmienić?
Last reply by midas20, -
- 1 follower
- 0 replies
- 686 views
Mam problem z moim telefonem Redmi Note 5, w zakładce wifi jestem połączony z internetem, wyskakuje połączono brak internetu, gdy wchodzę w jakieś aplikacje jak przeglądarka Internet normalnie działa, jedyne co nie działa to pobieranie ze sklepu Play wyskakuje że czekam na pobieranie i się nie pobiera, gry też nie chcą się włączyć, YouTube itd. działa normalnie. Na innych urządzeniach wszystko działa normalnie
Last reply by Rendirock, -
- 1 follower
- 8 replies
- 1.8k views
Cześć, mam problem z telefonem xiaomi redmi note 5. Niestety system jest zepsuty, więc chcę go naprawić, ale żeby to zrobić muszę wiedzieć, czy mam odblokowany bootloader. Zainstalowałem odpowiedni program i po włączeniu trybu fastboot na telefonie i podłączeniu go do komputera zostaje on wykryty, ale po wejściu w polecenie "fastboot oem device-info" telefon się rozłącza i tryb fastboot przestaje działać. Co należy zrobić? Jak to naprawić? Poniżej zamieszczam screeny i zdjęcia błędów. Komputer początkowo wykrywa telefon, ale po wpisaniu komendy widocznej na ekranie pojawia się ten błąd i telefon w trybie fastboota każe mi wcisnąć dowolny przycisk, aby go wyłączyć (w …
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 1 reply
- 1.5k views
Witam, Jakiś czas temu telefon mi wypadł przy wysiadaniu z auta, wiadomo pajęczynka w prawym dolnym rogu ekranu. Wcześniej już troszkę wariował mi dotyk, ale nie było to częste i uciążliwe. Telefon tak jak mówiłem wypadł, dalej w sumie działo się z nim tyle co wcześniej, czyli sporadyczne problemy z dotykiem. Wczoraj grałem sobie wieczorem w jakiegoś FPS'a i za mocno wcisnąłem w miejscu pęknięcia, czyli prawym dolnym rogu telefonu i nagle telefon padł całkowicie, tj. czarny ekran i brak jakiejkolwiek reakcji telefonu. Znaczy jeśli go wcisnę jeszcze raz w tym miejscu, to telefon tak jakby się wyłącza ponownie i potem jak próbuję go uruchomić to na chwile ekran s…
Last reply by Deviant, -
- 1 follower
- 2 replies
- 2.3k views
Witam potrzebuję pomocy coś się popsuło z telefonem Xiaomi redmi note 5 a mianowicie zaczął się coś mólić chciałem go zresetować ale już się nie dało wyskoczył ekran do hard resetu nic nie mogę zrobić jak biorę reboot system to się nie ładuje nie chcę go resetować bo bardzo szkoda mi danych czy ktoś podpowie mi jak mogę zgrać z niego dane to bardzo mi na tym zależy telefon bo i tak się przycisk głośności zepsuł nie mogę z tego nijak wyjść pomocy
Last reply by mrosi, -
- 1 reply
- 936 views
Witam, po wymianie uszkodzonej baterii oraz modułu USB, nie ładuje baterii. Dioda ładowania świeci ale nie płynie prąd do baterii. Pomóżcie bo nie mam już pomysłów. Próbowałem różne kable i różne ładowarki, na wszystkich ta sama sytuacja.
Last reply by piter1114, -
Witam jestem posiadaczem telefonu Xiaomi Redmi Note 5 Wstyd się przyznać, ale bawiłem się opcjami programistycznymi i popsułem sobie telefon. W opcji ustawiania Minimalnej Szerokości wpisałem wartość 900. Od razu po tym ekran się zrobił czarny, telefon się wyłączył i wyświetlają się opcje w Main Menu "Reebot, Wipe Data i Connect with MIAssistant". Próbowałem opcji Reboot i Connect wit MIAssistant i niestety nie zadziałały. Czy da się to jakoś naprawić bez utraty danych z telefonu??? Proszę o pomoc
Last reply by użytkownik123, -
- 2 replies
- 1.2k views
Hej wszystkim. Od roku jestem szczęśliwą posiadaczką redmi note 5. Jakiś czas temu zwróciłam uwagę że słabo słyszę swoich rozmówców przy maksymalnie podkręconej głośności. Dla upewnienia się sprawdziłam na bliźniaczym modelu rozmowę przy max ustawieniach- mało mi ucha nie urwało. Gdy do ręki znów wzięłam swoj- lipa. Każdą bez wyjątku rozmowę ledwo co słychać, muszę dociskać telefon do ucha, w głośnych okolicznościach (ruchliwa ulica, rozmowy osób obok) niemal nie da się gadać. Głośnik wymieniony- bez poprawy Ustawienia fabryczne przywrocone- bez poprawy. Jakieś pomysły? Zostało mi jeszcze minimum rok użytkowania tego telefonu i boje się że w nagłym p…
Last reply by ralko, -
- 5 replies
- 1.1k views
Czy komuś przydarza się problem z "wyłączającym" się telefonem? Od jakiegoś czasu notorycznie wyłącza mi się telefon. Myślałem, że może wina romu xiaomi.eu. Wgrałem globala, dalej to samo. Z rzeczy niestandardowych miałem tylko insta beta oraz yt vanced non root. Może ktoś spotkał się z tym problemem i ma to powiązanie z softem, apk, a może sam telefon nadaje się do oddania na gwarancję? Tel to rn5 whyred. YT prawie ciagle chodził w tle + nawigacja, po wyjsciu z auta telefon już był "martwy" restart pomagał na bardzo krótko.
Last reply by pionq, -
- 1 follower
- 2 replies
- 983 views
Witam, mam problem od czasu wgrania aktualizacji 9.12.26 z Xiaomi.ue na Redmi Note 5 Pro (whyred) - brak możliwości wgrywania kolejnych aktualizacji. Jak to naprawić? Próbowałem wgrać ponownie najnowsze twrp, ale nic to nie zmienia. Ktoś się spotkał z takim problemem jak na załączonych zdjęciach?
Last reply by Mistyk,