Jacek6207 Posted November 10, 2018 Share Posted November 10, 2018 5 godzin temu, focusik09 napisał: @Jacek6207 A kombinacją klawiszy próbowałeś wejść? Na wyłączonym telefonie przytrzymaj przycisk głośności + oraz power, trzymaj do pojawienia się logo Mi Taką kombinacją wchodzę w fabryczne recovery i dalej nic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
focusik09 Posted November 12, 2018 Share Posted November 12, 2018 (edited) @Jacek6207 Spróbuj tą paczką: https://drive.google.com/open?id=1kp9VpJVhYrRQ-d9nMXZ5jzl9odLKjxLd Wypakuj, podłącz telefon w fastboot i kliknij na twrp-installer, potwierdzasz tylko enterem Tu masz osobno to TWRP, dodałem do niego j. polski https://drive.google.com/open?id=1y98SNk2SCTkqVRnLHmLCYfjUTAXnVJAH Pamiętaj, że wszystko robisz na własną odpowiedzialność Edited November 12, 2018 by focusik09 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted November 12, 2018 Share Posted November 12, 2018 Dnia 10.11.2018 o 19:52, Jacek6207 napisał: Taką kombinacją wchodzę w fabryczne recovery i dalej nic. Co Ty tak właściwie próbujesz wgrać? Gołe TWRP czy jakąś modyfikację? Spróbuj to cudo >>> https://forum.xda-developers.com/redmi-note-5-pro/development/twrp-orangefox-recovery-project-t3837547 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacek6207 Posted November 15, 2018 Share Posted November 15, 2018 Dnia 12.11.2018 o 11:03, focusik09 napisał: @Jacek6207 Spróbuj tą paczką: https://drive.google.com/open?id=1kp9VpJVhYrRQ-d9nMXZ5jzl9odLKjxLd Wypakuj, podłącz telefon w fastboot i kliknij na twrp-installer, potwierdzasz tylko enterem Tu masz osobno to TWRP, dodałem do niego j. polski https://drive.google.com/open?id=1y98SNk2SCTkqVRnLHmLCYfjUTAXnVJAH Pamiętaj, że wszystko robisz na własną odpowiedzialność Serdeczne podziękowania, wszystko śmiga jak trzeba . Pozdrawiam 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacek6207 Posted November 17, 2018 Share Posted November 17, 2018 Dnia 15.11.2018 o 08:04, Jacek6207 napisał: Serdeczne podziękowania, wszystko śmiga jak trzeba . Pozdrawiam Jednak to TWRT z drugiego linku to jakaś lipa bo nie widzi żadnej pamięci w telefonie. Pozostałem na tym pierwszym. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aliens Posted April 6, 2019 Share Posted April 6, 2019 panowie sprawdzam arb w swoim MiA1 i po komendach pokazuje sie tylko tak jak na scrren , czyli nie wiem jaka wersja siedzi , poradzicie cos?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted April 6, 2019 Share Posted April 6, 2019 (edited) @aliens Mi A1 nie ma arb a poza tym to nie dział Mi A1 Edited April 6, 2019 by mariusz.ur Link to comment Share on other sites More sharing options...
aliens Posted April 6, 2019 Share Posted April 6, 2019 ups. ok sorrki ze tu wlazłem.. ale juz zeby nie szukac jezeli niema arb to co sie z tym wiaze?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aliens Posted April 7, 2019 Share Posted April 7, 2019 21 godzin temu, aliens napisał: ups. ok sorrki ze tu wlazłem.. ale juz dałem rade... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igorius Posted May 29, 2019 Share Posted May 29, 2019 Panie i panowie, przepraszam że pytam, ale czym naprawdę jest to antirollback i jakie ma ono znaczenie dla mnie, zwykłego zjadacza chleba? Przyznam, że wypadłem z obiegu informatyczno-smartfonowego, po prostu użytkuję swojego Xiaomi tak, jak Pan Bóg przykazał... I proszę o bez złośliwości, nie każdy jest tak zaawansowany jak wy. Dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 29, 2019 Share Posted May 29, 2019 Jak wyżej. Po prostu nie da się cofnąć do pewnych wcześniejszych wersji MIUI (wcześniejszych niż 9.5.19.0 Global stabilne) - ale jeśli korzystasz tylko z Globala, nie wgrywasz miuipolska/innych softów, to nie dotyczy to Ciebie wcale. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robiq Posted January 19, 2020 Share Posted January 19, 2020 Chciałbym zainstalowac AOSP Extended. Jednak co w sytuacji gdybym jednak zapragnął wrócić do Globala ? Skąd pobrać paczkę pod fastboot ? Mam obecnie najnowszego globala, do jakiej wersji mogę się cofnąć ze względu na ARB ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter1114 Posted January 20, 2020 Share Posted January 20, 2020 Dnia 19.01.2020 o 12:33, robiq napisał: Chciałbym zainstalowac AOSP Extended. Jednak co w sytuacji gdybym jednak zapragnął wrócić do Globala ? Skąd pobrać paczkę pod fastboot ? Mam obecnie najnowszego globala TUTAJ LINK coś znalazłem Dnia 19.01.2020 o 12:33, robiq napisał: do jakiej wersji mogę się cofnąć ze względu na ARB ? było gdzieś na forum, ale po co cofać się do starszej wersji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 20, 2020 Share Posted January 20, 2020 Dnia 19.01.2020 o 12:33, robiq napisał: Chciałbym zainstalowac AOSP Extended. Jednak co w sytuacji gdybym jednak zapragnął wrócić do Globala ? Skąd pobrać paczkę pod fastboot ? Mam obecnie najnowszego globala, do jakiej wersji mogę się cofnąć ze względu na ARB ? 1. Paczka pod fastboot z (obecnie) najnowszym globalem - http://bigota.d.miui.com/V11.0.3.0.PEIMIXM/whyred_global_images_V11.0.3.0.PEIMIXM_20191108.0000.00_9.0_global_f128798d03.tgz 2. Do maksymalnie 9.5.19.0 stable. Skoro masz najnowszego globala, to nie będzie później problemu z powrotem jak się cofniesz normalnie na ostatniego globala. ARB było problemem jak były telefony z różnymi wersjami ARB, ale teraz praktycznie 99% RN5 ma tak czy siak poziom ARB 4, więc to nie ma aż takiego znaczenia.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter1114 Posted January 20, 2020 Share Posted January 20, 2020 dopytam w temacie, 1.Czy istnieje możliwość powrotu do stockowego roma z poziomu TWRP? np.wcześniej stworzoną kopią ? W Orangefox jest możliwość tworzenia kopii tzw.szybkiej /SYSTEM+DATA/ ,ale jest też możliwość zrobienia backupu z opcjami : BOOT/RECOVERY/CACHE/OBRAZ SYSTEMU/VENDOR/MODEM/EFS 2.Czy z pomocą TWRP można instalować dowolne custom romy? np. na bazie androida 9 czy 10-ki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted March 10, 2020 Share Posted March 10, 2020 Koledzy mam pytanie jaką wersje xiaomi.eu mogę zainstalować na RN5 pro żeby wszystko działało bo dałem go żonie i co chwile jest coś nie tak. Jak nie czarny ekran po odłączeniu od ładowarki tak teraz na 20.3.5 czarny ekran gdy ktoś dzwoni.. podrzucie jakąś stabilną wersje która mogę zainstalować bez bricka ARB.Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter1114 Posted March 10, 2020 Share Posted March 10, 2020 1 godzinę temu, marcinj6 napisał: żeby wszystko działało Moja propozycja to ostatnia wersja stabilna xiaomi.eu/miuipolska , wszystko działa poprawnie, jest bardzo szybki i stabilny. Proponuję też używać stockowego launchera, bo na przykład NOVA launcher (którego używałem od wielu lat na innym tel.) działa na RN5 działa kiepsko... Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted March 11, 2020 Share Posted March 11, 2020 Moja propozycja to ostatnia wersja stabilna xiaomi.eu/miuipolska , wszystko działa poprawnie, jest bardzo szybki i stabilny. Proponuję też używać stockowego launchera, bo na przykład NOVA launcher (którego używałem od wielu lat na innym tel.) działa na RN5 działa kiepsko...No dobra czyli teraz by pasowało zrobić wipe all i wrzucić w twrp? Tylko nie uwale telefonu przez arb?Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter1114 Posted March 11, 2020 Share Posted March 11, 2020 3 godziny temu, marcinj6 napisał: zrobić wipe all i wrzucić w twrp? Ja mam wgrane orangefox, więc tam zaznaczam dalvik/art cache, cache,system,vendor i data.Z tym ARB to trzeba by cofnąć się o ileś tam wersji, nie sądzę by "udało się uceglić" smartfona, choć niektórym to się udaje.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted March 11, 2020 Share Posted March 11, 2020 nie sądzę by "udało się uceglić" smartfona, choć niektórym to się udaje.... Masz rację. Po prostu paczka nie wejdzie. Wyskoczy błąd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted March 14, 2020 Share Posted March 14, 2020 A chciałbym wyczyścić wszystko w telefonie i na czysto wgrać stable albo najnowszy dev to jakie wipe muszę zrobić?Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
poormalone Posted July 27, 2020 Share Posted July 27, 2020 Hej Na RN5 Pro mam stare MIUI 10.2 z androidem 8.1.0. Czy jak sobie teraz zainstaluję tę najnowszą aktualizację to będę mógł w przyszłości zainstalować jakieś AOSP czy inne LineageOS? I w ogóle jak działa ten antirollback? Nie będę mógł wrócić do starszych MIUI nawet jak mam zrobiony obraz z TWRP? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted July 27, 2020 Share Posted July 27, 2020 ARB i tak już masz więc nie musisz się obawiać. Wszystko możesz wgrywać, do MIUI możesz też wrócić (maksymalnie do wersji 9.5.19.0 stable). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Materius1994 Posted August 5, 2020 Share Posted August 5, 2020 Witam, dawno mnie tu nie było. Przeglądałem teraz poprzednie posty, ale chcę się upewnić. Aktualnie mam najnowszego globala z odblokowanym bootloaderem który już się trochę zamulił. Jakie TWRP wgrać najlepiej i system (stable /dev) polecacie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielsak Posted October 23, 2020 Share Posted October 23, 2020 Cześć, obecnie mam MIUI 9.6.3 na Redmi Note 5 Pro (whyred) z polskiej dystrybucji. Chciałem zaktualizować system do najnowszej wersji MIUI 11.0.5. Czy w razie czego będę mógł w prosty sposób (np. przez plik ZIP w recovery lub Mi Flash) wrócić do wersji MIUI 9.6 i czy w ogóle muszę się przejmować tym zabezpieczeniem anti-rollback? W obu przypadkach oficjalne MIUI w wersji stabilnej (Global). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 23, 2020 Share Posted October 23, 2020 Będziesz mógł spokojnie wrócić. Wrócić można maksymalnie do wersji 9.5.13.0 global. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts