szamanek Posted July 19, 2018 Share Posted July 19, 2018 U mnie Redmi Note 5 - MiuiPolska 8.7.12 D:\Programy\Minimal ADB and Fastboot>fastboot getvar anit getvar:anit FAILED (remote: GetVar Variable Not found) finished. total time: -0.000s Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted July 19, 2018 Share Posted July 19, 2018 Pomyliłeś komendy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
k.mlynarczyk87 Posted July 19, 2018 Share Posted July 19, 2018 Czy wrócenie z miui.eu przez mi flash na global (niższa wersję ) tez ucegli smartfona?Wysłane z mojego MIX 2S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamanek Posted July 19, 2018 Share Posted July 19, 2018 1 godzinę temu, Orjon napisał: Pomyliłeś komendy. Racja mój błąd.. anti: 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted July 19, 2018 Share Posted July 19, 2018 20 minut temu, szamanek napisał: Racja mój błąd.. anti: 3 U mnie na xiaomi.eu jest 4, ale to jakieś znaczenie ma? 38 minut temu, k.mlynarczyk87 napisał: Czy wrócenie z miui.eu przez mi flash na global (niższa wersję ) tez ucegli smartfona? Wysłane z mojego MIX 2S przy użyciu Tapatalka Jeśli ta niższa wersja będzie sprzed anti4 to tak. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
k.mlynarczyk87 Posted July 19, 2018 Share Posted July 19, 2018 Co się dzieje....Huawei blokuje odblokowanie botloadera a xiaomi wròcenia na niższą wersje.Podobno wszystko dla naszego bezpieczeństwa.Wysłane z mojego MIX 2S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted July 19, 2018 Share Posted July 19, 2018 33 minuty temu, k.mlynarczyk87 napisał: Co się dzieje....Huawei blokuje odblokowanie botloadera a xiaomi wròcenia na niższą wersje.Podobno wszystko dla naszego bezpieczeństwa. Wysłane z mojego MIX 2S przy użyciu Tapatalka Nie Xiaomi, tylko Google. Zresztą, co Wy się tak na to napaliliście? Żebyście się tak jeszcze namiętnie cofali - maksymalnie jedna wersja w tył, czyli problemu nie ma Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted July 19, 2018 Share Posted July 19, 2018 Bo Xiaomi to spartaczylo. Google wyłącza ten mechanizm przy odblokowaniu bootloadera. Xiaomi pozostawiło, nie wiedzieć czemu, ten mechanizm włączony ZAWSZE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted July 19, 2018 Share Posted July 19, 2018 A xiaomi wymyśliło że te cegły to oczywiście mogą sobie klienci naprawić ale ze względów bezpieczeństwa dostają zgodę tylko na jeden flash http://en.miui.com/thread-3254707-1-1.html 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted July 19, 2018 Share Posted July 19, 2018 16 minut temu, SLiM napisał: A xiaomi wymyśliło że te cegły to oczywiście mogą sobie klienci naprawić ale ze względów bezpieczeństwa dostają zgodę tylko na jeden flash http://en.miui.com/thread-3254707-1-1.html A na co Ci więcej szans? Na błędach się nie uczysz? Miałem napisać, że jeśli nie czujesz się pewnie i generalnie nie wiesz co robisz to nie powinieneś się za to brać, ale Ciebie o to nie podejrzewam 32 minuty temu, Orjon napisał: Bo Xiaomi to spartaczylo. Google wyłącza ten mechanizm przy odblokowaniu bootloadera. Xiaomi pozostawiło, nie wiedzieć czemu, ten mechanizm włączony ZAWSZE. Do czasu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
