Jump to content

Xiaomi Mi Band

sarcics

Recommended Posts

Witam,użytkuję opaskę od 3 dni i także mam wrażenie,że za szybko zlicza kroki (wersja 1.3.912),ale potestuję dłużej- zobaczymy,natomiast mam pytanię co oznacza "czas wstawania" w zakładce sen,ponieważ jednego dnia mam 0 min.a innego 31min.

Tak, po 5 dniach kąpania się z nim ;-)

Ale to tak pół żartem rzuciłem bo miałem od początku jakąś dziwną wybrakowaną sztukę. Oddałem na gwarancję, dostałem nową i teraz się już profilaktycznie nie kąpię z bandem.

Tak się zastanawiam nad jedna rzeczą. Dużo osób pisze ze zgubiło swojego mibanda po prostu wysunął się z opaski. Ja tez raz zgubiłem ale na szczęście znalazłem 100 metrów ode mnie. Czy ktoś próbował nakleić wzdłuż 2 paski taśmy dwustronnej na chip po dłuższej krawędzi? Po zerwaniu folii druga strona taśmy przykleiła by się wewnątrz strony opaski. Taki zabieg powtarzamy niezbyt często bo raz na miesiąc no i prysznic odpada ale myśle ze taśma zabezpieczyłoby chip przed wypadaniem. Widziałem patent z nitka i średnio to wyglada. Co o tym sądzicie ?

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Też myślałem o taśmie dwustronnej. Mam 3M piankową - około 1 mm grubości.

Przy następnym ładowaniu sprawdzę co i jak.

Jednak czekam na na Band 2 generacji z zegarkiem.

Jak nie wyjdzie to kupuje inną opaskę - brak czasomierza mnie wkurza.

Nie każdemu działa stabilnie ta wersja aplikacji. Mi na CM12 ciągle się zawieszała, więc musiałem zainstalować najnowszą wersję bez powiadomień

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka

Witam wszystkich :) Nigdy nie miałem nic wspólnego z Xiaomi ani MIUI, ale zainteresowała mnie opaska mi band i mam dwa krótkie pytania. Jestem ciekaw, jak silne są wibracje opaski, czy faktycznie to czuć - prawie nigdy nie wyczuwam wibracji telefonu w kieszeni. Czy dużo stracę na funkcjonalności używając jej z HTC ONE M8, zależy mi głównie na powiadomieniach z messengera

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka

Opaska wibruje bardzo mocno. Aż budzi ze snu.

Wysłane z MI Note Pro

Tak, tylko jest jeden problem: zbyt łatwo wyłączyć alarm, a drzemek nie ma :P Obudzi, pukniesz dwa razy ze złości i idziesz spać, więc dla mocnych śpiochów, którzy potrzebują kilku alarmów, się nie nadaje. Co najwyżej budzenie pół godziny przed, ale i tak wibruje chyba tylko 3 razy, pół godziny wcześniej, 15 minut wcześniej i gdy trzeba.

Witam wszystkich :) Nigdy nie miałem nic wspólnego z Xiaomi ani MIUI, ale zainteresowała mnie opaska mi band i mam dwa krótkie pytania. Jestem ciekaw, jak silne są wibracje opaski, czy faktycznie to czuć - prawie nigdy nie wyczuwam wibracji telefonu w kieszeni. Czy dużo stracę na funkcjonalności używając jej z HTC ONE M8, zależy mi głównie na powiadomieniach z messengera

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka

W zasadzie na m8 żadnej funkcjonalności nie stracisz, odblokowanie działa, powiadomienia ze zmodyfikowaną aplikacją albo z osobną aplikacją działają. Wibracja jest mocna, też mi się zdarza podczas chodzenia że w telefonie w kieszeni nie czuje, w opasce się jeszcze nie zdarzyło żebym nie poczuł :)
  • Like 1

Budzik w telefonie też łatwo wyłączyć. Dla takich śpiochów to chyba tylko budzik z opcją dezaktywacji tagami NFC bądź kodami QR :smile:

Tak, ale można klikać drzemkę jeśli jest się na tyle świadomym, że trzeba niedługo i tak wstać :P

A propo alarmów. Nie da się zrobić tak aby opaska budziła nas smart budzikiem ale nie wibracjami tylko alarmem w telefonie?

I jeszcze jedno pytanko - czy są jakieś plany wprowadzenia monitorowania jazdy na rowerze?

Pewnie koledze chodzi o to, żeby opaska przekazywała informację o fazie snu i na tej podstawie budzenie odbywało się za pomocą telefonu

Edited by aro84

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...