Acid Opublikowano 2 Września 2014 Opublikowano 2 Września 2014 W tym temacie prowadzimy dyskusję o nowej odsłonie systemu MIUI. Dzielimy się tutaj własnymi wrażeniami z korzystania z systemu, piszemy co nam się podoba, a co nie. Na chwilę obecną z MIUI 6 mogą korzystać użytkownicy MIUIPolska v6 dla telefonów: Xiaomi MI3 i MI4 Przydatne linki: Cotygodniowe aktualizacje MIUIPolska O MIUI 6 Jakie urządzenia otrzymają MIUI 6? FAQ MIUI 6 Galeria zrzutów ekranu z MIUI 6 *posty nie na temat będą przenoszone do innych działów lub usuwane.
0 raf7705 Opublikowano 16 Lutego 2015 Opublikowano 16 Lutego 2015 (edytowane) Niestety wyłączenie tego co na obrazku powyżej, nic nie pomogło. Nie można by odblokować tej opcji wyłączania powiadomień monitora? Jak znaleźć ten "dzienny limit danych" w mi3? Edytowane 16 Lutego 2015 przez raf7705
0 Acid Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Opublikowano 16 Lutego 2015 Lol no w dobrym miejscu jesteś. Ale by mieć opcję Dziennego limitu danych musisz mieć.. ustawiony jakikolwiek limit a widzę nie masz. Wysłane z MI4
0 raf7705 Opublikowano 16 Lutego 2015 Opublikowano 16 Lutego 2015 (edytowane) No dobrze ustawiłem limit, pokazał mi się ten dzienny i był niby na off i bez limitu a pokazywał powiadomienia i tak, co dzień. Wpisałem teraz wszędzie 9999 gb, zobaczymy co będzie.... Edytowane 16 Lutego 2015 przez raf7705
0 lg4xhd Opublikowano 16 Lutego 2015 Opublikowano 16 Lutego 2015 Suwak przesuniesz, gdy wlaczysz zarządzanie uprawnieniami w panelu sterowania. Panel>uprawnienia>klik na trybik u gory
0 latet Opublikowano 16 Lutego 2015 Opublikowano 16 Lutego 2015 Suwak przesuniesz, gdy wlaczysz zarządzanie uprawnieniami w panelu sterowania. Panel>uprawnienia>klik na trybik u gory Cóż... szczytem intuicyjności to to nie jest...
0 bastard79 Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 czesc, w koncu odebralem mi4 lte - niestety 300 zł musiałem doplacić vatu - przez co zakup urzadzenia nie był az tak idealny cenowo, ale mimo wszystko i tak wyszlo taniej niz kupowac flagowego koreanca, ale do rzeczy. oryginalnie byl wgrany miui v6 chyba ver 6.2.0 - tragedia, czeste lagi przy przewijaniu, system spolszczony czesciowo i sporo chinskich aplikacji, a wiec dycyzja byla jedna, wgrywamy miui polska. - po wgraniu szok - miui jest naprawde ladne i dziala. zona az sie ucieszyla, ze jej telefon zaczal ladnie wygladac i nie przycinac @acid to co robisz z tym romem to mistrzostwo swiata, dzieki za to. mam tez pytanka na razie 2. 1. czy mozna zmienić blokade ekranu ?? tzn., na filmikach w youtube widzialem takie kuleczko do przesuwania cos na wzór aosp android, a u mnie jest tylko slide do góry, nie podoba mi sie to bo to takie chamskie jak w ios. 2. czy mozna jakoś zmieniać rozmiar widgetów ? mam pilota do xbmc/kodi i na normalnym androidzie tego pilota moge sobie troche rozciągnąć i idealnie pasuje pod palce, a tutaj niestety jeden rozmiar i przyciski sa troche male. i jedna mala sugestia, nie wiem z czego to wynika moze tak ma być, ale jezeli uzywam miui v6 to fajnie by bylo jakby nazwa romu również zaczynała się od cyfry 6, a tak to wczoraj szukałem prawie godzine na forum potwierdzenia ze wersja 5.2.13 (bodajże) to na pewno wersja v6 miui a tak w ogole, to poza drobnym pierwszym rozczarowaniem na poczatku, teraz żona jest zachwycona i prezent się udał telefonik dobrej jakości i dzieki miui polska softu tez da się używać
0 avish Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 Ad1. Taki ekran blokady ma domyślny motyw. Z aplikacji "motywy" możesz sobie zastosować jakiś inny taki jaki Ci się podoba ;P Ad2 pytasz o MiPilot? Jeśli tak to nie ma takiej możliwości. 5.2.23 oznacza że to wydaje jest z 201(5).0(2).(23) skrócona data xd
0 Acid Opublikowano 19 Lutego 2015 Autor Opublikowano 19 Lutego 2015 Ekran blokady można co najwyżej zmienić w Motywach. Ten jest fabrycznie w MIUI 6. Widżety można zmienić jeśli na to pozwalają np widżet Talona czy Google Keep można rozciągnąć. Ale już niektóre np pogody, zegarka nie. A co do nazwy romu to oczywiście, że nie. Wysłano z MI Note
0 bastard79 Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 dzieki za odpowiedzi, co do nazwy romu i numeracji to sie czepiać nie bede wasza sprawa, ja juz teraz wiem jaką wgrać, ale dla nowgo uzyszkodnika jest problem, gdy otrzymuje telefon z wersją 6.2 i potem wgrywa nowszą o numerze 5.1 - ale to sa szczegóły. mam jeszcze jedno pytanie, jest jakiś łatwy sposób na przekopiowanie sms ze starego telefonu (cm11),
0 Acid Opublikowano 19 Lutego 2015 Autor Opublikowano 19 Lutego 2015 No tak ale co ja na to poradzę skoro to są zupełnie inne rzeczy. A poza tym sugeruję sprawdzić co piszesz. W nazwie pliku z romem jest zarówno data wydania jak i numer wersji MIUI czyli v6. Wysłano z MI Note
0 Numb Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 SMS można zapisywać na karcie SIM, choć pewnie ich maksymalna ilość nie jest duża.
0 lg4xhd Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 dzieki za odpowiedzi, co do nazwy romu i numeracji to sie czepiać nie bede wasza sprawa, ja juz teraz wiem jaką wgrać, ale dla nowgo uzyszkodnika jest problem, gdy otrzymuje telefon z wersją 6.2 i potem wgrywa nowszą o numerze 5.1 - ale to sa szczegóły. mam jeszcze jedno pytanie, jest jakiś łatwy sposób na przekopiowanie sms ze starego telefonu (cm11), Backup You mobile - taki program , skopiuje Ci SMSY i MMSy nawet Przykontaktach czasem lubi się wywalić, ale też przenosi:)
0 bastard79 Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 (edytowane) @acid, tak wiem że nazwa pliku pod koniec zawiera male v6, ale dopiero widać na pobranym pliku, tak jak mówie, ja już to ogarnąłem, wiec dla mnie numeracja może być nawet -3 dla v6 - sugerowałem tylko ze dla osoby pierwszy raz chcącej pobrac rom jest to trochę zakręcone. zobacz o ile byłoby lepiej, gdybyś plik i wersje nazywał tak. v6_5.2.13_4.4 zamiast 5.2.13_v6_4.4, ale nie chce drążyć skoro nikomu innemu to nie przeszkadza to mnie również jeszcze tylko dogranie dzwonków i telefon bedzie w pełni skonfigurowany. Edytowane 19 Lutego 2015 przez bastard79
0 latet Opublikowano 15 Marca 2015 Opublikowano 15 Marca 2015 Witam, Kiedyś w MIUI (chyba jeszcze v.5) widziałem, chyba w okolicach ustawień Firewall-a, opcję blokowania reklam wewnątrz aplikacji. Teraz nie mogę jej znaleźć. Nie ma jej już? Dzięki!
0 areq1987 Opublikowano 15 Marca 2015 Opublikowano 15 Marca 2015 Latet możesz spróbować z wsm tools i minminguard.
0 lg4xhd Opublikowano 16 Marca 2015 Opublikowano 16 Marca 2015 (edytowane) Panowie a jaka jest róznica w miui v6 multilang a miui v6 polska? Mógłby ktoś wskazać przykładowe róznice? Albo screeny z samych systemów? Bo nie wiem czy zostać na multilang czy wgrać miui polska. telefon redmi 2 A drugie moje pytanie czy jest możliwośc dodania aplikacji do smsow jak i klawiatury np z telefonu sony xperia? niestety swiftkey mi wogole nie odpowiada. oczyiwscie,żeby apka zawieralła polskie znaki oraz opcje ustawien były po polsku ewentualnie po angielsku. Z tego co zauważyłem to w miuipolska jest parę dodatków (czego nie ma w multi): -inna czcionka, -mi opaska, -więcej ikon, -dodatkowe zegarki, -dodane jakieś tweaki? (u mnie jedna i druga wersja chodzi żwawo, nie czuję różnicy), -wycięte inne języki, czyli więcej miejsca na partycji systemu, -logo "miuipolska" podczas uruchamiania, -viperFX, czy coś jeszcze ? Ogólnie rzecz biorąc, MIUIPOLSKA to taka "podrasowana wersja". Xiaomi.eu - to zwykłe MIUI z wywalonymi chińskimi apkami, zawiera tłumaczenia w wielu językach oraz sklep GooglePlay. Wybór należy do CIebie. W jednej i w drugiej Acid tłumaczy na PL, także obie są gites majonez Edytowane 16 Marca 2015 przez lg4xhd
0 areq1987 Opublikowano 16 Marca 2015 Opublikowano 16 Marca 2015 A jaka jest podstawowa czcionka w miui skoro piszecie że w miui polska jest jakaś inna?
0 Numb Opublikowano 16 Marca 2015 Opublikowano 16 Marca 2015 Podstawowa w MIUI jest bez znaków narodowych, więc jej nie używamy.
0 Numb Opublikowano 16 Marca 2015 Opublikowano 16 Marca 2015 Krój jest inny, w MIUI Polska i multilang są Roboto, w naszym skondesnsowany, multi zwykły.
0 areq1987 Opublikowano 16 Marca 2015 Opublikowano 16 Marca 2015 A czemu w miui polska jest skondensowany? Jakieś inne kwestie poza estetyczną?
0 latet Opublikowano 16 Marca 2015 Opublikowano 16 Marca 2015 A czemu w miui polska jest skondensowany? Jakieś inne kwestie poza estetyczną? Pewnie także dlatego, że nierzadko polskie tłumaczenia sa dłuższe niż wersje angielskie...
0 Acid Opublikowano 16 Marca 2015 Autor Opublikowano 16 Marca 2015 W MIUIPolska jest klawiatura Xperia właśnie jakby co Wysłane z MI Note
0 Acid Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Opublikowano 17 Marca 2015 Ustawia się w aplikacji o której mowa w naszym FAQ na stronie. Wysłane z MI Note
0 przemekamag Opublikowano 17 Marca 2015 Opublikowano 17 Marca 2015 Pobiera za sms bo aktywowałeś numer tel na koncie xiaomi. To jednorazowa akcja. Nic więcej się nie będzie dziać.
0 Numb Opublikowano 17 Marca 2015 Opublikowano 17 Marca 2015 Nie wiem czy ktoś wcześniej to zauważył (bo podobno w MIUI 6 nie dało się zmienić przewijania tapety), ale jak kliknie się Browse przy wyborze tapety, to po wyborze obrazka i podczas rozmieszczania go w prawym górnym rogu pod trzema kropkami można wybrać czy da się przewijać czy nie. 1
0 muimamut Opublikowano 19 Marca 2015 Opublikowano 19 Marca 2015 Panowie cały dzien wyskakuje mi u gory na belce powiadomienie z google play binarka wymaga wifi i chce instalowac, mimo ze mam wylaczone powiadomienia i automatyczne aktualizacje w google play. co to jest? przesune w prawo wylaczy sie i za kilkanascie minut znowu ;/ jak kilkne na nia to wlacza sie google play i tyle. Downloadfile.bin też wczoraj miałem wywaliłem z belki i nie wróciło
0 Numb Opublikowano 21 Marca 2015 Opublikowano 21 Marca 2015 O ile mi wiadomo to chyba ukryte pliki w /MIUi/themes/.
0 Acid Opublikowano 22 Marca 2015 Autor Opublikowano 22 Marca 2015 Prawidłowo. Mtz się rozpakowuje do /sdcard/MIUI/theme. Wysłane z MI Note
0 Acid Opublikowano 22 Marca 2015 Autor Opublikowano 22 Marca 2015 Jeśli pobrałeś najpierw do telefonu przez Motywy to nie ma jak. Możesz co najwyżej wysłać link (udostępnianie motywów) na drugi telefon i tam znowu pobrać ten motyw. Wysłane z MI Note
0 potokos Opublikowano 22 Marca 2015 Opublikowano 22 Marca 2015 witam,czy to normalne że po każdym ustawieniu nowego motywu trzeba ponownie zmieniać dźwięk telefonu
0 Acid Opublikowano 22 Marca 2015 Autor Opublikowano 22 Marca 2015 Tak to normalne.. jeśli jest ta opcja: Wysłane z MI Note
0 potokos Opublikowano 23 Marca 2015 Opublikowano 23 Marca 2015 Tak to normalne.. jeśli jest ta opcja: Wysłane z MI Note Wielkie dzięki Acid
Pytanie
Acid
W tym temacie prowadzimy dyskusję o nowej odsłonie systemu MIUI.
Dzielimy się tutaj własnymi wrażeniami z korzystania z systemu, piszemy co nam się podoba, a co nie.
Na chwilę obecną z MIUI 6 mogą korzystać użytkownicy MIUIPolska v6 dla telefonów: Xiaomi MI3 i MI4
Przydatne linki:
*posty nie na temat będą przenoszone do innych działów lub usuwane.
Top użytkownicy dla tego pytania
64
15
12
11
Popularne dni
13 Wrz
18
4 Wrz
17
10 Wrz
16
21 Wrz
15
Top użytkownicy dla tego pytania
Acid 64 odpowiedzi
latet 15 odpowiedzi
lg4xhd 12 odpowiedzi
ZduneX25 11 odpowiedzi
Popularne dni
13 Wrz 2014
18 odpowiedzi
4 Wrz 2014
17 odpowiedzi
10 Wrz 2014
16 odpowiedzi
21 Wrz 2014
15 odpowiedzi
Popularne posty
Acid
9. Rozumiem. Mam ten sam problem w domu. Nie korzystam z grilla w moim piekarniku więc poprosiłem mastercooka by mi to wymontowali. Popatrzyli się na mnie jak na wariata i zdumieni wydukali, że się ni
Acid
Mi4? Ramka jest lekko ciepła. Ale to naturalne. W MI3 też. Wysłane z MI4 W
lg4xhd
Maltis, przecież możesz tam zgłaszać błędy i sugestie co do systemu. Tam jest oficjalne forum, więc może jakiś programista z Xiaomi to zauważy i akurat poprawi. Tutaj chłopaki zajmują się tylko tłum
Opublikowane grafiki
292 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi