Chickeno Posted April 29, 2015 Share Posted April 29, 2015 Podłączyłem na razie do USB, stukałem palcem, ale na razie nic się nie świeci. Jest możliwe, że na razie jest całkiem rozładowana i dopiero za jakiś czas zacznie dioda świecić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrplawecki Posted April 29, 2015 Share Posted April 29, 2015 Powinna świecić juz po podłączeniu opaski do usb Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubeck Posted April 29, 2015 Share Posted April 29, 2015 Mi Band dotarł do mnie przedwczoraj, niestety mam z nim jeden problem. Na samym początku musiałem co chwilę restartować BT aby odblokowywanie działało, potem zrobiłem unpair i pair od nowa, to pomogło, ale nie na długo. Teraz co jakiś czas (przynajmniej nie co chwilę, jak wcześniej) mój hongmi przestaje go wykrywać (w opcjach blokady status jest pusty), muszę wtedy usunąć urządzenie i w aplikacji Mi Fit od nowa przejść przez proces "Screen Unlock". Jak to naprawić? Ma ktoś podobny problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
matiin Posted April 29, 2015 Share Posted April 29, 2015 Może ktoś dać link do najlepszej,najstabilniejszej wersji aplikacji? Może być ENG Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartolinio Posted April 29, 2015 Share Posted April 29, 2015 Masz link kilka stron wcześniej, post nr 782 Tapatalk via Nexus 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rm_125 Posted April 29, 2015 Share Posted April 29, 2015 Wykrywa ona wam drzemkę ? Bo mi dzisiaj nie wykryła Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted April 29, 2015 Share Posted April 29, 2015 Drzemki nie wykrywa wcale. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darooll Posted April 29, 2015 Share Posted April 29, 2015 (edited) @Kubeck: Mam to samo od 2wersji, od kiedy zmieniło nazwę na mifit. Z tym, ze w statusie mam : błąd klucza. Edited April 29, 2015 by darooll 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wjarzab Posted April 29, 2015 Share Posted April 29, 2015 Taka sytuacja, mam Asus'a Zenfone 4 i MiBand. Dzialaja razem generalnie ok. Ale. W momencie laczenia telefonu z zetawem HF w aucie wyglada wszystko ok, do momentu gdy ktos do mnie zadzwoni. Telefon dzwoni, MiBand wibruje , HF w aucie dzwoni ale niestety nie wykrywa nr telefonu ani nie moge odebrac rozmowy przez HF. Tak wyglada jakby MiBand 'zabieral' calego bluetootha telefonowi:) Ktos ma podobne problemy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
matiin Posted April 30, 2015 Share Posted April 30, 2015 Gdzie moge dać dostęp do powiadomień? Powinno być tak(MIUI) http://en.miui.com/data/attachment/forum/201411/21/212827ft1nrcr3zb5gtnzu.png.thumb.jpg U mnie (Sony) https://www.dropbox.com/s/2okn7hi7a4ey5i6/2015-04-30%2008.14.59.png?dl=0 ok,juz mam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted April 30, 2015 Share Posted April 30, 2015 W jutrzejszej aktualizacji powinna być poprawka na odblokowanie za pomocą MiBand, zobaczymy, czy to coś da... Link to comment Share on other sites More sharing options...
asffaf Posted April 30, 2015 Share Posted April 30, 2015 Jakie jest zakłamanie przemierzonego dystansu w miband? Dziś pokazuje mi że z 10 km przebylem... Jaka aplikacje polecacie, tą w miui polska? (RedMi 1s) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubeck Posted April 30, 2015 Share Posted April 30, 2015 Różnie... U mnie odchylenie to jakieś 10%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rm_125 Posted April 30, 2015 Share Posted April 30, 2015 a ja jak sprawdzam postęp pokazuje 3 czerwone diody a w programie jest 88% naładowania Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted April 30, 2015 Share Posted April 30, 2015 A nie masz ustawionego postępu na czerwone diody? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rm_125 Posted April 30, 2015 Share Posted April 30, 2015 był ustawiony niebieski ale zabawa w zmiany i powrót do niebieskiego rozwiązał problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted April 30, 2015 Share Posted April 30, 2015 (edited) Wg mnie super mierzy kroki, jednak rejestruje też inne ruchy ręką zliczając je jak kroki stąd przekłamania, trudno oczekiwać aby tani czujnik potrafił odróżnić drgania przy chodzeniu od drgań gdy ruszamy ręką S650_Material_V3 Edited April 30, 2015 by Gawronnek Link to comment Share on other sites More sharing options...
wjarzab Posted May 1, 2015 Share Posted May 1, 2015 Wiecie może o co chodzi z tym, że dzisiaj aplikacja MiOpaska ściągnęła/wysłała ponad 300mb danych z mojego telefonu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
quarkk Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 "aplikacja my fit została zatrzymana". dostaję taki komunikat w momencie kiedy wchodzę w informację "gratuluje osiągnąłeś swój dzienny..." pozostałe usługi działają. Aplikację wywala tylko kiedy mam dostęp do sieci. Czyściłem dane, rozłączałem opaskę, usuwałem aplikacje i cały czas tak mam Mam to samo. Również nic nie pomogło. Instalowałem starsze wersje, czyściłem dane i lipa. Sprawdzaliście kiedyś czy dobrze wam zlicza kroki idąc i patrząc na telefon? Ogólnie liczy ok ale zauważyłem, że sprawniej mi bandowi idzie jak ma się rękę w kieszeni. Mi band potrafi liczyć dwa kroki za jeden kiedy idzie się spokojnie machając (normalnie oczywiście) ręką ;] Ostatnio sprawdzałem z nudów Link to comment Share on other sites More sharing options...
asffaf Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Występuje u was zwiększony drenaż baterii przez aplikację mifit z najnowszego miui? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Nie, jest jak zwykle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matiin Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Mi też po 2 dniach "Aplikacja została zatrzymana" Jak to naprawić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giee Posted May 3, 2015 Share Posted May 3, 2015 MiBand miałby być prezentem dla posiadacza iPhone'a, bodajże 4. Czy to będzie współpracować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted May 3, 2015 Share Posted May 3, 2015 Wg Xiaomi tylko iPhone 4s i wzwyż, koniecznie iOS7. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 3, 2015 Share Posted May 3, 2015 Kolejny sposób na problem z logowaniem w MiFit: Apka TunnelBear i ustawić VPN jakiś np. dla Japonii. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted May 3, 2015 Share Posted May 3, 2015 Świetna sprawa z tym TunnelBear, działa, szkoda tylko że są takie problemy z połączeniem S650_Material_V3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
darer Posted May 4, 2015 Share Posted May 4, 2015 U mnie też zalogowalo a 2 dni walczyłem ale nie pobralo historii miopaski z konta xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XiaoYanG Posted May 5, 2015 Share Posted May 5, 2015 Witam, na wstępie chciałbym powiedzieć jeśli zły dział, proszę o przeniesienie. Planuje zakup opaski, lecz mało wiem na jej temat. Chciałbym się dowiedzieć, czy zawsze musi być włączony Bluetooth, nawet podczas snu? Chciałbym wiedzieć czy opaska dobrze będzie działać z moim Redmi note 4g, dodam że mam najnowsze aktualizacje. Jeśli można by było, chciałbym abyście podali kilka aukcji z alliexpress i tym podobnych w przystępnych cenach i oczywiście tylko oryginalne opaski. Liczę na waszą pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
avish Posted May 5, 2015 Share Posted May 5, 2015 Nie. Analiza snu może odbywać się bez Połączenia z tel. Rano tylko synchronizuj. Miband może zbierać informacje bodajże 2 tygodnie... Czemu akurat aliexpress? Tak bardzo łatwo się nadziać.. Nie ma dużych różnic w oryginalnych mibandach tam a na np. Xiaomiforsale.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
XiaoYanG Posted May 5, 2015 Share Posted May 5, 2015 Często kupuje na Alliexpress i to chyba z przyzwyczajenia, z miłości do produktów Xiaomi, bardziej stawiam na oryginał. A jak jest z tymi powiadomieniami, budzeniem i odblokowaniem telefonu? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eru Posted May 6, 2015 Share Posted May 6, 2015 Co do powiadomień, budzenia i odblokowania to było o tym w odpowiednim temacie o MiBand. Tapnięte przez MiPad Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted May 6, 2015 Share Posted May 6, 2015 Dzisiaj dostałem odpowiedź od gearbest, że dostanę nową opaskę. Także wielki plus dla nich bo gwarancja to nie jest dla nich puste słowo nawet jeśli chodzi o miband za $15. Koszty jakie musiałem ponieść to wysyłka do nich (18,30 zł pocztą polską) no i teraz dopłacam $2 za numer trackingowy. Niby nie musiałem, ale Chińczykowi średnio wierzę więc się zgodziłem. Suma summarum byłem rozczarowany zepsuty miband, ale gadżet sam w sobie jest tak świetny, że muszę go mieć, a suma około $ 7 za przesyłki jest do przełknięcia. Wielki plus dla gearbest!Często kupuje na Alliexpress i to chyba z przyzwyczajenia, z miłości do produktów Xiaomi, bardziej stawiam na oryginał. A jak jest z tymi powiadomieniami, budzeniem i odblokowaniem telefonu? Kolego, na wspomnianym wcześniej gearbest chyba jest najtaniej $15 aktualnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted May 6, 2015 Share Posted May 6, 2015 (edited) I do tego ta gwarancja, plus bonusy na kolejne zakupy. S650_Material_V3 Edited May 6, 2015 by Gawronnek Link to comment Share on other sites More sharing options...
nerwowy Posted May 7, 2015 Share Posted May 7, 2015 Witam. zastanawiam się nad kupnem MiBand. Może ktoś sprawdzić jaki największy obwód ma ta opaska? U mnie nadgarstek 20 cm, nie chciałbym żeby była za ciasna, a wiadomo Chińczyki małe chude.... dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
dramir Posted May 7, 2015 Share Posted May 7, 2015 Witam. zastanawiam się nad kupnem MiBand. Może ktoś sprawdzić jaki największy obwód ma ta opaska? U mnie nadgarstek 20 cm, nie chciałbym żeby była za ciasna, a wiadomo Chińczyki małe chude.... dzięki wg mojej miarki wychodzi max 20cm, może bić ciasno, ale widziałem gdzieś w sprzedaży dłuższe paski. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts