Acid Opublikowano 2 Września 2014 Opublikowano 2 Września 2014 W tym temacie prowadzimy dyskusję o nowej odsłonie systemu MIUI. Dzielimy się tutaj własnymi wrażeniami z korzystania z systemu, piszemy co nam się podoba, a co nie. Na chwilę obecną z MIUI 6 mogą korzystać użytkownicy MIUIPolska v6 dla telefonów: Xiaomi MI3 i MI4 Przydatne linki: Cotygodniowe aktualizacje MIUIPolska O MIUI 6 Jakie urządzenia otrzymają MIUI 6? FAQ MIUI 6 Galeria zrzutów ekranu z MIUI 6 *posty nie na temat będą przenoszone do innych działów lub usuwane.
0 steq20 Opublikowano 14 Września 2014 Opublikowano 14 Września 2014 Są wszystkie przełączniki tylko musisz przytrzymać palcem i przeciągnąć do góry. Jest 18 przełączników w 7 rzędach. MI3W No nie pomyślałbym elegancko dzieki za odpowiedź
0 Acid Opublikowano 14 Września 2014 Autor Opublikowano 14 Września 2014 Oczywiście, że jest ikonka GPS. Przewiń listę.
0 Improssible Opublikowano 14 Września 2014 Opublikowano 14 Września 2014 Jest szansa na powrót funkcji aparatu dla mi3? MI4 już ma przywrócone lecz o mi3 ani widu ani słychu..
0 Acid Opublikowano 14 Września 2014 Autor Opublikowano 14 Września 2014 A czego brakuje w Mi3? Wysłane z MI4 W
0 Improssible Opublikowano 14 Września 2014 Opublikowano 14 Września 2014 Funkcji specjalnych kamer MI3 i MI4 z MIUI v5: Chroma Flash, nagrywanie w slow-motion, tryby HDR, nagrywanie w HDR, Refocus, wszystkie manualne nastawy aparatu z trybu zaawansowanego.
0 lg4xhd Opublikowano 15 Września 2014 Opublikowano 15 Września 2014 Mam pytanko. Kiedyś w aplikacji SMS była opcja wyskakującego okeinka na pulpicie z nową wiadomością przychodzącą. Czy tą funkcję zastąpił dostęp z ekranu blokady do SMS ? A może jednak da się gdzieś to włączyć ? I jeszcze jedno, czy też w opcjach zaawansowanych od aplikacji SMS macie coś takeigo jak "Connection notification" ? Opcja ta jest zacieniona i domyślnie zaznaczona. Do czego to służy ?
0 Acid Opublikowano 15 Września 2014 Autor Opublikowano 15 Września 2014 Funkcji specjalnych kamer MI3 i MI4 z MIUI v5: Chroma Flash, nagrywanie w slow-motion, tryby HDR, nagrywanie w HDR, Refocus, wszystkie manualne nastawy aparatu z trybu zaawansowanego. Ale tu nie ma co dodawać bo nic prócz tych manualnych nastaw nie brakuje Mi3 ma te funkcje które miał wcześniej. Wysłane z MI4 WMam pytanko. Kiedyś w aplikacji SMS była opcja wyskakującego okeinka na pulpicie z nową wiadomością przychodzącą. Czy tą funkcję zastąpił dostęp z ekranu blokady do SMS ? A może jednak da się gdzieś to włączyć ? I jeszcze jedno, czy też w opcjach zaawansowanych od aplikacji SMS macie coś takeigo jak "Connection notification" ? Opcja ta jest zacieniona i domyślnie zaznaczona. Do czego to służy ? A to jest tylko info dla użytkownika o zgodę na połączenie apki z siecią. Pełno takich komunikatów. W sms jest dla funkcji festival sms. Nie dla nas. Nie ma pop upu. Wysłane z MI4 W
0 thomas Opublikowano 15 Września 2014 Opublikowano 15 Września 2014 Pop up jedynie się pojawi, gdy na odblokowanym telefonie w momencie otrzymania wiadomości zdążysz kliknąć na "Odp." w pasku powiadomienia o otrzymanym smsie
0 piootrek Opublikowano 17 Września 2014 Opublikowano 17 Września 2014 Jak sie sprawuje na codzien 6ka? Czekac na stable dla mi3?
0 Yary Opublikowano 17 Września 2014 Opublikowano 17 Września 2014 @up Nie wiem, jak na Mi3, ale na Mi4 bardzo fajnie i stabilnie. Nawet mam lepsze wrażenia niż na v5, nawet bateria, która niby na v6 słabiej ma działać, u mnie daje radę (porównywalnie). 1
0 742617000027 Opublikowano 19 Września 2014 Opublikowano 19 Września 2014 Jestem rozczarowany widżetem muzyki. Na v5 był większy.
0 Gość zydowsky Opublikowano 20 Września 2014 Opublikowano 20 Września 2014 A właśnie mi się podoba. Ten z v5 zajmował za dużo miejsca, a ten jest idealny. I fajnie wygląda. Szkoda ze wolno reaguje MI3 powered By Miuipolska.pl
0 lg4xhd Opublikowano 20 Września 2014 Opublikowano 20 Września 2014 (edytowane) To to są takie pierdołki, że coś było wieksze a jest mniejsze-to mozna pewnie poprawić. Ale mimo wszystko to nadal jest i funkcjonalność pozostała. Najbardziej mnie zmartwiło obcięcie całkowite niektórych funkcji (jak gdzieś kiedyś w postach wymieniałem). Co do stabilności to jest całkiem ok. Edytowane 20 Września 2014 przez lg4xhd
0 piootrek Opublikowano 20 Września 2014 Opublikowano 20 Września 2014 Ja mam pare pytan... Udalo sie komus ustawic mp3 na dzwonek? Robie te foldery ringtones i media-audio-ringtones na sd (w muzyka nie widac, za maly plik), a jak probuje przeniesc root explorerem do systemu to wyskakuje operation failed. Czy da sie w jakis sporob zmienic czcionke? Nie moge przeniesc do systemu, a tych apek z marketu sie boje uzywac (chyba, ze komus sie juz udalo ). Ne nexusie mialem bootloppy. Da sie pozmieniac kolejnosc przyciskow w statusarze? I czy da sie ustawic normalny, 24h zegarek w lewym gornym rogu a nie AM/PM?
0 Acid Opublikowano 20 Września 2014 Autor Opublikowano 20 Września 2014 1. Co do dzwonka to... nie widzę tu problemu. Przecież jest jak zawsze tak samo. Dźwięki > Dzwonek telefonu > Lokalnie > Inne > i tu miej wcześniej Solid Explorera > wybierz co chcesz i już. U mnie ustawia co chcę. 2. Co do czcionki to jak się nie da przez motywy to się nie da inaczej. 3. Przyciski. Nie. O tym jest w faq, aczkolwiek lista jest przewijana w pionie. 4. Tak przestaw tryb 24-godzinny w Ustawienia > Data i czas. 1
0 dyleck Opublikowano 20 Września 2014 Opublikowano 20 Września 2014 (edytowane) W katalogu MIUI tworzysz katalog ringtone i tam wrzucasz pliki mp3 na dzwonki. Uwaga, to ma być ringtone a nie ringtones! Edytowane 20 Września 2014 przez dyleck 1
0 piootrek Opublikowano 20 Września 2014 Opublikowano 20 Września 2014 Dzieki za szybka odp. A znacie moze jakies fajne czcionki? Domyslna srednio mi podchodzi. Teraz cos znalezc z polskim to bylby cud oO.
0 ZduneX25 Opublikowano 20 Września 2014 Opublikowano 20 Września 2014 Nie rozpędzaj się, bo i tak możesz zmieniać tylko na te dostępne do pobrania w aplikacji Motywy.
0 piootrek Opublikowano 20 Września 2014 Opublikowano 20 Września 2014 Rozumiem . Sugerujesz, ze tam same chinskie domki? Kurde, moze musze jakos w systemie sprobowac podmienic.
0 ZduneX25 Opublikowano 20 Września 2014 Opublikowano 20 Września 2014 Nie same, ale mało jest darmowych i pewnie z jedną albo dwie mają polskie znaki.
0 piootrek Opublikowano 20 Września 2014 Opublikowano 20 Września 2014 Znalazlem paczke z czcionkami w .mtz Gdzie je wrzucic, zeby Motywy widzialy je w lokalnych?
0 Rzeźnia Opublikowano 21 Września 2014 Opublikowano 21 Września 2014 Paczka .mtz nic Ci nie da od kiedy xiaomi zablokowało wczytywanie motywów z paczek. Chciałbym się podpiąć z pytaniem. Czego brakuje aktualnie Miui 6 w porównaniu do v5? Myślę nad zmianą dlatego pytam czy mi 6ka już podpasuje czy muszę czekać
0 laborman Opublikowano 21 Września 2014 Opublikowano 21 Września 2014 (edytowane) Fajny ten nowy zegar w miui6, da się zrobić by podobnie jak w v5 wyświetlały się pod nim info. pogody? Oczywiście chodzi mi o widget. Edytowane 21 Września 2014 przez laborman
0 Sothis27 Opublikowano 21 Września 2014 Opublikowano 21 Września 2014 szukałem, ale nie mogę znaleść jak właczyć root w v6 gdzie to jest?
0 foreverfree Opublikowano 21 Września 2014 Opublikowano 21 Września 2014 (edytowane) Paczka .mtz nic Ci nie da od kiedy xiaomi zablokowało wczytywanie motywów z paczek. Chciałbym się podpiąć z pytaniem. Czego brakuje aktualnie Miui 6 w porównaniu do v5? Myślę nad zmianą dlatego pytam czy mi 6ka już podpasuje czy muszę czekać Ale przecież cały czas można wczytywać motywy z pliku .mtz Wchodzisz w motywy/Lokaknie i na dole masz "wczytaj motyw z pamieci telefonu" @up Panel Sterowania/Uprawnienia/Dostęp do root i tam wlącz na aplikacji Edytowane 21 Września 2014 przez foreverfree
0 Rzeźnia Opublikowano 21 Września 2014 Opublikowano 21 Września 2014 Ale przecież cały czas można wczytywać motywy z pliku .mtz Wchodzisz w motywy/Lokaknie i na dole masz "wczytaj motyw z pamieci telefonu" Opcja jest ale mi na Sensation z V4 oraz Mi3 z V5 nie działa :/
0 foreverfree Opublikowano 21 Września 2014 Opublikowano 21 Września 2014 Działa kolego i działalo mi na v5 na Mi3 i działa na Mi4 v6 Jeśli masz motyw tylko z czcionką to nie będzie on widoczny jako cały motyw, musisz wejść w czcionki i tam dopiero będzie, może dlatego myślałeś że nie działa...
0 piootrek Opublikowano 21 Września 2014 Opublikowano 21 Września 2014 Probowalem juz tak zrobic, ale wyskakuje, ze musze pobrac z oficjalnego marketu :<. Polityka, ze motywy spoza marketu nie dzialaja, gdzie wiekszosc jest platna i po chinsku (!!) jest idiotyczna. Musze jeszcze cos z wsm tools pokombinowac. Kurde android - otwarty system. Taaaaa... nawet czcionki sie nie da zmienic phi.
0 Acid Opublikowano 21 Września 2014 Autor Opublikowano 21 Września 2014 A co w aosp z Nexusa to czcionkę sobie możesz zmienić? W sensie z pomocą aplikacji systemowej? Przecież otwarty Android. Czemu tak kombinujesz? Weź swoją czcionkę nazwij Roboto-regular i podmien w system/fonts. Wsio. Tylko sprawdź w etc/system-fonts.xml jak to się dokładnie nazywa. Wysłane z MI4 W
0 742617000027 Opublikowano 21 Września 2014 Opublikowano 21 Września 2014 Nie wiem, czy gdzieś już było... Przesunięcie palcem od prawej do lewej na ekranie blokady domyślnego motywu uruchamia aparat.
0 Endriu Opublikowano 21 Września 2014 Opublikowano 21 Września 2014 Było. Na YT jest tego pełno, ale i u nas na forum już o tym pisaliśmy
0 Gość zydowsky Opublikowano 21 Września 2014 Opublikowano 21 Września 2014 Nie bądź taki surowy dla siebie w V6 jest duuuuużo gestów. Czekam aż dodadzą kolejne opcje MI3 powered By Miuipolska.pl
0 Acid Opublikowano 21 Września 2014 Autor Opublikowano 21 Września 2014 To sprawdźcie ten: - dwa palce na ekranie bez ikonek i trzecim gest w pionie z góry na dół. by Zdune. 1
Pytanie
Acid
W tym temacie prowadzimy dyskusję o nowej odsłonie systemu MIUI.
Dzielimy się tutaj własnymi wrażeniami z korzystania z systemu, piszemy co nam się podoba, a co nie.
Na chwilę obecną z MIUI 6 mogą korzystać użytkownicy MIUIPolska v6 dla telefonów: Xiaomi MI3 i MI4
Przydatne linki:
*posty nie na temat będą przenoszone do innych działów lub usuwane.
Top użytkownicy dla tego pytania
64
15
12
11
Popularne dni
13 Wrz
18
4 Wrz
17
10 Wrz
16
21 Wrz
15
Top użytkownicy dla tego pytania
Acid 64 odpowiedzi
latet 15 odpowiedzi
lg4xhd 12 odpowiedzi
ZduneX25 11 odpowiedzi
Popularne dni
13 Wrz 2014
18 odpowiedzi
4 Wrz 2014
17 odpowiedzi
10 Wrz 2014
16 odpowiedzi
21 Wrz 2014
15 odpowiedzi
Popularne posty
Acid
9. Rozumiem. Mam ten sam problem w domu. Nie korzystam z grilla w moim piekarniku więc poprosiłem mastercooka by mi to wymontowali. Popatrzyli się na mnie jak na wariata i zdumieni wydukali, że się ni
Acid
Mi4? Ramka jest lekko ciepła. Ale to naturalne. W MI3 też. Wysłane z MI4 W
lg4xhd
Maltis, przecież możesz tam zgłaszać błędy i sugestie co do systemu. Tam jest oficjalne forum, więc może jakiś programista z Xiaomi to zauważy i akurat poprawi. Tutaj chłopaki zajmują się tylko tłum
Opublikowane grafiki
292 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi