Jump to content

Antirollback w nowszych buildach MIUI

Yason

Recommended Posts

@Jacek6207

Spróbuj tą paczką:

https://drive.google.com/open?id=1kp9VpJVhYrRQ-d9nMXZ5jzl9odLKjxLd

Wypakuj, podłącz telefon w fastboot i kliknij na twrp-installer, potwierdzasz tylko enterem

Tu masz osobno to TWRP, dodałem do niego j. polski

https://drive.google.com/open?id=1y98SNk2SCTkqVRnLHmLCYfjUTAXnVJAH

Pamiętaj, że wszystko robisz na własną odpowiedzialność

Edited by focusik09

Dnia 12.11.2018 o 11:03, focusik09 napisał:

@Jacek6207

Spróbuj tą paczką:

https://drive.google.com/open?id=1kp9VpJVhYrRQ-d9nMXZ5jzl9odLKjxLd

Wypakuj, podłącz telefon w fastboot i kliknij na twrp-installer, potwierdzasz tylko enterem

Tu masz osobno to TWRP, dodałem do niego j. polski

https://drive.google.com/open?id=1y98SNk2SCTkqVRnLHmLCYfjUTAXnVJAH

Pamiętaj, że wszystko robisz na własną odpowiedzialność

Serdeczne podziękowania, wszystko śmiga jak trzeba . Pozdrawiam

• Like 1

Dnia 15.11.2018 o 08:04, Jacek6207 napisał:

Serdeczne podziękowania, wszystko śmiga jak trzeba . Pozdrawiam

Jednak to TWRT z drugiego linku to jakaś lipa bo nie widzi żadnej pamięci w telefonie. Pozostałem na tym pierwszym. Pozdrawiam.

• 4 months later...
  • 1 month later...

Panie i panowie, przepraszam że pytam, ale czym naprawdę jest to antirollback i jakie ma ono znaczenie dla mnie, zwykłego zjadacza chleba? Przyznam, że wypadłem z obiegu informatyczno-smartfonowego, po prostu użytkuję swojego Xiaomi tak, jak Pan Bóg przykazał... I proszę o bez złośliwości, nie każdy jest tak zaawansowany jak wy. Dziękuję.

• 7 months later...

Chciałbym zainstalowac AOSP Extended. Jednak co w sytuacji gdybym jednak zapragnął wrócić do Globala ? Skąd pobrać paczkę pod fastboot ? Mam obecnie najnowszego globala, do jakiej wersji mogę się cofnąć ze względu na ARB ?

Dnia 19.01.2020 o 12:33, robiq napisał:

Chciałbym zainstalowac AOSP Extended. Jednak co w sytuacji gdybym jednak zapragnął wrócić do Globala ? Skąd pobrać paczkę pod fastboot ? Mam obecnie najnowszego globala

TUTAJ LINK coś znalazłem

do jakiej wersji mogę się cofnąć ze względu na ARB ?

było gdzieś na forum, ale po co cofać się do starszej wersji?

Chciałbym zainstalowac AOSP Extended. Jednak co w sytuacji gdybym jednak zapragnął wrócić do Globala ? Skąd pobrać paczkę pod fastboot ? Mam obecnie najnowszego globala, do jakiej wersji mogę się cofnąć ze względu na ARB ?

1. Paczka pod fastboot z (obecnie) najnowszym globalem - http://bigota.d.miui.com/V11.0.3.0.PEIMIXM/whyred_global_images_V11.0.3.0.PEIMIXM_20191108.0000.00_9.0_global_f128798d03.tgz

2. Do maksymalnie 9.5.19.0 stable. Skoro masz najnowszego globala, to nie będzie później problemu z powrotem jak się cofniesz normalnie na ostatniego globala. ARB było problemem jak były telefony z różnymi wersjami ARB, ale teraz praktycznie 99% RN5 ma tak czy siak poziom ARB 4, więc to nie ma aż takiego znaczenia..

dopytam w temacie,

1.Czy istnieje możliwość powrotu do stockowego roma z poziomu TWRP? np.wcześniej stworzoną kopią ?

W Orangefox jest możliwość tworzenia kopii tzw.szybkiej /SYSTEM+DATA/ ,ale jest też możliwość zrobienia backupu z opcjami BOOT/RECOVERY/CACHE/OBRAZ SYSTEMU/VENDOR/MODEM/EFS

2.Czy  z pomocą TWRP można instalować dowolne custom romy? np. na bazie androida 9 czy 10-ki?

• 1 month later...

Koledzy mam pytanie jaką wersje xiaomi.eu mogę zainstalować na RN5 pro żeby wszystko działało bo dałem go żonie i co chwile jest coś nie tak. Jak nie czarny ekran po odłączeniu od ładowarki tak teraz na 20.3.5 czarny ekran gdy ktoś dzwoni.. podrzucie jakąś stabilną wersje która mogę zainstalować bez bricka ARB.

Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka

1 godzinę temu, marcinj6 napisał:

żeby wszystko działało

Moja propozycja to ostatnia wersja stabilna xiaomi.eu/miuipolska , wszystko działa poprawnie, jest bardzo szybki i stabilny. Proponuję też używać stockowego launchera, bo na przykład NOVA launcher (którego używałem od wielu lat na innym tel.) działa na RN5 działa kiepsko...

Moja propozycja to ostatnia wersja stabilna xiaomi.eu/miuipolska , wszystko działa poprawnie, jest bardzo szybki i stabilny. Proponuję też używać stockowego launchera, bo na przykład NOVA launcher (którego używałem od wielu lat na innym tel.) działa na RN5 działa kiepsko...
No dobra czyli teraz by pasowało zrobić wipe all i wrzucić w twrp? Tylko nie uwale telefonu przez arb?

Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka

3 godziny temu, marcinj6 napisał:

zrobić wipe all i wrzucić w twrp?

Ja mam wgrane orangefox, więc tam zaznaczam dalvik/art cache, cache,system,vendor i data.Z tym ARB to trzeba by cofnąć się o ileś tam wersji, nie sądzę by "udało się uceglić" smartfona, choć niektórym to się udaje.... ;)

• 4 months later...

Hej

Na RN5 Pro mam stare MIUI 10.2 z androidem 8.1.0.

Czy jak sobie teraz zainstaluję tę najnowszą aktualizację to będę mógł w przyszłości zainstalować jakieś AOSP czy inne LineageOS?

I w ogóle jak działa ten antirollback? Nie będę mógł wrócić do starszych MIUI nawet jak mam zrobiony obraz z TWRP?

• 2 weeks later...
  • 2 months later...

Cześć,
obecnie mam MIUI 9.6.3 na Redmi Note 5 Pro (whyred) z polskiej dystrybucji. Chciałem zaktualizować system do najnowszej wersji MIUI 11.0.5. Czy w razie czego będę mógł w prosty sposób (np. przez plik ZIP w recovery lub Mi Flash) wrócić do wersji MIUI 9.6 i czy w ogóle muszę się przejmować tym zabezpieczeniem anti-rollback?

W obu przypadkach oficjalne MIUI w wersji stabilnej (Global).