KrzysiekCzarny Posted September 11, 2014 Share Posted September 11, 2014 Dzięki Acid. Rozumiem, że opcji zmiany karty startowej na inną też - póki co - brak? Jeszcze nigdy mi te opcje nie były potrzebne, do wczoraj. Wczyściłem dane aplikacji mihome i wysypały mi się wszystkie ikonki. Teraz widzę, że to jednak przydatna funkcja Link to comment Share on other sites More sharing options...
lutzen Posted September 11, 2014 Share Posted September 11, 2014 Pytanie czy w systemie jest błąd u każdego? Otóż po wpisaniu kodu USSD *101# pojawia się na chwilkę czarny ekran na którym jeden piksel w miarę po środku prześwituje. Jestem zaniepokojony choć w każdym innym miejscu oraz obrazy w tym kompletnie czarne są dobrze wyświetlane bez tego przeswitujacego pikselka. Wysłane z mojego MI 3W Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted September 11, 2014 Share Posted September 11, 2014 U mnie cały obszar jest ciemny, nie mam jasnego piksela. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest zydowsky Posted September 11, 2014 Share Posted September 11, 2014 Pytanie, czy wróci ekran blokady z odtwarzaczem? Bardzo mi brakuje tego w v6... MI3 powered By Miuipolska.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 11, 2014 Author Share Posted September 11, 2014 Tak. W plikach systemowych widziałem obsługę muzyki na ekranie blokady. Jest przygotowany do tego gadżet. Wysłane z MI4 W Link to comment Share on other sites More sharing options...
lutzen Posted September 11, 2014 Share Posted September 11, 2014 A z tym pikselem macie jakiś pomysł? U mnie wygląda to tak jakby ten obszar w tym punkcie akurat przeswitywal.. Hmm Wysłane z mojego MI 3W Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted September 12, 2014 Share Posted September 12, 2014 Można ustawić motyw v6 z aplikacji motywy, jest on przeznaczony dla v5,ale ekran blokady działa i wygląda identycznie + ma obsługę muzyki. Naturalnie powiadomienia na ekran blokady też będą wyglądać jak w v5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wchpikus Posted September 12, 2014 Share Posted September 12, 2014 Czy u was ustawienie budzika chodzi skokami? Poprzednio chodzil płynnie, teraz ma zwiechy Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted September 12, 2014 Share Posted September 12, 2014 Ponoć będzie to poprawione już w dzisiejszej wersji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wchpikus Posted September 12, 2014 Share Posted September 12, 2014 ok, a co z ta ikona sieci? Da sie to zmienic? Co do gps trudno, wyglada na to ze lepiej miec dwa systemy.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmylna Posted September 12, 2014 Share Posted September 12, 2014 Witam wszystkich. Ktoś może wie czym się rożni opcja w ustawienia->wyświetlacz->przypadkowe użycie od ustawienia->opcje aplikacji->telefon->polaczenia przychodzace->czujnik kieszeni ? Działają niezależnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 12, 2014 Author Share Posted September 12, 2014 Cóż... ale odpowiedź masz już w tym co napisałeś. Czujnik kieszeni ale przy połączeniach przychodzących. Przypadkowe użycie działa cały czas - zakryj ręką czujnik to zobaczysz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmylna Posted September 12, 2014 Share Posted September 12, 2014 Cóż... ale odpowiedź masz już w tym co napisałeś. Czujnik kieszeni ale przy połączeniach przychodzących. Przypadkowe użycie działa cały czas - zakryj ręką czujnik to zobaczysz. W sumie racja Link to comment Share on other sites More sharing options...
yacup Posted September 12, 2014 Share Posted September 12, 2014 A takie mam pytanie o szerokość widgetów. Na MIUI v5 widgety Kalendarza i PogodyBZ (tylko te mam ale w innych jest ten sam problem) miały szerokość prawie całego ekranu a w MIUI v6 po obu stronach widgetów mam margines około 4-5 mm. Sprawia to wrażenie jakbyw MIUIv6 był węższy ekran i jak dla mnie przynajmniej gorzej wygląda. Zbyt duży (w mojej ocenie) margines zaznaczyłem strzałami po lewej stronie. Powinien być chyba taki jak obok ikon w dolnym pasku. pozdrawiam yacup Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 12, 2014 Author Share Posted September 12, 2014 Moim zdaniem tak jest fajnie. Bo szerokość równa się rzędowi czterech ikon. Wysłane z MI4 W Link to comment Share on other sites More sharing options...
yacup Posted September 12, 2014 Share Posted September 12, 2014 (edited) Nie... no to fajnie... to dzięki ... za szybką odpowiedź Jest fajnie .. to najważniejsze no chyba, że się ma widget nad pięcioma ikonami ale jest OK pozdrawiam yacup Edited September 12, 2014 by yacup Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted September 13, 2014 Share Posted September 13, 2014 Przecież to i tak nie zależy od nas tylko od xiaomi jak sobie to zaprojektowali tak jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yacup Posted September 13, 2014 Share Posted September 13, 2014 (edited) Może w kolejnej aktualizacji Xiaomi wprowadzi w opcjach launchera wybór linii siatki tak jak to było w v5 (4x4, 4x5). Może dołożą 5x5, 5x6 i może rozwiąże to problem. W v5 w którymś z ustawień miałem problem z rozciągnięciem Widgetu Pogody BZ tyle tylko, ze nie na szerokość a wysokość. Tak jak jest w tej chwili (może i fajnie) to jest marnowanie kilku centymetrów kwadratowych powierzchni ekranu. Ekran w MI3 nie jest mały ale telewizor to też nie jest. Poza tym: jeżeli w dolnym pasku można ustawić pięć ikon to dlaczego powyżej można tylko cztery w rzędzie? Tego to nie rozumiem. Gdyby była siatka 5x5 albo 5x6 to v6 byłoby piękne. Edited September 13, 2014 by yacup Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 13, 2014 Author Share Posted September 13, 2014 Nie dołożą nowych siatek. Wysłane z MI4 W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafal Plut Posted September 13, 2014 Share Posted September 13, 2014 No to lipa. Wygląda to jak z d..y wzięte. Całe szczęście jest nova luncher. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted September 13, 2014 Share Posted September 13, 2014 Sorry, ale jeśli nie lubi się launchera MIUI to jaki jest sens używania MIUI? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 13, 2014 Author Share Posted September 13, 2014 Faktycznie przez te marginesy żyć się nie da. Albo jak to ujął ktoś na stronie: "nie da się funkcjonować" ;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yary Posted September 13, 2014 Share Posted September 13, 2014 Dac się da. Ale też wolałbym mieć mieć niż nie mieć możliwość ustawienia 5 zamiast 4 ikon w rzędzie. Inna sprawa, że to mi coraz mniej przeszkadza, przywykam, że miui w pewnych sprawach bliżej do iOS niż do zwykłego andka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 13, 2014 Author Share Posted September 13, 2014 Chwila. Z tego co pamiętam MIUI nigdy nie miało takiego rozmiaru siatki. Wiem bo sam kiedyś dodawałem dodatkowe rozmiary dla telefonów z dużym ekranem. Domyślnie w MIUI było 4x4 i 4x5 od początku v5. Tyle, że to 5 to ilość wierszy a nie kolumn jak w tym przypadku. Ekrany się zwiększyły do 5 cali i wyżej to ilość rzędów poszła na 5 i stała się standardem. Pulpit przy Mi4 wyglądałby strasznie gdyby można było ładować po 5 kolumn ikon - przyjmując skalę ikon na stałą. Dobrze, że jest 5 tylko w menu na dole. Dlatego jak ktoś koniecznie nie może funkcjonować bez 5 kolumn to może instalować Nova launcher gdzie rozmiar ikon można zmniejszyć i zrobić miejsce na dodatkową kolumnę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted September 13, 2014 Share Posted September 13, 2014 przywykam, że miui w pewnych sprawach bliżej do iOS niż do zwykłego andka A możesz to uzasadnić? Pytam z ciekawości – nie miałem nigdy styczności z iOS, a często słyszę ten zarzut (może czasem to komplement?) wobec MIUI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 13, 2014 Author Share Posted September 13, 2014 Niestety MIUI 6 wygląda jak iOS7-8 w paru elementach UI. Tego się nie da ukryć, nawet kiedy Lei Jun zaprzecza o tym w wywiadach. Co nie znaczy, że Apple miało patent wyłączności na ikony na pulpicie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted September 13, 2014 Share Posted September 13, 2014 (edited) Czyli pewne podobieństwa wizualne i brak "szuflady" (co mi b. pasuje, bo upraszcza). Coś jeszcze? Edited September 13, 2014 by latet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 13, 2014 Author Share Posted September 13, 2014 Podobne rozwiązanie np iCloud = MiCloud. Niezaprzeczalnie MIUI v6/v5 jest bogatsze w funkcje od iOS - ale to i tak zasługa Androida. Biedni uzytkownicy apple musieli czekać do 2014 aby wstawić widżet na pulpit albo zmienić klawiaturę na jakąkolwiek inną. 9 września pojawiła się kolejna rewolucja: przewidywanie słów w klawiaturze, rotacja ekranu (no mega!) i awatary w aplikacji SMS - ale uwaga... tylko w iPhone 6 Plus z 5,5 calowym ekranem. Choć przyznaję, że Kamera w iPhone 6 bije na głowę wszystko co robi Xiaomi nawet MI4. W MI4 f1.8 to pic na wodę, bo już iPhone 5 z f2.2 czy tam 2.0 jest lepszy. No i piękne slow motion - nie to co ta niedoróbka w MI4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted September 13, 2014 Share Posted September 13, 2014 A na czym polega niedoróbkowatość SlowMotion w MI4? I z jakim FPS nagrywa w trybie SlowMotion ten iPhone? W moim Mi2S slow motion mnie zasadniczo zadowala, choć oszukuje z rozdzielczością (jakiś tam wycinek kadru jest powiększany do rozdzielczości 720p). Ale może dlatego zadowala, że to w ogóle pierwsze moje urządzenie, które daje taką możliwość. Mam nadzieję, że po przesiadce na MIUI6 nie będzie z tym gorzej. Biedni uzytkownicy apple musieli czekać do 2014 aby wstawić widżet na pulpit albo zmienić klawiaturę na jakąkolwiek inną.9 września pojawiła się kolejna rewolucja: przewidywanie słów w klawiaturze, rotacja ekranu (no mega!) i awatary w aplikacji SMS - ale uwaga... tylko w iPhone 6 A za ile lat będą mogli wgrać sobie zwyczajnie kabelkiem USB do telefonu z peceta jakieś np. pliki mp3? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 13, 2014 Author Share Posted September 13, 2014 Ogólnie slow motion w Mi4 działa jak zwykły slow motion. W sensie jest 720p i wolno się odtwarza. Ale cierpi na to samo co MI4 czy inne Xiaomi. Filmy nie mają dużej szczegółowości - wydaje mi się, że widać piksele - aczkolwiek to zależy pewnie od warunków i tez od wersji systemu. Im nowsza tym coś tam poprawiają. Jednak iPhone 6 nagrywa nawet w 240FPS (choć nie w 720p). W 120FPS film wygląda bardzo fajnie. Ostro i z dobrymi kolorami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
minemaniak1 Posted September 13, 2014 Share Posted September 13, 2014 Czegoś nie rozumiem. Mi4 ma slow motion, mi2 też, a co z mi 3? Ja nie umiem znaleźć czy nie ma? Jeśli nie ma to czemu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 13, 2014 Author Share Posted September 13, 2014 Nie ma i nigdy nie było. Wysłane z MI4 W Link to comment Share on other sites More sharing options...
minemaniak1 Posted September 13, 2014 Share Posted September 13, 2014 A czemu? Skoro w mi2 jest to chyba nie problem ze sprzętem. Jest szansa ze się kiedyś pojawi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 13, 2014 Author Share Posted September 13, 2014 Raczej nie. Czemu? Spytaj się Xiaomi. Wysłane z MI4 W Link to comment Share on other sites More sharing options...
steq20 Posted September 14, 2014 Share Posted September 14, 2014 Pytanko z innej beczki . Jak rozwijacie belkę powiadomień i macie włączniki do różnych opcji to nie ma tam ikonki GPS jest jakaś opcja że można ją tam dołożyć ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts