Jump to content

Recommended Posts

Posted
14 godzin temu, czaari napisał:

Ja w ogóle nie mam tych trybów do wyboru :(

Sprawdź w trybie programisty czy masz przy połączeniu USB wybrane MTP. Jeśli tak to spróbuj innym kablem.

Posted

Mam mega wyczucie czasu, sprawdziłam pół godziny temu czy są nowe aktualizacje i trafiłam na V9.5.6.0.OCAMIFA stabilna. Chciałam sprawdzić co o tym mówi forum, bo opinie o poprzedniej wersji były głównie nieprzychylne. Przeczytałam 6 ostatnich stron tej dyskusji po to żeby się dowiedzieć, że pierwsze wzmianki o stabilnej wersji są sprzed godziny. #fml.

Nie bijcie mnie kijem, bo jestem zielona w temacie jak ogórek, a połowa wpisów to dla mnie slang i wyszukiwarka nie do końca pomaga... 

Nurtuje mnie czy po każdej aktualizacji trzeba robić wipe? Aktualnie jestem na 9.2.3 OCAMIEK region: Polska.

Dzięki za wyrozumiałość.

PZDR

Posted

Po przejściu na 9.2.3.0 zalecają zrobić wipe bo przeszłaś z Androida 7 na 8. Dużo bugow o których ludzie piszą wynika właśnie z tego że nie zrobili wipe. Zaktualizuj do 9.5.6.0 to jest dobra aktualizacja ja miałem tydzień i było ok wszystko. 

Posted
50 minut temu, olaboga napisał:

Po przejściu na 9.2.3.0 zalecają zrobić wipe bo przeszłaś z Androida 7 na 8. Dużo bugow o których ludzie piszą wynika właśnie z tego że nie zrobili wipe. Zaktualizuj do 9.5.6.0 to jest dobra aktualizacja ja miałem tydzień i było ok wszystko. 

Czyli najpierw wipe, a potem aktualizacja, czy odwrotnie czy nie ma to znaczenia?

Z góry dzięki

Posted (edited)

Ta wersja 9.5.6.0 gubi hasło wifi w niektórych sieciach i za każdym razem trzeba je wpisywać ręcznie. Dla mnie to nie do pomyślenia, tym bardziej, że muszę wpisywać jeszcze nazwę sieci bi mam ukryty SSID sieci.

A najlepsze jest to, że w kilku miejscach klrzystam z różnych sieci i w jednej jest ok a w dwóch pozostałych ten błąd. To Beta a nie Stable.

Edited by Slawek189
Posted
58 minutes ago, Martu2 said:

Czyli najpierw wipe, a potem aktualizacja, czy odwrotnie czy nie ma to znaczenia?

Z góry dzięki

Zrób przed i po i tak wszystko stracisz :)

(Ja bym tak zrobił )

Posted
3 godziny temu, Slawek189 napisał:

Ta wersja 9.5.6.0 gubi hasło wifi w niektórych sieciach i za każdym razem trzeba je wpisywać ręcznie. Dla mnie to nie do pomyślenia, tym bardziej, że muszę wpisywać jeszcze nazwę sieci bi mam ukryty SSID sieci.

A najlepsze jest to, że w kilku miejscach klrzystam z różnych sieci i w jednej jest ok a w dwóch pozostałych ten błąd. To Beta a nie Stable.

U mnie nie zrywa połączeń z WiFi - jestem na 9.5.6.0 od rana w pracy w domu i ani razu nie "wywaliło" mi wifi

Posted

Wjechała mi przed chwilą wersja 9.5.6.0. Poprawiły się w końcu powiadomienia. Jednak dalej przy powiadomieniu push z messengera, macie powiadomienie z androida? 

Posted (edited)
1 godzinę temu, marglcia napisał:

U mnie nie zrywa połączeń z WiFi - jestem na 9.5.6.0 od rana w pracy w domu i ani razu nie "wywaliło" mi wifi

połączeń nie zrywa, ale zapomina hasła do wifi. Łącze się na co dzień z trzema różnymi sieciami, i w dwóch musiałem wpisywać od nowa hasło. Po czym znowu zapomniało hasło w jednej sieci przy wyłączeniu i włączeniu telefonu. W poprzednich wersjach nie miałem takiego problemu z wifi.

Edited by Slawek189
Posted

Ja jednak wróciłem do 9.2.2. i narazie zostaje. Problem ze samozmieniajacym się regionem zniknął, telefon się nie grzeje, animacje ładnie chodzą, aktualnie mam 6h sot i 40% baterii, czytnik dużo dokładniejszy, tematy działają. Same plusy.

Poczekam jak dopracują to Oreo. 

• Like 1
Posted
8 godzin temu, wilus3 napisał:

Wjechała mi przed chwilą wersja 9.5.6.0. Poprawiły się w końcu powiadomienia. Jednak dalej przy powiadomieniu push z messengera, macie powiadomienie z androida? 

Ja mam takie: 

Screenshot_2018-04-23-16-29-22-122_com.miui.home.png

Posted

Czyli dalej jest problem z powiadomieniami ? właśnie dostałem opcję update do 9.5.6.0 stabilnej na tą chwile mam 9.2.2.0 i jakoś po wszystkich komentarzach mam zmieszane uczucia

nie chce robić wipe aby od nowa wszystko instalować :(

Posted

no ja właśnie instalowałem 9.5.6 a wcześniej miałem 9.2.2. Jak na razie stabilnie. I wydaje mi się ,że jest lepsze zarządzie pamięcią i jak by był szybszy lekko.

Posted

Ja również przesiadka z 9.2.2 na 9.5.6 i oprócz tych powiadomień , odpalanie kalkulatora z potężnym lagiem i niekiedy animacje również lagują. Zmian na lepsze nie zauważyłem. Jak na ten moment polecam zostać na 9.2.2

Posted
6 godzin temu, yamakasi1988 napisał:

Czyli dalej jest problem z powiadomieniami? 

To nie "problem" z powiadomieniami tylko taka bardzo nie przemyślana "funkcja" Androida Oreo

Posted
3 godziny temu, Psychoteen napisał:

To nie "problem" z powiadomieniami tylko taka bardzo nie przemyślana "funkcja" Androida Oreo

Nie ma już podwójnych powiadomień, jest tylko to głupie powiadomienie od androida przy powiadomieniu push messengera. Ja w końcu na ciemnym motywie widzę powiadomienia. Wcześniej były czarne napisy i widziałem tylko ikonkę. Teraz już jest ok. 

Posted

Jeżeli chciałbym wrócić na 9.2.2.0 to pobieram ROM na fastboota i wrzucam na miflasha ? Przy czym nie muszę być na wersji developer albo mieć odblokowany bootloader ?. Pozdrawiam

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Posted
38 minutes ago, sebakiller said:

Jeżeli chciałbym wrócić na 9.2.2.0 to pobieram ROM na fastboota i wrzucam na miflasha ? Przy czym nie muszę być na wersji developer albo mieć odblokowany bootloader ?. Pozdrawiam

Jeżeli uda ci się powiązać konto z urządzeniem to nie musisz. mnie się nie udało (słynne 86006) i wygrywałem najpierw dev. wtedy przeszlo bez problemów.

Screenshot_2018-04-26-23-32-31-277_com.android.settings.png

• Like 1
Posted

mi na 9.5.6.0 zniknęło powiadomienie o błędzie 86006 i ładnie powiązało konto z urządzeniem i bez problemów wgrałam dev 8.4.19  

Posted

Czyli nie trzeba mieć odblokowanego bootloader a ni wgrywać dev? I mogę robić to z poziomu 9.5..6.0?

Posted
3 minuty temu, sebakiller napisał:

Czyli nie trzeba mieć odblokowanego bootloader a ni wgrywać dev? I mogę robić to z poziomu 9.5..6.0?

tak - pobrałam plik z http://en.miui.com/download-326.html i skopiowałam do pamięci telefonu - potem wybierasz aktualizację z pliku (tylko zrób sobie kopię danych bo wgranie dev wymaga wymazania wszystkich danych)

na 9.2.3.0 nie chciał zainstalować wersji dev ale na 9.5.6.0 poszło bez problemu ;-)

Posted

Ktoś już może ogarnął temat instalowania motywów spoza ich sklepu? Wyskakuje błąd, że nie można używać motywów z zewnętrznych źródeł.

Wcześniej omijałem to Mi Theme Editorem z GP, ale teraz ten numer nie przechodzi.

Posted
27 minut temu, don_kamillo napisał:

Ktoś już może ogarnął temat instalowania motywów spoza ich sklepu? Wyskakuje błąd, że nie można używać motywów z zewnętrznych źródeł.

Wcześniej omijałem to Mi Theme Editorem z GP, ale teraz ten numer nie przechodzi.

zmień sobie region na stany zjednoczone i będziesz mieć motywy