nerwowy Posted September 14, 2014 Share Posted September 14, 2014 Pytanko z innej beczki . Jak rozwijacie belkę powiadomień i macie włączniki do różnych opcji to nie ma tam ikonki GPS jest jakaś opcja że można ją tam dołożyć ? Są wszystkie przełączniki tylko musisz przytrzymać palcem i przeciągnąć do góry. Jest 18 przełączników w 7 rzędach. MI3W Link to comment Share on other sites More sharing options...
steq20 Posted September 14, 2014 Share Posted September 14, 2014 Są wszystkie przełączniki tylko musisz przytrzymać palcem i przeciągnąć do góry. Jest 18 przełączników w 7 rzędach. MI3W No nie pomyślałbym elegancko dzieki za odpowiedź Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 14, 2014 Author Share Posted September 14, 2014 Oczywiście, że jest ikonka GPS. Przewiń listę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Improssible Posted September 14, 2014 Share Posted September 14, 2014 Jest szansa na powrót funkcji aparatu dla mi3? MI4 już ma przywrócone lecz o mi3 ani widu ani słychu.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 14, 2014 Author Share Posted September 14, 2014 A czego brakuje w Mi3? Wysłane z MI4 W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Improssible Posted September 14, 2014 Share Posted September 14, 2014 Funkcji specjalnych kamer MI3 i MI4 z MIUI v5: Chroma Flash, nagrywanie w slow-motion, tryby HDR, nagrywanie w HDR, Refocus, wszystkie manualne nastawy aparatu z trybu zaawansowanego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted September 14, 2014 Share Posted September 14, 2014 Marzyciel Link to comment Share on other sites More sharing options...
lg4xhd Posted September 15, 2014 Share Posted September 15, 2014 Mam pytanko. Kiedyś w aplikacji SMS była opcja wyskakującego okeinka na pulpicie z nową wiadomością przychodzącą. Czy tą funkcję zastąpił dostęp z ekranu blokady do SMS ? A może jednak da się gdzieś to włączyć ? I jeszcze jedno, czy też w opcjach zaawansowanych od aplikacji SMS macie coś takeigo jak "Connection notification" ? Opcja ta jest zacieniona i domyślnie zaznaczona. Do czego to służy ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 15, 2014 Author Share Posted September 15, 2014 Funkcji specjalnych kamer MI3 i MI4 z MIUI v5: Chroma Flash, nagrywanie w slow-motion, tryby HDR, nagrywanie w HDR, Refocus, wszystkie manualne nastawy aparatu z trybu zaawansowanego. Ale tu nie ma co dodawać bo nic prócz tych manualnych nastaw nie brakuje Mi3 ma te funkcje które miał wcześniej. Wysłane z MI4 WMam pytanko. Kiedyś w aplikacji SMS była opcja wyskakującego okeinka na pulpicie z nową wiadomością przychodzącą. Czy tą funkcję zastąpił dostęp z ekranu blokady do SMS ? A może jednak da się gdzieś to włączyć ? I jeszcze jedno, czy też w opcjach zaawansowanych od aplikacji SMS macie coś takeigo jak "Connection notification" ? Opcja ta jest zacieniona i domyślnie zaznaczona. Do czego to służy ? A to jest tylko info dla użytkownika o zgodę na połączenie apki z siecią. Pełno takich komunikatów. W sms jest dla funkcji festival sms. Nie dla nas. Nie ma pop upu. Wysłane z MI4 W Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomas Posted September 15, 2014 Share Posted September 15, 2014 Pop up jedynie się pojawi, gdy na odblokowanym telefonie w momencie otrzymania wiadomości zdążysz kliknąć na "Odp." w pasku powiadomienia o otrzymanym smsie Link to comment Share on other sites More sharing options...
piootrek Posted September 17, 2014 Share Posted September 17, 2014 Jak sie sprawuje na codzien 6ka? Czekac na stable dla mi3? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yary Posted September 17, 2014 Share Posted September 17, 2014 @up Nie wiem, jak na Mi3, ale na Mi4 bardzo fajnie i stabilnie. Nawet mam lepsze wrażenia niż na v5, nawet bateria, która niby na v6 słabiej ma działać, u mnie daje radę (porównywalnie). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
742617000027 Posted September 19, 2014 Share Posted September 19, 2014 Jestem rozczarowany widżetem muzyki. Na v5 był większy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest zydowsky Posted September 20, 2014 Share Posted September 20, 2014 A właśnie mi się podoba. Ten z v5 zajmował za dużo miejsca, a ten jest idealny. I fajnie wygląda. Szkoda ze wolno reaguje MI3 powered By Miuipolska.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
lg4xhd Posted September 20, 2014 Share Posted September 20, 2014 (edited) To to są takie pierdołki, że coś było wieksze a jest mniejsze-to mozna pewnie poprawić. Ale mimo wszystko to nadal jest i funkcjonalność pozostała. Najbardziej mnie zmartwiło obcięcie całkowite niektórych funkcji (jak gdzieś kiedyś w postach wymieniałem). Co do stabilności to jest całkiem ok. Edited September 20, 2014 by lg4xhd Link to comment Share on other sites More sharing options...
piootrek Posted September 20, 2014 Share Posted September 20, 2014 Ja mam pare pytan... Udalo sie komus ustawic mp3 na dzwonek? Robie te foldery ringtones i media-audio-ringtones na sd (w muzyka nie widac, za maly plik), a jak probuje przeniesc root explorerem do systemu to wyskakuje operation failed. Czy da sie w jakis sporob zmienic czcionke? Nie moge przeniesc do systemu, a tych apek z marketu sie boje uzywac (chyba, ze komus sie juz udalo ). Ne nexusie mialem bootloppy. Da sie pozmieniac kolejnosc przyciskow w statusarze? I czy da sie ustawic normalny, 24h zegarek w lewym gornym rogu a nie AM/PM? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 20, 2014 Author Share Posted September 20, 2014 1. Co do dzwonka to... nie widzę tu problemu. Przecież jest jak zawsze tak samo. Dźwięki > Dzwonek telefonu > Lokalnie > Inne > i tu miej wcześniej Solid Explorera > wybierz co chcesz i już. U mnie ustawia co chcę. 2. Co do czcionki to jak się nie da przez motywy to się nie da inaczej. 3. Przyciski. Nie. O tym jest w faq, aczkolwiek lista jest przewijana w pionie. 4. Tak przestaw tryb 24-godzinny w Ustawienia > Data i czas. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dyleck Posted September 20, 2014 Share Posted September 20, 2014 (edited) W katalogu MIUI tworzysz katalog ringtone i tam wrzucasz pliki mp3 na dzwonki. Uwaga, to ma być ringtone a nie ringtones! Edited September 20, 2014 by dyleck 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piootrek Posted September 20, 2014 Share Posted September 20, 2014 Dzieki za szybka odp. A znacie moze jakies fajne czcionki? Domyslna srednio mi podchodzi. Teraz cos znalezc z polskim to bylby cud oO. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted September 20, 2014 Share Posted September 20, 2014 Nie rozpędzaj się, bo i tak możesz zmieniać tylko na te dostępne do pobrania w aplikacji Motywy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piootrek Posted September 20, 2014 Share Posted September 20, 2014 Rozumiem . Sugerujesz, ze tam same chinskie domki? Kurde, moze musze jakos w systemie sprobowac podmienic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted September 20, 2014 Share Posted September 20, 2014 Nie same, ale mało jest darmowych i pewnie z jedną albo dwie mają polskie znaki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piootrek Posted September 20, 2014 Share Posted September 20, 2014 Znalazlem paczke z czcionkami w .mtz Gdzie je wrzucic, zeby Motywy widzialy je w lokalnych? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rzeźnia Posted September 21, 2014 Share Posted September 21, 2014 Paczka .mtz nic Ci nie da od kiedy xiaomi zablokowało wczytywanie motywów z paczek. Chciałbym się podpiąć z pytaniem. Czego brakuje aktualnie Miui 6 w porównaniu do v5? Myślę nad zmianą dlatego pytam czy mi 6ka już podpasuje czy muszę czekać Link to comment Share on other sites More sharing options...
laborman Posted September 21, 2014 Share Posted September 21, 2014 (edited) Fajny ten nowy zegar w miui6, da się zrobić by podobnie jak w v5 wyświetlały się pod nim info. pogody? Oczywiście chodzi mi o widget. Edited September 21, 2014 by laborman Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothis27 Posted September 21, 2014 Share Posted September 21, 2014 szukałem, ale nie mogę znaleść jak właczyć root w v6 gdzie to jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
foreverfree Posted September 21, 2014 Share Posted September 21, 2014 (edited) Paczka .mtz nic Ci nie da od kiedy xiaomi zablokowało wczytywanie motywów z paczek. Chciałbym się podpiąć z pytaniem. Czego brakuje aktualnie Miui 6 w porównaniu do v5? Myślę nad zmianą dlatego pytam czy mi 6ka już podpasuje czy muszę czekać Ale przecież cały czas można wczytywać motywy z pliku .mtz Wchodzisz w motywy/Lokaknie i na dole masz "wczytaj motyw z pamieci telefonu" @up Panel Sterowania/Uprawnienia/Dostęp do root i tam wlącz na aplikacji Edited September 21, 2014 by foreverfree Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rzeźnia Posted September 21, 2014 Share Posted September 21, 2014 Ale przecież cały czas można wczytywać motywy z pliku .mtz Wchodzisz w motywy/Lokaknie i na dole masz "wczytaj motyw z pamieci telefonu" Opcja jest ale mi na Sensation z V4 oraz Mi3 z V5 nie działa :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
foreverfree Posted September 21, 2014 Share Posted September 21, 2014 Działa kolego i działalo mi na v5 na Mi3 i działa na Mi4 v6 Jeśli masz motyw tylko z czcionką to nie będzie on widoczny jako cały motyw, musisz wejść w czcionki i tam dopiero będzie, może dlatego myślałeś że nie działa... Link to comment Share on other sites More sharing options...
piootrek Posted September 21, 2014 Share Posted September 21, 2014 Probowalem juz tak zrobic, ale wyskakuje, ze musze pobrac z oficjalnego marketu :<. Polityka, ze motywy spoza marketu nie dzialaja, gdzie wiekszosc jest platna i po chinsku (!!) jest idiotyczna. Musze jeszcze cos z wsm tools pokombinowac. Kurde android - otwarty system. Taaaaa... nawet czcionki sie nie da zmienic phi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 21, 2014 Author Share Posted September 21, 2014 A co w aosp z Nexusa to czcionkę sobie możesz zmienić? W sensie z pomocą aplikacji systemowej? Przecież otwarty Android. Czemu tak kombinujesz? Weź swoją czcionkę nazwij Roboto-regular i podmien w system/fonts. Wsio. Tylko sprawdź w etc/system-fonts.xml jak to się dokładnie nazywa. Wysłane z MI4 W Link to comment Share on other sites More sharing options...
742617000027 Posted September 21, 2014 Share Posted September 21, 2014 Nie wiem, czy gdzieś już było... Przesunięcie palcem od prawej do lewej na ekranie blokady domyślnego motywu uruchamia aparat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endriu Posted September 21, 2014 Share Posted September 21, 2014 Było. Na YT jest tego pełno, ale i u nas na forum już o tym pisaliśmy Link to comment Share on other sites More sharing options...
742617000027 Posted September 21, 2014 Share Posted September 21, 2014 Jestem nieuważną łajzą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest zydowsky Posted September 21, 2014 Share Posted September 21, 2014 Nie bądź taki surowy dla siebie w V6 jest duuuuużo gestów. Czekam aż dodadzą kolejne opcje MI3 powered By Miuipolska.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts