Jump to content

Recommended Posts

Posted
5 godzin temu, Slawek189 napisał:

Gdybym mógł apki z danymi przywrócić to bym się nie wahał inaczej stracę dużo danych w aplikacjach. Bo nie wiem jak u was ale u mnie nie działa backup z poziomu ustawień bo robi się kopia tylko 1/4 aplikacji. A z poziomu kopii  google jeszcze mniej.

Polecam aplikację Titanium Backup, ale wymaga ROOTa.

Posted (edited)

Witam moje mi 6 od dłuższego czasu już się nie update'uje  stoi ciagle na 8.4 co zrobic ?

35889405_2005979149477601_8279416874635100160_n.png

35988928_2005982546143928_5624988031845924864_n.png

Edited by kosarox1
Posted

Po ostatniej aktualizacji ( 6.20 ) nie można ustawić powiadomienia wiadomości SMS. Jest domyślny dźwięk. Buuuuuu

Upsss. Chyba nie ten wątek. Mam rom miuipolska

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Posted (edited)

Pytanie odnośnie 9.5.8.0 - kto już posiada po kilku dniach użytkowania może dać znać czy zauważył jakieś błędy. Czy jednak warto zostać póki co na 9.2. 

Edited by Foxiuu
Posted

Jedyne co zauważyłem, że zmieniło się wizualnie to gdy mamy aktywne połączenie VPN to wyświetla się stale informacja o tym na pasku. 3ebf0b75174e36999a8d7d5ecc6560ff.jpg

Posted

Po kilku dniach użytkowania 9.5.8.0. odnoszę wrażenie że telefon jakby zwolnił. Są momenty że zamula czego nie było w poprzednich romach. Nie wiem czy nie wprowadzono cichaczem poprawy żywotności baterii kosztem wydajności. Bo bateria na tym romie sprawuje się wyraźnie lepiej.

Też ktoś odczuwa problem z wydajnością?

Posted (edited)

Jakiś czas temu przesiadłem sie z 9.2.2.0 na 9.5.6.0 i wrócilem do 9.2.2.0 bo była masakra, od wczoraj testuje 9.5.8.0 i narazie mogę polecić

Edited by barman1234
Posted

Na 9.5.8.0 bateria jest lepsza IMHO niż na 9.5.6.0,telefon się tak nie grzeje. Natomiast u mnie jest problem ze skanerem linii papilarnych. Nie jest już taki szybki i trzeba parę razy przykładać palec.

Posted (edited)

Warto się przerzucić na MIUI Polska z globala? Jakie korzyści? Jak trzyma bateria? Czy telefon utrzymuje temperaturę jak w globalu? Jak z płynnością działania? Czekam na mocne argumenty pozdro ;)

Edited by Foxiuu
Posted (edited)

Foxiuu

Aktualnie między eu i globalem nie ma takiej przepaści jak kiedyś. A czytając problemy mi6 na eu darowałem sobie i zostałem na globalu. Według mnie , jak chcesz się pobawić i masz trochę czasu to zainstaluj eu zawsze możesz wrócić na global ale nie spodziewaj się cudów

Edited by MD13
Posted

nie wiem czy ma to zwiazek z aktualiacja czy cos nie tak z siecia ale nie mialem tak wczesniej a teraz pare razy sie zdarzylo.

Mam dwie karty bedac w UK korzystam z 02 oraz mam Playa i osttanio ktos dzwoniac na moja karte Play ma ciagle sygnal oczekiwania tak jka bym mial zaraz odebrac a u mnie sie wogule nie pojawia przychodzace polaczenie albo pojawia sie przez ulamek sekundy i tak jka by ktos przestal dzwonic mimo ze dana osoba ciagle ma sygnal i prubuje sie dodzwonic. Maci moze cos takiego?

Posted
Na 9.5.8.0 bateria jest lepsza IMHO niż na 9.5.6.0,telefon się tak nie grzeje. Natomiast u mnie jest problem ze skanerem linii papilarnych. Nie jest już taki szybki i trzeba parę razy przykładać palec.
Też zauważyłem problemy z czytnikiem

Posted
13 minut temu, kary71 napisał:

Też zauważyłem problemy z czytnikiem

To samo u mnie.

Posted
3 minutes ago, Slawek189 said:

To samo u mnie.

Generalnie wywalenie wszystkich zapisanych odcisków i zrobienie nowych rozwiązuje problem.

Posted

u mnie czytnik dziala nawet lepiej niz na 9560 (jest szybszy i dokladniejszy)

Jedyne minusy jakie widze to w informacji o telefonie przy 9.5.8.0 mam Weekly no i nie przechodzi testu SafetyNet (płatności działają normalnie).

Posted

Odnośnie baterii to muszę powiedzieć, że w moim przypadku jest niestabilnie w sensie raz wynik WOW a raz taki sobie. Generalnie użytkowanie zbliżone więc powinny wyniki wyjść zbliżone a tu raz 2dni od ładowania i ponad 7h sot a raz 1 dzień od ładowania i z 5h SOT. Także coś nie do końca jest tak jak powinno być, ale generalnie i tak moim zdaniem 9.5.8.0 to dość solidna wersja choć temperatury jak dla mnie nadal do poprawy jeszcze.