Jump to content

Recommended Posts

Posted
1 godzinę temu, kr1w2 napisał:

Witam, może mi ktoś krótko napisać czym róźnią się od siebie mi4 mi4s mi4c i który warto kupić

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Nie prościej zapytać się wujka google i np porównać sobie w mgsm?

@anima71 pobierz klawiaturę/wejdź w ustawienia->Język i sprawdź czy klawa w ogóle jest? Error7, rozwiązanie było podawane gdzieś na forum, pewnie wujek Google też odpowiedź zna...

Posted (edited)

Problem jest taki ze nic mi sie nie przeflashowalo. Dalej jestem na tym samym systemie co mialem tylko go troche przeczyscilo... Klawiatury nie ma Defaultowa sie nie zglasza. 

Naczytałem sie troche i to czasem nie jest problem z tym ze tam jakies partycje sie nie zgadzaja? Ktoś jest w stanie pomóc?

Edited by anima71
Posted
10 minut temu, anima71 napisał:

Problem jest taki ze nic mi sie nie przeflashowalo. Dalej jestem na tym samym systemie co mialem tylko go troche przeczyscilo... Klawiatury nie ma Defaultowa sie nie zglasza. 

W takim razie próbuj flashować dalej, zmień kabel usb, przeinstaluj sterowniki, próbuj na innym kompie...

Posted
55 minut temu, Redmi2 napisał:

Panowie jak najlepiej umyc szklo? Zdjąłem z mi4 i chciałem je jakoś wyczyścic i przykleić znowu na mi4

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

a po co zdejmowałeś? Mogłeś przemyć na telefonie, wystarczyło przetrzeć szmateczką, lekko wilgotną, potem na sucho i po sprawie...

Posted
@anima71

W mount odznacz system i będzie ok.

Już ogarnąłem. Generalnie trzeba bylo z tymi partycjami chyba podziałać. Zainstalowałem przez updater jakąś konkretną wersję dwa razy i juz wszystko później poszlo. Dzięki wszystkim

Posted
56 minut temu, Redmi2 napisał:

Panowie jak najlepiej umyc szklo? Zdjąłem z mi4 i chciałem je jakoś wyczyścic i przykleić znowu na mi4

Teraz to chyba kropelką :D

Posted

Siemanko, pytabko mam niczym laik ale nie wiem wiec pyram. Czy moge przeniesc kopie zapasowa twrp na pc? A z tel usunac? I w razie problemow spowrotem przeniesc na tel? Bo niestety zostako tylko 700 mega wolnego miejsca przy czym kopia zajmuje 4gb...

Posted
Siemanko, pytabko mam niczym laik ale nie wiem wiec pyram. Czy moge przeniesc kopie zapasowa twrp na pc? A z tel usunac? I w razie problemow spowrotem przeniesc na tel? Bo niestety zostako tylko 700 mega wolnego miejsca przy czym kopia zajmuje 4gb...

Oczywiście, tylko nie usuwaj katalogów, bo potem TWRP nie będzie widział backupu.

Pozdr

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Posted

Witajcie. Trafił w moje ręce nowy MI4 LTE na andku 4.4. Chcę zainstalować miui polska. Jako że jestem laikiem proszę o informację czy zrobię to dobrze.

1. instaluję MIUIPolska cancro 5.12.17 poprzez aktualizację 

2. instaluję  MIUIPolska Android 6 poprzez aktualizację

Czy tędy droga? Instalowałem kiedyś miui polska na redmi note 2 i pamiętam, że nie dało rady tak po prostu zaktualizować. Czy w przypadku MI4 pójdzie tak prosto? Proszę o pomoc, nie chcę uwalić nowej zabawki.

Posted
11 minut temu, Davvid napisał:

Witajcie. Trafił w moje ręce nowy MI4 LTE na andku 4.4. Chcę zainstalować miui polska. Jako że jestem laikiem proszę o informację czy zrobię to dobrze.

1. instaluję MIUIPolska cancro 5.12.17 poprzez aktualizację 

2. instaluję  MIUIPolska Android 6 poprzez aktualizację

Czy tędy droga? Instalowałem kiedyś miui polska na redmi note 2 i pamiętam, że nie dało rady tak po prostu zaktualizować. Czy w przypadku MI4 pójdzie tak prosto? Proszę o pomoc, nie chcę uwalić nowej zabawki.

Poczytaj forum, a się wszystkiego dowiesz....

Posted

Do usuwania folderów systemowych z reguły potrzebna uprawnienia administratora.

A grzebanie w plikach systemowych z reguły kończy się źle.

• Like 1
Posted

Dobra powiedzmy że jestem w tym zielony to jak mam je nadać ? 

Screenshot_2016-07-17-11-05-19_eu.chainfire.supersu.png

Ok sprawdzenie jeszcze tak 

Dalej nic....

Screenshot_2016-07-17-11-37-48_com.ghisler.android.TotalCommander.png

Mógł by mi to ktoś wytłumaczyć jak idiocie bo zależy mi na tych czujnikach chyba że może przez miflasha można jakoś naprawić te pliki 

Posted (edited)

Polecacie matowe szkiełka na Mi4? Dużo jest pozytywnych opinii, ale nie wiem czy za szybko by się nie porysowało. Ładnie wygląda. Chodzi mi o TE szkło

Edited by MartiS
Posted

Zauważ, że matowe ma 85% przejrzystości. Twardość jest taka sama(9H), jest w opisie.

Wysłane z mojego MI 4W

Nadal mam ten sam błąd ...

Screenshot_2016-07-17-13-00-40_com.ghisler.android.TotalCommander_1468753265009.jpg

Musisz zmienić z R/W na R/O, gdzieś w ustawieniach Total Commandera.

Albo zainstaluj jakiś Root Explorer.

Wysłane z mojego MI 4W

Posted
18 minut temu, kulig007 napisał:

Zauważ, że matowe ma 85% przejrzystości. Twardość jest taka sama(9H), jest w opisie.

Wysłane z mojego MI 4W

Musisz zmienić z R/W na R/O, gdzieś w ustawieniach Total Commandera.

Albo zainstaluj jakiś Root Explorer.

Wysłane z mojego MI 4W

No i właśnie w tym problem ze nie da się w tym folderze tego zmienić .... 

Posted
26 minut temu, kulig007 napisał:

Ja już się gubię....

Masz poprawnie zrootowany telefon i aplikacja ma przyznane prawa root?

Wysłane z mojego MI 4W

No tak normalnie telefon zrootowany ...

Screenshot_2016-07-17-14-37-37_eu.chainfire.supersu.png

Screenshot_2016-07-17-14-37-43_eu.chainfire.supersu.png

Posted

Znow ja, mial ktos taki problem z apka yanosik? Chodzi o to ze mi4 paruje z nawi jako zestaw glosnomowiacy, rozmowy dzialaja ok(glos przez nawi itp) ale program yanosik ni w zab nie powiadamia na nawi tylko przez tel, wszelkie ostrzezenia tylko na mi4 l, kuedys jak mialem htc to na nawi informowalo

Posted

Siemka ponownie. W wersji 6.7.14 można jakoś zmienić kolory w aplikacji sms? I czy mogę jakoś wyłączyć wysyłanie polskich znaków bo dwa słowa i pokazuje mi ze juz dwa esemesy będą hehe

Posted

Sytuacja wygląda tak że mogę wszystko zmienić (dostęp możliwość zapisu odczytu usuwanie plików itp )w każdym folderze z wyjątkiem foldery persist na którym mi zależy ... Może ktoś powiedzieć jak można to naprawic ? ...

Jak powiększyć wolne miejsce w tym folderze ? Może to jest problemem ? Potrzebuje 16mb wolnego a jest 11mb 

Screenshot_2016-07-17-23-08-06_com.speedsoftware.rootexplorer_1468789721489.jpg

• Like 1
Posted

Witam. Chciałbym się zapytać jak jest dokładnie z GPS'em w tym telefonie? Byłem już zdecydowany na kupno jednak przeczytałem że dużo ludzi ma z nim problemy i to mnie trochę zniechęciło do kupna. Wyjaśniłby to ktoś?

Posted

Coś czasem programowo szwankuje. Mi ostatnio aktualizacja danych do GPS nie szła przez dane komórkowe. Po wykonaniu tego przez wifi u mnie na najnowszym ROMie działa. Łapie fixa powiedzmy w 10-20sec, nie zrywa na odległości 30km i dokładność 3-7m. Nie mogę narzekać.

Posted

Czy ostatni globalny, oficjalny "stable" dla Mi4 - tj. V7.5.1.0.MXDMIDE (MIUI7) - jest "prawilny"?

Chodzi mi o jakość spolszczenia oraz drenaż baterii - zwłaszcza tę drugą kwestię, w Sieci można znaleźć różne opinie. Sporo osób uskarża się, że w stosunku do poprzednich wersji, tą kwestię "poprawiono" in minus.

Przy okazji - na jakiej wersji Androida on bazuje? :D

Posted

Mam dostęp do wszystkich folderów oprócz tego persist nie można zmienić jego uprawnień ani nic usunąć. Czy może być on uszkodzony?  do innych folderów jak system itp mam dostęp mogę zmieniać uprawnienia normalnie ktoś pomoże?  

Posted
15 minut temu, Redmi2 napisał:

Miflasha zrób na najnowszym china dev z flash_all a potem kombinuj.

Miflash zrobiem dziś rano ale nie na china Dev tylko na globalu. China Dev może coś zmienić?  

Posted (edited)
56 minut temu, Redmi2 napisał:

Obojętne czy global czy china.

no czyli nic nie pomogło ...

ten plik persist ostatnio był modyfikowany 14 lipca zaraz po tym jak wgrałem cm13 i tego karnela MS-MM_wifi-dt2w_oc-cancro-25-12_1304 to chyba on mi uwalił ten folder i czujniki ...

Edited by Lukas98woj