Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

16 minut temu, tomurbanowicz napisał:

Mogę spróbować spreparować MFit, bo inaczej się nie da.

W moim modzie są już PL FW I PL RES najnowszy.

To byłoby bardzo miło, nie ma nic bardziej wkurzającego niż niechciane aktualizacje. Tym bardziej jak przestają działać  tłumaczenia. 

Edytowane przez msz38
Opublikowano (edytowane)

niestety nie jestem wstanie ani zainstalować nowego MiFit podaje że pakiet uszkodzony, ani nowego firmware, nie mam pojęcia o co chodzi z tym moim bipem

ps. w końcu się udało, tarcze dopieszczone i znowu jest ok,

będę żył parę miesięcy krócej przez tego bipa ;)

Edytowane przez Gawronnek
Opublikowano
To jak coś, to ja już zapoczątkowałem
Jest ok, dobry pomysł.
Dorzucisz też inne, chodzi głównie o tą biała z podziałem w tle (jak dla mnie)
Nie pamiętam czy tam były procenty czy obrazek.897302a1150928bc18111d2fdec575ae.jpg
Opublikowano (edytowane)
Dnia 22.09.2017 o 20:47, tomurbanowicz napisał:

SEKCJA ZMODYFIKOWANYCH TARCZ ZEGARKA

1. tomurbanowicz

Ukryj treść

nowatarcza.jpg

Czy do tej tarczy także należą pliki 201.png i 202.png? Tak jak załączyłeś w paczce? Bo myślałem, że "tylko" od 010 do 064...

Edytowane przez Orkanus
Opublikowano
12 godzin temu, tomurbanowicz napisał:

Słuchajcie, mam propozycję.

Drugi post mogę przeznaczyć na tarcze zegarka - Wasze modyfikacje, z tym, że nie w pliku RES, tylko dana modyfikacja spakowana ZIP. 

Do każdej propozycji z 1-3 zdjęć..

W każdym razie ja mam dwie propozycje, obie dla tarczy 3..

Pierwsza już się tu przewijała dla FW 0.0.9.26 i wytwórcą jest fake4r  (mogę?).
3. fake4r.zip

5a06b544e47d9_fake4r-biala-final-listopad_20171110_00015201.thumb.jpg.ead761745caa2228f86733e144bd2dd5.jpg

Druga to zmodyfikowana powyższa, gdzie w sekcji dni tygodnia sobota jest zielona, a nie czarna, jak reszta dni powszednich (niedziela na czerwono).
Nie dodam zdjęcia tarczy w zegarku, bo nie mogę skompilować - jakiś błąd przy pakowaniu - nie jestem programistą, to może po prostu moja niewiedza tu się objawia...

3._fake4r_(SOB_zielona).zip

060.png.d77fba06da279858a469de84dccd8e18.png061.png.5f55c29d19dbdabffd0f5486fb5c49b3.png048.png.a8be312c3e6a355f6a5ec25ee582e841.png

Niestety nie wiem także czy plik 060.png dobrze zaindeksowałem w GIMP...

tomurbanowicz będzie super jeśli dodasz to do jakichś wersji RES...

Dziękuję!
:)

Opublikowano

No to troche lipa ;/ tak to uzytkownicy iosa sa z reka w nocniku bo malo kto o tym wspomnial
Jest mozliwosc przypiecia waznych postow do 1 postu?
Jedyne wyjscie to wylaczenie internetu?
Ostatni update dla iosa mifit to 3.1.3

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Panowie...da radę ogarnąc tarcze RES invert white zamiast AM/ PM z wpisem BATERIA i zamiast znaczka o osiągnieciu celu kroków na procentowy dzień...

Opublikowano
1 minutę temu, kzybu1983 napisał:

Panowie...da radę ogarnąc tarcze RES invert white zamiast AM/ PM z wpisem BATERIA i zamiast znaczka o osiągnieciu celu kroków na procentowy dzień...

Da radę, spokojnie. Na forum jest teraz reorganizacja.

Opublikowano (edytowane)

Jak dużo (i czy w ogóle) zmieniło się, jeśli chodzi o zastosowanie i samą instrukcję zmiany tarcz zegarka, między starszymi wersjami FW/RES, a tą najnowszą 9.40?

Edytowane przez Orkanus
Opublikowano

Nic się nie zmieniło. Z tym, że nie zmieniajcie w pliku res2img.py jednej linii "max_rsrc = 512" jak to jest w tutorialu na 1 stronie bo po tym zabiegu res 9.40 nie chciał się rozpakować.

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, fake4r napisał:

Nic się nie zmieniło. Z tym, że nie zmieniajcie w pliku res2img.py jednej linii "max_rsrc = 512" jak to jest w tutorialu na 1 stronie bo po tym zabiegu res 9.40 nie chciał się rozpakować.

Plików PNG jest 514. A mi się rozpakowało ale ponownie spakować nie mogę... Wyskakuje błąd, że nie mam dostępu do katalogu. Albo, że katalog lub plik jest niedostępny. Coś chrzanię? :) 
Nadmieniam, że jestem administratorem swojego własnego laptopa z W10 i właścicielem wszystkich potrzebnych plików i katalogów :D. Przynajmniej takie mam wrażenie :P

Błąd kompilacji1.jpg5a0702efdd61f_Bdkompilacji2.thumb.jpg.649d213289e8d1d7f22e592cdd5f6c42.jpg

Edytowane przez Orkanus
Opublikowano (edytowane)

Mi chodzi o wersje już zrobioną przez TomaUrbanowicza RES inwert white. Gdzie tarcza pokazana powyżej występuje w odwóconych kolorach...obok baterii zamiast PM/AM jest napis BATERIA tak jak w tej powyżej...i w lewym dolnym rogu jest pomiar kroków dziennych procentowy...zamiast gwiazdki w herbie. Wszystko w standardowych kolorach oprócz symbolu bateryjki.

Dodatkowo druga tarcza modif w komplecie czyli biała pogrubioną czcionką i stópkami :). Może za dużo wymyślam ale zegarek w tym zestawieniu jest wyj....y w kosmos.

Edytowane przez kzybu1983
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...