k.mlynarczyk87 Posted July 19, 2018 Share Posted July 19, 2018 A xiaomi wymyśliło że te cegły to oczywiście mogą sobie klienci naprawić ale ze względów bezpieczeństwa dostają zgodę tylko na jeden flash http://en.miui.com/thread-3254707-1-1.htmlTermin do 24 lipca,potem już nie będą zdalnie ratować tylko kierować do salonów mi.Wysłane z mojego MIX 2S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted July 19, 2018 Share Posted July 19, 2018 Termin do 24 lipca,potem już nie będą zdalnie ratować tylko kierować do salonów mi.Wysłane z mojego MIX 2S przy użyciu Tapatalka24 to termin do którego będą zbierać w tym wątku Mi ID a po tym terminie wyślą instrukcje jak samemu uratować cegłę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted July 20, 2018 Share Posted July 20, 2018 Hehe szkoda że nie można podać id jakby czasem w przyszłości zrobiła się cegła:)Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszop Posted July 20, 2018 Share Posted July 20, 2018 Cześć, podłącze się pod ten temat Aktualnie mam 9.5.6.0 - anti 3. Jaki jest ostatni ROM z anti 3? Mam zablokowany bootloader. Mogę zainstalować coś nowszego przez "wybierz paczkę aktualizacji" w ustawieniach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted July 20, 2018 Share Posted July 20, 2018 3 minuty temu, lukaszop napisał: Cześć, podłącze się pod ten temat Aktualnie mam 9.5.6.0 - anti 3. Jaki jest ostatni ROM z anti 3? Mam zablokowany bootloader. Mogę zainstalować coś nowszego przez "wybierz paczkę aktualizacji" w ustawieniach? A jaki posiadasz model ?? Bo jeśli Redmi Note 5 Pro to masz wszystko opisane w pierwszym poście tego wątku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszop Posted July 20, 2018 Share Posted July 20, 2018 (edited) 48 minut temu, SLiM napisał: A jaki posiadasz model ?? Bo jeśli Redmi Note 5 Pro to masz wszystko opisane w pierwszym poście tego wątku. Tak whyred Czyli mogę wrzucić 9.5.17.0. Na to wyglada, że to ostatnie Anti 3 Tylko nie mogę znaleźć linka z global 9.5.17.0 Mam coś: http://en.miui.com/thread-2340434-1-1.html Operacja udana. Mam 9.5.17.0 Edited July 20, 2018 by lukaszop Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted July 20, 2018 Share Posted July 20, 2018 Co to jest lazy_flasher. Znaczy poszukałem najpierw na GOOGLE ale to co znalazłem nie wiele mi tłumaczy. Ktoś coś po chłopsku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted July 20, 2018 Share Posted July 20, 2018 6 minut temu, frrancuz napisał: Co to jest lazy_flasher. Znaczy poszukałem najpierw na GOOGLE ale to co znalazłem nie wiele mi tłumaczy. Ktoś coś po chłopsku? Takie ustrojstwo dla leniwych czy raczej lam co nie potrafią wpisać komendy w cmd, a potem są jęki i sapanie na forum że się telefonik zespół 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted July 20, 2018 Share Posted July 20, 2018 A, to dobrze zrozunialem że to tak działa. Ja mam staromodnie przez cmd wrzucone TWRP Link to comment Share on other sites More sharing options...
glogus Posted July 20, 2018 Share Posted July 20, 2018 Witam. Miałem globala 9.5.17. Wgrałem twrp3.2.2.0, po czym z karty sd (plik zip) wgrałem resurrection remix. Znudził mi się bo brakowało gestów. Wgrałem miu 10 pl 8.7.12 z tego forum. Po pewnym czasie wpadłem na ten temat i się trochę przestraszyłem. Pierwsze co zrobiłem to sprawdziłem komendami (fastboot getvar anti) czy mam blokadę I wyskoczyło anti3. Czyli według pierwszego postu nie mam tego antirollback i mogę wgrywać różne romy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted July 20, 2018 Share Posted July 20, 2018 Tak. Tak wskazuje "3" Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted July 20, 2018 Share Posted July 20, 2018 @glogus w wersji xiaomi.eu 8.7.12 został usunięty folder firmware-update więc nie został aktualizowany FW w twoim telefonie i wersja anti rollback się nie zmieniła Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted July 20, 2018 Share Posted July 20, 2018 Ale w v2. Kto się pospieszył temu poszło na anti4. Jest to istotny detal, gdyby ktoś kto v1 wgrał wyczytał że 8712 jest całkiem "bezpieczny". Link to comment Share on other sites More sharing options...
glogus Posted July 20, 2018 Share Posted July 20, 2018 To fajnie. Będzie można testować inne romy. Dziękuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted July 20, 2018 Share Posted July 20, 2018 15 minut temu, glogus napisał: To fajnie. Będzie można testować inne romy. Dziękuje. Tu jeszcze jest wątek gdzie są wersje z usuniętym firmware-update https://forum.xda-developers.com/redmi-note-5-pro/how-to/index-redmi-note-5-pro-miui-roms-t3816343 jeszcze tu jest lista co można instalować https://forum.xda-developers.com/redmi-note-5-pro/how-to/index-redmi-note-5-roms-kernels-tools-t3778554 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted July 20, 2018 Share Posted July 20, 2018 1 godzinę temu, glogus napisał: Czyli według pierwszego postu nie mam tego antirollback i mogę wgrywać różne romy? Przecież nawet z anti4 możesz wgrywać różne ROMy. Po prostu nie możesz wgrywać starszego firmware i tyle. Panika ogromna, a mało kto rozumie o co w tym chodzi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uho Posted July 26, 2018 Share Posted July 26, 2018 Mam MIUI Global 9.5 - 9.5.19.0 (OEIMIFA). Czekam na pozwolenie odblokowania bootloadera. Jaką wersję TWRP będę mógł wgrać? Czy mogę wgrywać ROM ze strony miuipolska.pl - MIUI 10 - 8.7.12? Temat już jest mocno poruszony, ale wolałbym mieć 100% i nie uceglić sobie telefonu. Dzięki za wyrozumiałość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted July 26, 2018 Share Posted July 26, 2018 Recovery wrzuć to >> https://forum.xda-developers.com/redmi-note-5-pro/development/recovery-red-wolf-recovery-project-t3766997 Co do pytania - wrzucaj co chcesz, byleby miało anti4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted July 28, 2018 Share Posted July 28, 2018 Jaka jest w praktyce różnica między tym recovery red wolf a normalnym twrp? Dzisiaj mija 350h i będę odblokowywał BL. Póki co to mam jeszcze anti 3 - global 9.5.17. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZIOLOISO Posted July 29, 2018 Share Posted July 29, 2018 (edited) Niestety ale nie wgram widzę żadnego TWRP, mam taki błąd "FAILED (remote: Anti-rollback check failed)" czyli ludzie jednak mieli rację, że będzie problem z anty 4... @Edit Jednak poszło, tylko trochę inaczej. Edited July 29, 2018 by ZIOLOISO Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted July 29, 2018 Share Posted July 29, 2018 A ja mam pytanie do Acida i reszty załogi czy da się informować ludzi z jaką wersją antirollback wychodzi dany ROM miuipolska? Nie tylko ja o tym pisałem i nadal nic a zaraz się okaże że wyjdzie no a wersja anti i ktoś będzie chciał wrócić do poprzedniego romu i będą cegły.. Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted July 29, 2018 Share Posted July 29, 2018 ZIOLOISO 5 godzin temu, ZIOLOISO napisał: Niestety ale nie wgram widzę żadnego TWRP, mam taki błąd "FAILED (remote: Anti-rollback check failed)" czyli ludzie jednak mieli rację, że będzie problem z anty 4... @Edit Jednak poszło, tylko trochę inaczej. Możesz napisać jak, od kilku godzin się bawię z telefonem i nie mogę sobie poradzić.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZIOLOISO Posted July 29, 2018 Share Posted July 29, 2018 Wedle tego zrobiłem i działa. Mam jeden jeszcze problem, jak naprzyklad klikne na zdjęci więcej to rozwija się menu z opcjami i nie widać napisów do tego, ma ktoś jakąś rade na to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted July 29, 2018 Share Posted July 29, 2018 OK. Działa, dzięki. Powiedz wgrywałeś jakiś nowy soft? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZIOLOISO Posted July 29, 2018 Share Posted July 29, 2018 (edited) Najnowszą wersję MIUI PL dla tego tel. Ja mam Redmi Note 5 z Pl dystrybucji. Udało mi się też google Camera zrobić jak coś to pisz na priv to podpowiem. Narazie mnie denerwuje jedna rzecz bo mi się menu kontekstowe jak rozwija to nie widać napisów i nie wiem w co klikam np. w galerii klikam na zdjęcie klikam więcej, menu się rozwija i nie widać tekstów, przyciski działają tylko nie wiem co klikam... Nie wiem dlaczego tak. @Edit Świetnie bo już myślałem, że tylko u mnie tak jest. Pewnie to poprawią, także więcej tutaj nie pisze o tym. Pisałem tak przy okazji o tym. Edited July 29, 2018 by ZIOLOISO 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts