Ari93 Posted September 6, 2014 Share Posted September 6, 2014 co do powiadomien w pasku, teoretycznie jest to samo co w v5, sa te kropki z ta roznica ze w v5 mozna wybranym aplikacjom zezwolic na powiadomienie w pasku a w v6 (mam nadzieje ze jeszcze) nie wystarczy ze dadza mozliwosc wyboru jak w v5 i wszyscy beda zadowoleni ;p swoja droga, da sie wylaczyc calkowicie powiadomienie o tej metodzie wprowadzania? czy te 3 kropki znikna po podejrzeniu powiadomienia tak jak w v5? ile jest wolne pamieci ram po starcie systemu, jest jakas roznica wzgledem v5? i... czy dziala normalnie gg? xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 6, 2014 Author Share Posted September 6, 2014 Można wyłączyć powiadomienie o metodzie wprowadzania. Kiedyś to usuwałem ale potem pojawiły się głosy sprzeciwu więc zostawiam jak jest. Sam czasem jak coś chcę sprawdzić zmieniam SwiftKey na Xperię i przez ten skrót. Ile wolne to przecież zależy od telefonu. Inaczej w MI3 a inaczej w Mi4. Względem v5 trudno powiedzieć. Na Mi4 jest wolne 2GB. Tylko co to oznacza? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted September 6, 2014 Share Posted September 6, 2014 O ile mi wiadomo to w WSM dało radę wyłączać, ale pewnie w MIUI 6 nie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
foreverfree Posted September 6, 2014 Share Posted September 6, 2014 Mam pytanie... Czy synchronizuje wam zakładki w przeglądarce?? Jak wchodzę w zakładki /historia to nic nie mam,ale jak wpisuje w pasek to w podpowiedzi pojawiają się. Czy może mam coś z synchronizacja?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 6, 2014 Author Share Posted September 6, 2014 Niestety nie udało nam się do tej pory uruchomić synchronizacji zakładek. Oczywiście rom chinski nie posiada tej możliwości. Dlatego ja używam Chrome. Wysłane z MI4 W Link to comment Share on other sites More sharing options...
foreverfree Posted September 6, 2014 Share Posted September 6, 2014 Ale trochę dziwne że jak w pisuje coś w pasek to zakładki pojawiają się w podpowiedziach...czyli coś tam się synchronizuje?? Sprawdzałeś to?? Czy widzi to z chrome?? Może da się to naprawić?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 6, 2014 Author Share Posted September 6, 2014 U mnie nic nie idzie. Włączałem synchro z poziomu Google > Internet a także Syncho zakładek z konta Xiaomi. Chrome działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
foreverfree Posted September 6, 2014 Share Posted September 6, 2014 (edited) A u mnie wpisując w pasku odpowiednio dwie litery wyskakuje każda zakładka którą mam zapisaną na koncie...Myślałem że jest to od historii ale sprawdzałem zakładki których nie ma w historii....A czemu mam historie z przed miesiąca??To się aktualizuje?? Edited September 6, 2014 by foreverfree Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted September 7, 2014 Share Posted September 7, 2014 Jak wejdziesz na Google.pl i zalogujesz się do swojego konta to będziesz miał zakładki z chrome w przeglądarce MIUI, tylko nie będą one dostępne na głównym ekranie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
igoor1983 Posted September 7, 2014 Share Posted September 7, 2014 mam pytanie : czy w v6 bedzie mozna zmienic nasycenie kolorow ekranu itd? czy kernel bedzie na to zezwalal? bo w v5 sa tylko 3 ustawienia "zimny normalny cieply" a to troche malo a przydalo by sie podrasowac troche kolory 1s:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 7, 2014 Author Share Posted September 7, 2014 Nie ma takiej możliwości. Telefony Xiaomi na qualcommach mają tylko taką możliwość regulacji jaką daje MIUI. Owszem, z custom kernelem dało by się kiedyś coś takiego wytworzyć ale takiego kernela nie ma więc tu się temat kończy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitowsci Posted September 9, 2014 Share Posted September 9, 2014 Acid,pewnie słyszałeś o aktualizacji sterowników do andreno 330,mam na telefonie paczkę w formacie ZIP z tą aktualizacją,ale nie wiem jak ją zainstalować PLS pomóż Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 9, 2014 Author Share Posted September 9, 2014 Jak nie wiesz to zestaw temat. Nie ma potrzeby nic ulepszać w mi4 czy mi3. Ew na pw podeślij paczkę. Wysłane z MI4 W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ari93 Posted September 9, 2014 Share Posted September 9, 2014 tu cos znalazlem http://forum.xda-developers.com/google-nexus-5/general/gpu-drivers-nexus-5-compatible-android-t2629123 i mowa jest tez o nexusie 4 i 7 ktore maja Snapka S4 Pro z adreno 320 (tak jak snap 600) czyli; sterowniki powinny byc tez pod mi2 ;p changelog calkiem spooory.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 9, 2014 Author Share Posted September 9, 2014 W MIUI nie ma tych plików. Wysłane z MI4 W Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitowsci Posted September 9, 2014 Share Posted September 9, 2014 Acid sprawdziłem te stery co Ci podesłałem i teraz do wszystkich ! Nie instalujcie po aktualizacji (przez cwm) telefon mocno się nagrzewa,przy samym przeglądaniu przeglądarki miałem 50 stopni WTF,wydajność jest faktycznie trochę wyższa,ale zdecydowanie nie warto,ja już usunąłem stery,wgrałem MiRecovery i zostaje przy tym,a i aparat nie działa (wydaje mi się ze po piątkowej aktualizacji odzyska sprawność jak wejdzie na drugą partycje,ale zobaczymy Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitowsci Posted September 10, 2014 Share Posted September 10, 2014 Wgrałem Miui 4.9.5 jeszcze raz i wszystko już działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
lutzen Posted September 10, 2014 Share Posted September 10, 2014 A może ktoś wie może o co chodzi, po instalacji do 4,9,5 zaobserwowałem pewien problem otóż czasami odblokowuje swojego Mi3 i mój ekran sam się przesuwa, wchodząc np w sms sam wciska jakieś znaki. Ogólnie to jakbym dotykał ekran lecz tego nie robię. Dodam że na v5 było wszystko okej bez żadnego problemu. Póki co rozwiązuje problem blokując kilkakrotnie telefon i odblokowuje i jest wszystko okej. Dziwne trochę hmm jakieś pomysły? Wysłane z mojego MI 3W Link to comment Share on other sites More sharing options...
wchpikus Posted September 10, 2014 Share Posted September 10, 2014 (edited) Witam dzis zainstalowalem miui6 i mam problem, nie dziala klawiatura do pisania sms-ow oraz w hangout.. Jak ja uruchomic? W systemie jest tylko klawaitura Xperia, a gdzie Google? I jeszcze jedno, nie dziala gps, mam wlaczony, a nie ma ikony na gorze paska...bug? Edited September 10, 2014 by wchpikus Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted September 10, 2014 Share Posted September 10, 2014 Nie ma ikonki GPS czy nie działa GPS? To dalece nie to samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitowsci Posted September 10, 2014 Share Posted September 10, 2014 Lutzen miałem to samo,bardzo mnie to wkurzało,rozwiązanie problemu jest tak głupie XD wystarczy wyłączyć obsługę rękawiczek,czy tam czuły dotyk w ustawieniach 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wchpikus Posted September 10, 2014 Share Posted September 10, 2014 (edited) Nie ma ikonki GPS czy nie działa GPS? To dalece nie to samo. Hmm, nie dziala jak powinien, tak powiem. Nie ma ikonki to raz, dwa, ze na poprzedniej wersji lapal w 3 sek pozycje, teraz nie lapie wogole.. Test gps pokazuje ze widzi jakies satelity (GPS Status), ale nie lapie lokalizacji.. Czyli nie dziala I jeszcze zegarek na glownym ekranie..obcina ostatnią minute, i nie da sie go przesunać, zawsze jest po prawej stronie...lol Edited September 10, 2014 by wchpikus Link to comment Share on other sites More sharing options...
lutzen Posted September 10, 2014 Share Posted September 10, 2014 @kitowsci Właśnie też pomyślałem o tej opcji i ją wyłączyłem - tak więc super, że chodzi tutaj o te opcję. Swoją drogą ciekawe czy naprawią ten błąd i co faktycznie wpływa na takie zachowanie.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 10, 2014 Author Share Posted September 10, 2014 Hmm, nie dziala jak powinien, tak powiem. Nie ma ikonki to raz, dwa, ze na poprzedniej wersji lapal w 3 sek pozycje, teraz nie lapie wogole.. Test gps pokazuje ze widzi jakies satelity (GPS Status), ale nie lapie lokalizacji.. Czyli nie dziala I jeszcze zegarek na glownym ekranie..obcina ostatnią minute, i nie da sie go przesunać, zawsze jest po prawej stronie...lol Nie ma takiego zagarka w v6. Ustaw jeszcze raz zegarek bo ładuje się ten z v5. Co do GPS to działa bardzo pięknie. Wróciłem z Zakopanego i cały czas nawigacja Google, lokalizacja w Pogodzie po GPS itp. Witam dzis zainstalowalem miui6 i mam problem, nie dziala klawiatura do pisania sms-ow oraz w hangout.. Jak ja uruchomic? W systemie jest tylko klawaitura Xperia, a gdzie Google? I jeszcze jedno, nie dziala gps, mam wlaczony, a nie ma ikony na gorze paska...bug? Domyślna jest Xperia. Klawiatura Google została usunięta bo może być pobrana z Google Play. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest zydowsky Posted September 10, 2014 Share Posted September 10, 2014 Mi GPS w trasie łapie w max 5sek... Na MI3. MI3 powered By Miuipolska.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
wchpikus Posted September 10, 2014 Share Posted September 10, 2014 (edited) Nie ma takiego zagarka w v6. Ustaw jeszcze raz zegarek bo ładuje się ten z v5. czyli jak? mozesz poprowadzic jak to zmienic? Nigdy nie przeinstalowywalem zegarka..:/ Ok, wywalic, wigety i mam..no faktycznie inny:) Edited September 10, 2014 by wchpikus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 10, 2014 Author Share Posted September 10, 2014 Eh nie chodzi o reinstalację. Widać po v5 został ten zegarek jak się nie robi wipe. Uszczypnij ekran, edytuj ten zegarek > wybierz ikonkę głowy > Lokalnie > wybierz Domyślny (z lewej albo większy z prawej). Link to comment Share on other sites More sharing options...
wchpikus Posted September 10, 2014 Share Posted September 10, 2014 Co to za aplikacja mipilot? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 10, 2014 Author Share Posted September 10, 2014 Do sterowania telewizorem lub klimą jako pilot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wchpikus Posted September 10, 2014 Share Posted September 10, 2014 po ir czy po czym? mi3 nie ma ir.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitowsci Posted September 10, 2014 Share Posted September 10, 2014 Jak włączysz aplikacje to pisze że działa tylko na Mi4Po prostu usuń ją jak zwykłą aplikacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
wchpikus Posted September 11, 2014 Share Posted September 11, 2014 (edited) Sprawdzony na drugim mi3.mam jeszcze z 4.3 andkiem (orginalny rom) i łapie prawie od razu fixa. Coś z romem nie tak. Do tego nie działa przełącznik WiFi z wigetow.Dziala dziwnie. Poprzednio wlaczenie wifi od razu podswietlalo wlacznik,pozniej jak znalazl siec to wyswietlal id,teraz podswietla sie jak znajdzie i zaloguje sie do sieci. Moze zle widze, moze sie podswietla, ale tak slabo ze nie wiadomo czy dziala czy nie. Ogolnie rom stabilny, procz tego gps i sieci.. Czy faktycznie skazany jestem na 4.3? Jeszcze jedno znalazlem...w poprzednich wersjach z backup-u miui sciagal mi wszystkie ustawienia kont, sieci itp..teraz tego nie robi. Nie pamietam wszystkich hasel,wiec chyba konta przepadna? Czy da sie to jakas popchnac czy ta funkcja nie dziala? Edited September 11, 2014 by wchpikus Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrzysiekCzarny Posted September 11, 2014 Share Posted September 11, 2014 Hejka, Orientuje się ktoś może jak w wersji 6 zmienić kolejność kart/ekranów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitowsci Posted September 11, 2014 Share Posted September 11, 2014 Dobre pytanie,właśnie zdałem sobie sprawę że też nie wiem xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 11, 2014 Author Share Posted September 11, 2014 Nie można. W sensie nie ma jeszcze takiej funkcji. Natomiast jest metoda na około. W trybie edycji klikac na wszsytkie ikony i potem jak będą na dole to zgrupować je w paczkę (przez poziomy swipe) i na nowym ekranie kliknąć raz na te zgrupowane ikony i się przeniosą. Fakt ruszanie całych pulpitów jest na razie niedostępne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts