cukru Posted July 6, 2016 Share Posted July 6, 2016 @energyypl Jeśli dobrze pamiętam to na en.miui były doniesienia o wydaniu stable MIUI8 nie wcześniej niż w sierpniu. Edit: Jest coś takiego "Starting from August 16th, 2016, we will progressively release MIUI 8 Global Stable ROM for public." Nie wiem jak jest z china stable. Link to comment Share on other sites More sharing options...
heolix Posted July 7, 2016 Share Posted July 7, 2016 Wie ktoś co zrobić jeśli bez powodu nie działa mi zasięg sieci? Wracając z pracy nagle przestało łapać sieć. Próbowałem z trybem samolotowym/restartowaniem telefonu/zmiana preferowanych sieci i dupcia dalej nic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted July 7, 2016 Share Posted July 7, 2016 9 minut temu, heolix napisał: Wie ktoś co zrobić jeśli bez powodu nie działa mi zasięg sieci? Wracając z pracy nagle przestało łapać sieć. Próbowałem z trybem samolotowym/restartowaniem telefonu/zmiana preferowanych sieci i dupcia dalej nic. Sprawdź kartę SIM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
heolix Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 Przedwczesny alarm, po prostu była awaria Orange. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aQua Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 Jak w MIUI 8 mogę ustawić Chrome jako główną przeglądarkę? Nigdzie nie mogę znaleźć takich ustawień :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomaszek1999 Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 Sent from Redmi Note 2 Prime 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aQua Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 Sent from Redmi Note 2 Prime Dzięki za pomoc, ale wiesz może jeszcze dlaczego pomimo ustawienia Chrome jako domyślnej przeglądarki, wchodząc w obojętnie jaki link w google przenosi mnie do aplikacji systemowej Internet? Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomaszek1999 Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 To wejdź w ustawienia przeglądarki (tam gdzie usuwa się dane itp) i tam jest opcja wyczyść domyślne czy jakoś tak Sent from Redmi Note 2 Prime Link to comment Share on other sites More sharing options...
aQua Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 Nie pomogło, ponowne zainstalowanie Chrome też nie, co ciekawe inne przeglądarki (Opera, UC) działają normalnie. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtkson Posted July 10, 2016 Share Posted July 10, 2016 Siedzę na 6.6.16 na mi4 , warto instalować coś nowego czy raczej na razie siedzieć na tej wersji? Która będzie najlepsza? Wysłane z mojego MI 4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted July 10, 2016 Share Posted July 10, 2016 Siedzę na 6.6.16 na mi4 , warto instalować coś nowego czy raczej na razie siedzieć na tej wersji? Która będzie najlepsza? Wysłane z mojego MI 4W Jak chcesz, to raczej zainstaluj 6.6.23. Wyżej nie ma sensu. Przynajmniej ja robiąc update do aktualnej 6.7.7 widzę lekki minus w stosunku do 6.6.23 (m.in . czuć i widać, że drenaż baterii większy, procesy Androida dużo wyższe w statystykach, widać delikatnie mniejszą płynność działania UI) Wysłane z mojego MI 4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
rockmonster Posted July 10, 2016 Share Posted July 10, 2016 Panowie takie pytanie, czy można zainstalować rom fastboot na andku 6.0 na 5.12.17 z oryginalnym recovery, czy konieczne jest twrp? Mi Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
aQua Posted July 10, 2016 Share Posted July 10, 2016 9 godzin temu, Redmi2 napisał: A tu zaznaczyłeś chrome na dole kliknołeś na domyślnie? Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka To akurat nie miało znaczenia, ale wgrałem najnowszy rom i wszystko działa już normalnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemed Posted July 12, 2016 Share Posted July 12, 2016 U Goldiego na Aliexpress pojawiła się wersja 3/64 WCDMA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted July 12, 2016 Share Posted July 12, 2016 3/64?! Huuh, ciekawe jaką dają gwarancję, że to nie jest refub. Pewnie żadnej. Wysłane z mojego MI 4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted July 13, 2016 Share Posted July 13, 2016 3/64?! Huuh, ciekawe jaką dają gwarancję, że to nie jest refub. Pewnie żadnej. Wysłane z mojego MI 4W Jeśli jest refub to będzie w aukcji napisane, nie raz już widziałem u nich takie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mates21 Posted July 13, 2016 Share Posted July 13, 2016 Jakis czas temu w kilku sklepach widzialem wersje 3/64 LTE jako presell. Pewnie jakas pomylka to byla, ale nie wczytywalem sie za bardzo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted July 13, 2016 Share Posted July 13, 2016 Nie było nigdy w produkcji 3/64 wersji LTE Wysłane z mojego MI 4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
cort06 Posted July 14, 2016 Share Posted July 14, 2016 (edited) Hej, chce się upewnić. Chce zainstalować custom kernel God's kernel i tak: Instaluje TWRP przez updater stąd: http://en.miui.com/thread-265092-1-1.html; następnie flashuje kernel i będzie ok? Potem wrazie czego jakbym chciał wrocić do stock kernela to flashuje przez TWRP obecną wersje systemu? Ewentualnie zrobię sobie kopie całego systemu przed flashem i mogę przywrócić tylko kernel? Obecnie mam MiuiPolska 5.11.13 i przy takiej wersji narazie zostanę Edited July 14, 2016 by cort06 Link to comment Share on other sites More sharing options...
anima71 Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 Witam, Mój obecny telefon to pierwsze urządzenie ze stajni Xiaomi i generalnie przeszukałem fora i dowiedziałem się ze akurat moj wariant mi4 Lte cu nie jest wariantem oficjalnie wspieranym przez Xiaomi i nie dostane sobie od tak sobie update'a do Marshmallow. Czy jest jakis sposob bym mogl sobie zainstalowac marshmallow u siebie? Proszę podeślijcie jakis tutorial jesli cos takiego istnieje. Dzięki bardzo za pomoc. Tak swoja droga to oczywiscie utknalem na kit kacie 4.4 i zadnych updateów ota nie bylo. Telefon mam od lutego tego roku. Pozdrawiam serdecznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anima71 Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 @ Redmi2 Ano skoro nie mam updateów OTA to chyba srednio z tym wsparciem. Podobno ta wersja nie ma fastboota i są jakies problemy. Napisalem na forum bo jestem skołowany i tyle. Zamiast tracic czas na próbe zniszczenia nowego uzytkownika wystarczylo odpowiedzieć: "Tak mozesz instalować przy uzyciu tutoriali na tej stronie". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 28 minut temu, anima71 napisał: @ Redmi2 Ano skoro nie mam updateów OTA to chyba srednio z tym wsparciem. Podobno ta wersja nie ma fastboota i są jakies problemy. Napisalem na forum bo jestem skołowany i tyle. Zamiast tracic czas na próbe zniszczenia nowego uzytkownika wystarczylo odpowiedzieć: "Tak mozesz instalować przy uzyciu tutoriali na tej stronie". Pierwszą rzeczą jaką powinieneś zrobić szukając odpowiedzi na nurtujące Cię pytania, to zapytać wujka google, albo wejść na miuipolska.pl (które też znajdziesz przez google!) i tapnąć na "FAQ" oraz "Instrukcja Instalacji" i wiedziałbyś wszystko, o co się pytasz... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 Hej, chce się upewnić. Chce zainstalować custom kernel God's kernel i tak: Instaluje TWRP przez updater stąd: http://en.miui.com/thread-265092-1-1.html; następnie flashuje kernel i będzie ok? Potem wrazie czego jakbym chciał wrocić do stock kernela to flashuje przez TWRP obecną wersje systemu? Ewentualnie zrobię sobie kopie całego systemu przed flashem i mogę przywrócić tylko kernel? Obecnie mam MiuiPolska 5.11.13 i przy takiej wersji narazie zostanę Flaszujesz przez recovery. Czasami po instalacji potrzeba wipe cache / dalvik. Ale z doświadczenia Ci napiszę, nie warto zmieniać. Kernel może pracować dobrze przez kilka dni, a później są jakieś dziwne akcje. SoT też nie będzie raczej większy niż na stock kernel. A żeby wrócić do stockowego, flaszujesz ROM od nowa. Wysłane z mojego MI 4W 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
anima71 Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 7 minutes ago, Redmi2 said: Nie napisałeś jaki masz soft. Xiaomi.eu/miuipolska nie ma OTA i nie jest to oficjalne wsparcie od xiaomi. Ota ma china dev i stable oraz global. Ty możesz mieć syfiaste miui lub xiaomi.eu/miuipolska wiec ota nie masz. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Software to MIUI6.6.5.0(KXDCNCF) a Android 4.4.4fKTU84P. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yuzan Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 (edited) Witam, jak przejść z Andka 4.4 na 6.0? Sama instalacja najnowszego MIUI? Edited July 15, 2016 by Yuzan Link to comment Share on other sites More sharing options...
asffaf Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 Witam Poczytaj forum. z Mi4 LTE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yuzan Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 1 minutę temu, asffaf napisał: Witam Poczytaj forum. z Mi4 LTE Już znalazłem, wcześniej niedokładnie przeszukałem forum Przepraszam za zaśmiecanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
anima71 Posted July 16, 2016 Share Posted July 16, 2016 (edited) Czy to normalne ze w updaterze nie zgadza sie suma MD5? Probuję zainstalować MIUI polska i juz 3 raz sciagnalem i dalej to samo. Moze od razu lepiej przez recovery wgrywac? Edit: Dobra sprobowalem przez recovery ale dostałem faila... Moge zrebootowac do poprzedniego systemu ale update mi za chiny nie przechodzi... Znajac moje szczescie to pewnie utknalem na 4.4.4 i tyle Edited July 16, 2016 by anima71 Link to comment Share on other sites More sharing options...
anima71 Posted July 16, 2016 Share Posted July 16, 2016 Ale gdzie to odznaczyc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anima71 Posted July 16, 2016 Share Posted July 16, 2016 (edited) Ja nie mam czegoś takiego. U mnie jest coś takiego. Edit: Tak czy inaczej to dlaczego jest też problem jak próbuje instalować przez Recovery? W ogóle u mnie w recovery nie ma install to system 1 tylko "Install to System" nie ma żadnej 1 czy tam 2 ale po tej nieudanej próbie moglem wybrać boot systemu 1 - który oznaczony był jako latest i drugiego ktory mi normalnie zadziałał - wlaczyl sie moj stary system. Edited July 16, 2016 by anima71 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted July 16, 2016 Share Posted July 16, 2016 Ja nie mam czegoś takiego. U mnie jest coś takiego. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Bo redmi pokazuje instalacje z poziomu twrp. Przejdź do twrp i zainstaluj aktu. Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
anima71 Posted July 16, 2016 Share Posted July 16, 2016 Ok w tej całej instrukcji na tej stronie nie ma nic o twrp tak naprawde. Czyli normalnym torem nie pojde (co jest w sumie normalne w moim przypadku bo sie juz do tego przyzwyczailem hehe). To twrp moge sciagnac tu?: https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=50678 . Jak to sie instaluje - to chyba jest inny recovery no nie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas98woj Posted July 16, 2016 Share Posted July 16, 2016 Witam dziś zauważyłem że nie działają mi żadne czujniki w moim mi4 ... Wczoraj instalowałem na nim Cm13 i do tego karnela ZeruionX 2.4. Czujniki nie są widoczne w żadnym programie. próbowałem już przywracać miui8 jaki i czystej instalacji miui oraz tego sposobu http://forum.xda-developers.com/xiaomi-mi-3/general/guide-fix-sensors-t3257448 miał by ktoś jeszcze jakiś pomysł ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kr1w2 Posted July 16, 2016 Share Posted July 16, 2016 Witam, może mi ktoś krótko napisać czym róźnią się od siebie mi4 mi4s mi4c i który warto kupić Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
anima71 Posted July 16, 2016 Share Posted July 16, 2016 (edited) 1 hour ago, Redmi2 said: Przez uodater a jak się nie będzie dało to w faq na miuipolska.pl masz poradnik instalacji miui 2015 lub 2016 i tam masz jak zainstalować twrp z poziomu Pc przez fastboot. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Heh kolejne problemy. Przy podlaczeniu w fastboocie moj telefon jasno pokazuje ze jest w fastboocie (ciekawa ikonka zwierzaka jakiegos w ruskiej zimowej czapce) jednak skrypt ze strony twierdzi ze telefon nie jest w fastboocie... Chyba sobie odpuszcze, nic nie idzie tak jak w instrukcjach Edit: A jednak jest informacja o takich problemach, sprobouje ten toolik co sie zowie MiPhoneManager. Dobra udalo sie zainstalowac twrp. Nawet postaralem sie zainstalowac MIUI ale cos poszlo nie tak bo byl fail.(edit: "Updater process ended with ERROR 7. Error installing zip file 'sdcard/update.zip') Po restarcie niby telefon sie wlacza ale nie mam na przykład dostepu do klawiatury z poziomu telefonu i nic nie moge zrobic. Pomocy... Edited July 16, 2016 by anima71 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts