tomurbanowicz Opublikowano 9 Lutego 2018 Autor Opublikowano 9 Lutego 2018 (edytowane) Każde użycie GB "rozprogramowywuje" zegarek - trzeba od nowa przeklikać MiFit. Dlatego nie przepadam za GB. A z trzeciej strony zastanawiam się, czy jest mi potrzebny MiFit - w zasadzie używam tylko powiadomień, budzika. Nie analizuję snu, kroki widzę na zegarku. Może zacznę GB używać domyślnie EDYCJA: Zaczęło podobać mi się to rozwiązanie - GB ma w sobie już transliteracje i można go fajnie przeklikać pod siebie. Edytowane 9 Lutego 2018 przez tomurbanowicz
BrudnyHenryk Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 po zaktualizowaniu Amazfit BIP (CE) do fw V 0.1.086 i przestawieniu języka w telefonie na polski W zegarku mam język angielski:)
Macieqopc Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 Witam, gdzie szukać rozwiązania, mój BIP zawiesił się po tym jak chciałem przez BT odblokowywać ekran w telefonie, i teraz BIP podświetla mi ekran z łączeniem tel-zegarek po czym gaśnie i nie ma nic i po chwili to samo, GB widzi zegarek chce sie z nim połączyć, ale nie działa mi dotyk w BIP abym potwierdził sparowanie, to samo MiFit?
blaze85 Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 1 godzinę temu, tomurbanowicz napisał: Każde użycie GB "rozprogramowywuje" zegarek - trzeba od nowa przeklikać MiFit. Dlatego nie przepadam za GB. A z trzeciej strony zastanawiam się, czy jest mi potrzebny MiFit - w zasadzie używam tylko powiadomień, budzika. Nie analizuję snu, kroki widzę na zegarku. Może zacznę GB używać domyślnie EDYCJA: Zaczęło podobać mi się to rozwiązanie - GB ma w sobie już transliteracje i można go fajnie przeklikać pod siebie. Równie po zainstalowaniu softu przez MiFit wróciłem do GB. Czy wiesz może co trzeba wpisać w GB w polu weather location żeby pogoda działała poprawnie?
witek_77 Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 (edytowane) 52 minuty temu, Macieqopc napisał: Witam, gdzie szukać rozwiązania, mój BIP zawiesił się po tym jak chciałem przez BT odblokowywać ekran w telefonie, i teraz BIP podświetla mi ekran z łączeniem tel-zegarek po czym gaśnie i nie ma nic i po chwili to samo, GB widzi zegarek chce sie z nim połączyć, ale nie działa mi dotyk w BIP abym potwierdził sparowanie, to samo MiFit? zainstalować oryginał apkę mifit i wyłączyć odblokowywanie. Pisze, że na modyfikowanych apkach crashuje mifita. To samo sobie zrobiłem na miband2 Niestety, ale konto xiaomi pamięta te ustawienia więc wywalenie danych apki nie pomaga. Aczkolwiek ty masz grubszą robotę. Edytowane 9 Lutego 2018 przez witek_77
Macieqopc Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 Oryginał czyli że sklepu play? O co chodzi z wyłączeniem odblokowania?
tomurbanowicz Opublikowano 9 Lutego 2018 Autor Opublikowano 9 Lutego 2018 (edytowane) 46 minut temu, blaze85 napisał: Równie po zainstalowaniu softu przez MiFit wróciłem do GB. Czy wiesz może co trzeba wpisać w GB w polu weather location żeby pogoda działała poprawnie? Coś jest niedopracowane z pogodą w GB. Nie wiem też jak wyłączyć podświetlanie tarczy przy obracaniu nadgarstkiem - to mnie najbardziej irytuje. Zgłosiłem te problemy w każdym razie. Edytowane 9 Lutego 2018 przez tomurbanowicz
witek_77 Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 instalujesz oryginał ze sklepu googla, aktualizujesz zegarek jak się uda połączyc z nim i WYŁACZASZ w ustawieniach OBLOKOWANIE EKRANU PRZEZ BLUETOOTH czy cos takiego. Ja od wczoraj mam zegarek i też kilka komplikacji, ale problem z tym jest znany od dłuższego czasu i to samo jest z miband2. Ja prawie przed chwilą zrobiłem sobie .86 softa i kilka tarcz wrzuciłem. Wszystko po PL i śmiga jak ta lala. Kawał dobrej roboty odwalone. Instrukcja, że dziecko by dało radę. Szkoda, że z tarczami tyle zabawy, ale idzie jakoś przeżyć.
Macieqopc Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 Da się zrobić, ale dlaczego BIP nie reaguje na dotyk parowania?
jjkielce Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 Witam. od 2 miesiecy z malymi przerwami na testy innych aplikacji używam pary GB i NF. sprawdza sie pod każdym względem. No i ma taka para najmniejsze z mozliwych złużycie baterii. GB słuzy do powiadomien tylko o połaczeniach i sms, a NF cała reszta . Łącznie z pogodą dowolnie konfigurowaną. Jesli chodzi o podswietlanie Mifitem go wyłaczylem i juz tak zostaje. GB nie mogłem tego w żaden sposób zrobić. 31 minut temu, tomurbanowicz napisał: Coś jest niedopracowane z pogodą w GB. Nie wiem też jak wyłączyć podświetlanie tarczy przy obracaniu nadgarstkiem - to mnie najbardziej irytuje. Jesli chodzi o pogodę w GB to działa całkiem ok ale niezbedne jest zainstalowanie ich aplikacji pogodowej. tak sobie na marginesie (odbiega wskazaniami od innych które mam więc dałem sobie spokój). Profilaktycznie w GB i innych aplikacjach mam dodana ręcznie lokalizację.
tomurbanowicz Opublikowano 9 Lutego 2018 Autor Opublikowano 9 Lutego 2018 (edytowane) 13 minut temu, jjkielce napisał: Jesli chodzi o pogodę w GB to działa całkiem ok ale niezbedne jest zainstalowanie ich aplikacji pogodowej Jakiej dokładnie aplikacji pogodowej? Dodałem ręcznie na próbę lokalizację pogody w Hiszpanii (w GB) - nic się nie zmieniło, tak jakby w ogóle nie działała. Wyłączenie podświetlania w MiFit średnio coś daje, bo po restarcie telefonu i uruchomieniu GB włącza się od nowa. Edytowane 9 Lutego 2018 przez tomurbanowicz
Pan Arek Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 6 minut temu, tomurbanowicz napisał: Jakiej dokładnie aplikacji pogodowej? Dodałem ręcznie na próbę lokalizację pogody w Hiszpanii (w GB) - nic się nie zmieniło, tak jakby w ogóle nie działała. Wyłączenie podświetlania w MiFit średnio coś daje, bo po restarcie telefonu i uruchomieniu GB włącza się od nowa. A to nie dziala?
jjkielce Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 6 minut temu, tomurbanowicz napisał: Jakiej dokładnie aplikacji pogodowej? ru.gelin.android.weather.notification_54.apk 15 minut temu, tomurbanowicz napisał: Jakiej dokładnie aplikacji pogodowej? Dodałem ręcznie na próbę lokalizację pogody w Hiszpanii (w GB) - nic się nie zmieniło, tak jakby w ogóle nie działała. Wyłączenie podświetlania w MiFit średnio coś daje, bo po restarcie telefonu i uruchomieniu GB włącza się od nowa. Od siebie dodam że w zakresie pogody na zegarku najlepiej, najprościej używać NF. do wyboru dostawcy (Openweathermap lub Yahoo) oraz interwał odświeżania danych. DZIAŁA. 1
tomurbanowicz Opublikowano 9 Lutego 2018 Autor Opublikowano 9 Lutego 2018 (edytowane) OK. wiem gdzie już wyłączyć podświetlanie tarczy - jest ona w sekcji Mi Band w ustawieniach GB. Co do pogody to przetestuję tą apkę, ale już wiedzę trochę rozbieżności z tą co mam na fonie, ale dam jej szanse jeszcze BTW: Jaki jest sens używania NF + GB? NF posiada transliterację i wszelkie ustawienia jakich trzeba. Edytowane 9 Lutego 2018 przez tomurbanowicz
mswiniuch Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 1 godzinę temu, tomurbanowicz napisał: Coś jest niedopracowane z pogodą w GB. Nie wiem też jak wyłączyć podświetlanie tarczy przy obracaniu nadgarstkiem - to mnie najbardziej irytuje. Zgłosiłem te problemy w każdym razie. W ustawieniach Mi Band odznacz activate display upon lift
tomurbanowicz Opublikowano 9 Lutego 2018 Autor Opublikowano 9 Lutego 2018 Przed chwilą, mswiniuch napisał: W ustawieniach Mi Band odznacz activate display upon lift No, już doszedłem do tego.
jjkielce Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 Przed chwilą, tomurbanowicz napisał: OK. wiem gdzie już wyłączyć podświetlanie tarczy - jest ona w sekcji Mi Band w ustawieniach GB. Co do pogody to przetestuję tą apkę, ale już wiedzę trochę rozbieżności z tą co mam na fonie, ale dam jej szanse jeszcze O .dzieki za podpowiedz z MI Band (nawet tam nie wchodziłem). co do pogody to dalem sobie spokój gdyż rozbieżności byly na poziomie 5 stopni. NF daje zbliżone do normalności wyniki
tomurbanowicz Opublikowano 9 Lutego 2018 Autor Opublikowano 9 Lutego 2018 1 minutę temu, jjkielce napisał: O .dzieki za podpowiedz z MI Band (nawet tam nie wchodziłem). co do pogody to dalem sobie spokój gdyż rozbieżności byly na poziomie 5 stopni. NF daje zbliżone do normalności wyniki No OK, ale po co używać NF i GB jednocześnie?
blaze85 Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 Też właśnie znalazłem. Nie właziłem wcześniej w te ustawienia bo stwierdzałem, że to nie to urządzenie
d7ejkej Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 Znacie coś takiego jak NF lub GB na iOS?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
jjkielce Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 Przed chwilą, tomurbanowicz napisał: No OK, ale po co używać NF i GB jednocześnie? GB używam do tarcz bo sprawdzam ich trochę dziennie. no i powiadomienia o sms i połaczeniach bez problemów. nf głównie do snu, tetno i pozostałe aplikacje włacznie z WhatsApp (nigdy nie udało mi się zadowalająco ustawić powiadomień o sms na NF). Oczywiście wolałbym 1 aplikację ale jeszcze takiej nie znalazłem
witek_77 Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 (edytowane) NF to Notify & Fitness ?? Bo mam zakupioną PRO jak używałem miband2. Korzystam z mifita bo ładny, ale mam problem z powiadomieniami SMS. Nie ma ich. FB czasami dochodzi, smsa raz uswiadczyłem. Dzwonienie jest ok. A swoją drogą. Jak z wodoszczelnością ? Chodzi mi o prysznic. Bo z miband2 to nawet snurkowałem w egipcie i kolejne pytanko. Jak przez GB ładować tarcze i zamiast czego się nadpisują ? Bo nie ukrywam metoda z podmianką nazw i kopiowaniem jest trochę uciążliwa a dopiero od dzisiaj się tarczami bawię. Edytowane 9 Lutego 2018 przez witek_77
jjkielce Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 W samsungu plik ........bin po długim naciśnięciu wybieram udostepnij . Wybieram instalator GB . naciskam instaluj i już . oczywiste jest że musi być połaczenie z GB. działa
witek_77 Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 tak jak fw masakra. Może to by szło dodać do pierwszego posta ? Było by łatwiej na przyszłość. NF jest inne do amazfita widze. Do mibanda niebieskie a to zielone i osobna licencja. No coz no jak ma mi poprawnie smsy wyswietlac to poswiece te 8zl
fake4r Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 Dopiero wyszła 3.2.9 a jest już beta 3.3.0.1 i FW .87
Krzycho Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 Jeszcze raz zapytam o pogodę... czy powinny tu być te chińskie znaczki? Są tylko w pogodzie, wszystko inne jest po polsku. Wysłane z mojego Mi Note 3 przy użyciu Tapatalka Powinienem zainstalować coś innego?
fake4r Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 Jak nie masz MiFit od tomiego to tak będzie na oryginalnym.
Krzycho Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 Zainstalowałem MrTomi-3.2.9-PL-bezFW.apk. Wysłane z mojego Mi Note 3 przy użyciu Tapatalka Powinienem zainstalować inna wersję?
tomurbanowicz Opublikowano 9 Lutego 2018 Autor Opublikowano 9 Lutego 2018 Przeprosilem się z NF (solo) Ale z pogodą też szału nie ma - dwie do wyboru Yahoo i Open Map. Obydwie kiepsko pokazują - w MiFit jest praktycznie idealnie....
jjkielce Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 Masz rację. MiFit jest pod tym względem bardziej dokładny, ale bierze baterie też znacznie więcej ( to jeden z powódów wyłaczenia). Poza tym ile można mieć pogody do zanalizowania? Swoją drąga dlaczego są takie rozbieżności w pogodzie od dostawców ? Ale to inna bajka i inna dyskusja.
tomurbanowicz Opublikowano 9 Lutego 2018 Autor Opublikowano 9 Lutego 2018 Najlepsze IMO kombo to MiFit i Alert Bridge.
fake4r Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 11 godzin temu, tomurbanowicz napisał: Uwaga, zmieniona jest kolejność plików w RES począwszy od pliku nr 228. Dodano 4 pliki. Więc od numeru 228 trzeba dodać do swoich modów + 4 do nazwy plików. Chyba od 208?
Gość Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 Czy jest możliwość wyeksportowania aktywności (np. bieganie) do pliku, albo połączenia ze Stravą lub Endomondo?Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
pawelg Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 19 minut temu, xmacx3 napisał: Czy jest możliwość wyeksportowania aktywności (np. bieganie) do pliku, albo połączenia ze Stravą lub Endomondo? Sent from my EVA-L09 using Tapatalk Notify & Fitnessu for Amazfit
Rekomendowane odpowiedzi