Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Każde użycie GB "rozprogramowywuje" zegarek - trzeba od nowa przeklikać MiFit. Dlatego nie przepadam za GB.

A z trzeciej strony zastanawiam się, czy jest mi potrzebny MiFit - w zasadzie używam tylko powiadomień, budzika.
Nie analizuję snu, kroki widzę na zegarku. Może zacznę GB używać domyślnie :)

EDYCJA:
Zaczęło podobać mi się to rozwiązanie - GB ma w sobie już transliteracje i można go fajnie przeklikać pod siebie.

Edytowane przez tomurbanowicz
Opublikowano

Witam, gdzie szukać rozwiązania, mój BIP zawiesił się po tym jak chciałem przez BT odblokowywać ekran w telefonie, i teraz BIP podświetla mi ekran z łączeniem tel-zegarek po czym gaśnie i nie ma nic i po chwili to samo, GB widzi zegarek chce sie z nim połączyć, ale nie działa mi dotyk w BIP abym potwierdził sparowanie, to samo MiFit?

Opublikowano
1 godzinę temu, tomurbanowicz napisał:

Każde użycie GB "rozprogramowywuje" zegarek - trzeba od nowa przeklikać MiFit. Dlatego nie przepadam za GB.

A z trzeciej strony zastanawiam się, czy jest mi potrzebny MiFit - w zasadzie używam tylko powiadomień, budzika.
Nie analizuję snu, kroki widzę na zegarku. Może zacznę GB używać domyślnie :)

EDYCJA:
Zaczęło podobać mi się to rozwiązanie - GB ma w sobie już transliteracje i można go fajnie przeklikać pod siebie.

Równie po zainstalowaniu softu przez MiFit wróciłem do GB.

Czy wiesz może co trzeba wpisać w GB w polu weather location żeby pogoda działała poprawnie?

Opublikowano (edytowane)

52 minuty temu, Macieqopc napisał:

Witam, gdzie szukać rozwiązania, mój BIP zawiesił się po tym jak chciałem przez BT odblokowywać ekran w telefonie, i teraz BIP podświetla mi ekran z łączeniem tel-zegarek po czym gaśnie i nie ma nic i po chwili to samo, GB widzi zegarek chce sie z nim połączyć, ale nie działa mi dotyk w BIP abym potwierdził sparowanie, to samo MiFit?

zainstalować oryginał apkę mifit i wyłączyć odblokowywanie. Pisze, że na modyfikowanych apkach crashuje mifita. To samo sobie zrobiłem na miband2 :) Niestety, ale konto xiaomi pamięta te ustawienia więc wywalenie danych apki nie pomaga. Aczkolwiek ty masz grubszą robotę.

Edytowane przez witek_77
Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, blaze85 napisał:

Równie po zainstalowaniu softu przez MiFit wróciłem do GB.

Czy wiesz może co trzeba wpisać w GB w polu weather location żeby pogoda działała poprawnie?

Coś jest niedopracowane z pogodą w GB. Nie wiem też  jak wyłączyć podświetlanie tarczy przy obracaniu nadgarstkiem - to mnie najbardziej irytuje.
Zgłosiłem te problemy w każdym razie.

Opublikowano

instalujesz oryginał ze sklepu googla, aktualizujesz zegarek jak się uda połączyc z nim i WYŁACZASZ w ustawieniach OBLOKOWANIE EKRANU PRZEZ BLUETOOTH czy cos takiego. Ja od wczoraj mam zegarek i też kilka komplikacji, ale problem z tym jest znany od dłuższego czasu i to samo jest z miband2. Ja prawie przed chwilą zrobiłem sobie .86 softa i kilka tarcz wrzuciłem. Wszystko po PL i śmiga jak ta lala. Kawał dobrej roboty odwalone. Instrukcja, że dziecko by dało radę. Szkoda, że z tarczami tyle zabawy, ale idzie jakoś przeżyć.

Opublikowano

Witam. od 2 miesiecy z malymi przerwami na testy innych aplikacji używam pary GB i NF. sprawdza sie pod każdym względem. No i ma taka para najmniejsze z mozliwych złużycie baterii. GB słuzy do powiadomien tylko o połaczeniach i sms,  a NF cała reszta . Łącznie z pogodą dowolnie konfigurowaną. Jesli chodzi o podswietlanie Mifitem go wyłaczylem i juz tak zostaje. GB nie mogłem tego w żaden sposób zrobić.

31 minut temu, tomurbanowicz napisał:

Coś jest niedopracowane z pogodą w GB. Nie wiem też  jak wyłączyć podświetlanie tarczy przy obracaniu nadgarstkiem - to mnie najbardziej irytuje.

Jesli chodzi o pogodę w GB to działa całkiem ok ale niezbedne jest zainstalowanie ich aplikacji pogodowej. tak sobie na marginesie (odbiega wskazaniami od innych które mam więc dałem sobie spokój). Profilaktycznie w GB i innych aplikacjach mam dodana ręcznie lokalizację. 

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, jjkielce napisał:

Jesli chodzi o pogodę w GB to działa całkiem ok ale niezbedne jest zainstalowanie ich aplikacji pogodowej

Jakiej dokładnie aplikacji pogodowej? 

Dodałem ręcznie na próbę lokalizację pogody w Hiszpanii (w GB) - nic się nie zmieniło, tak jakby w ogóle nie działała. 

Wyłączenie podświetlania w MiFit średnio coś daje, bo po restarcie telefonu i uruchomieniu GB włącza się od nowa.

Opublikowano
6 minut temu, tomurbanowicz napisał:

Dodałem ręcznie na próbę lokalizację pogody w Hiszpanii (w GB) - nic się nie zmieniło, tak jakby w ogóle nie działała. 

Wyłączenie podświetlania w MiFit średnio coś daje, bo po restarcie telefonu i uruchomieniu GB włącza się od nowa.

A to nie dziala? 

Opublikowano
6 minut temu, tomurbanowicz napisał:

ru.gelin.android.weather.notification_54.apk

15 minut temu, tomurbanowicz napisał:

Od siebie dodam że w zakresie pogody na zegarku najlepiej, najprościej używać NF. do wyboru dostawcy (Openweathermap lub Yahoo) oraz interwał odświeżania danych. DZIAŁA.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

OK. wiem gdzie już wyłączyć podświetlanie tarczy - jest ona w sekcji Mi Band w ustawieniach GB. 

Co do pogody to przetestuję tą apkę, ale już wiedzę trochę rozbieżności z tą co mam na fonie, ale dam jej szanse jeszcze :)

BTW:
Jaki jest sens używania NF + GB? NF posiada transliterację i wszelkie ustawienia jakich trzeba.

Opublikowano
1 godzinę temu, tomurbanowicz napisał:

Zgłosiłem te problemy w każdym razie.

W ustawieniach Mi Band odznacz activate display upon lift

Opublikowano
Przed chwilą, tomurbanowicz napisał:

OK. wiem gdzie już wyłączyć podświetlanie tarczy - jest ona w sekcji Mi Band w ustawieniach GB. 

Co do pogody to przetestuję tą apkę, ale już wiedzę trochę rozbieżności z tą co mam na fonie, ale dam jej szanse jeszcze :)

O .dzieki za podpowiedz z  MI Band (nawet tam nie wchodziłem). co do pogody to dalem sobie spokój gdyż rozbieżności byly na poziomie 5 stopni. NF daje zbliżone do normalności wyniki

Opublikowano
1 minutę temu, jjkielce napisał:

O .dzieki za podpowiedz z  MI Band (nawet tam nie wchodziłem). co do pogody to dalem sobie spokój gdyż rozbieżności byly na poziomie 5 stopni. NF daje zbliżone do normalności wyniki

No OK, ale po co używać NF i GB jednocześnie?

Opublikowano
Przed chwilą, tomurbanowicz napisał:

No OK, ale po co używać NF i GB jednocześnie?

GB używam do tarcz bo sprawdzam ich trochę dziennie. no i powiadomienia o sms i połaczeniach bez problemów. nf głównie do snu, tetno i pozostałe aplikacje włacznie z  WhatsApp (nigdy nie udało mi się zadowalająco ustawić powiadomień o sms na NF). Oczywiście wolałbym 1 aplikację ale jeszcze takiej nie znalazłem 

Opublikowano (edytowane)

NF to Notify & Fitness ?? Bo mam zakupioną PRO jak używałem miband2. Korzystam z mifita bo ładny, ale mam problem z powiadomieniami SMS. Nie ma ich. FB czasami dochodzi, smsa raz uswiadczyłem. Dzwonienie jest ok. A swoją drogą. Jak z wodoszczelnością ? Chodzi mi o prysznic. Bo z miband2 to nawet snurkowałem w egipcie :) i kolejne pytanko. Jak przez GB ładować tarcze i zamiast czego się nadpisują ? Bo nie ukrywam metoda z podmianką nazw i kopiowaniem jest trochę uciążliwa a dopiero od dzisiaj się tarczami bawię.

Edytowane przez witek_77
Opublikowano

W samsungu plik    ........bin po długim naciśnięciu wybieram udostepnij . Wybieram instalator GB . naciskam instaluj i już . oczywiste jest że musi być połaczenie z GB. działa 

Opublikowano

tak jak fw :) masakra. Może to by szło dodać do pierwszego posta ? Było by łatwiej na przyszłość. NF jest inne do amazfita widze. Do mibanda niebieskie a to zielone i osobna licencja. No coz no jak ma mi poprawnie smsy wyswietlac to poswiece te 8zl

Opublikowano

Jeszcze raz zapytam o pogodę... czy powinny tu być te chińskie znaczki? Są tylko w pogodzie, wszystko inne jest po polsku.335b9d83ae53a7010a3872eb1d9c562e.jpg

Wysłane z mojego Mi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Powinienem zainstalować coś innego?

Opublikowano

Zainstalowałem MrTomi-3.2.9-PL-bezFW.apk.

Wysłane z mojego Mi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Powinienem zainstalować inna wersję?

Opublikowano

Masz rację. MiFit jest pod tym względem bardziej dokładny, ale bierze baterie też znacznie więcej ( to jeden z powódów wyłaczenia). Poza tym ile można mieć pogody do zanalizowania? Swoją drąga dlaczego są takie rozbieżności w pogodzie od dostawców ? Ale to inna bajka i inna dyskusja.

Opublikowano
11 godzin temu, tomurbanowicz napisał:

Uwaga, zmieniona jest kolejność plików w RES począwszy od pliku nr 228. Dodano 4 pliki. Więc od numeru 228 trzeba dodać do swoich modów + 4 do nazwy plików.

Chyba od 208?

Opublikowano

Czy jest możliwość wyeksportowania aktywności (np. bieganie) do pliku, albo połączenia ze Stravą lub Endomondo?

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Opublikowano
19 minut temu, xmacx3 napisał:

Czy jest możliwość wyeksportowania aktywności (np. bieganie) do pliku, albo połączenia ze Stravą lub Endomondo?

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Notify & Fitnessu for Amazfit

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...