Nezumi Posted June 22, 2016 Share Posted June 22, 2016 1 godzinę temu, MartiS napisał: Goldway wysłał mi paczkę w poniedziałek. To normalne, że dalej nie mogę zobaczyć jej trackingu? Na 17track napisane, ze paczka nie odnaleziona czy coś. Zawsze na aliexpress normalnie dzień po wysłaniu można było zobaczyć gdzie paczka jest. Coś się zmieni niedługo czy się martwić? Czas oczekiwania na aktualizację statusu paczki to 5-10dni także sie nie gorączkuj, siedź i czekaj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted June 22, 2016 Share Posted June 22, 2016 Mi4 będzie jeszcze aktualizowany,ale sensu przesiadki z g4 nie widzę. Chyba że na mi5 Bo? Jest jakoś gorszy od G4? Robi gorsze zdjęcia? Wiem, że to nie jest nowy model, ma swoje lata, ale tak się złożyło, że potrzebuje czegoś solidnego, niekoniecznie z najwyższej półki. Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted June 22, 2016 Share Posted June 22, 2016 25 minut temu, don_kamillo napisał: Bo? Jest jakoś gorszy od G4? Robi gorsze zdjęcia? Wiem, że to nie jest nowy model, ma swoje lata, ale tak się złożyło, że potrzebuje czegoś solidnego, niekoniecznie z najwyższej półki. Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Bo Mi4 jest ciut gorsze od G4... Odpowiednikiem G4 jak już będzie Mi4s lub Mi4c, a mocniejszy będzie Mi5. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted June 22, 2016 Share Posted June 22, 2016 Aparat dużo gorszy. W mi4 siedzi tylko imx214. To już w mi4c jest lepszy. Chyba że Ci nie zależy na aparacie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
data17 Posted June 23, 2016 Share Posted June 23, 2016 Mam pytanie można jakoś xiaomi połączyć przez kabel z trybem udostępniania internetu z karty SIM? Znaczy żeby telefon był modemem. Wiem ze jest udostępnienie przez Wi-Fi ale chyba wtedy połączenie wolniejsze. Pamiętam w starych nokiach służył do tego program pc sutie a tu jest coś podobnego? Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted June 23, 2016 Share Posted June 23, 2016 Czemu miało by nie być. Telefon jako modem przez USB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted June 23, 2016 Share Posted June 23, 2016 1 godzinę temu, data17 napisał: Mam pytanie można jakoś xiaomi połączyć przez kabel z trybem udostępniania internetu z karty SIM? Znaczy żeby telefon był modemem. Wiem ze jest udostępnienie przez Wi-Fi ale chyba wtedy połączenie wolniejsze. Pamiętam w starych nokiach służył do tego program pc sutie a tu jest coś podobnego? Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Wszedłbyś w Ustawienia->Więcej i nie musiałbyś się pytać "czy jest coś takiego"... Każdy telefon z androidem to ma... Serio, ciężko znaleźć coś na własną rękę, trzeba się o wszystko pytać? 2 (słownie: dwa) tapnięcia palcem.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
desson Posted June 23, 2016 Share Posted June 23, 2016 Podzieli się ktoś opiniami o miui8 na mi4? Aktualnie siedzę na 6.5.12 i zastanawiam się czy warto upgrade'ować? Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
cort06 Posted June 23, 2016 Share Posted June 23, 2016 Podzieli się ktoś opiniami o miui8 na mi4? Aktualnie siedzę na 6.5.12 i zastanawiam się czy warto upgrade'ować? Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Ja siedzę jeszcze na wersji przed połączeniem partycji, ale też się zastanawiam nam zmiana... Szczególnie mi zależy na opinii o baterii czy jakaś znaczna zmiana na + lub - Mi4 WCDMA 3GB RAM Miui Polska 5.11.13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted June 23, 2016 Share Posted June 23, 2016 15 minut temu, desson napisał: Podzieli się ktoś opiniami o miui8 na mi4? Aktualnie siedzę na 6.5.12 i zastanawiam się czy warto upgrade'ować? Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Warto. 7h SoT wyciągam praktycznie. Chyba, że telefonu nie używam i sobie leży spokojni wtedy mam te.. 4-5h. Link to comment Share on other sites More sharing options...
desson Posted June 23, 2016 Share Posted June 23, 2016 Zainstalowałem to miui8 i wygląda... jak nie miui Jeśli bateria mnie nie przekona wracam do 7. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba8k Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 Ja siedzę od 3 dni na 6.6.16 i jak dla mnie bateria dużo gorzej hula. Może to być kwestia, braku hard resetu po aktualizacji ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 U mnie też jakieś dziwne akcje z baterią na tym romie. 1,5h SoT+ 2h Spotify zjadło mi 43% baterii.. fakt że wszystko na LTE Link to comment Share on other sites More sharing options...
desson Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 Przy zwiększaniu/zmniejszaniu głośności dzwonka i powiadomień nie mam podsłuchu jak głośno go ustawiłem. Czy to normalne w tej wersji? Miui 6.6.23 Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
czolo7 Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 Przy zwiększaniu/zmniejszaniu głośności dzwonka i powiadomień nie mam podsłuchu jak głośno go ustawiłem. Czy to normalne w tej wersji? Miui 6.6.23 Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Też tak mam. Mi4LTE Black Apricot Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxel1 Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 Cześć, który to katalog główny do którego mam wkleić roota ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 Ooo tutaj widzę już zrzut ekranu! Główny folder to jest właśnie ten na którym jest zrobiony screenshot(i cała reszta innych podfolderów) Wysłane z mojego MI 4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxel1 Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 Ok, wkleiłem weszłem w updater, daje choose update package, wybieram plik z rootem, pisze getting info a po chwili "Cant update. Something went wrong. Touch OK to report this error". Co mam zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrynio Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 Ja wgrywam roota przez twrp Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lolq1660 Posted June 26, 2016 Share Posted June 26, 2016 Hej mógłby ktoś polecić wersję na której będą działały aktualizacje automatyczne? Obecnie posiadam wersję 5.12.11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lolq1660 Posted June 26, 2016 Share Posted June 26, 2016 A tak ogólnie jest coś godnego polecenia? Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
data17 Posted June 26, 2016 Share Posted June 26, 2016 Działa wam FIFA 16? Bo ja mam takie spowolnienia że nie wiem? Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted June 26, 2016 Share Posted June 26, 2016 A tak ogólnie jest coś godnego polecenia? Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Najnowszy rom jest ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cort06 Posted June 28, 2016 Share Posted June 28, 2016 Słuchajcie, łączy wam się z GLONASS normalnie? Sprawdzał ktoś np w GPS status? Mi się nie łączy z satelitami GLONASS, mam je na szaro. Jest jakiś parametr, który za to odpowiada, żeby włączyć? w gps.conf, albo gdzieś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
schreder Posted June 28, 2016 Share Posted June 28, 2016 @cort06 U mnie łączy się z częścią glonasa (ale ogólnie słabo się łączy) a z compass to jak z 1 się połączy to sukces. Kaszanka trochę. Jak tam u was działa 6.5.26? Bo wracam z MIUI8 i się zastanawiam na jakie wydanie (tak wiem, że w tym samym telefonie różnie chodzą różne wersje). Link to comment Share on other sites More sharing options...
MartiS Posted June 29, 2016 Share Posted June 29, 2016 (edited) Dzisiaj dostałem Mi4 z Goldwaya. Dość szybko przyszło. Rom, który jest wgrany ma normalnie język polski i android 4.4.4. Nie widzę w nim do teraz żadnych bugów.. Jest sens aktualizować? Tak żeby nie popsuć dobrego Jeśli tak, to do jakiej wersji? Edited June 29, 2016 by MartiS Link to comment Share on other sites More sharing options...
paviks Posted June 29, 2016 Share Posted June 29, 2016 Ma ktoś na najnowszym miui problem z aplikacją filmweb? U mnie pokazuje komunikat o aplikacji blokującej reklamy i mam problem z pokazywaniem programu czy stron filmow , wcześniej było ok. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted June 29, 2016 Share Posted June 29, 2016 1 godzinę temu, MartiS napisał: Dzisiaj dostałem Mi4 z Goldwaya. Dość szybko przyszło. Rom, który jest wgrany ma normalnie język polski i android 4.4.4. Nie widzę w nim do teraz żadnych bugów.. Jest sens aktualizować? Tak żeby nie popsuć dobrego Jeśli tak, to do jakiej wersji? Ja na żony mi4 też mam aktualnie kk. Czekam aż wyjdzie jakiś w miare potwierdzony rom. Poczytaj w dziale aktualizacje. Aktualna ma jakieś bugi z baterią więc się wstrzymam. Proponuje ci prześledzić inne aktualizacje i coś wybrać albo czekać na nową aktu. W piątek wychodzi nowa więc nie ma co się pochopnie spieszyć no chyba że zależy ci na andku 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted June 29, 2016 Share Posted June 29, 2016 Dzisiaj dostałem Mi4 z Goldwaya. Dość szybko przyszło. Rom, który jest wgrany ma normalnie język polski i android 4.4.4. Nie widzę w nim do teraz żadnych bugów.. Jest sens aktualizować? Tak żeby nie popsuć dobrego Jeśli tak, to do jakiej wersji? A co to za rom? Nie jakiś śmieciowy? Ja dla bezpieczeństwa wrzucilbym miuipolska, choćby na kk Link to comment Share on other sites More sharing options...
MartiS Posted June 29, 2016 Share Posted June 29, 2016 (edited) 31 minut temu, tpawel napisał: A co to za rom? Nie jakiś śmieciowy? Ja dla bezpieczeństwa wrzucilbym miuipolska, choćby na kk Raczej nie śmieciowy, w aplikacjach nie mam żadnych chińskich aplikacji, miałem normalnie sklep Play. W informacjach o telefonie mam na dole "Tłumaczenie Miui", a w nim Miui Polska. Wersja MIUI to 6.6.5.0 (KXDCNCF). edit Jedyny błąd jaki zauważyłem to wywalanie apki aparatu przy wejściu do ustawień Edited June 29, 2016 by MartiS Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted June 29, 2016 Share Posted June 29, 2016 To nie jest miuipolska tylko je udaje. Wrzuc sobie coś normalnego. Jaki masz model telefonu w ustawieniach? Mi4 Ct czy mi4 cu czy mi4 lte? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MartiS Posted June 29, 2016 Share Posted June 29, 2016 1 minutę temu, tpawel napisał: Jaki masz model telefonu w ustawieniach? Mi4 Ct czy mi4 cu czy mi4 lte? Mi4 LTE-CT Link to comment Share on other sites More sharing options...
paviks Posted June 30, 2016 Share Posted June 30, 2016 Działa wam FIFA 16? Bo ja mam takie spowolnienia że nie wiem? Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka U mnie działa elegancko Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mates21 Posted June 30, 2016 Share Posted June 30, 2016 Wczoraj w koncu dotarl do mnie Mi4. Niestety wersja CT, ale coz zrobic. Mialem jakis syfiasty rom, wiec wrzucilem TWRP, dalem wipe wszystkiego poza OTG i pamiecia wewnetrzna i jazda - instalacja 5.11.5. Wywalilo blad przy instalacji o braku dostepu do /system czy cos, ale za drugim razem poszlo. No i wszystko spoko, ale jakos czuc te ponad pol roku "obsuwy". Chetnie bym potestowal to miui8, ale jak mi scali partycje to juz koniec z powrotem na 5.11.5. Ktos tu pisal, ze bedac na miui8 przez TWRP wrocil bez problemu na KK w wersji 5.11.5. Prawda to? 5.11.5 na systemie ze scalona partycja? Dziwne... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted June 30, 2016 Share Posted June 30, 2016 Przelec 10ostatnich stron tego wątku. Pierwszy rom na wersji Ct musisz wrzucić miflashem chyba. Potem już updater/twrp. Nie chcę mi się szukać,ale było to niedawno poruszane Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts